Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«H τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή»


undefined
Ένα μυθιστόρημα του συγγραφέα Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη, 
Από τις Εκδόσεις Στοχαστής
 
Μόναχο. Ο Μιχάλης κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο της πόλης και η Μαρκέλλα, επηρεασμένη από τον πατέρα της, δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία για τη Μαθηματική Λογοτεχνία. Η συνάντησή τους, στην πόλη του Μονάχου, θα είναι καταλυτική για τις ζωές και των δύο, καθώς  θα γνωρίσουν τον έρωτα, αλλά και τον θαυμαστό κόσμο των μαθηματικών, της γνώσης… Αφορμή η φιγούρα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ο οποίος έζησε και δίδαξε στο  Πανεπιστήμιο του Μονάχου. 

 
Η μορφή του διάσημου μαθηματικού θα εμπνεύσει τους δύο νέους «δένοντάς τους», σε ένα κοινό στόχο: στο ξεδίπλωμα των σελίδων της ζωής του πρωτοπόρου επιστήμονα, μιας ζωής γεμάτης, με ουσία και πνευματική διαύγεια. Μέσα από την αγάπη τους ο Μιχάλης και η Μαρκέλλα διαβαίνουν στα ίδια σημεία που έζησε ο Καραθεοδωρή γυρίζοντας και εμάς στο παρελθόν και ταξιδεύοντας μας στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του… Ένα μυθιστόρημα που ξεπερνά τον εαυτό του και που περιγράφει μιαν ολόκληρη εποχή μέσα από τη λογοτεχνία, τη χρήση των ιστορικών πηγών και κυρίως την αγάπη για τον Έλληνα μαθηματικό.
 
Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
 
 
Απόφοιτος της Βελγικής Στρατιωτικής Σχολής
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (Βερολίνο, 13 Σεπτεμβρίου 1873 – Μόναχο, 2 Φεβρουαρίου 1950) ήταν κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καραθεοδωρή ήταν γνωστός εκτός Ελλάδας ως Constantin Carathéodory και συχνά αναφέρεται (λανθασμένα) ως Καραθεοδωρής. Το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας. Είχε σημαντικότατη συνεισφορά ιδιαίτερα στους τομείς της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης.
 
Από το 1891 έως το 1895, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Στρατιωτική Σχολή του Βελγίου στις Βρυξέλλες.  Με την αποφοίτησή του, το 1895, αποδέχτηκε την πρόσκληση του θείου του, Αλέξανδρου Στεφάνου Καραθεοδωρή, ο οποίος ήταν γενικός διοικητής της Κρήτης, και τον επισκέφθηκε στα Χανιά. Εκεί γνωρίστηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Στην συνέχεια πήγε στην Λέσβο, όπου μετείχε στην κατασκευή έργων οδοποιίας, ενώ το 1898 πήγε στην Αίγυπτο, για να εργαστεί ως μηχανικός στην βρετανική εταιρεία που κατασκεύαζε το φράγμα στο Ασουάν. Στην Αίγυπτο συνέχισε να μελετά μαθηματικά συγγράμματα, ενώ έκανε και μετρήσεις στην κεντρική είσοδο της πυραμίδας του Χέοπα, τις οποίες και δημοσίευσε. 
 
Στην Αίγυπτο, ο Καραθεοδωρή κατάλαβε πόσο μεγάλη γοητεία και επιρροή ασκούσαν επάνω του τα Μαθηματικά και συνειδητοποίησε πως η δουλειά του μηχανικού δεν ήταν εκείνη που αναζητούσε το ανήσυχο πνεύμα του. Έτσι το 1900, ο 27χρονος πια Καραθεοδωρή, προς μεγάλη έκπληξη των δικών του, αποφάσισε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του μηχανικού και να πάει στην Γερμανία για να σπουδάσει Μαθηματικά. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. 
 
Η φήμη του ως μαθηματικού τον έφερε σε φιλική και επαγγελματική επαφή με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Οι δύο άνδρες γνωρίσθηκαν το 1915 διατήρησαν μια επιστημονική σχέση, στηριγμένη στην αλληλοεκτίμηση και σεβασμό. Τότε άρχισε και το ενδιαφέρον του Καραθεοδωρή για την Θεωρία της Σχετικότητας. 
 
Στην Γατίγγη με τον Ούγγρο μαθηματικό Φεγιέρ
Το 1911, μετά από πρόσκληση του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο Καραθεοδωρή συμμετείχε στην επιτροπή επιλογής καθηγητών για το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1913 έγινε καθηγητής της Α΄ έδρας της μαθηματικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Γκέντινγκεν, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1918. Το 1920, πάλι με πρόσκληση του Βενιζέλου, ανέλαβε να οργανώσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη Σμύρνη. Η απόφαση του Καραθεοδωρή να επιστρέψει στην πατρίδα του προκειμένου να της φανεί χρήσιμος, παρόλο που μεσουρανούσε στη Γερμανία, είναι μάλλον ενδεικτική της αγάπης του για την Ελλάδα. 
 
Στην Σμύρνη ο Καραθεοδωρή έμεινε μέχρι την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου τον Αύγουστο του 1922. Όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην πόλη, ο 49χρονος Καραθεοδωρή κατόρθωσε να διασώσει τη βιβλιοθήκη και πολλά από τα εργαστηριακά όργανα του Ιονίου Πανεπιστημίου και να τα μεταφέρει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η δωρεά Καραθεοδωρή βρίσκεται μέχρι τις μέρες μας στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1922 διορίστηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1923 διορίσθηκε καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 
 
undefined
Απογοητευμένος από την κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων, εγκατέλειψε την Ελλάδα το 1924, για να αναλάβει καθηγητική θέση στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, που εκείνο τον καιρό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και δίδασκαν σ’ αυτό κορυφαία ονόματα.  Το 1930, πάλι μετά από πρόσκληση του Ελευθέριου Βενιζέλου, ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού επιτρόπου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του πρώτου και στην οργάνωση του (νεοσύστατου) δεύτερου.
 
Το 1932, επέστρεψε στην έδρα του στο Μόναχο και παρέμεινε στην πόλη αυτή, ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τον Δεκέμβριο του 1949 έδωσε την τελευταία του διάλεξη στο Μόναχο. Πέθανε δύο μήνες αργότερα. Η σωρός του ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο Waldfriedhof του Μονάχου.
 peritexnisologos.blogspot.com

Ο ζωγράφος Gustav Klimt: Η τέχνη της ζωής (1862-1918)


Μητέρα και παιδί
Γράφει η Χριστίνα Λάμπρου
Έζησε τη ζωή του όπως τη ζωγράφισε: με ένταση, αισθησιασμό και πάθος. Άφησε πίσω του λίγα λόγια και πολλές εικόνες, οι οποίες είναι σήμερα οι μοναδικοί μάρτυρες και αφηγητές της εκπληκτικής ζωής του ζωγράφου. Τα έργα του θεωρούνται θησαυροί όχι μόνο για την καλλιτεχνική τους αξία αλλά και για την οικονομική τους δύναμη – ο Κλιμτ μαζί με τον Πάμπλο Πικάσο είναι οι αδιαμφισβήτητοι “βασιλιάδες” των δημοπρασιών. Δικά του είναι επίσης τα έργα που συναντά κανείς πιο συχνά σε αναπαραγωγές: αφίσες, καρτ ποστάλ αλλά και φλιτζάνια, μπλούζες, πετσέτες – υπάρχει ακόμη και Μπάρμπι Κλιμτ! [σ.σ. το Wienn Museum έχει ανακοινώσει διαγωνισμό για τα πιο κακόγουστα αντικείμενα με αναπαραγωγές έργων του]. Παράλληλα, χιλιάδες επισκέπτες κάνουν ουρές έξω από τα μουσεία της Βιέννης ως ευλαβείς προσκυνητές για μια ευκαιρία να σταθούν μπροστά στα έργα του.

Ο Γκούσταβ Κλιμτ, δημιουργός των συγκλονιστικών γυναικείων πορτρέτων της Βιέννης της Μπελ Επόκ, αλλά και αμέτρητων και εξίσου συγκλονιστικών σχεδίων με θέμα τον γυναικείο ερωτισμό, ο δημιουργός του διάσημου “Φιλιού” συντάραξε την τέχνη και την κοινωνία της εποχής του.

Οι καλλιτέχνες στην κλασική εποχή



του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
 Οι συνέπειες του δυναμικού ρεύματος της απομυθοποίησης, σε ότι αφορά τον καλλιτέχνη ως άτομο, ήταν αμφίσημες, αλλά τελικά ευνοϊκές. Την αρχική προσγείωσή του, είχε ακολουθήσει η προσωπική του προβολή. Ο καλλιτέχνης, που έως τότε θεωρείτο ένας απλός χειρώναξ, πρόβαλλε σαν ένα άτομο με ξεχωριστές ικανότητες και γνώσεις, που κανένας θεός δεν τον είχε διδάξει την τέχνη του, αλλά τις είχε αποκτήσει με την εξυπνάδα του μέσα από την άσκηση και ήταν ολότελα υπεύθυνος για τη δημιουργία του έργου του. Ήδη από τα μέσα του 6ου αι., είχε αρχίσει να υπογράφει τα έργα του, νιώθοντας την ανάγκη να διακηρύξει την ομορφιά τους και να εκφράσει την προσωπική του αξία, που αντανακλώνταν στο ίδιο το έργο που ήταν δικό του, αν και με τη συνέργεια του θεού.

Ο ποιητής Ανδρέας Κάλβος (1792 – 1869)

undefined
Ο Ανδρέας Κάλβος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και ήταν ο πρωτότοκος γιος του κερκυραίου Ιωάννη Κάλβου και της Αδριανής Ρουκάνη, που καταγόταν από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια της Ζακύνθου. Το 1801 μετά τη διάλυση του γάμου των γονιών του ο πατέρας του έφυγε για την Ιταλία, εγκαταστάθηκε στο Λιβόρνο και ασχολήθηκε με το εμπόριο. Ο ποιητής αναχώρησε το 1802 με το μικρότερο αδερφό του Νικόλαο, για να ζήσουν μαζί του. Η αναγκαστική αυτή μετανάστευση επέδρασε αρνητικά στην ψυχοσύνθεση του δεκάχρονου Ανδρέα και η νοσταλγία του για την μητέρα του και την πατρίδα τον ακολούθησαν σε ολόκληρη τη ζωή του. Το 1805 η μητέρα του χώρισε και επίσημα από τον πατέρα του και παντρεύτηκε στη Ζάκυνθο τον Κωνσταντίνο Καλέκα (από τότε τα παιδιά έχασαν κάθε επαφή με την μητέρα τους).

H Μάχη των Δερβενακίων – Η καταστροφή του Δράμαλη (1822)



Στα στενά των Δερβενακίων, πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη
Αννίτα Ν. Πρασσά
δρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας,
προϊσταμένη Γενικών Αρχείων Κράτους Ν. Μαγνησίας
Ο Χουρσίτ, ο νικητής του Αλή πασά, ανέθεσε στον Μαχμούτ πασά της Λάρισας ή Δράμαλη την επιχείρηση της καταστολής της Επανάστασης στην Πελοπόννησο. [ Σημείωση βιβλιοθήκης: Ο Χουρσίτ καταγγέλθηκε ως καταχραστής του δημόσιου θησαυρού και έπεσε σε δυσμένεια, του αφαιρέθηκε η αρχηγία της εκστρατείας στην Πελοπόννησο, η οποία ανατέθηκε στον Μαχμούτ Πασά, τον επονομαζόμενο Δράμαλη. Ο Χουρσίτ διατασσόταν να παραμείνει στη Λάρισα και να φροντίζει την τροφοδοσία του στρατού του Δράμαλη. Ουσιαστικά, επρόκειτο για υποβιβασμό. Ο Τούρκος ιστοριογράφος Αχμέτ Τζεβντέτ ισχυρίζεται ότι ο διορισμός του Δράμαλη έγινε με υπόδειξη του ίδιου του Χουρσίτ, ο οποίος επιφορτίστηκε επίσημα την όλη επιχείρηση με απόλυτη ευθύνη για τη διοργάνωση και τον ανεφοδιασμό του εκστρατευτικού σώματος ].

Η Χαρακτική σε χαλκό



Χαρακτική είναι η τέχνη της εγχάραξης μιας σκληρής επίπεδης επιφάνειας με σκοπό την δημιουργία διακοσμητικών σχεδίων σ' αυτήν την επιφάνεια. Ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας γίνεται λόγος για ξυλογραφία (χαρακτική στο ξύλο), λιθογραφία (χαρακτική στην πέτρα), για χαλκογραφία (χαρακτική στον χαλκό),κ.λπ. Η γαλλικής προέλευσης λέξη γκραβούρα είναι ένας άλλος κοινός όρος για χαρακτικά έργα (συνήθως χαλκογραφίες). Μέχρι την ανακάλυψη της φωτογραφίας και της εκτύπωσης offset, με την χαρακτική στο χέρι γίνονταν η δημιουργία πλακών για την αναπαραγωγή εικόνων σε βιβλία, γραμματόσημα, κ.λπ.

H Αρχαία Μεσσήνη



Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ´ εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό αυτό περιβάλλον συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας, με τον δεσπόζοντα γυμνό ασβεστολιθικό όγκο της Ιθώμης, όπου η ακρόπολη, και την χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη. Φτάνει κανεις εκει οδικώς απο Αθήνα ακολουθώντας την οδική αρτηρία Κορίνθου – Τριπόλεως – Μεγαλοπόλεως – Καλαμάτας ή την οδική αρτηρία Κορίνθου – Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία – Μελιγαλάς. Από την Ολυμπία απαιτεί διαδρομή με αυτοκίνητο μιας περίπου ώρας.

Το Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου αφαίρεσε τον τιμητικό διδακτορικό που είχε απονεμηθεί στον Ερντογάν




 10DDA3FD07554E6F62CFB95AAC85C83B
Χαλέπι / Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Χαλεπιού αποφάσισε να αποσύρει το τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα στις διεθνείς σχέσεις που χορήγησε το 2009, στον επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ρετζέπ Tayeb Ερντογάν.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της συνωμοσίας που εκκολαφθεί από τον Ερντογάν κατά του συριακού λαού και των κατασταλτικών πρακτικών του κατά των διαδηλωτών στην Τουρκία.

Κορυφαίος ειδικός της στρατιωτικής ιστορίας εξηγεί τα πάντα για το Βαλκανικό ζήτημα και τη στρατηγική του Χίτλερ



Κορυφαίος ειδικός της στρατιωτικής ιστορίας εξηγεί τα πάντα για το Βαλκανικό ζήτημα και τη στρατηγική του Χίτλερ

Ήταν η εισβολή του Μουσολίνι στην Ελλάδα αντίθετη με τις επιθυμίες του Χίτλερ; Ήταν τα σχέδια του Φύρερ για την Ελλάδα αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα; Με ποιον τρόπο επηρέασαν οι επιχειρήσεις των Γερμανών στα Βαλκάνια την επίθεσή τους εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία ο Μάρτιν Βαν Κρέβελντ δίνει νέες, ανατρεπτικού χαρακτήρα απαντήσεις.
Ο συγγραφέας θέτει προς εξέταση μια εντελώς νέα ερμηνευτική προσέγγιση της συνολικής στρατηγικής της Γερμανίας κατά τα έτη 1940-1941, θεωρώντας κλειδί της υπόθεσης τη στάση που υιοθέτησε ο Χίτλερ απέναντι στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία.
Απορρίπτει τις “καθιερωμένες αντιλήψεις” και υποστηρίζει: στην πραγματικότητα ο Χίτλερ ενδιαφερόταν ζωηρά για τη Μεσόγειο και τις δυνατότητες που αυτή προσέφερε προκειμένου να διεξαχθεί ένας “περιφερειακός” πόλεμος κατά της Μεγάλης Βρετανίας· η επίθεση του Μουσολίνι εναντίον της Ελλάδας έγινε με τη συγκατάθεση του Χίτλερ ή, τουλάχιστον, με τη σιωπηρή ανοχή του· μετά τις 30 Νοεμβρίου 1940 ο Χίτλερ υπέβαλε κατ’ επανάληψιν ειρηνευτικές προτάσεις προς την Ελλάδα, που απορρίφθηκαν από την Αθήνα εξαιτίας των βρετανικών πιέσεων· οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι και οι Γιουγκοσλάβοι παρενέβαλαν σοβαρά εμπόδια στο σχέδιο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα· ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των Γερμανών ήταν ασαφής ως προς τους στόχους του μέχρι την τελευταία στιγμή· το πραξικόπημα της 27ης Μαρτίου 1941 στη Γιουγκοσλαβία και η επακόλουθη γερμανική εισβολή δεν επέφεραν καμία καθυστέρηση στη γερμανική επίθεση εναντίον της ΕΣΣΔ.

ΑΦΟΥ ΩΣ ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ…ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ, ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ!

!


undefined
Η Άνγκελα Μέρκελ, το μεσαίο όνομα του Σαμαρά και φυσικά το μεγάλο αφεντικό του, πάει για εκλογές, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.
Για θυμηθείτε πριν 5 χρόνια αν οι Έλληνες ήξεραν, από ένα χρόνο πριν, πότε οι Γερμανοί ψηφίζουν…

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???


Η είδηση:  
Μπήκε εισαγγελέας για το «σκάνδαλο» με την εξόρυξη ζεόλιθου στον Εβρο που ματαίωσε ο Παπακωνσταντίνου.
Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ματαίωσε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου στον Εβρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό του πρόσωπο, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υποστηρίζει ότι επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ «σταμάτησε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά Έβρου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ».

«Όπλο» κατά του διαβήτη το γκρέιπ φρουτ

\


Το γκρέιπ φρουτ είναι οπωροφόρο δέντρο της τάξης των σαπινδωδών, του γένους κίτρος και της οικογένειας των ρυτοειδών (σπεριδοειδών), αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό και καλλιεργείται για τον ομώνυμο καρπό του. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ φρουτ αποτελεί μετάλλαξη της φράπας.Η ονομασία «γκρέιπ φρουτ» έλκει την καταγωγή της από τις ανατολικές Ινδίες τον 18ο αιώνα κυρίως λόγω του τρόπου που αναπτύσσεται. Ο τρόπος ανάπτυξης είναι παρόμοιος με εκείνον των σταφυλιών σε ομάδες των 10 με 12 καρπών.
Ωστόσο μοιάζει με μεγάλο πορτοκάλι, κάτι σαν διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και κίτρο. Ανάλογα με το χρώμα της σάρκας τους, τα γκρέιπφρουτ χωρίζονται σε λευκά ή ροζ – κόκκινα.

Στ’ αλήθεια μας «καίει» το άγγιγμά του…

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013


Το άγγιγμα ενός ατόμου του αντίθετου φύλου είναι αρκετό για να νιώσουν οι γυναίκες ότι «καίγονται», σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, και μόνο να μας αγγίξει ένας άντρας στο πρόσωπο, αυξάνεται η θερμοκρασία στο δέρμα μας.

Τα ευρήματα αυτά, που προέρχονται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σαιντ Άντριους στη Σκωτία, υποστηρίζουν εκείνα προγενέστερων μελετών σε άντρες, οι οποίες είχαν δείξει ότι και το δικό τους δέρμα γίνεται πιο ζεστό όταν τους αγγίζει μία γυναίκα.

Αριστοτέλης Ωνάσης: Ο άνθρωπος που ήθελε τα πάντα




undefined

Ο τίτλος «Αριστοτέλης Ωνάσης: Ο άνθρωπος που ήθελε τα πάντα» είναι ίσως ο πλέον χαρακτηριστικός για τον έλληνα μεγιστάνα στην τελευταία του βιογραφία την οποία υπογράφει ο Φρανσουά Φορεστιέ. Ο γάλλος δημοσιογράφος της Nouvelle Observateur σκιαγραφεί ανάγλυφα τον βίο και την πολιτεία του Αρίστου ξεκινώντας από την μπαρουτοκαπνισμένη Σμύρνη του 1922 για να φτάσει μέχρι το τέλος εκείνο το βροχερό πρωινό στις 15 του Μάρτη στο 1975 στο μουντό Παρίσι.
Με μια μυθιστορηματική γραφή ο Φορεστιέ ξεδιπλώνει μέσα από τις τριακόσιες σελίδες του βιβλίου του έναν Ωνάση που δεν έχει πρόβλημα να πει: «Τρία πράγματα ξέρει ο κόσμος για μένα. Ότι γα…ω την Κάλας, γα…ω την Τζάκι και γα…ω ότι γουστάρω με τα λεφτά μου».

Πήρε απολυτήριο λυκείου σε ηλικία 106 ετών!

Το όνειρο της Ρίμπα Ουίλιαμς από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν να πάρει το απολυτήριου λυκείου και τα κατάφερε σε ηλικία... 106 ετών.

Μπορεί να τελείωσε το σχολείο το 1925, όμως μια εργασία που είχε αρνηθεί να κάνει επειδή δεν την άρεσε το περιεχόμενο, της στοίχισε το απολυτήριό.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των Iron Maiden



Δυσάρεστα νέα για τους φίλους της θρυλικής μέταλ μπάντας Iron Maiden. Ο πρώην ντράμερ του συγκροτήματος, Clive Burr, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, καθώς υπέφερε εδώ και χρόνια από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο Burr ήταν μέλος των Iron Maiden από το 1979 μέχρι και το 1982 και συμμετείχε στα τρια πρώτα άλμπουμ τους, «Iron Maiden», «Killers» και «Number Of The Beast».

Στήνει δικό του πανίσχυρο προσωπικό στρατό ο Ερντογάν


Ο Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπει τη ΜΙΤ σε μυστικό προσωπικό υπερ- όπλο του, αναβαθμίζοντας και καθιστώντας την υπεράνω ακόμα και της δικαιοσύνης. Ο τούρκος πρωθυπουργός αναδεικνύεται έτσι σε έναν εξουσιαστή που με κάθε μέσο θα επιχειρεί να υλοποιεί τις επιδιώξεις του, όποιες και αν είναι αυτές.
Στήνει έναν πανίσχυρο μηχανισμό από επίλεκτους άνδρες με τον οποίο θα αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς αλλά και του εξωτερικούς εχθρούς του. Πρόθεσή του, από ότι φαίνεται είναι να χρησιμοποιήσει τη ΜΙΤ και για να κρατηθεί στην εξουσία, παραδίδοντας στα χέρια της μυστικής αστυνομίας όποιον τον αμφισβητήσει(!).

Σοκ από τα εκκαθαριστικά: Κατάρρευση εσόδων κατά 78,6 %




Σοκ προκύπτει για τους έλληνες πολίτες, αλλά και για την οικονομία της χώρας από την εκκαθάριση των πρώτων φορολογικών δηλώσεων: Οι νέοι φόροι επιβαρύνουν αυτούς που έχουν έστω μία δουλειά κατά … 751 κατά μέσο όρο στη νέα δήλωση, αλλά αυτό φαίνεται να είναι το λιγότερο.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το συνολικό ποσό των φόρων που βεβαιώθηκαν από την εκκαθάριση των πρώτων 780.000 φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι μόλις 175 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι από την εκκαθάριση των πρώτων 900.000 δηλώσεων είχαν βεβαιωθεί φόροι ύψους 820 εκατ. ευρώ, πράγμα που προοιωνίζεται «τρύπα» στα έσοδα του Δημοσίου.

“Οι Ελληνες έγιναν σερβιτόροι με 500 ευρώ για να επιβιώσουν”



«Για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά τα απτά σημάδια ανάκαμψης στη χώρα είναι οι τουρίστες που κατευθύνονται προς Αθήνα από τα κρουαζιερόπλοια και τα αεροπλάνα. Την ευφορία αυτή, ωστόσο, δεν συμμερίζονται οι περισσότεροι πολίτες». Το κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα του Bloomberg είναι αποκαρδιωτικό, την ώρα που οι πάντες θριαμβολογούν για τα εκατομμύρια των τουριστών στη χώρα.Το στίγμα της ανασφάλειας που επικρατεί στην αγορά εργασίας, δίνει η ανταποκρίτρια του Bloomberg Μαρία Πετράκη, μιλώντας με την 28χρονη σερβιτόρα Ολυμπία Αγγελή, η οποία είδε τις απολαβές της να μειώνονται όπως λέει κατά το ήμισυ μέσα σε τρία χρόνια. Η ίδια δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει στις τουριστικές σπουδές της, πάντως προς το παρόν δεν έχει το περιθώριο να χάσει έστω και τα 500 ευρώ το μήνα, ποσό με το οποίο συντηρεί τους ηλικιωμένους γονείς της.

Κρασί με γεύση κόκα κόλα παρασκευάζεται στη Γαλλία


Σε μια απόφαση που μοιάζει αδιανόητη για μια χώρα με παγκόσμια φήμη στην υψηλή κουζίνα και τις λεπτές γεύσεις, γάλλος οινοπαραγωγός παρασκευάζει κρασί με γεύση κόκα κόλα.

Την ιδέα εισήγαγε η εταιρεία Hausmann Famille, που έριξε στην αγορά το Rouge Sucette, το «κόκκινο γλειφιτζούρι», κόκκινο κρασί με γεύση κόλα.

Η ιδέα φαίνεται να απευθύνεται στο κοινό που έχει γυρίσει την πλάτη του στο κρασί. Από τη δεκαετία του ’80 όσοι γάλλοι πίνουν καθημερινά κρασί μειώθηκαν κατά τα δύο τρία (μόλις 17% στις μέρες μας) και όσοι δεν πίνουν ποτέ είναι πλέον διπλάσιοι από παλιά (φτάνουν το 38%).

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



undefined
Το Solar Impulse, το πρώτο αεροπλάνο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης στις 11:09 (τοπική ώρα) του Σαββάτου 6 Ιουλίου .
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του Αντρέ Μπόρσχμπεργκ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όταν στην κάτω επιφάνεια της αριστερής πτέρυγας εμφανίστηκε ένα σχίσιμο μήκους 2.5 μέτρων. Παρά το γεγονός πως ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, αποφασίστηκε η επείγουσα προσγείωση του αεροσκάφους στο JFK. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί ξημερώματα Σαββάτου από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον (DC).

Βρούτσης: Μπορείτε να δίνετε όποιον μισθό θέλετε, αλλά ο κατώτερος θα είναι 586 ευρώ



«Με τις διατάξεις του νέου νόμου θεσμοθετούμε δυο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αντίστοιχα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στον νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και το ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
«Η πρώτη αλλαγή μας φέρνει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές ως προς τον καθορισμό ενός μισθολογικού επιπέδου ασφαλείας για όλη τη χώρα, πάνω από το οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να συμφωνούν όποιο υψηλότερο μισθό θέλουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ».

ΓΑΛΛΙΑ: Νεαροί μουσουλμάνοι έκλεβαν τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και πετούσαν πέτρες στα σωστικά συνεργεία



undefined
Την Παρασκευή συνέβη στη Γαλλία μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία, όπου τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 30 τραυματίστηκαν όταν ταχεία επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ εκτροχιάστηκε.

Κάτι που δεν αναφέρθηκε σχεδόν πουθενά, παρά μόνο παρεμπιπτόντως σε κάποια γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι η είδηση ότι νεαροί μουσουλμάνοι πέταξαν πέτρες στα μέλη των σωστικών συνεργείων που έτρεξαν στο σημείο μετά το φρικτό ατυχήματος.
Η είδηση από το ‘Europe1’:
«Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε όταν έφτασαν αστυνομικοί στο Brétigny-sur-Orge. Ενώ προσπαθούσαν να παράσχουν βοήθεια στα θύματα του εκτροχιασμού του τρένου Παρίσι-Λιμόζ, στο οποίο τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπρεπε να ασχοληθούν με τις πέτρες που τους έριχνε μια μικρή ομάδα «Jeunes» («νεαρών» = η μόνη λέξη που επιτρέπει η πολιτική ορθότητα να λέγεται για τους νεαρούς μετανάστες). Στην αρχή και πριν ξεσπάσει η επίθεση πλιατσικολόγοι είχαν έρθει για να κλέψουν από τα σώματα των νεκρών και των τραυματιών ό, τι μπορούσαν να μεταφέρουν μακριά.

Η αυτοκρατορία στην οποία δύει ο ήλιος (1)


MikhailTyurkin, Odnako (Ρωσία)    (μτφ. Κριστιάν)
Το λυκόφως της βρετανικής ισχύος
undefined
Τις τελευταίες δεκαετίες, το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρήθηκε ως εγκέφαλος μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν οι μύες. Όμως, ο χρόνος περνά και «η αυτοκρατορία στην οποία «ποτέ δεν έδυε ο ήλιος» βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.
Με απίστευτό κυνισμό, οι Βρετανοί ευγενείς ετοιμάζονται να πουλήσουν τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία για να σώσουν τον τρόπο ζωής τους σε βάρος του λαού τους. Οι κτήσεις της Κοινοπολιτείας επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους, ενώ το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να καθυστερήσει αυτές τις απόσχισεις.

Πόσο χρήσιμη είναι η Τουρκία στη Δύση;


 Κωνσταντίνος Χολέβας
undefined
Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δείχνουν ότι η λεγόμενη Αραβική Ανοιξη τείνει να μεταβληθεί σε φθινόπωρο, διότι ήδη οι ελπίδες για κάτι καλύτερο φυλλορροούν. Για δε τις χριστιανικές μειονότητες υπάρχει ανησυχία ότι, αντί για άνοιξη, έρχεται χειμώνας.

Άγνωστοι Έλληνες: Καλάς, αρχαιοελληνικό χρώμα στην Ανατολή



kalas1
Ελληνική αρχιτεκτονική
Αν ήταν δυνατόν  να παρομοιαστεί  ο Ελληνισμός  με κάτι, αυτό θα ήταν ένα καράβι…
Ένα καράβι εφοδιασμένο με κάθε είδους γνώση που κάνει τον γύρο του κόσμου..

Περνάει από διάφορα σημεία πάνω στην γη και αφήνει πίσω του στοιχεία της κουλτούρας, του πολιτισμού, της γλώσσας και της παράδοσής του.
Το καράβι αυτό όμως συναντά μεγάλες φουρτούνες, στις οποίες αντιστέκεται και  δεν βυθίζεται!
Φουρτούνες, που δυστυχώς εν πολλοίς προκαλούνται από τους ίδιους τους  Έλληνες,  οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να υποτιμήσουν τα «δώρα του καραβιού» προς την ανθρωπότητα… Τα παρακάμπτουν και περιορίζουν τον θαυμασμό σε καθετί,  που συναντούν στους σταθμούς των ταξιδιών τους και «προέρχεται» από τους ξένους.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι «διάσπαρτοι»  Έλληνες που αν και άγνωστοι σε πολλούς κρατούν όρθιο το καράβι του ελληνισμού!
Σε αυτούς τους Έλληνες ή αλλιώς Ελληνογενείς θα αναφερθούμε στο παρόν αλλά και σε επόμενα άρθρα!

Ο 12χρονος Έλληνας που διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών



O 12χρονος Δημήτρης Μελάς είναι ο Έλληνας που διακρίθηκε στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθητικών που διεξήχθη στην Τουρκία.
«Ενα δυνατό μυαλό στα 20 του χρόνια μπορεί να ασχολείται με τα μαθηματικά, στα 30 με τη φιλοσοφία και στα 40 με την πολιτική». Για τους 12χρονους δεν είχε πει κάτι ο Βρετανός μαθηματικός και φιλόσοφος, Μπέρτραντ Ράσελ. Κι όμως ο Δημήτρης Μελάς, ο νεαρότερος Ελληνας που διακρίθηκε ποτέ σε Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, είναι μαθητής της Στ’ Δημοτικού.

«Πήγα εκεί για να γράψω το καλύτερο και τα κατάφερα» δηλώνει στην «Ε» ο νεαρός Δημήτρης, άρτι αφιχθείς από την Τουρκία. Μπορεί ο ίδιος να λέει «δεν περίμενα ότι θα κερδίσω», όσοι τον ξέρουν, όμως, τον θεωρούσαν φαβορί. Τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται συνεχώς σε διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου, όντας ο ίδιος μαθητής Δημοτικού.

Κύπρος: Τριάντα εννέα χρόνια από το πραξικόπημα



undefined
Η Βουλή θα συνέλθει, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, στην καθιερωμένη ειδική συνεδρίασή της για καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Στις 08.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις.
Στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων.

Πλήρης φορολογική ασυλία για τα μέλη της Τρόικα και Task Force στην Ελλάδα

Πλήρης φορολογική ασυλία για τα μέλη της Τρόικα και Task Force στην Ελλάδα
Φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της Τρόικα, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, η φωτογραφική διάταξη προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.
Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Εντολή για επίσπευση του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις



undefined
Τι ανέφερε ο Βενιζέλος στον Γερμανό ομόλογό του
Εντολή για την, κατά το δυνατόν, επίσπευση έκδοσης πορίσματος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, έχει δώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Φτιάξτε το δικό σας PC από το μηδέν



Μπορεί τα desktop PCs να γίνονται ολοένα και πιο οικονομικά, αλλά και πάλι, όταν ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ “σφιχτός”, οι διαθέσιμες επιλογές του εμπορίου είναι περιορισμένες. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τρόπος να αποκτήσετε το PC που επιθυμείτε με τα λιγότερα δυνατά έξοδα: να το φτιάξετε μόνοι σας!
Αν και η προοπτική “χτισίματος” ενός υπολογιστή από το μηδέν ακούγεται ακραία για πολλούς, στην πραγματικότητα είναι κάτι που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα.
  Και αυτό γιατί θα μπορείτε να επιλέξετε τα υποσυστήματα εκείνα που πραγματικά χρειάζεστε, αντί να πρέπει να πληρώσετε για πράγματα που δεν σας είναι τελικά απαραίτητα, συγκρατώντας το κόστος σε χαμηλά επίπεδα ή “επενδύοντας” εκεί που εσείς θέλετε.
  Στην ίδια λογική, οι συμβουλές που παραθέτουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την επί μέρους αναβάθμιση ενός συστήματος, εφόσον θέλετε να κρατήσετε κάποια από τα αρχικά υποσυστήματα.

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 268.500 ευρώ σε 49 επιχειρήσεις τροφίμων



undefined
Πρόστιμα συνολικού ύψους 268.500 ευρώ επιβλήθηκαν τον Ιούνιο σε 49 επιχειρήσεις τροφίμων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω διαπίστωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας.
Σε όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αυτές είναι οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε


Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές δεκάδες λέξεις οι οποίες είναι τουρκικές και έχουν παρεισφρύσει στη γλώσσα μας χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και την αντίστοιχη ελληνική….έννοια.

Μυστηριώδης μύκητας επιτίθεται στο… gin


Νέα απειλή για τους καταναλωτές του gin, καθώς μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αποτελεί κίνδυνο γα τα δέντρα, των οποίων οι καρποί χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του διάσημου ποτού.

Ο παθογόνος αυτός μύκητας, έχει την δυνατότητα να προκαλέσει ζημιά μεγάλης έκτασης, όπως εκείνη που προκλήθηκε στην Ιρλανδία, όταν ένας άλλος μύκητας οδήγησε σε έλλειψη πατάτας την περίοδο 1845-1852.

Δείτε την απίστευτη μεταμόρφωσή του μετά από μία...χυλόπιτα!


Μία χυλόπιτα στα φοιτητικά του χρόνια ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ζωή του....

Ως φοιτητής ζύγιζε πάνω από 120 κιλά και ήταν εντελώς αγύμναστος. Οι κοπέλες δεν του έδιναν και μεγάλη σημασία, ενώ μία συγκεκριμένη του «ράγισε» την καρδιά, απορρίπτοντας τον.

Ωστόσο, ο νεαρός δεν το έβαλε κάτω! Πείσμωσε και πέτυχε μία άκρως εντυπωσιακή μεταμόρφωση!





Πηγή : gkourou.com

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ !!!


Στην πρώτη σειρά οι πολιτικοί στα βραβεια ΄΄ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ΄΄ και ο Κώστας Πολυχρονόπουλος τους έκανε ρόμπα με μια μόνο λέξη...

ΕΜΕΙΣ  ΕΔΩ ΣΤΟ GKOUROU ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ !!


Έκρυψαν μέσα σε νόμο για ζώα…30 δισ. προς τους τραπεζίτες! ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ


Την περασµένη εβδοµάδα Το ΧΩΝΙ µε τη βοήθεια και τη συνεργασία του δικηγόρου Αθηνών, Σταύρου Τσίπρα παρουσίασε µια σειρά από «εκ των προτέρων αθωώσεις» των εαυτών τους, των συµβούλων τους και των φίλων τους, που πέρασαν από τη Βουλή οι κυβερνώντες µας.
Σήμερα το ρεπορτάζ από Το ΧΩΝΙ αποδεικνύει την κατάντια των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν φτάσει να κρύβουν δισεκκατομύρια προς τους τραπεζίτες σε κτηνοτροφικές μονάδες!

Πηγή : diadoseto.blogspot.gr

Αναζητώντας απάντηση στην απότομη εξαφάνιση των Μάγια


undefined
Απότομη φαίνεται πως ήταν η πτώση του πολιτισμού των Μάγια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων όπως αυτές προκύπτουν από τα τελευταία τους ευρήματα στο Κοπάν στην βορειοδυτική Ονδούρα.
Περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά από τα κύρια αρχαιολογικά ευρήματα, στο αρχαιολογικό πάρκο της Río Amarillo, αρχαιολόγοι από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι αποφασισμένοι να δώσουν απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης των Μάγια.
«Από τα ευρήματά μας φαίνεται πως η πτώση του πολιτισμού ήταν απότομη. Άφησαν κτίρια ημιτελή και εργαλεία σκορπισμένα γύρω από αυτά. Το ερώτημα είναι που πήγαν και δεν επέστρεψαν ποτέ;», αναφέρει ο γάλλος ερευνητής René Viel κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ανασκαφών στον Τύπο.
Όταν ανακαλύφθηκε η Río Amarillo «είδαμε κομμάτια που έλλειπαν αλλά καμία ένδειξη λεηλασίας. Φαίνεται να ξεκίνησαν κάποια έργα αλλά να μην τα τελείωσαν ποτέ. Πρόκειται για τα τελευταία έργα στην αρχαία πόλη Κοπάν που αποδεικνύουν πως το τέλος ήταν απότομο», σημειώνει ο René Viel και συνεχίζει