Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ: «Να ελεγχθούν οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών της Χ.Α.»


«Καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την εκπυρσοκρότηση όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου.

«Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους. Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.


Πηγή :  www.paraskhnio.gr/

Ετσι είδαν το χορό του Ζαλόγγου τα Κλασσικά Εικονογραφημένα 60 χρόνια πριν [εικόνες] 31/05/2013 Αγγελική Επεξεργασία Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments Ετσι είδαν το χορό του Ζαλόγγου τα Κλασσικά Εικονογραφημένα 60 χρόνια πριν [εικόνες] Μπορεί χθες η δήλωση της Μαρίας Ρεπούση πως ο χορός του Ζαλόγγου ανήκει στη σφαίρα των εθνικών μύθων να αποπροσανατόλισε, αλλά και να εξόργισε πολλούς, όμως πολλοί θυμούνται πως στα παιδικά τους χρόνια έμαθαν τα πάντα για τις Σουλιώτισσες όχι στο σχολείο, αλλά ξεφυλλίζοντας τα θρυλικά Κλασσικά Εικονογραφημένα. Η σειρά των θρυλικών κόμικς που στηρίχθηκαν στη διασκευή μεγάλων έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κυκλοφορούσε από το 1951 ως το 1960 από τις εκδόσεις Πεχλιβανίδη και σήμερα έχουν συλλεκτική αξία. Εδώ ξεφυλλίζουμε το τεύχος που αγαπήθηκε πολύ, με αφορμή βέβαια και τις νέες δηλώσεις Ρεπούση. undefined undefined undefined Πηγή: Ετσι είδαν το χορό του Ζαλόγγου τα Κλασ\\\\\\

Ετσι είδαν το χορό του Ζαλόγγου τα Κλασσικά Εικονογραφημένα 60 χρόνια πριν [εικόνες]

Ετσι είδαν το χορό του Ζαλόγγου τα Κλασσικά Εικονογραφημένα 60 χρόνια πριν [εικόνες]
Μπορεί χθες η δήλωση της Μαρίας Ρεπούση πως ο χορός του Ζαλόγγου ανήκει στη σφαίρα των εθνικών μύθων να αποπροσανατόλισε, αλλά και να εξόργισε πολλούς, όμως πολλοί θυμούνται πως στα παιδικά τους χρόνια έμαθαν τα πάντα για τις Σουλιώτισσες όχι στο σχολείο, αλλά ξεφυλλίζοντας τα θρυλικά Κλασσικά Εικονογραφημένα.
Η σειρά των θρυλικών κόμικς που στηρίχθηκαν στη διασκευή μεγάλων έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κυκλοφορούσε από το 1951 ως το 1960 από τις εκδόσεις Πεχλιβανίδη και σήμερα έχουν συλλεκτική αξία. Εδώ ξεφυλλίζουμε το τεύχος που αγαπήθηκε πολύ, με αφορμή βέβαια και τις νέες δηλώσεις Ρεπούση.
undefined
undefinedundefined
Πηγή: Ετσι είδαν το χορό του Ζαλόγγου τα Κλασσικά Εικονογραφημένα 60 χρόνια πριν [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/108161#ixzz2Uslnpb2m

Αυχενικό σύνδρομοΠόνοι που... καθηλώνουν! Το αυχενικό σύνδρομο είναι δυνατό να προσβάλει τον καθένα μας σε κάποιο στάδιο της ζωής του, κυρίως στη μέση και προχωρημένη ηλικία. Ο πόνος με τον οποίο εκδηλώνεται ενδέχεται να μη σημαίνει τίποτα το ανησυχητικό, μπορεί όμως και να είναι προάγγελος κάποιου σοβαρού προβλήματος.

Διάγνωση
Αφού σας εξετάσει ο ορθοπαιδικός και πάρει ένα καλό ιστορικό, θα μπορέσει να καταλήξει σε ασφαλή διάγνωση, βοηθούμενος ενδεχομένως από απεικονιστικές μεθόδους, όπως ακτινογραφία ή αξονική ή μαγνητική τομογραφία (αν δεν επαρκεί η απλή ακτινογραφία), π ακόμα και με τη βοήθεια οστικού σπινθηρογραφήματος.

Αίτια
• Η πίεση που υφίσταται ο νωτιαίος μυελός ή οι νευρικές ρίζες (νεύρα) που βγαίνουν δεξιά και αριστερά μεταξύ των σπονδύλων, οι οποίες διακλαδίζονται και διαμοιράζονται μέχρι την άκρη των δακτύλων.
• Μακροχρόνιες φθορές και μεταβολές που οφείλονται στη γήρανση.
• Άλλα αίτια που μπορεί να πιέσουν την περιοχή του αυχένα (καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι, αγγειακές δυσπλασίες, μεταστάσεις, φλεγμονές κτλ).

Συμπτώματα
• Πόνος: Εντοπίζεται στον αυχένα και τη ράχη ανάμεσα στις ωμοπλάτες και γύρω από αυτές. Μπορεί να επεκταθεί στον ώμο, το βραχίονα, ως τα δάχτυλα, όπου παρατηρείται μούδιασμα και ένα «μυρμήγκιασμα».

• Μυϊκοί σπασμοί: Δημιουργείται στα σημεία του πόνου και προκαλεί εκ νέου πόνο, με αποτέλεσμα η ένταση των συμπτωμάτων να αυξάνεται.

• Δυσκαμψία: Εμφανίζεται εφόσον οι κινήσεις περιορίζονται στις αρθρώσεις εκείνες όπου υπάρχει μυϊκός σπασμός.

• Πονοκέφαλος: ίλιγγος ή βουητό στ' αφτιά, μούδιασμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Θεραπεία
• Φαρμακευτική αγωγή: Μυοχαλαρωτικά σε συνδυασμό με αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
• Βραχυχρόνια ακινητοποίηση με αυχενικό κολάρο.
• Φυσικοθεραπεία, το πρόγραμμα της οποίας καθορίζεται από τον ορθοπαιδικό και τον φυσικοθεραπευτή.
• Αποφυγή όλων εκείνων των παραγόντων που προκαλούν το πρόβλημα (π.χ. κάθισμα σε λάθος θέση, πολύωρο γράψιμο στον υπολογιστή).

Γνωρίζατε ότι...
...η πρωινή δυσκαμψία, που υποχωρεί εντός της πρώτης ώρας από την έγερση, δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα;
...το μαλακό κολάρο αυχένα δεν φοριέται τη νύχτα;
...τα ζεστά επιθέματα ανακουφίζουν μόνο το 50% των ασθενών;


Πηγή : http://www.myworld.gr

«Εθνικός μύθος» για τη Ρεπούση ο χορός του Ζαλόγγου!


«Ταράζει» και πάλι τα νερά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Ρεπούση ζητά να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους, υπερασπίζεται τη θέση της για τις γενοκτονίες, επικαλούμενη τα σταλινικά εγκλήματα, χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, «εθνικό μύθο« το χορό του Ζαλόγγου και, αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά... το ρήμα!

Αλλάξτε μαζί & θα είστε για πάντα μαζί!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν πέτυχες το λαχείο; Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να «πλάσεις» μια καλύτερη εκδοχή του συντρόφου σου.

ΣΟΚ: «Οι τούρκοι έκαναν πειράματα βιολογικού και χημικού πολέμου, με πειραματόζωα τους Έλληνες αιχμαλώτους στην Κύπρο το ’74»

Αποκάλυψη ΣΟΚ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» κ. Νίκο Αργυρόπουλο στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»:

Χώρισες; Τι να κάνεις αν έχεις εγκλωβιστεί στη στεναχώρια και στο θυμό


Mήπως χώρισες και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις; Μήπως η στεναχώρια σου γίνεται θυμός και ο θυμός στεναχώρια; Μήπως η συναισθηματική σου κατάσταση κάνει οχτάρια; Η Life & Relationship Coach, Master in Communications, Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη σε βοηθάει να νιώσεις καλύτερα.

3 Τύποι σχέσης που πρέπει να αποφεύγετεΌλες οι γυναίκες επιθυμούν μια σχέση η οποία θα τις γεμίζει με αγάπη και συντροφικότητα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θα πρέπει να μπαίνετε σε ελαττωματικές σχέσεις απλά και μόνο επειδή θέλετε να είστε σε σχέση. Δείτε παρακάτω ποιους τύπους σχέσεων θα πρέπει να αποφύγετε.

Iσραήλ: Ερευνά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Δαμασκός παρέλαβε ρωσικούς S-300

undefined
Το Ισραήλ εξετάζει τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Συρία έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

ΗΠΑ προς Χεζμπολάχ: Φύγετε τώρα από τη Συρία


undefined
Οι Ηνωμένες Πολιτείες "απαίτησαν" σήμερα από τη λιβανική Χεζμπολάχ να αποχωρήσει "αμέσως" από τις συγκρούσεις στη Συρία, κυρίως από το μέτωπο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ.

Αμανέδες στην Αγιά Σοφιά!

 

 

Δημήτρης Αρβανίτης

Συνταγματάρχης ΕΑ

Έχω ταξιδέψει πολλές φορές στην Πόλη. Κάποιες κάνοντας τουρισμό, κάποιες για δουλειά. Κι έχω επισκεφτεί τα άξια θέασης σημεία της. Τοπ Καπή, Γενή Τζαμί, Ταξίμ, τις γέφυρες του Βοσπόρου, το παλάτι του Σουλτάν Αχμέτ, τα καφέ με τους δερβίσηδες, τα πολλά και μεγάλα εμπορικά κέντρα, το παζάρι των αρωμάτων… Ποτέ όμως δεν ήθελα να δω την Αγιά Σοφιά. Δηλαδή την έβλεπα απέξω, τη θαύμαζα εξωτερικά αλλά ένας αδιόρατος φόβος δεν μ΄ άφηνε να μπω μέσα. Λες και κάτι με κράταγε…

ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ" Οι Όρκοι των Αρχαίων Ελλήνων ΠολεμιστώνὍρκος Ἀθηναίων ἐφήβων 
…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…
Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ
Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν
παρακάτω ὅρκο:
Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα, οὐδ᾿ ἐγκαταλείψω τὸν προστάτην ὢ ἂν στοίχῳ, ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων, καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν, καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Καὶ συνήσω τῶν....
ἀεὶ κρινόντων, καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι, καὶ οὓς τίνας ἄλλους ἱδρύσεται τὸ πλῆθος ἐμφρόνως. Καὶ ἂν τὶς ἀναιρεῖ τοὺς θεσμοὺς ἣ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πάντων. Καὶ τὰ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω. Ἵστορες θεοὶ Ἄγραυλος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη

ΕΒΕΡΕΣΤ, 29 ΜΑΗ 1953 Η κατάκτηση της κορυφής του κόσμου


Παρασκευή, 29 Μαϊου 1953, ώρα 11:30 π.μ. Ο Σερ Έντμουντ Χίλαρι από τη Νέα Ζηλανδία και ο Σέρπα (οδηγός) Τενζίνγκ Νοργκάι από το Νεπάλ κάνουν το όνειρο πραγματικότητα... Πατούν το πόδι τους στο Έβερεστ και κατακτούν την κορυφή του κόσμου. Όπως θα δηλώσουν χρόνια αργότερα, τα συναισθήματά τους μπορούν να συγκριθούν με αυτά του Νιλ Άρμστρονγκ, όταν έκανε το πρώτο βήμα στη Σελήνη.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ & ΚΟΣΜΙΚΗ ΥΛΗ Οι αρχαίοι 'Ελληνες ήταν ιδεολάτρες


Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26, 1029a.20, 1036a.23», η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της αρχικής κοσμικής ουσίας.
Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Φυσικά, 192a.16, 192b.18», «Μετά τα Φυσικά, 1072b.3», η σκόπιμος κίνηση προκαλεί μορφοπλασματική ενέργεια, δια της οποίας η κοσμική ύλη μεταβαίνει εκ της δυνατότητας «δυνάμει» εις την πραγματικότητα «ενέργεια», δια της οποίας λαμβάνουνε υπόσταση τα πράγματα δια της επί της ύλης κυριαρχίας του Είδους (Ιδέα), όπερ αποτελεί την έννοια, την ουσία, τον τελικό σκοπό και την δύναμη, ήτις πραγματοποιεί τον σκοπό αυτόν.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Κατεβάζει... ρολά το σπήλαιο του Δία στην Κρήτ


 
Το επιβλητικό σπήλαιο του Δία, το Δικταίον Άντρον, αντί να αποπνέει τη μεγαλοπρέπεια της ιστορίας του, βρίσκεται εγκλωβισμένο στα παράδοξα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ Χιλιάδες σπηλαιογραφίες αποκαλύφθηκαν στο Μεξικ

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 4.926 τοιχογραφίες σε σπήλαια και φαράγγια στη Σιέρα ντε Σαν Κάρλος, στη μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας. Οι τοιχογραφίες εντοπίστηκαν σε 11 διαφορετικές τοποθεσίες και πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν από τρεις διαφορετικές ομάδες κυνηγών.

EΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ Ο Kατακλυσμός του Δαρδάνου


Ο Δάρδανος σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Δία και Ηλέκτρας κόρης του Άτλαντα, ο οποίος βρέθηκε στην Σαμοθράκη μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ιασίωνα και την αδελφή του Αρμονία κατά την διάρκεια ενός κατακλυσμού στον οποίο βούλιαξε το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΑΡΘΡΑ)

Δικερως είπε

Για να σταματήσει ο εμετός και η διάρροια,σας παραθέτω πληροφορίες για την πρόταση ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ του ν.927/1979:
• Το άρθρο 1, τροποποιεί το αντίστοιχο πρώτο άρθρο του ν. 927/1979, και προβλέπει φυλάκιση από 3 μήνες και έως 3 χρόνια, καθώς και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, για όποιον υποκινεί ή προκαλεί βία και μίσος ενάντια σε άλλα πρόσωπα, για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές και την εθνική ή εθνολογική τους καταγωγή. Η νέα διατύπωση διαφέρει από την παλιά, στο ότι βάζει στο στόχαστρό της και την ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω του Διαδικτύου και στο ότι προβλέπει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ φυλάκισης και χρηματικών προστίμων, που απουσιάζουν απ’ την υφιστάμενη διάταξη.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΝΤΕΙΑ Ποια ερωτήματα βασάνιζαν τους προγόνους μας


05/27/2013 - 19:56
undefinedΘα ευτυχήσω με τη γυναίκα που θα παντρευτώ; Θα αποκτήσω παιδιά στον γάμο μου; Θα κινδυνεύσω στο επικείμενο ταξίδι μου στις αποικίες; Σε ποιους θεούς να απευθύνω θυσίες για να έχω καλή υγεία; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ευελπιστούσαν να αποκτήσουν, μέσω των χρησμών, οι αρχαίοι Έλληνες που κατέφευγαν στα μαντεία της εποχής, λαμβάνοντας όχι πάντα τις πιο σαφείς απαντήσεις.

Other Notable Events, May 30


In 1431, Joan of Arc was burned at the stake in Rouen, France, at age 19. She had been convicted of sorcery.
In 1783, the Pennsylvania Evening Post became the first daily newspaper published in the United States.
In 1806, future U.S. President Andrew Jackson took part in a duel, killing Charles Dickinson, a Kentucky lawyer who had called Jackson's wife a bigamist.
In 1868, the first major Memorial Day observance was held to honor those killed during the Civil War. It was originally known to some as Decoration Day.
In 1911, Ray Harroun won the first Indianapolis 500 with an average speed of 74.6 mph.
In 1922, the Lincoln Memorial was dedicated in Washington.
In 1937, a battle between police and strikers at the Republic Steel Corp. plant in Chicago killed 10 people and injured 90.
In 1943, the Aleutian Islands of Kiska and Attu off the Alaskan coast were retaken by U.S. forces after being occupied by Japanese troops during World War II.
In 1972, the unmanned U.S. space probe Mariner 9 was launched on a mission to gather scientific data on Mars, ultimately sending back valuable information and becoming the first spacecraft to orbit a planet other than the Earth.
In 1972, three Japanese terrorists used automatic weapons to kill 24 people at the airport in Tel Aviv, Israel.
In 1982, Spain became the 16th member nation of NATO.
In 1998, Pakistan conducted an underground nuclear test, despite condemnation from many leading countries and the imposition of U.S. economic sanctions.
In 2002, U.S. Attorney General John Ashcroft announced the FBI would have expanded powers to monitor religious, political and other organizations as well as the Internet as a guard against terrorist attacks.
In 2007, U.S. President George W. Bush asked Congress for an additional $30 billion to fight AIDS globally.
Also in 2007, in a Gallup poll of U.S. adults, one-third of respondents said they believed the Bible was literally true.
In 2008, the average price for a gallon of regular unleaded gasoline in the United States was at a record $3.96. The price hit $5 in some areas.
In 2009, analysts said 2009 U.S. college graduates faced dim employment prospects in a job market described as being in a state of quiet desperation.
In 2011, ailing former Egyptian President Hosni Mubarak denied he ordered his forces to use live ammunition against protesters, a charge officials said could result in the death penalty. Nearly 1,000 people had died during an 18-day uprising.
In 2012, former Liberian President Charles Taylor, convicted of aiding war crimes, was sentenced to 50 years in prison.
Copyright 2013 by United Press International

Σαν σήμερα...στην Ιστορία 05/31/2013 - 00:25


undefined
Τα σημαντικότερα γεγονότα της 31ης Μαΐου
1584: Ο Φιοντόρ Α' στέφεται τσάρος του Ρωσικού Βασιλείου.
1678: Η Λαίδη Γκοντάιβα ιππεύει γυμνή στο Κόβεντρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυσβάσταχτη φορολογία. Σύμφωνα με την παράδοση, η Λαίδη Γκοντάιβα ίππευσε γυμνή στους δρόμους του Κόβεντρι τον 11ο αιώνα, προκειμένου να πείσει τον σύζυγό της Λόρδο Λίοφρικ να καταργήσει τη δυσβάσταχτη φορολογία που είχε επιβάλλει στους υπηκόους του.
1884: Ο Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ κατοχυρώνει ως πατέντα τα κορν - φλέικς.
1905: Ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται κατά την προσέλευσή του στη Βουλή, από τον χαρτοπαίκτη και λεσχειάρχη Αντώνη Κωσταγερακάρη. Αιτία, η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες.
1911: Καθελκύεται το υπερωκεάνειο «Τιτανικός».
1916 : Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας.
1924: Η Βουλή των Ελλήνων, με ψήφισμά της, αποφασίζει την προαγωγή των πρωτεργατών της Επανάστασης του 1922, Νικολάου Πλαστήρα και Στυλιανού Γονατά, σε αντιστράτηγους.
1927 : Παράγεται το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινήτου της Φόρντ «Μοντέλο Τ» (Ford Model T), μετά από παραγωγή περίπου 15.000.000 μονάδων.
1951: Εκδηλώνεται στην Αθήνα το κίνημα του ΙΔΕΑ το οποίο και κατέστειλε ο μόλις παραιτηθείς στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος στο όνομα του οποίου είχε εκδηλωθεί. Ακολούθησαν ανακρίσεις και 17 αξιωματικοί μεταξύ των οποίων και τρεις ταξίαρχοι παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο γισ εσχάτη προδοσία. Τελικά τους δόθηκε αμνηστία από την κυβέρνηση Πλαστήρα και τον επόμενο χρόνο επανήλθαν και στην ενεργό υπηρεσία.
1952: Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος.
1953: O Νίκος Παπαμιχαήλ με συνοδηγό τον Σπύρο Δημητράκο σε Jaguar XK 120 είναι ο νικητής του Α' Ράλι Ακρόπολις. Την καρό σημαία του τερματισμού θα πάρουν μόνο έξι αυτοκίνητα.
1970: Αρχίζει το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με τον αγώνα Μεξικό - Ρωσία στο στάδιο Αζτέκα στο Μεξικό. Για τις ανάγκες του Κυπέλλου παράγεται για πρώτη φορά επίσημη μπάλα αγώνων. Πρόκειται για την Telstar της Adidas, που αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Η μπάλα αυτή θα αντικατασταθεί μετά από 18 χρόνια από την «τρικολόρε» στη Γαλλία και έκτοτε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει τη δική του (Fevernova-2002, Roteiro-2004, Starball-2006).
1975: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συναντά τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Οι δυο πρωθυπουργοί συμφωνούν για παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
1987: Βγαίνει στον αέρα ο πρώτος μη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδας, ο δημοτικός «Αθήνα 9,84».
1999: Αρχίζει η δίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη των Κούρδων στην Τουρκία. Ο «Άπο» όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί του είναι ο ιδρυτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, γνωστού ως Ρ.Κ.Κ. Σκοπός του κόμματος είναι η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου μαοϊκού σοσιαλιστικού κουρδικού κράτους στο Κουρδιστάν. Ο Οτζαλάν, τελικά μετά από μια μυθιστορηματική εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών συνελήφθη, παραδόθηκε στις Τουρκικές αρχές και βρίσκεται φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί. Ήταν 16 Φλεβάρη 1999, όπου ο ελληνικός λαός μάθαινε ότι την προηγούμενη νύχτα, στην Κένυα, είχε συντελεστεί η παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης.
2003: Την τελευταία του πτήση πραγματοποιεί το υπερηχητικό αεροσκάφος Κονκόρντ (Concorde), των Γαλλικών Αερογραμμών (Air France).
Γεννήσεις 
1048 - Ομάρ Καγιάμ, Πέρσης ποιητής, αστρονόμος και διανοούμενος
1819 - Ουόλτ Ουίτμαν, Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής
1857 - Πάπας Πίος ΙΑ΄
1908 - Ντον Αμίτσι, Αμερικανός ηθοποιός
1921 - Αλίντα Βάλι, Ιταλίδα ηθοποιός
1923 - Ρενιέ Γ΄, πρίγκιπας του Μονακό
1930 - Κλιντ Ίστγουντ, Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός
1931 - Τζον Ρόμπερτ Σρίφερ, Αμερικανός φυσικός και νομπελίστας
1941 - Λούις Ιγκνάρο, Αμερικανός φαρμακολόγος και νομπελίστας
1945 - Λοράν Γκμπάγκμπο, πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού
1945 - Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Γερμανός σκηνοθέτης
1948 - Τζον Μπόναμ, Βρετανός μουσικός, μέλος των Led Zeppelin
1949 - Τομ Μπέρεντζερ, Αμερικανός ηθοποιός
1954 - Θωμάς Μαύρος, Έλληνας βετεράνος ποδοσφαιριστής
1965 - Μπρουκ Σιλντς, Αμερικανίδα ηθοποιός και τοπ μόντελ
1974 - Κενάν Ντογκουλού, Τούρκος τραγουδιστής
1976 - Κόλιν Φαρέλ, Αμερικανός ηθοποιός
1981 - Μίκαελ Άντονσον, Σουηδός ποδοσφαιριστής
Θάνατοι 
1594 - Τιντορέττο, Ιταλός ζωγράφος
1809 - Γιόζεφ Χάιντν, Αυστριακός μουσουργός
1832 - Εβαρίστ Γκαλουά, Γάλλος μαθηματικός
1963 - Έντιθ Χάμιλτον, Αμερικανίδα συγγραφέας
1983 - Τζακ Ντέμπσεϊ, Αμερικανός μποξέρ
1986 - Τζέιμς Ρέινγουοτερ, Αμερικανός φυσικός και νομπελίστας
2000 - Τίτο Πουέντε, Αμερικανός μουσικός και συνθέτης
2006 - Ρέιμοντ Ντέιβις Τζούνιορ, Αμερικανός φυσικός και νομπελίστας
2009 - Μιλβίνα Ντιν, Αγγλίδα επιζήσασα του ναυαγίου του Τιτανικού
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Disqus seems to be taking longer than usual. Reload?

Ρώσοι επιστήμονες "ανέστησαν" φυτό από σπόρους 30.000 ετών!

05/30/2013 - 08:50
undefinedΈνα φυτό του είδους Silene stenophylla κατάφεραν να ζωντανέψουν οι επιστήμονες του Ρωσικού Ινστιτούτου Κυτταρικής Βιοφυσικής μετά από 30.000 χρόνια, εκπλήσσοντας την επιστημονική κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα, Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν καρπούς του φυτού 20-40 μέτρα κάτω από τους πάγους της Σιβηρίας στην προσπάθειά τους να ξεθάψουν οστά μαμούθ που υπήρχαν στην περιοχή. Μετέφεραν τους εν λόγω καρπούς στο εργαστήριο, οι οποίοι πιστεύεται ότι «αποθηκεύτηκαν» εκεί από σκίουρους, και πέτυχαν να αναστήσουν το φυτό.

Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από όλους εμάς!


Αν ένας Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας.

"Σχέδιο Αββακούμ", Β΄ ΠΠ: Η μεγάλη γκάφα του Τσόρτσιλ


undefinedΜια από τις μεγαλύτερες γκάφες του βρετανικού Nαυτικού αποτελεί το «Σχέδιο Αββακούμ», όταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο αρχηγός του Βρετανικού Ναυτικού Μαουντμπάντεν, ενέκριναν το σχέδιο ενός διαταραγμένου επιστήμονα του Τζέφρυ Πάικ, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστούν πλοία από πάγο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος των γερμανικών υποβρυχίων τα οποία είχαν την πλήρη κυριαρχία του Ατλαντικού στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ Εκφράσεις και γνωμικά του Σωκράτηundefined
Ο Σωκράτης (5ος αιώνας π.χ.), δάσκαλος των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων, αρχικά εξάσκησε την τέχνη του πατέρα του, τη γλυπτική. Την φιλοσοφία την γνώρισε χωρίς τη βοήθεια κάποιου δασκάλου. Αν και παρακολούθησε μαθήματα των φυσικών φιλοσόφων και των σοφιστών. Σκοπός της ζωής του ήταν να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του και να τους παροτρύνει να σκεφτούν για το καλό τους και γενικότερα για το νόημα της ζωής.

Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ Οι φιλοσοφικές αντιλήψεις του Μεγαλέξανδρου


Είναι γνωστό ότι έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τον Αλέξανδρο, χρησιμοποιώντας σαν κυριότερες πηγές τον Πλούταρχο και τον Αρριανό. Εχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές "ερμηνείες" για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου. Αυτές οι ερμηνείες, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, τη θρησκευτική αντίληψη, την ψυχολογική και τη χρονική απόσταση του συγγραφέα, ποικίλουν σε τεράστιο βαθμό. Ετσι άλλοι τον θεοποιούν και άλλοι τον κατακρίνουν.

"ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΒΑΣΚΑΝΩ"- Φάσκελο & ξεμάτιασμα έχουν ρίζες αρχαιοελληνικές!


undefinedΗ οργισμένη κίνηση της ανοιχτής παλάμης που εισπράττει ο επικίνδυνος οδηγός στη λεωφόρο Κηφισιάς μπορεί να θεωρείται σήμερα μια απολίτιστη έκφραση θυμού, στην πραγματικότητα όμως μιλάει για τις καταβολές μας. και μάλιστα τις αρχαιοελληνικές. Τόσο μακριά πηγαίνει η ιστορία της... μούντζας. Και αν η γηραιά θεία αρχίσει να φτύνει τα μικρανίψια της μέρες που είναι στο γιορτινό τραπέζι, παρακαλώ ας μην υποστεί την κατακραυγή. Πράττει ό,τι ακριβώς και οι αρχαίοι πρόγονοι, που έφτυναν ακόμη και τον εαυτό τους για να μη τον αβασκάνουν. Γιατί το πιο αυθόρμητο και άμεσο μέτρο αντιμετώπισης του κακού, ήδη από την αρχαιότητα, ήταν το σφάκελο και ο εμπτυσμός, ενέργειες στις οποίες είχαν αποδοθεί μαγικές δυνάμεις.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Ο θρύλος και το μυστήριο των πολεμιστών Νίντζα


05/25/2013 - 21:05
Ο Βρετανός συγγραφέας Τζον Μαν, ρίχνει φως στο θρύλο και το μυστήριο των Νίντζα, μέσα από ένα βιβλίο που καλύπτει την μακραίωνη ιστορία τους. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Time και αποκάλυψε πτυχές των μαυροφορεμένων πολεμιστών που δεν γνωρίζουν πολλοί.