Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μυστηριώδης μύκητας επιτίθεται στο… gin


Νέα απειλή για τους καταναλωτές του gin, καθώς μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αποτελεί κίνδυνο γα τα δέντρα, των οποίων οι καρποί χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του διάσημου ποτού.

Ο παθογόνος αυτός μύκητας, έχει την δυνατότητα να προκαλέσει ζημιά μεγάλης έκτασης, όπως εκείνη που προκλήθηκε στην Ιρλανδία, όταν ένας άλλος μύκητας οδήγησε σε έλλειψη πατάτας την περίοδο 1845-1852.

Γνωστός ως Phytophthora austrocedrae, ο παθογόνος μικροοργανισμός επιτίθεται στους αρκεύθους, γεγονός που αλλάζει το χρώμα των κορυφών τους σε κόκκινο. Το εσωτερικό των δέντρων από λευκό γίνεται καφέ και η λοίμωξη αυτή συχνά οδηγεί στον μαρασμό του δέντρου.

Στην νότια Αγγλία σχεδόν 60-70% των δέντρων έχουν μαραθεί λόγω του μύκητα αυτού, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Ο παθογόνος μικροοργανισμός βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή πριν πέντε χρόνια και δεν είχε εμφανιστεί στην Ευρώπη μέχρι τώρα.

Η ασθένεια, φαίνεται να μην έχει φτάσει στην κεντρική Ευρώπη ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι η παραγωγή του gin είναι ασφαλής προς το παρόν, καθώς οι παραγωγοί του χρησιμοποιούν καρπούς και από την κεντρική Ευρώπη.


Πηγή : www.in2life.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου