Ετικέτες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το νερό φέρνει μελλοντικούς πολέμους;


ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Ενα ποτήρι νερό
Το νερό από πηγή ζωής καθίσταται απειλή για την ύπαρξη ολόκληρων κρατών. Ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται και καταναλώνει όλο και περισσότερους φυσικούς πόρους.
Το πρώτο, που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι στο αμέσως προσεχές μέλλον, είναι η παγκόσμια έλλειψη νερού. Σήμερα το πόσιμο νερό ήδη είναι ακριβότερο του πετρελαίου. Με την πάροδο του χρόνου η δίψα μπορεί να αποτελέσει αιτία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Στη Γη παρατηρείται αναθέρμανση του κλίματος. Σύμφωνα με πρόβλεψη διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων, σε 100 χρόνια η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 1,5-4 βαθμούς Κελσίου. Για ορισμένες χώρες, π.χ., στην Κεντρική Ασία, αυτό σημαίνει καταστροφή τις απειλεί ξηρασία, υποστηρίζει ο επικεφαλής του προγράμματος «Κλίμα και ενέργεια» του Παγκόσμιου Ταμείου για την Άγρια Φύση Αλεξέι Κοκόριν:

Η ανατροπή της Ανατροπής


Λίγοι από αυτούς που αξίζουν έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στην Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη και ακόμα λιγότεροι έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Βαρδινογιάννης

undefined
Σάλο προκάλεσε στους κύκλους της οικονομικής ελίτ της χώρας η πρωτοβουλία του Βαρδή Βαρδινογιάννη να γίνει χορηγός της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, καλύπτοντας το κόστος για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών.Κάποιοι Έλληνες ολιγάρχες θέλουν να γίνουν κι αυτοί χορηγοί παρελάσεων και άλλων κρατικών εκδηλώσεων, ώστε αφενός να κερδίσουν την συμπάθεια της πλέμπας και αφετέρου να απομακρύνουν το ενδεχόμενο να βρεθούν στην φυλακή εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών.

Έμμεσες υποδείξεις STRATFOR στην Τουρκία: «Πάρτο αλλιώς, θα βρεις»…




Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ανάλυση που δημοσίευσε το γνωστό αμερικανικό think tank για το μέλλον της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού όσα αναφέρονται θα μπορούσαν, μέσω «διασταλτικής» ερμηνείας έστω, να θεωρηθούν ότι αποτελούν έμμεσες υποδείξεις σε μια χώρα με την οποία στο παρελθόν οι σχέσεις φαινόντουσαν να είναι ιδιαιτέρως θερμές.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ


undefinedτου Αθανασίου Δρούγου*
Με τη συνδρομή της Τουρκίας αλλά και ομάδας κρατών από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, προχωράει, χωρίς να είναι πολύ ορατή, η αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους. Σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες, το Κόσοβο στοχεύει πολύπλευρα: Στο να αναγνωριστεί από το Ισραήλ, ορισμένα αραβικά κράτη και από το Βατικανό! Υπενθυμίζεται πως εντός της τελευταίας 5ετίας, έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο 106 χώρες από τις 193 συνολικά των Ηνωμένων Εθνών. Το Κόσοβο φλερτάρει με το Ισραήλ:  Ήδη στην Πρίστινα έχει δρομολογηθεί η δημιουργία εβραικού μουσείου, ενώ υπάρχει από καιρό χώρος με μνημείο για το ολοκαύτωμα…

Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής



alt
 Εισαγωγή
Η φωτογραφία βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου με τα εμβλήματα των Waffen SS σοκάρει και αντανακλά την ιλιγγιώδη πύκνωση του χρόνου που φέρνει μπροστά μας το έως χτες αδιανόητο. Η ορμητική έφοδος της Χρυσής Αυγής στο επίκεντρο του δημόσιου βίου, όσα προηγήθηκαν των διπλών εκλογών του 2012 και όσα ακολούθησαν αποτελούν ένα αδιάσπαστο όλο. Για τον κοινοβουλευτικό μας βίο η εκλογή νεοναζί βουλευτών αποτελεί ορόσημο. Δεν ήρθε από τον ουρανό, δεν είναι θεϊκή τιμωρία, φυσικό φαινόμενο ή αδιερεύνητο καπρίτσιο της μοίρας.

Τέσσερα επιστημονικά επιτεύγματα που δεν πήραν Νόμπελ




Τέσσερα επιστημονικά επιτεύγματα που δεν πήραν Νόμπελ 


Δε βραβεύτηκαν παρά τη συνεισφορά τους

Ολοκληρώθηκε, πριν λίγες ημέρες, και η φετινή απονομή των βραβείων Νόμπελ. Η επιτροπή που αποφασίζει για τον τελικό νικητή δεν αποκαλύπτει ποτέ κανένα στοιχείο εκ των προτέρων για το ποιο όνομα είναι το επικρατέστερο, ωστόσο αυτό στο οποίο σίγουρα μπορεί να αναφερθεί κανείς, γράφει η Malin Rising, ανταποκρίτρια του Associated Press στη Στοκχόλμη, είναι οι πέντε μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις που… δεν έχουν βραβευθεί με Νόμπελ.
Πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος

Tο Νόμπελ της ντροπής, Νο.2



nobel--2
Σημ.Αμετανόητου: Tί έλεγε η κα S.Berger στο χτεσινό άρθρο που έβαλα ? Ε…ο Βαρουφάκης τους ψιλοκράζει λίγο…
Ορθολογικές Προσδοκίες και Αποτελεσματικές Αγορές…Μέγα θέμα στη Νεοφιλελεύθερη επιστήμη…λες και ο άνθρωπος είναι πλήρες Ορθολογικό Ον και οι Αγορές συμπεριφέρονται υπεύθυνα…ΑΝ είναι δυνατόν…!!!
Εδώ Μίνσκυ, Κέινς και Κίντλεμπεργκερ “έδωσαν τα ρέστα τους” στη διαχείριση της Κρίσης και βραβεύουν οι Σουηδοί (πάλι) το Πανεπιστήμιο του Σικάγο…!!!
Τέλος πάντων, απολαύστε…
Του Γιάννη Βαρουφάκη

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα παραδέχεται:«Παρών και ο Πατέλης εκείνο το βράδυ - Πήγαμε οργανωμένα στο Κοράλι»

15/10/13


undefined
Τι αποκαλύπτει στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς - Η συγκέντρωση στα γραφεία της τοπικής Οργάνωσης - Τα μηχανοκίνητα τάγματα - Ποιοι άλλοι είναι μαζί του - Ολόκληρη η απολογία

Ελλάς-Ρωσία, θρησκευτικός τουρισμός: τα Ιόνια Νησιά στο προσκήνιο


Поздравляю* σε όσους συμμετείχαν στη Ρωσική Εβδομάδα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ζακυνθινών με τους Ρώσους και η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού ως μια προσήκουσα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του 12ου Διεθνούς Κοινωνικού Φόρου «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά».
Στο νησί μας ήρθαν δύο Ρώσικα πλοία (ένα αποβατικό και ένα πολεμικό), καθώς και Ρώσοι εκπρόσωποι, που ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές Αρχές και τόνισαν πως το ενδιαφέρον τους για το νησί μας είναι αυξημένο, κάτι εξάλλου που αποδεικνύεται και από την κατακόρυφη άνοδο τουριστών από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωμαϊκή Τέχνη των προ και μετά Χριστό αιώνων

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013


undefined
O «Βωμός του Δομίτιου Αηνοβάρδου» (περ. 42 π.Χ) 
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Αν και οι Καλές τέχνες στην Ρώμη αναπτύχθηκαν κάτω από την επίδραση των Ελλήνων, εν τούτοις η αξία και η αυτοτέλεια της ρωμαϊκής τέχνης σήμερα δεν αμφισβητείται πλέον. Στην αγαλματοποιϊα η εξάρτηση των Ρωμαίων από τους Έλληνες είναι ολοφάνερη, γιατί οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν νέους τύπους για τους θεούς και τη μυθολογία τους. Όμως στην προσωπογραφία, στο ιστορικό ανάγλυφο και στην πλίνθινη αρχιτεκτονική, υπάρχει η σφραγίδα του ρωμαϊκού πνεύματος. Το σημαντικότερο ίσως επίτευγμα των Ρωμαίων ήταν τα δημόσια έργα, και η οδοποιϊα, τα υδραγωγεία, τα δημόσια λουτρά και οι αψίδες θριάμβου. Το πιο σπουδαίο στοιχείο της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής ήταν η χρήση των αψίδων και η απαράμιλλη ικανότητα στην τεχνική της κατασκευής θολωτής στέγης (Πάνθεον)[1].