Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου αφαίρεσε τον τιμητικό διδακτορικό που είχε απονεμηθεί στον Ερντογάν




 10DDA3FD07554E6F62CFB95AAC85C83B
Χαλέπι / Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Χαλεπιού αποφάσισε να αποσύρει το τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα στις διεθνείς σχέσεις που χορήγησε το 2009, στον επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ρετζέπ Tayeb Ερντογάν.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της συνωμοσίας που εκκολαφθεί από τον Ερντογάν κατά του συριακού λαού και των κατασταλτικών πρακτικών του κατά των διαδηλωτών στην Τουρκία.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Χαλεπίου, Khoder al-Orfali, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του πανεπιστημιακού συμβουλίου, ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη πίεση από συριακά πανεπιστήμια και την ακαδημαϊκή κοινότητα, μέσα και έξω από τη Συρία, να αποσυρθεί το διδακτορικό του Ερντογάν.
Δήλωσε ότι « Η απόφαση για την απόσυρση του διδακτορικού είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον τούρκικο φίλο λαό  που αρνήθηκε τη πολιτική του Ερντογάν».
Πρόσθεσε: «Ο τουρκικός λαός είναι αυτός που του αξίζει αυτό το διδακτορικό Είναι αυτός που συνεχίζει να εκφράσει τη βούλησή του να ενισχυθούν οι φιλικές σχέσεις με τη Συρία».
Τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου πρότειναν να σχηματιστεί μια νομική επιτροπή για να κατατεθεί αγωγή κατά του Ερντογάν που κατηγορείται για υπονόμευση της εθνικής οικονομίας μέσω της κλοπής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων.
Κατήγγειλαν τις «ανήθικες και απάνθρωπες πρακτικές» του Ερντογάν εναντίον του συριακού λαού.
LW / LA
   (μτφ. Κριστιάν)
infognomonpolitics@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου