Ετικέτες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σοκ στην Βρετανία-ποδηλάτης βρήκε ακαριαίο θάνατο έπειτα από σύγκρουση με λεωφορείο των Ολυμπιακών αγώνων


Ένα τραγικό γεγονός ήρθε να ταράξει τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το σάιτ layout.gr, ένας 30χρονος ποδηλάτης βρήκε τραγικό θάνατο μετά από σύγκρουση του ποδηλάτου του με λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάστιγα για την Εθνική Φρουρά το πρόβλημα των ναρκωτικών. Απότοκο του προβλήματος της κοινωνίας, λέει ο Υπ. Άμυνας

Μάστιγα για την Εθνική Φρουρά το πρόβλημα των ναρκωτικών. Απότοκο του προβλήματος της κοινωνίας, λέει ο Υπ. Άμυνας

Σε μάστιγα για την Εθνική Φρουρά έχει εξελιχθεί η χρήση ναρκωτικών από φαντάρους, γεγονός που αποδίδεται από τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη ως απότοκο του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της.

Όσον αφορά εμένα δεν είναι ο θάνατος που με στενοχωρεί. Είναι που πεθαίνοντας θα πάψω να έχω την ελληνική ιθαγένεια, να είμαι ΄’Ελλην υπήκοος."

Όσον αφορά εμένα δεν είναι ο θάνατος που με στενοχωρεί. Είναι που πεθαίνοντας θα πάψω να έχω την ελληνική ιθαγένεια, να είμαι ΄’Ελλην υπήκοος."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLYcY_cC0yvFysJDAEYpqZ0tL8iTUDfzhtxbogTCtJmOKW0Y8Mp93w1a26XMGwtieP5x4bbU4i7VeXj_oh2dF_86ZHugg_E-m4ANwHsE9vQEDqSeW1ETUMTCMj1IL4sqsld684rEczsqQ/s1600/1+%25281%2529.jpg
Εάν η Λήθη είναι Αρετή η Μνήμη είναι ΧΡΕΟΣ
«Θα κρατήσω μόνο τη γερμανική σημαία γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα» δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής Σιδέρης Τασιάδης, ασημένιος ολυμπιονίκης στο κανόε σλάλομ με τα χρώματα της Γερμανίας, και συνέχισε: «Η Ελλάδα δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά. Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και ζω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον»

Περιοδικό «Η Λέξη». Γενάρης, 1981. Νίκος Εγγονόπουλος :Όσον αφορά εμένα δεν είναι ο θάνατος που με στενοχωρεί. Είναι που πεθαίνοντας θα πάψω να έχω την ελληνική ιθαγένεια, να είμαι ΄’Ελλην υπήκοος. Και βέβαια, δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία πως οι άγγελοι στον παράδεισο μιλούν ελληνικά. Απο εκεί και ο τίτλος της ανάρτησης.

Τα έξοδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και του 2004

undefined

Η Διεθνής  Ολυμπιακή Επιτροπή στη μέση ο  προεδρος της Ελληνικής
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Στην Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια, οι πολιτικοί μας θεωρούν περιττή πολυτέλεια να λογοδοτούν για το  πού ξοδεύεται το Δημόσιο χρήμα.  Μόνο στην τελευταία διετία μπήκαν στον κόπο, κι αυτό με απαίτηση των ξένων δανειστών μας, να βάλουν τάξη και να περιστείλουν περιττές δαπάνες. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο γιατί το θέμα μου είναι τα έξοδα  των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έφυγε ο Στάθης Ευσταθιάδης



του Σάββα Καλεντερίδη
Έφυγε ο μεγάλος λαογράφος, λυράρης και τραγουδιστής Στάθης Ευσταθιάδης, αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη τεράστιο λαογραφικό και καλλιτεχνικό έργο.
Αξέχαστη θα παραμείνει η εκπομπή του "Ποντιακοί Αντίλαλοι", που μεταδιδόταν από το κρατικό ραδιόφωνο και αποτελούσε επί δεκαετίες τη διαχρονική συντροφιά όλων των Ποντίων.

2600 χρόνια ελληνικής παρουσίας στα παράλια της Ανατολικής Ρωμυλίας

undefinedΠερδίκης ΔημήτρηΣτα Θρακικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας από τον 7ο και τον 6ο αιώνα π.Χ. δημιουργούνται πολλές ελληνικές πόλεις. Η Σωζόπολη ιδρύεται το 600 π.Χ. από αποίκους από τη Μίλητο με αρχικό όνομα: Απολλωνία. Την ίδια εποχή κτίζονται η Μεσημβρία, η Αγχίαλος και πολλές άλλες πόλεις. Αργότερα στα βυζαντινά χρόνια παρά τις βαρβαρικές επιδρομές και τις καταστροφές η περιοχή ακμάζει και ευημερεί: Πύργος, Αγαθούπολη, Βασιλικό και άλλες νέες πόλεις δημιουργούνται. Η γειτνίαση με την Κωνσταντινούπολη, το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας, η αλιεία και οι πλούσιες σε παραγωγή πεδιάδες της ενδοχώρας συντελούν στο να ακμάζει συνεχώς ο Ελληνισμός της περιοχής αυτής.