Ετικέτες

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Οι γυναίκες στην Αρχαία Σπάρτη


ceb1cf81cf87ceb1ceafceb1-cf83cf80ceaccf81cf84ceb7-ceb4ceb9ceb4ceb1cf83cebaceb1cebbceafceb1

Οι γυμνές γυναίκες της Σπάρτης που πάλευαν, έτρεχαν και πέταγαν ακόντιο μπροστά στους άνδρες. Το τέχνασμα των Σπαρτιατών για να είναι οι νέοι πάντα «πρόθυμοι ερωτικά» και να τεκνοποιούν.

Οι Σπαρτιάτισσες είναι οι γυναίκες που έχουν υμνηθεί, αλλά και συκοφαντηθεί περισσότερο απ΄ όλες τις Ελληνίδες, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

ΗΠΑ: Η χώρα που δεν κέρδισε κανένα πόλεμο…


ηπα
Πόσους πολέμους κέρδισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Στη νέα ταινία του, με τίτλο «Where to Invade Next» (Πού θα εισβάλουμε την επόμενη φορά;) ο Μάικλ Μουρ απαντά μονολεκτικά: Κανένα. Ισως όμως το πραγματικό ερώτημα θα έπρεπε να είναι αν σημασία έχει η νίκη ή ο ίδιος ο πόλεμος.
«Where to Invade Next»

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Αμερικανός συγγραφέας και ιστορικός Τομ Ενγκελχαρτ παρουσίασε πέντε θέσεις για την αμερικανική πολεμική μηχανή, που, όπως έλεγε, κανένας δεν ήθελε να παραδεχτεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ:

Πομπηία


Πομπηία
«Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας» (το Grexit) ήταν το σάουντρακ των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα το Grexit
επανέρχεται, ως μια ειρωνική υπόμνηση του success story της κυβέρνησης Τσίπρα. Ξανά μανά το ίδιο ντεζαβού – πάει πάλι πίσω η δόση των δύο δισ. – φεύγει σαν το παπόρι απ’ την Περσία στ’ ανοιχτά της Κορινθίας, αφήνοντας τις υποχρεώσεις μας χαρμάνια. Δεν μας δίνουνε τα φράγκα, αν δεν τους δώσουμε τα σπίτια…

NASA: Τα βουνά στον πλανήτη Πλούτωνα φαίνεται να ήταν ηφαίστεια πάγου

Οι διαπιστώσεις, που δημοσιοποιήθηκαν σε συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Νάσιοναλ Χάρμπορ, στην πολιτεία Μέριλαντ, δίνουν μια πολύ πιο σύνθετη εικόνα για τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του από αυτήν που περίμεναν να δουν οι επιστήμονες.

Ο Κ ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" ΤΟΥ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΆΡΘΡΩΝ)

Α)Δηλώσεις Ν. Φίλη: Εθνομηδενισμός ή Ισοδύναμο;

genoktonia_pontiwn2Του Βασίλειου Κυρατζόπουλου

Στις 3/11/2015 σύσσωμος ο Ελληνικός και ο Τουρκικός Τύπος αναφέρουν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας. Νίκου Φίλη περί άρνησης “Γενοκτονίας των Ποντίων”. Στις 5/11/2015 ο Υπουργός επανέρχεται υπενθυμίζοντάς μας το άρθρο του που είχε δημοσιευθεί στην Αυγή στις 20/8/2014.
Επειδή οι δηλώσεις των υπουργών δεσμεύουν μία χώρα στο διεθνές στερέωμα και δεν περιορίζονται σε επίπεδο πολιτικών συζητήσεων στη Βουλή όπως του Τατσόπουλου[1] ή σε ραδιοφωνική κουβέντα όπως της Ρεπούση[2], επιβάλλεται ο Υπουργός Παιδείας ή να ανακαλέσει ή να αποπεμθεί από την κυβέρνηση. Εξάλλου ο Ν. Φίλης μπορεί να στηρίξει τις όποιες ανιστόρητες παράνομες θέσεις του σε εθνικό – πολιτικό επίπεδο, που ναι μεν θα ακουστούν αλλά δεν θα δεσμεύσουν ανά την οικουμένη ένα πολυπαθέστατο έθνος.
Πριν συνεχίσουμε οποιαδήποτε αναφορά, καλό θα είναι να θυμηθούμε το διεθνές και εθνικό Δίκαιο σ’ ότι αφορά την παρανομία του Υπουργού, και ιστορικά δεδομένα σ’ ότι αφορά την αμάθειά του. Εξάλλου το θεωρητικό τμήμα του θέματος έχει εξαντληθεί από τον γράφοντα εδώ και μια δεκαετία[3]. Ας δούμε περιληπτικά το ιστορικό της θεσμοθέτησης του αδικήματος…

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-43 (ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)The Not-So-Great Game in Syria. And How to End It

800px-Syrian_civil_war
By Andrew J. Tabler (FOREIGN AFFAIRS)
In the last few weeks, Russia has returned to the Middle East through a direct military intervention in Syria. In doing so, it has entered the Great Game for the heart of that country and the region. Early speculation that Russia intervened unilaterally to prop up the Bashar al-Assad regime has since been undermined by evidence that Russian air strikes are coordinated with an Iranian-supported regime offensive near Aleppo. In fact, it is likely that a June 2015 visit to Moscow by Qassem Suleimani, leader of Iran’s Revolutionary Guard Corps, was part of the planning for the eventual Iranian-Russian intervention.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-42 (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Τα Συριακά αεροσκάφη σε τρεις ημέρες έκαναν σχεδόν 100 επιδρομές.

Μόσχα 9 Νοεμβρίου INTERFAX RU – Η  πολεμική αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε 98 εξόδους σε τρεις ημέρες, καταστρέφοντας τα αρχηγεία  και τον εξοπλισμό των μαχητών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού   αντιστράτηγος Ali Mihoub.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες,η  Πολεμική Αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε  98 εντυποωσιακούς  εξόδους,  σε τρομοκρατικούς σχηματισμούς και σε αρχηγεία τους  στις επαρχίες της Χάμα, Χομς, Ιντλίμπ, Χαλέπι, Ντέιρ αλ-Ζορ, Raqqa  και σε συνοικία της Δαμασκού. Καταστράφηκαν  πέντε οχυρές θέσεις των μαχητών (στην επαρχία του Χαλεπίου, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Χομς, στο βόρειο-δυτικό τμήμα της επαρχίας Χάμα, στην  επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ), τρεις θέσεις διοίκησης (Karyateyn και Tell-Μπισάου στην επαρχία της Χομς, στην  Ανατολική  Guta στην περιοχή της Δαμασκού, στο Χαν Shaykhun στην επαρχία της Ιντλίμπ), «- είπε.

Ελληνική γλώσσα: Η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα


arxaia-ellhnikh-glwssa

«Ει θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται»

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ” αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).