Ετικέτες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι ΗΠΑ «βλέπουν την πλάτη» των Ρώσων στο Διάστημα.ΠΙΚΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΓΚΛΕΝ ΚΑΙ ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ


Οι ΗΠΑ «βλέπουν την πλάτη» των Ρώσων στο Διάστημα.ΠΙΚΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΓΚΛΕΝ ΚΑΙ ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ

ΠΕΝΉΝΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΠΡΏΤΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΈΣ ΠΤΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΊΗΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ NASA, ΟΙ ΔΎΟ ΠΡΏΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΑΣΤΡΟΝΑΎΤΕΣ, Ο ΤΖΟΝ ΓΚΛΕΝ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΤ ΚΆΡΠΕΝΤΕΡ, ΕΞΈΦΡΑΣΑΝ ΤΗ ΛΎΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΌΤΙ Η ΟΥΆΣΙΝΓΚΤΟΝ ΈΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΊΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΈΣ ΦΙΛΟΔΟΞΊΕΣ ΤΗΣ.

Οι ΗΠΑ «βλέπουν την πλάτη» των Ρώσων στο Διάστημα
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέσω βίντεο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, οι δύο ήρωες του διαστήματος σημείωσαν ότι θλίβονται που οι Αμερικανοί αστροναύτες εξαρτώνται πλέον από τα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ για να πάνε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Αφότου τα διαστημικά λεωφορεία πήραν «σύνταξη», τον περασμένο Ιούλιο, «δεν έχουμε πια μέσο μεταφοράς για να μεταφερθούμε στο διαστημικό σταθμό μας. Πρέπει να κάνουμε συμφωνίες με τους Ρώσους, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό», είπε ο Γκλεν ο οποίος έκανε την πρώτη διαστημική πτήση του στις 20 Φεβρουαρίου 1962, μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη με το διαστημόπλοιο Friendship 7.

«Είναι κρίμα. Ελπίζω να καρποφορήσουν οι προσπάθειες για να αποκτήσουμε ξανά το δικο μας σύστημα μεταφοράς», πρόσθεσε ο 90χρονος αστροναύτης.

Ο Σκοτ Κάρπεντερ, ο δεύτερος Αμερικανός που ταξίδεψε στο διάστημα, στις 24 Μαΐου 1962, υποστήριξε ότι η μείωση του προϋπολογισμού της Nasa από το κράτος είναι μια ένδειξη πως οι ΗΠΑ «έχουν χάσει την αποφασιστικότητά τους».

 «Όταν ο Τζον και εγώ δουλεύαμε με τη Nasa για τη χώρα μας, οι ΗΠΑ θεωρούνταν μια χώρα όπου όλα ήταν δυνατά. Έχουμε γίνει μια χώρα όπου τίποτα δεν είναι δυνατό και λυπάμαι για αυτό», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ
http://www.ethnos.gr