Ετικέτες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 16, 2011

%25CE%2594%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%259F%25CE%2599.jpg
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή “εθνική αναξιότητα”) αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή. Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε “ιδιότυπο αδίκημα” που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

Είχε δίκιο ο Μάρξ…


Είχε δίκιο ο Μάρξ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 16, 2011

undefinedΓράφει ο Αμετανόητος

Επειδή σε αυτό το blog έχω γράψει πολλές φορές ότι σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου και ειδικά στην Αμερική μελετάνε κατά κόρον Marx (ενώ στα δικά μας είναι ταμπού και casusbelli) αποφάσισα να μεταφράσω ένα σύντομο, σχετικά νέο άρθρο, από το blog του Harvard ΒusinessReview σχετικά με αυτόν τον άσχημο γενειοφόρο που στοιχειώνει ακόμα τον πλανήτη μας…

Τι γίνεται στον αέρα και στη θάλασσα -Παραβιάσεις και παρενοχλήσεις


Τι γίνεται στον αέρα και στη θάλασσα -Παραβιάσεις και παρενοχλήσεις

undefined
Πόλεμος νεύρων από στρατιωτικούς Τουρκίας - Ισραήλ και Κύπρου, με τουρκικά μαχητικά, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα στην περιοχή των κοιτασμάτων και δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς να αναλαμβάνουν νέο ρόλο με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας. Χτες το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά πολεμικά αεροσκάφη, πέταξαν από τηνΤουρκία ανατολικά της Κύπρου -από τον Απόστολο Αντρέα- και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικάμέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών «Οικοπέδων». Η παραβίαση του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν διαφέρει ιδιαίτερα από άλλες παρόμοιες παραβιάσεις στο παρελθόν. Την ίδια ώρα, ειδικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ, πετούν στην περιοχή και κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ,σε ύψος πέραν των 40.000 ποδών, προφανώς για επιτήρηση.

Ισραήλ-Ελλάδα συντονίζονται κατά των τουρκικών απειλών


Ισραήλ-Ελλάδα συντονίζονται κατά των τουρκικών απειλών

Νετανιάχου και Παπανδρέου είχαν μακρά τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να σταθμευόσουν ισραηλινά μαχητικά και πλοία σε ελληνικές βάσεις στη Μεσόγειο.
Ενδεχόμενη επίθεση των Τούρκων στο Καστελόριζο εκτιμάται από το Τελ Αβίβ ότι θα σηματοδοτήσει επίθεση της Άγκυρας κατά των ισραηλινών πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου.
Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι πρωθυπουργοί του Ισραήλ και της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που συνυπέγραψαν πριν από 12 μέρες, οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο debkafiles - γνωστό για τις προσβάσεις του σε πηγές ασφαλείας του Τελ Αβίβ.

Η προδοσία των Μεγάλων Δυνάμεων προκάλεσε την Καταστροφή της Σμύρνης και τη Γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας


Η προδοσία των Μεγάλων Δυνάμεων προκάλεσε την Καταστροφή της Σμύρνης και τη Γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας

Νάνσυ Χόρτον. Μικρά Ασία
μικρασιατική καταστροφή 
Αγαπητοί φίλοι,
Πριν αρχίσω την ομιλία μου για την καταστροφή της Σμύρνης, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι ο πατέρας μου υπηρέτησε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη φορά, όταν έγινε το κίνημα των Νεότουρκων και τη δεύτερη κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τα περί στρατιωτικής συμμαχίας με το Ισραήλ


Για τα περί στρατιωτικής συμμαχίας με το Ισραήλ

Οι στρατιωτικές συμμαχίες είναι περίπλοκο ζήτημα διεθνών σχέσεων και καθοριστικός λόγος σύμπηξής τους είναι η αντίληψη περί κοινής απειλής από τρίτη χώρα
Είναι ασφαλώς σωστές οι κινήσεις της Κύπρου και οι διεργασίες με το Ισραήλ γύρω από τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, εν όψει και της τουρκικής στάσης στην υπόθεση αυτή. Ωστόσο, οι προτροπές ορισμένων για σύμπηξη στρατιωτικής συμμαχίας με το Ισραήλ, για «εξισορρόπηση» της ισχύος της Τουρκίας και «αποτροπή της τουρκικής απειλής», με αφορμή υποτροπή στις σχέσεις της με το Τελ Αβιβ, αποτελούν, αν όχι αφέλεια, υπερβολή.

Τα στρατιωτικά σχέδια της Β. Κορέας θέλουν να «μάθουν» οι ΗΠΑ




ΠΈΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Τα στρατιωτικά σχέδια της Β. Κορέας θέλουν να «μάθουν» οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θ’ αναπτύξουν μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να κατασκοπεύουν τη Βόρεια Κορέα σύμφωνα με δημοσίευμα. 
Οι ΗΠΑ πρόκειται ν’ αναπτύξουν ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Νότια Κορέα, για να καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια εικόνες για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, αναφέρει δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού εξειδικευμένου σε στρατιωτικές πληροφορίες.Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Σεούλ για τις πτήσεις ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους Global Hawk κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δυο Κορέες, αναφέρει το δημοσίευμα του τεύχους του περιοδικού Stars and Stripes που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας.

Οι ΗΠΑ, που έχουν αναπτύξει 28.500 στρατιώτες τους στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, επιβλέπουν ήδη τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας με δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 (με πιλότο).

Το στρατιωτικό σχέδιο που συμφώνησαν Παπανδρέου – Νετανιάχου!


Το στρατιωτικό σχέδιο που συμφώνησαν Παπανδρέου – Νετανιάχου!

Ελλάδα και Ισραήλ θα αντιμετωπίσουν από κοινού τη κρίση με τη Τουρκία.Και αυτό ισχύει και για το στρατιωτικό σκέλος της κρίσης .Αυτό ουσιαστικά συμφωνήθηκε μεταξύ Νετανιάχου-Παπανδρέου στη χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική τους συνομιλία. Όπως αναφέρει από το Ισραήλ το Debkafiles οι δύο χώρες υπέγραψαν στρατιωτική-επιχειρησιακή συμφωνία, μόλις δύο εβδομάδες πριν. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συγκληθεί οκταμελής υπουργική ομάδα Ελλάδας-Ισραήλ που θα αναλάβει να διαχειριστεί τη κρίση.

Έπεσε η γενέτειρα του Καντάφι


Έπεσε η γενέτειρα του Καντάφι

Στη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη, εισήλθαν οι δυνάμεις των εξεγερμένων στη Λιβύη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου, οι αντικαθεστωτικοί μπήκαν στην πόλη από τη δυτική και τη νότια πλευρά, ενώ νωρίτερα και το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης εισήλθαν στη Σύρτη από τη δυτική είσοδο της πόλης.