Ετικέτες

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αντιδράσεις για τις "λιονταρίνες" του Άσαντ

Στέφανος Νικήτας  
Τουλάχιστον πεντακόσιες γυναίκες έχει προσλάβει ο καθεστωτικός στρατός του  Μπασάρ Αλ Άσαντ για τη φύλαξη των σημείων ελέγχου και διενεργεί ελέγχους ασφαλείας σε μια προσπάθεια να καλύψει τις τρύπες που άφησαν οι αποστασίες και τα θύματα που οδήγησαν σε συρρίκνωση του στρατού.
Οι γυναίκες είναι μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης 'Lionesses for National Defence.' - "Λέαινες Εθνικής Άμυνας".

Νέα επίθεση της τρόικας στον Στρατό!

 

undefined
Εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας για περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έχουν διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ειδικότερα, δεν πρόκειται να αφήσουν σε ησυχία τις Ενοπλες Δυνάμεις οι δανειστές της χώρας, οι οποίοι -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- έχουν θέσει από τον περασμένο Νοέμβριο νέες απαιτήσεις περικοπών για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

Απάντηση-«κόλαφος» στον Γ. Παπανδρέου από τους εισαγγελείς-Νέα αντιπαράθεση για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες». Με αυτά τα λόγια απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ)  στον Γεώργιο Παπανδρέου και στις δηλώσεις που εκείνος έκανε με αφορμή την  άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος μελών της διοίκησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, προκειμένου – όπως είχε καταγγελθεί – η χώρα να μπει στο ΔΝΤ και να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη παρέμβαση» στο έργο της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει πως η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού να σχολιάσει επικριτικά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη «επιβεβαιώνει την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».

Οι λόγοι που κρατάνε ψηλά τις τιμές ενώ οι μισθοί πέφτουν

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που δεν «πέφτουν» οι τιμές στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση, είναι οι ακόλουθοι:

>Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).

Ο Πρετεντέρης, η ηθική και οι ηθικοί αυτουργοί

 

undefined
Του Κώστα Βαξεβάνη
Όταν πρόκειται να «θάψουμε» κάποιον συνάδελφο, συνηθίζουμε να ξεκινάμε λέγοντας «ο τάδε είναι πολύ καλός συνάδελφος αλλά…». Ε λοιπόν, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι καλός συνάδελφος. Καθόλου καλός συνάδελφος. Είναι ένας κομψευόμενος κύριος, καλός χειριστής της πένας περισσότερο,παρά της τηλεοπτικής εικόνας στην οποία πολλές φορές εμφανίζεται αμήχανος αν κάποιος του ζητήσει τα ρέστα, αλλά καλός δημοσιογράφος δεν είναι. Και δεν είναι όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί κατανοεί κάτι συγκεκριμένο ως δημοσιογραφία. Την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας και μάλιστα της ατζέντας πάντα της εξουσίας. Από το βαθύ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και από την Καραμανλική ΝΔ έως τη σημερινή με την Ευαγγελική συνιστώσα, ο Πρετεντέρης έχει ένα στασίδι δίπλα στην κυρίαρχη αντίληψη.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ο ΜΑΖΑΟΥΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος (ποιητής), ο Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας) ο Γιάννης Μέγας (Ιστορικός), ο Νικόλαος Μέρτζος (πρόεδρος Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), και ο Γιάννης Ταχόπουλος, θα παρουσιάσουν το βιβλίο του τελευταίου,  “Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού”
Συντονίζει, ο δημοσιογράφος Β. Κοντογουλίδης. 

Η Εκδήλωση θα παραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στις 7.30 μ.μ.
 
Το βιβλίο του Γιάννη Ταχόπουλου αποτελεί την πρώτη εμπεριστατωμένη κριτική των απόψεων που, με αφετηρία το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ, "Θεσσαλονίκη: πόλη των φαντασμάτων", έχουν κυριαρχήσει την τελευταία περίοδο στην ακαδημαϊκή και πνευματική σκηνή σχετικά με τη Θεσσαλονίκη.