Ετικέτες

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Φωτιά που ανάβει η ματιά σου κομαντάντε Τσε Γκεβάρα


tse
Από δω και στο εξής, δε βλέπω το θάνατό μου ως μια αποτυχία, αλλά, όπως λέει και ο Χικμέτ: «Στον τάφο μου θα πάρω μόνο τη μετάνοια ενός ανολοκλήρωτου τραγουδιού»
Στις 9 Οκτώβρη του 1967 ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα εκτελείται με εννέα πυροβολισμούς από τον υπαξιωματικό του βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν. Αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα βουνά της βολιβίας, το παιδί με το άσθμα που τον βασάνιζε, έμελε να γίνει σύμβολο του αγώνα όλων των καταπιεσμένων για μια άλλη κοινωνία. Ένα σύμβολο που επειδή δεν μπόρεσαν να το σβήσουν προσπάθισαν  να το ωραιοποιήσουν και να το πουλήσουν σε επετειακή συσκευασία.
Ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα (Ernesto «Che»  Guevara) γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928.Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1953.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-36 (Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Ι.Κ., «ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»=ΕΝΟΠΛΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ) ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α) Saddam-style: ISIS oil exports worth $500m a year ‘conducted through Turkey’
Oil pump jacks pump oil in Al-Jbessa oil field in Al-Shaddadeh town of Al-Hasakah governorate April 2, 2010. REUTERS/Stringer (SYRIA - Tags: BUSINESS ENERGY) - RTR45V74
The lion’s share of Islamic State illegal oil exports is conducted through Turkey and Kurdish areas. Although Washington could curb the illegal traffic, it has chosen to focus on other issues, a former CIA officer told the Sputnik news agency.

“It’s a question of priorities. They have never allocated enough resources to do so. Other goals and missions have been rated as having more urgent calls on intelligence and tactical resources,” John Kiriakou, a former Central Intelligence Agency (CIA) counterterrorism officer and US Senate Foreign Relations Committee senior investigator, told Sputnik.
He said Islamic State’s (IS, formerly ISIS/ISIL) oil revenue lifeline could be cut short, if Washington made an effort to do so.

Το Βυζάντιο κι εμείς




runciman
Στήβεν Ράνσιμαν
Η συνέντευξη που ακολουθεί δόθηκε από το σερ Στήβεν Ράνσιμαν, στο Ελσισιλντς της Σκωτίας, στον πατρογονικό πύργο του, τον Οκτώβρη του 1994, για λογαριασμό της ΕΤ3, στις δημοσιογράφους Χρύσα Αράπογλου και Λαμπρινή Χ. Θωμά. Για τεχνικούς λόγους, δεν «βγήκε» ποτέ στον αέρα. Και οι δύο δημοσιογράφοι θεωρούν την συνέντευξη αυτή από τις πιο σημαντικές της καριέρας τους, μια και ανήκει στο είδος των «συζητήσεων» που σε διαμορφώνουν και δεν ξεχνάς ποτέ. Θεωρούν ότι πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας, έστω και με μια τόσο θλιβερή αφορμή, όπως ο θάνατος του μεγάλου φιλέλληνα. Ο Flash.gr δημοσιεύει, για πρώτη φορά, αδημοσίευτα αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή.

Οι 10 πιο ψυχοπαθείς δικτάτορες


kim-giongk-oun-allakse-tin-wra-sti-boreia-korea.w_lΗ ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις παρανοϊκών δικτατόρων, που αιματοκύλισαν τις χώρες τους (και, κάποιες φορές, περισσότερες ή λιγότερες άλλες). Κάποιων οι επιλογές ήταν συνειδητές- κάποιοι άλλοι πάλι τις συνδύαζαν με απίστευτα εκκεντρική/ παρανοϊκή συμπεριφορά, που παραπέμπει σε ψυχικές ασθένειες.


10- Ζαν Μπέντελ Μποκάσα (Κεντροαφρικανική Δημοκρατία): Χρεοκόπησε τη χώρα του δαπανώντας το 1/3 του εθνικού προϋπολογισμού για τη στέψη του, στα πρότυπα του Ναπολέοντα. Του αποδίδεται κανιβαλισμός. Έκανε 62 παιδιά και θεωρείται ότι έριξε πολιτικούς αντιπάλους του σε λιοντάρια και κροκοδείλους που είχε στον προσωπικό του ζωολογικό κήπο. Επίσης, εκτέλεσε 100 παιδιά σχολείου επειδή δεν ήθελαν να φορέσουν πανάκριβες στολές που μπορούσαν να αγοραστούν μόνο από το εργοστάσιο της συζύγου του.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-37 (ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 επιβιώνει από άμεσο πλήγμα αντιαεροπορικού!

Ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 που επιχειρεί στη Συρία κατά των ισλαμοφασιστών της ISIS και των συνεργατών τους, αντιπάλων του Άσαντ, δέχθηκε πλήγμα με αντιαεροπορικό αλλά κατάφερε και επέστρεψε στη βάση του. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua δείχνουν στιγμιότυπα από την πυραυλική επίθεση κατά του ελικοπτέρου. Ακόμη και την στιγμή που ο αισθητήρας εγγύτητας του πυραύλου πυροδοτεί τον πύραυλο και η έκρηξη με το ελικόπτερο γίνονται ένα. Φαίνεται επίσης και πώς ήταν το ελικόπτερο όταν προσγειώθηκε.


olympia.gr