Ετικέτες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μάστιγα για την Εθνική Φρουρά το πρόβλημα των ναρκωτικών. Απότοκο του προβλήματος της κοινωνίας, λέει ο Υπ. Άμυνας

Μάστιγα για την Εθνική Φρουρά το πρόβλημα των ναρκωτικών. Απότοκο του προβλήματος της κοινωνίας, λέει ο Υπ. Άμυνας

Σε μάστιγα για την Εθνική Φρουρά έχει εξελιχθεί η χρήση ναρκωτικών από φαντάρους, γεγονός που αποδίδεται από τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη ως απότοκο του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της.


Ο κ. Ηλιάδης προήδρευσε σήμερα ειδικής συνεδρίας Υπουργικής Επιτροπής, στην οποία έλαβαν μέρος και άλλοι παράγοντες. Στη συνεδρία πήραν μέρος ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς μαζί με εκπροσώπους των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ολυμπία Στυλιανού εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας Γιώργου Δημοσθένους, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης με τον Διευθυντή του Υγειονομικού της ΕΦ, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Χρύσανθος Γεωργίου, η Εκτελεστική Γραμματέας Τόνια Παγιάτα και μέλη του Συμβούλιου.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη σύσκεψη «διαπιστώθηκε η άψογη συνεργασία του Υπουργείου της Άμυνας και της ΕΦ με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, στη βάση του Μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ τους για υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και καταστολής της χρήσης ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά».
Παράλληλα. τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ενώ μελετήθηκε η προώθηση περαιτέρω μέτρων στους χώρους της ΕΦ.
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η μάστιγα των ναρκωτικών στο στράτευμα αντικατοπτρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της.
Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά, είπε, συμμετέχουν δυναμικά στον αγώνα προστασίας των εθνοφρουρών από τις ουσίες εξάρτησης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Αντιναρκωτικό Συμβουλίου, το οποίο με τις γνώσεις και την πείρα των μελών του καθοδηγεί για εξεύρεση καταλληλότερων μεθόδων αντιμετώπισης του φαινομένου.
Διατύπωσε επίσης «την αποφασιστικότητα και τη βούληση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ για την ουσιαστική αντιμετώπιση τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και καταστολής του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης στη στρατευμένη νεολαία μας».
 INEWS.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου