Ετικέτες

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Les probabilités dagression contre la Syrie

Les probabilités dagression contre la Syrie

Mondialisation.ca, 15 septembre 2014

Nombreux sont les partisans de la Résistance qui éprouvent une inquiétude légitime face aux manoeuvres des États-Unis avançant sous le masque de la lutte contre le terrorisme après des années passées à monter et à entretenir, financièrement et logistiquement, des réseaux terroristes dans le but de frapper puis dabattre lÉtat syrien.
Toutes les marionnettes locales des agences de renseignement occidentales et des milliards de dollars ont été mis à la disposition du duo terroriste international, David Petraeus et Bandar bin Sultan, pour mener campagne contre la Syrie.

Το Ιράκ δημιουργεί Εθνική Φρουρά για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του ”ισλαμικού κράτους”.

Η νέα Ιρακινή Κυβέρνηση πέρασε στο στάδιο της δημιουργίας μίας Εθνικής Φρουράς για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του ”ισλαμικού κράτους”.Η είδηση έγινε γνωστή την Κυριακή 14 Αυγούστου από το τοπικό μέσο ”Al-Ekhbariya”.

ethinfrourirak

  ««Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του αμερικανικού στρατού θα αναπτύξουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης για την Εθνική Φρουρά που θα έχει ως κύριο καθήκον να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σουνιτών πολιτών στα βόρεια, βορειοδυτικά και κεντρικά του Ιράκ, και για την προστασία των συνόρων με τη Συρία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία»».Δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος της Ιρακινής  Κυβέρνησης ”Ahmad Abdullah”.

A quoi va servir la conférence internationale sur l’Etat islamique ?



4971445C02001DA47C390F96C1D8411F

La conférence pour la paix et la sécurité en Irakqui se tiendra lundi 15 septembre à Paris a pour ambition de définir une stratégie globale de lutte contre l’Etat islamique (EI). Depuis trois mois, l’offensive des djihadistes sunnites a plongé le pays et la Syrie dans le chaos et pris de court la communauté internationale. A la veille de cette conférence, l’EI a mis en ligne samedi 13 septembre une vidéo mettant en scène la décapitation d’un otage britannique. Une exécution qui intervient quelques semaines après celles de deux journalistes américains et qui pourrait précipiter la mise en œuvre d’une réponse militaire coordonnée.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Το κάναμε τότε, μπορούμε και τωρα.


Ανήμερα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ο Νικόλαος Σκουφάς, ο Εμμανουήλ Ξάνθος και ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ιδρύουν στην Οδησσό τη Φιλική Εταιρεία.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 1814 συναντήθηκαν στην Οδησσό της Ρωσίας ο Αθανάσιος Τσακάλωφ , ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος , άτομα που ασχολούνταν με το εμπόριο και τη βιοτεχνία στη Ρωσία. Ιδρύουν μια μυστική οργάνωση που την ονόμασαν Εταιρεία των φιλικών ή όπως έμεινε γνωστή Φιλική εταιρεία . Σκοπός της οργάνωσης ήταν η απελευθέρωση του Γένους.
Προχωρούν στην εγγραφή μελών στις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού και στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.
Ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Λάμπρος Κατσώνης, οι Σουλιώτες καθώς και η αναταραχή που προκαλούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οι απείθαρχοι πασάδες, εμπνέουν τους ιδρυτές.

Τα Σεπτεμβριανά και η τουρκική πολιτική μυθολογία


Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Με τον όρο «Σεπτεμβριανά» καθιερώθηκε να αναφέρεται στην ιστοριογραφία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου του 1955, όταν ο καθοδηγούμενος από το τουρκικό παρακράτος όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια, κυρίως εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας. Τα γεγονότα αυτά απετέλεσαν την αρχή για τη σταδιακή συρρίκνωση έως αφανισμό του ελληνισμού της Πόλης. Έκτοτε, το τουρκικό κράτος ανέπτυξε μία πολιτική μυθολογία αποδίδοντας την έκρηξη του όχλου στον συναισθηματισμό που προκάλεσε η έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και στην αντίδραση που προκαλούσε ο αγώνας της ΕΟΚΑ τότε στην Κύπρο για Ένωση με την Ελλάδα.
O βασικός σκοπός της κρίσης ήταν να αποδυναμωθούν αριθμητικά οι μειονότητες. Η έκρηξη στη Θεσσαλονίκη ήταν η αφορμή, ενώ το κυπριακό ζήτημα δεν αποτελούσε τη βασική αιτία για τις επιθέσεις. Την περίοδο βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη η δημιουργία του «εθνικού κράτους» που είχε ξεκινήσει με την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Από τη δεκαετία του ’20 η ηγεσία της Τουρκίας δεν εμπιστευόταν τις μειονότητες, φοβούμενη ότι θα συνεργάζονταν με τους ομοεθνείς τους, που ζούσαν στα γειτονικά ανεξάρτητα κράτη. Για τον λόγο αυτό προηγήθηκε μια σειρά από ενέργειες σε βάρος των μειονοτήτων όπως ο φόρος Περιουσίας ή ο εκτοπισμός των Αρμενίων και των Εβραίων από την περιφέρεια, τη δεκαετία του ’30. Σε έκθεση που είχε συνταχθεί το 1944 υπογραμμιζόταν ότι «οι Ρωμιοί είναι η πολυπληθέστερη και η πλέον επικίνδυνη μειονότητα γιατί μπορεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα». Αυτό μαρτυρεί γιατί οι Έλληνες δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων, χωρίς ωστόσο να είναι οι μόνοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα «Σεπτεμβριανά» του 1955 δεν χτυπήθηκαν μόνον οι Έλληνες. Στους καταλόγους που κρατούσαν στα χέρια τους οι καθοδηγητές υπήρχαν και τα αρμενικά καταστήματα και οι αρμενικές οικογένειες. Κατά συνέπεια, αν η αιτία ήταν το Κυπριακό για ποιο λόγο στράφηκαν εναντίον και των δύο άλλων κοινοτήτων;

Βγήκε το «Μιστράλ Βλαδιβοστόκ» με… Ρωσικό πλήρωμα!

 

μιστραλΤελικά οι τσιριμόνιες του Ολάντ είναι για κατανάλωση εκτός της Γαλλίας και εντός της Συμμαχίας … Video απο τη figaro δείχνει την έξοδο του Ρωσικού Μιστράλ με Ρωσικό πλήρωμα ( δεν χάνονται βλέπεις έτσι ένα (1) δις ευρώ, αυτά είναι για τους χαζούς που πετάνε τα ροδάκινα στις χωματερές

Με το που έπεσε η αυλαία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, νωρίς το πρωί στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 το ελικοπτεροφόρο (DVKD) «Βλαδιβοστόκ» κλάσης «Μιστράλ» κατασκευασμένο για το Ρωσικό Ναυτικό στο γαλλικό ναυπηγείο STX France στη Σαίντ-Nαζαίρ, βγήκε στη θάλασσα με ρωσικό πλήρωμα επί του σκάφους, ως μέρος του προγράμματος προπαρασκευής του ρωσικού πληρώματος.

Το πλοίο αναχώρησε από το το ναυπηγείο STX Γαλλία στις 03:30 τοπική ώρα, με την βοήθεια δύο ρυμουλκών έως και περίπου 7:20 τοπική ώρα. Επί του σκάφους του πλοίου, εκτός από το γαλλικό πλήρωμα και εκπροσώπους του ναυπηγείου, υπάρχουν περίπου 200 Ρώσοι ναυτικοί. Όπως είναι αναμενόμενο, το πρώτο ταξίδι με το ρωσικό πλήρωμα θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Μarx δεν γοητεύει πια τις γυναίκες…

 

15442-1.jpg Karl Marx
Ο Karl Marx γράφει σε μια επιστολή του: “Ό,τι υπάρχει για μένα μέσω του χρήματος, ό,τι μπορώ να πληρώσω, δηλ. μπορεί το χρήμα να αγοράσει, είμαι εγώ ο ίδιος, ο κάτοχος του χρήματος.”[i]
Η φράση του Marx ισχύει σήμερα κατά μείζονα λόγο. Αρχές του ’80 ο ιδιοκτήτης ενός μίνι-μάρκετ στην Ύδρα μου είπε για τους τουρίστες: “Και η ανάσα τους είναι τζίρος”.

Γιατί οι νέοι μουσουλμάνοι της Δύσης γοητεύονται από το ISIS;

Ο Φρανκεστάιν και ο καθρέφτης του…

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote


isis
“Γράφει η Ελένη Μαυρούλη”
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, κυρίως για τη βαρβαρότητα και την αγριότητα με την οποία προκαλεί τρόμο, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η ακραία ισλαμιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» – ISIS.  Αν κάτι καθιστά τη συγκεκριμένη οργάνωση ίσως την πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη αντίστοιχη «εκδοχή» είναι, εκτός  της αποδοχής που φαίνεται να έχει σε σημαντικό τμήμα των περιοχών όπου δρα και των λογικών υποψιών για το «ποιόν», τους πραγματικούς στόχους και το ρόλο των ιθυνόντων της, η έλξη που ασκεί σε νέους μουσουλμάνους από δυτικές καπιταλιστικές χώρες.

Ομπάμα: Ο Άσαντ προστάτεψε τους χριστιανούς στη Συρία


Ομπάμα: Ο Άσαντ προστάτεψε τους χριστιανούς στη Συρία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνάντησή του με Ορθόδοξους Επισκόπους στον Λευκό Οίκο, παραδέχθηκε ότι «ο Μπασάρ αλ Άσαντ προστάτεψε τους Χριστιανούς», αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες της μεσανατολίτικης Ορθοδοξίας, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία: γιατί οι ΗΠΑ εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους ισλαμιστές σφαγείς των χριστιανών και ειδικότερα των ορθοδόξων.

Γαλλία- 930 άτομα εμπλέκονται στο τζιχάντ



Γαλλία- 930 άτομα εμπλέκονται στο τζιχάντ

Εννιακόσια τριάντα πρόσωπα από τη Γαλλία εμπλέκονται σήμερα στον τζιχάντ (ισλαμικό ιερό πόλεμο) στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Το δράμα των ΑΕΙ και η τραγωδία της νέας γενιάς



ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Βουνά από σκουπίδια και κτίρια που ρημάζουν. Είναι οι σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψε ο φακός κατά την αυτοψία που επιχείρησε το «Εθνος» στους χώρους των πανεπιστημίων, λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους φοιτητές.
Το δράμα των ΑΕΙ και η τραγωδία της νέας γενιάς
Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής παρουσιάζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, λίγες ημέρες πριν υποδεχτούν χιλιάδες φοιτητές, παλιούς αλλά και τους πρωτοετείς που πέτυχαν στις φετινές πανελλαδικές. Διακίνηση ναρκωτικών εντός πανεπιστημιακών χώρων, σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, αίθουσες, παλιά εργαστήρια και ολόκληρα κτίρια που ρημάζουν αλλά και φοιτητικές εστίες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα που εντόπισε ο φακός του «Εθνους της Κυριακής». Ιδίως το φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε σήμερα (βλ. σελ. 36-37), στο οποίο καταγράφεται η διακίνηση ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ μέρα-μεσημέρι προκαλεί σοκ.
ethnos

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ…

Fairey Barracuda Mk II.jpg

..

(Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ «ΛΙΛΙ ΜΑΡΛΕΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ)

ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Στην Βρετανική Ναυτική Αεροπορία η είχαμε την δική μας εκδοχή για το «Λιλί Μαρλέν»  «Επιταχύνοντας στον διάδρομο απονήωσης/  τίποτα δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι/ το υπόστεγο μοιάζει να έρχεται πιο κοντά/και  ενώ εγώ περιμένω την πρόσκρουση/Καθώς  απογειώνω  το αεροπλάνα απαλά/Ξέρω ότι είναι/ το Φαίρευ Μπαρακούντα/ Η ιπτάμενη νεκροφόρα του Ναυτικού»

Τζάκ Τομάς, Μπεμπιγκτόν, Βιράλ
LONDON TIMES 11/06/2014