Ετικέτες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τα στρατιωτικά σχέδια της Β. Κορέας θέλουν να «μάθουν» οι ΗΠΑ




ΠΈΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Τα στρατιωτικά σχέδια της Β. Κορέας θέλουν να «μάθουν» οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θ’ αναπτύξουν μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να κατασκοπεύουν τη Βόρεια Κορέα σύμφωνα με δημοσίευμα. 
Οι ΗΠΑ πρόκειται ν’ αναπτύξουν ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Νότια Κορέα, για να καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια εικόνες για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, αναφέρει δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού εξειδικευμένου σε στρατιωτικές πληροφορίες.Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Σεούλ για τις πτήσεις ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους Global Hawk κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δυο Κορέες, αναφέρει το δημοσίευμα του τεύχους του περιοδικού Stars and Stripes που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας.

Οι ΗΠΑ, που έχουν αναπτύξει 28.500 στρατιώτες τους στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, επιβλέπουν ήδη τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας με δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 (με πιλότο).


Το Global Hawk έχει μια μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης, μέχρι 40 ώρες, πετάει σε ύψος περίπου 20 χλμ και μπορεί να «δει» στόχους σε μια απόσταση μέχρι 550 χλμ.

Το μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος που πετάει στο νότιο τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, μπορεί λοιπόν να «δει» όλη τη Βόρεια Κορέα ως την Κίνα, βόρεια του ποταμού Γιάλου.

Το Global Hawk είναι εφοδιασμένο με υπέρυθρες κάμερες μεγάλης εμβέλειας, με ραντάρ και ανιχνευτές που μπορούν να εντοπίσουν ξένα στρατιωτικά σήματα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου