Ετικέτες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αρθρο Αλβανού «ιστορικού» στοχοποιεί την Ελληνική Μειονότητα


21/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 36 εμφανίσεις
Αρθρο Αλβανού «ιστορικού» στοχοποιεί την Ελληνική Μειονότητα
Ο Αλβανός «ιστορικός» Arben Llala, σε άρθρο που  δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα SOT, τοποθετείται ενάντια της τοποθέτησης προτομών  Ελλήνων σε χωριά που κατοικεί η Ελληνική Μειονότητα, «βαφτίζοντας» συλλήβδην  όλους αυτούς «σφαγείς» Αλβανών.

Η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, λέει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας


21/11/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 24 εμφανίσεις
«ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΙ ΓΕΝΕΤΕΙΡΕΣ»
Σε μία πρωτοφανή δήλωση προέβη ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Ρόμαν Χέρτσογκ. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πολιτικό «μπόνους», ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, απαντά αρνητικά, εξηγώντας ότι ο ίδιος θεωρεί ως κοιτίδες της έννοιας την Ελβετία και την Αγγλία.

Φωτογραφίες και πόστερ από την Οκτωβριανή Επανάσταση




Όλη αυτή η ανάρτηση αφιερώνεται εξαιρετικά στην φίλη του ιστολογίου RedFlecteur, που έκανε όλη τη δουλειά! Ένα ευχαριστώ είναι λίγο!

Το ΚΚΕ γεννά Μπογιόπουλους


mpogiopoulos_nikosΈχοντας ελλιπή γνώση και πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο Γ’ μέρος της Μπογιοπουλιάδας παρεμβαίνω με τον λίγο ιερόσυλο τίτλο του κειμένου για να θέσω κάποια επί της ουσίας ζητήματα:

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ








kolokotronis88855544_420_420Με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου περιέρχονται στο ελληνικό κράτος οι δυο ιστορικές επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν την Τετάρτη από τον οίκο Πέτρου Βέργου.
Οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους κατόχους και δικαιούχους των δύο ντοκουμέντων της νεότερης Ιστορίας έγιναν το τελευταίο 24ωρο και η συμφωνία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης.
Οι δυο επιστολές αποκτήθηκαν αντί του ποσού των 4.000 ευρώ η καθεμιά.

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 13 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…


Ψάχνοντας στη διαύγεια της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης για τα πολλά ταξίδια του ιδιωτικού συνεργείου (μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ) που συνοδεύει πλέον τον Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, έπεσα στις παρακάτω αποφάσεις μισθοδοσίας της εν λόγω ΓΓ.
Στου Μαξίμου οι λέξεις κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις είναι εκτός από άγνωστες ΚΑΙ απαγορευμένες λέξεις.
Εκεί, μόνο δέχονται υπαλλήλους με διορισμό ή με μετατάξεις.
Σήμερα αναρτώ το μισθολογικό κόστος μιας άχρηστης για την καθημερινότητα του πολίτη Γενικής Γραμματείας που τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί πλέον είναι εκείνα των δανειστών- νταβάδων μας.
Τίποτα θετικό δεν έχει ο πολίτης από τη λειτουργία της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης.
Όμως, προτιμούν να κλείσουν πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις και σχολεία από το να κάνουν οικονομία σε άχρηστους για τον πολίτη θέσεις του δημοσίου. Είπαμε: το Μνημόνιο χτυπά ΜΟΝΟ Παιδεία, Υγεία, κοινωνικές παροχές.

Τον δολοφόνησαν επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα φίλης του


undefined
Τη ζωή του με τον πιο άγριο τρόπο έχασε ένας 28χρονος επειδή πήγε μαζί με μία φίλη του να εισπράξει τα δεδουλευμένα της από ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Ομόνοια. Εκείνος προκειμένου να γλιτώσει τα χρήματα που χρωστούσε επιστράτευσε μπράβο της περιοχής ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 28χρονο.

Δεν έπεισε τον Πούτιν ο Νετανιάχου


21.11.2013

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν κατόρθωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης επίσκεψής του στη Μόσχα να στρέψει τη ρωσική ηγεσία κατά μιας συμφωνίας των μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι δύο βασικές κατευθύνσεις της Αναγεννησιακής τέχνης


Lorenzo Ghiberti: «Aδάμ και Εύα»
ανάγλυφη λεπτομέρεια από τις «Θύρες του Παραδείσου» 1425-52,
στην ανατολική θύρα του Βαπτιστηρίου του Αγίου Ιωάννου στην Φλωρεντία

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Οι καλλιτέχνες, όπως είδαμε, αφήνοντας πίσω τις κοινές βάσεις που έθετε ο Διεθνής ρυθμός, περίπου μέχρι το 1400, ακολούθησαν πια, στο ξεκίνημα της Αναγέννησης, τους διαφορετικούς δρόμους που άνοιγε η ατομική ιδιοσυγκρασία τους. Σύντομα, οι καλλιτέχνες έπρεπε να αντιμετωπίσουν ένα νέο ζήτημα που εμφανίστηκε, συνέπεια της τεχνικής προόδου, και το οποίο δεν αφορούσε μόνο τη μορφή του έργου, αλλά κυρίως τον κίνδυνο να ξεπεραστεί η αξία του νοήματος του. Η ουσία βρισκόταν στο ερώτημα, για το αν, το εσωτερικό μήνυμα του μύθου θα συνέχιζε να υπερισχύει στο έργο, έναντι της πραγματικής εικόνας της αναπαράστασης, όπως έκανε ο Τζιόττο, ή όχι. Όμως, δεν έδωσαν όλοι οι καλλιτέχνες στην Ιταλία, την ίδια απάντηση με την ομάδα του Μπρουνελέσκι.

Oλες οι Ματωμένες Κυριακές της Ιρλανδίας (Γ’ Ματωμένη Κυριακή 21 Νοεμβρίου 1920)




photos1

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Είχα βρεθεί για περίπου ένα μήνα στην Ιρλανδία στις αρχές Δεκέμβρη του ’99. Εκείνες τις μέρες έμπαινε σε ισχύ η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής. Ήταν όλα πολύ πρωτόγνωρα. Όλοι λέγανε ότι δεν βλέπαμε τίποτα σε σχέση με παλιότερα. Πράγματι δεν περνάγαμε από έλεγχο αντίστοιχο με των αεροδρομίων για να μπούμε στο Μπέλφαστ, όπως επιβαλλόταν παλιότερα, ούτε μας σταμάτησαν στο δρόμο για να ψάξουν τα πράγματά μας, αν και το μήκος των μαλλιών μας δεν βοηθούσε στο να περνάμε απαρατήρητοι ως τουρίστες!  Παρ’ όλα αυτά γρήγορα καταλάβαμε τι συνέβαινε για χρόνια στην Βόρεια Ιρλανδία.

Νηστικοί 8.000 μαθητές







Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποτυπώνεται σε νούμερα αυτό που κάποιοι κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει φθηνή προπαγάνδα: οι νηστικοί μαθητές. Τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Τα παιδιά που οι γονείς δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Το 60% 16 χιλιάδων οικογενειών -συνολικά 32.358 μαθητές- αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.

Η μάχη της Αράχοβας (18-24 Νοεμβρίου 1826)



Η μάχη της Αράχοβας
Έργο του Πέτερ φον Ες
Η Ανάσταση της Επανάστασης
Από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου του 1826 συντελέστηκε στην Αράχοβα ένα από τα κορυφαία γεγονότα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Ο “αετός της Ρούμελης” στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, επικεφαλής πολλών εμπειροπόλεμων καπεταναίων και ανδρειωμένων αγωνιστών της επαναστατημένης Ρούμελης κυρίως, αλλά και πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδας και με τη συνδρομή 300 περίπου Αραχοβιτών κατανίκησε και σχεδόν εξολόθρευσε εκστρατευτικό σώμα 2.200 επίλεκτων Τουρκαλβανών, υπό την αρχηγία του περιβόητου Μουσταφάμπεη Κιαφεζέζη.

Η περίλαμπρη νίκη, που αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων μετά την πτώση του Μεσολογγίου και κράτησε αναμμένη τη δάδα της εθνεγερσίας στη Ρούμελη, αποδόθηκε στη σωτήρια επέμβαση του υπέρτατου Στρατηλάτη Αγίου Γεωργίου, που με τον άγριο Κατεβατό, την ξαφνική χιονοθύελλα και το αναπάντεχο κρύο, συνέδραμε τους Έλληνες στη φονική καταδίωξη των Τούρκων στις αφιλόξενες γι’ αυτούς πλαγιές του Παρνασσού.

Τα ηρωικά γεγονότα εκείνων των ημερών έμειναν για πάντα ζωντανά στα χείλη και στις καρδιές των Αραχωβιτών και συνδέθηκαν αδιάσπαστα με την ολόθερμη πίστη στην προστασία του τόπου και των ανθρώπων από τον Τροπαιοφόρο Άγιο. Έπειτα ενσωματώθηκαν στην υπάρχουσα από παλιά στην Αράχοβα λαμπρή θρησκευτική γιορτή του Αγίου Γεωργίου, το ξακουστό Πανηγυράκι, προσδίδοντάς της από τότε και έντονο εθνικό χαρακτήρα.

Αφιέρωμα στον Federico Fellini στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 18-24 Νοεμβρίου 2013


undefined
Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα ξεκίνησε προχθές με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατο του Federico Fellini, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, την Cinecittà Luce και την Cinemazero (Pordenone), αποτίουν φόρο τιμής στο μεγάλο μετρ του κινηματογράφου διοργανώνοντας ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει: μια ρετροσπεκτίβα με μερικές από τις πιο φημισμένες ταινίες του, και μια έκθεση φωτογραφίας με παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ για την ταινία "8 ½". 

Κύπρος: Οι αγνοούμενοι που ρίχτηκαν στη θάλασσα και το μυστικό του Αποστόλου Βαρνάβα


Με τον Σενέρ Λεβέντ
Νομίζω ότι τα γεγονότα που θα σας διηγηθώ σήμερα δεν γράφτηκαν πουθενά προηγουμένως. Και εγώ πρόσφατα τα έμαθα. Και σάστισα γιατί έμειναν κρυφά τόσο καιρό. Μήπως είναι πράγματα για να αποκρύπτονται αυτά; Πέρασαν 17 χρόνια από το 1996. Και μόλις σήμερα αποκαλύπτονται με τη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα. Ας το πω χωρίς να πολυλογώ περισσότερο.

Τα κολαστήρια της Βολιβίας: Τα ορυχεία του Cerro Rico, όπου 3.000 ανήλικα παιδιά δουλεύουν….


Για την ζωή των μεταλλωρύχων στα ορυχεία του Cerro Rico στο μακρινό Ποτοζί της Βολιβίας κάνει ρεπορτάζ το Vice, το οποίο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα σύγχρονα κολαστήρια στα οποία δουλεύουν περίπου 3.000 ανήλικα παιδιά.
Σε δημοσίευμα του, το Vice πηγαίνει στα ορυχεία Cerro Rico της Βολιβίας, όπου όπως αναφέρει «τουλάχιστον 4 εκατ. άνθρωποι έχουν πεθάνει σε 500 χρόνια», με κύριες αιτίες την πείνα και ασθένειες στον πνεύμονα.
Περιγράφει ο ανταποκριτής του Vice την επίσκεψη του: «Ημουν εκατοντάδες μέτρα κάτω από την γη περνώντας μέσα από τούνελ με ύψος τρία πόδια, με τα γόνατα μου να έχουν εκδορές από τον σκληρό βράχο. Ο οδηγός μου ο Ντάνι, ένας μικροσκοπικός άνδρας με την δύναμη και την ψυχραιμία γαϊδουριού είχε προχωρήσει τόσο βαθιά που είχε εξαφανιστεί στο σκοτάδι».

Στη συνέχεια, το Vice αναφέρεται στην ιστορία του Cerro Rico, γνωστό και αλλιώς ως ο «Πλούσιος Λόφος»: «Το Cerro Rico καταρρέει.
Στην μεγαλύτερη παραγωγικότητα του, εμπορευόταν περισσότερο από το μισό του ασημιού παγκοσμίως το οποίο πήγαινε στην ισπανική αυτοκρατορία για 200 χρόνια(…).
Αλλά μετά από 50 χρόνια ανασκαφών, ο λόγος ο οποίος βρίσκεται στα 16.000 πόδια στην πραγματικότητα μοιάζει με ένα γιγάντιο βουνό που υψώνεται σαν ουρανοξύστης πάνω από τις ετοιμόρροπες εκκλησίες και πλατείες αυτής της πόλης των 240.000 ανθρώπων- εξαθλιωμένος σαν τους εργαζομένους της.
Σήμερα, συνεχίζει να παράγει ελάχιστο ψευδάργυρο, κασσίτερο και ασήμι, και 15.000 άνδρες να σκάβουν στο εσωτερικό του, αλλά έχουν κάνει μια τέτοια εμπεριστατωμένη δουλειά που το Cerro Rico έχει γίνει δομικά ασθενές. «Ένας από τους φόβους», λέει ο Roberto Fernandez, συντονιστής του δικαιωμάτων των εργαζομένων «είναι ότι Cerro Rico θα καταρρεύσει σαν τους δίδυμους πύργους, δάπεδο προς δάπεδο».
Η πόλη του Cerro Rico

Ο ανταποκριτής του Vice παράλληλα, αναφέρει πως περίπου 3.000 ανήλικα παιδιά φέρονται να δουλεύουν στα ορυχεία παράνομα, καθώς η εργασία αυτή απαγορεύεται επισήμως από την κυβέρνηση της Βολιβίας, με τα στατιστικά να αναφέρουν πως μόνο το 2008, 60 ανήλικοι σκοτώθηκαν από διάφορα ατυχήματα.
Ο Jose Luis και ο ξάδερφος του, δύο νεαροί εργαζόμενοι στα ορυχεία
undefined

Τέλος, οι εργάτες τους οποίους το Vice περιγράφει σαν «50 βρώμικους και χωρίς μπλούζες άνδρες», μίλησαν στο περιοδικό για τον δύσκολο τρόπο ζωής τους και το επάγγελμα τους: «Οι άνδρες ήταν γύρω στα 30 και μου είπαν πως δουλεύουν εδώ και 10 χρόνια μαζί και μοιράζονται τα κέρδη από τα μέταλλα που μαζεύουν και πωλούν.
Στην καλύτερη ο καθένας βγάζει περίπου 30 δολάρια την ημέρα. Μου επιβεβαίωσαν πως δουλεύουν ανήλικα παιδιά στα ορυχεία, αλλά δεν μπορούσαν να πουν που ακριβώς. Αλλά δεν μιλήσαμε πολύ.
Το ωράριο εργασίας τους τελείωνε και μόλις είχαν τελειώσει την τοποθέτηση 8 συσκευών δυναμίτη στον βράχο και το μόνο που τους έμενε ήταν να το ανάψουν για να εκραγεί και να πάνε σπίτια τους- αλλά δεν μπορούσαν επειδή είχαν ξεχάσει τα σπίρτα τους», καταλήγει το αμερικανικό περιοδικό.
Πηγή :  iefimerida.gr

Μάο-”Το Κίνημα στο Χουνάν”



 
 
 
 
 
 
1 Vote

id-ching-57***
ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ…!!!
***
Έκθεση για την Έρευνα που έγινε στην Επαρχία Χουνάν εξ αφορμής τού αγροτικού κινήματος1
(Μάρτιος 1924)
[Άπαντα (Εκλογή), Ι Τόμος (1926-1937)
Μετ. από τα γαλλικά τού Μ.Παναγιωτόπουλου, Εκδ. Μόρφωση, Αθήνα 1955]

Η σημασία τού αγροτικού προβλήματος
Στη διάρκεια τού πρόσφατου ταξιδιού μου στην επαρχία τού Χουνάν,2 έκανα μια έρευνα πάνω στην τοπική κατάσταση σε πέντε περιφέρειες: τού Σιανγκντάν, τού Σιανγκσιάνγκ, τού Χονγκσάν, τού Λίλινγκ και τού Τσανγκσά.332 ημέρες, — απ’ τις 4 Ιανουαρίου ώς και την 5η Φεβρουαρίου — στα χωριά και στα επαρχιακά κέντρα κάλεσα σε συζητήσεις τους αγρότες, που στο διάστημα τής ζωής τους είχαν συγκεντρώσει μια μεγάλη πείρα, καθώς και τους αγωνιστές τού αγροτικού κινήματος και άκουσα προσεκτικά τις αφηγήσεις τους. Αυτό μου επέτρεψε να συγκεντρώσω ένα πλούσιο υλικό. Πολλά πράγματα, μέσα στο αγροτικό κίνημα, παρουσιάσθηκαν εκεί σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτά που είχα την ευκαιρία ν’ ακούσω να λένε οι Σενσί4 στο Χανκέου και στο Τσανγκσά.5 Είδα κι άκουσα πολλά καταπληκτικά πράγματα, τέτοια που δεν τα είχα δει ούτε τα είχα ακούσει ποτέ μου. Πιστεύω πως παρόμοια φαινόμενα μπορούμε να παρατηρήσουμε σε πολλές περιφέρειες.

Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ…


Την ίδια ώρα που διαλύουν Παιδεία και Υγεία απολύοντας χρήσιμους δημόσιους υπαλλήλους ξεκίνησαν να μοιράζουν ζεστό και ακριβό χρήμα σε καναλάρχες και εφημερίδες.
Η δαπάνες αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχουν σταθερά και αξιοκρατικά κριτήρια.
Αφού κάναμε κυβέρνηση τους ψεύτες, τους κλέφτες και τους προδότες που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας, καλά να πάθουμε.
Όπου γουστάρουν δίνουν τα χρήματα.

Όταν η Καλαμάτα πλησίασε τα σύνορα



undefined
Η Μεσσηνία στηρίζει Νέα Δημοκράτια
Με έκπληξη διαβάζουμε στο site του ΟΑΕΔ ότι εκτός από τα Δωδεκάνησα, την Καστοριά, το Κιλκίς και την Πέλλα, παραμεθόριος θεωρούνται πλέον και οι επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης.
«Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές. Επιπλέον, σε ορισμένους νομούς επιδοτεί κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις.»

Eurostat: Η Ελλάδα «γερνάει»…



20.11.2013

Μείωση κατά 5,5% στον πληθυσμό της Ελλάδας, τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2%, καταγράφουν τα δημογραφικά στοιχεία για το 2012 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη- μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11 κράτη- μέλη.