Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???


Η είδηση:  
Μπήκε εισαγγελέας για το «σκάνδαλο» με την εξόρυξη ζεόλιθου στον Εβρο που ματαίωσε ο Παπακωνσταντίνου.
Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ματαίωσε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου στον Εβρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό του πρόσωπο, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υποστηρίζει ότι επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ «σταμάτησε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά Έβρου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι με ποσοστό 8% το ελληνικό δημόσιο το οποίο χάνει εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από τον τζίρο αλλά και τους άμεσους και έμμεσους φόρους.
Επίσης τονίζεται ότι η Ελλάδα εισάγει ζεόλιθο χαμηλότερης ποιότητας σε ακριβότερη τιμή από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Μάλιστα επισημαίνεται ότι το κοίτασμα της Βουλγαρίας στην περιοχή Κίρτζαλι το εκμεταλλεύεται ελληνική εταιρεία της οποίας μέλος του ΔΣ είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Η εφημερίδα τονίζει το όφελος που αποκομίζει η εν λόγω εταιρεία από το γεγονός ότι δεν προχωρά η επένδυση στα Πετρωτά.
Βάσει της παραγγελίας του κ. Πεπόνη θα πρέπει να εξακριβωθεί η βασιμότητα του επίμαχου δημοσιεύματος και ακολούθως να εντοπιστεί αν και από ποιους προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του χθες με αφορμή το δημοσίευμα, τονίζει ότι η άρνηση συναίνεσης σε απευθείας ανάθεση για την εξόρυξη είχε νομική τεκμηρίωση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και ότι από το 2011 ο φάκελος της συγκεκριμένης επένδυσης είχε σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Μάλιστα ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την αναπαραγωγή της «είδησης» και ανέφερε ότι «περιμένω σε λίγο ν’ ακούσω και για τις ευθύνες μου στον Τρωικό Πόλεμο».

Κατ αρχάς πρέπει να δούμε τι είναι ο ζεόλιθος.
Είναι ένα υλικό που για τους επαγγελματίες αγρότες, και όχι μόνο, είναι πλέον απαραίτητο.
“Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.”
Καταλάβαμε πόσο απαραίτητο είναι?
Τώρα, εσείς, τον Υπουργό που εμποδίζει την εξόρυξη αυτή ευνοώντας τις εισαγωγές, την ώρα που η ίδια η χώρα μας θα μπορούσε να εξάγει, ονομάστε τον όπως θέλετε, εγώ τον λέω προδότη του έθνους.
Ο Υπουργός, που για ίδιον όφελος αναγκάζει Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους να εξαρτώνται από το βουλγάρικο ζεόλιθο, για μένα είναι προδότης.
Ακόμη κι αν το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έκρινε ότι ο φάκελος έχει νομικά προβλήματα, το Υπουργείο, μιας και μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό για τον αγροτικό τομέα υλικό, έπρεπε να βρει τις απαραίτητες λύσεις.
Δηλαδή, παρ όλο που κοκορευόμαστε για τα ενεργειακά κοιτάσματα που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα, εμείς, λόγω των μελλοντικών παρατηρήσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δε θα τα εκμμεταλευτούμε και θα συνεχίζουμε να αγοράζουμε ενέργεια από έξω.
Που τα είδατε αυτά ρε μαριονέτες?
Και είδατε, από την απάντηση του προδότη Παπακωνσταντίνου για το θέμα, πόσο κακό τελικά κάνει αυτός ο νόμος περί ευθύνης…
Έχετε διαλύσει το Κράτος, την οικονομία, την κοινωνία.
Κι εμείς παρακολουθούμε λες και είμαστε στο σινεμά…
by ago

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου