Ετικέτες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η «Λήμνος» στην αρμάδα νηοψιών

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Η «Λήμνος» στην αρμάδα νηοψιών

Ετοιμη και με επιπλέον δύναμη 12 πάνοπλων ΟΥΚαδων για αποστολές νηοψίας βρίσκεται στη Σούδα η φρεγάτα «Λήμνος» που από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει στην αρμάδα που αποφάσισε - τελικά- να συγκροτήσει το ΝΑΤΟ για να αποτρέψει την είσοδο οπλών από θαλάσσης στη Λιβύη.

Κατάληψη τής Καλαμάτας(Πολύβιος)

Κατάληψη τής Καλαμάτας


Η τιμή,νά υψώσει καί πάλι,γιά δεύτερη φορά,μετά τήν επανάσταση Π.Μπενάκη τού 1770,τή σημαία τής λευτεριάς έλαχε στήν Καλαμάτα,μέ τούς αθάνατους προμάχους τού λυτρωμού Μεσσηνίους καί Μανιάτες.Η Καλαμάτα υπήρξε σοβαρή εστία επαναστατική καί κινήθηκε πρίν απότ ήν ημέρα τού θρύλου,στίς 23 Μάρτη.Από τίς 22 Μάρτη έφθασαν στήν Καλαμάτα 5.οοο Μανιάτες.Μαζί μ'αυτόυς έφθασαν,κατά τίς αφηγήσεις Αμβρ,Φρατζή,οι Ανδρουσαίοι,οι Γαραντζαίοι μέ τό Μήτρο ΠΈΤΡΟΒΑ καί άλλοι.

«Μόνο χερσαία επιχείρηση ανατρέπει τον Καντάφι» λέει Έλληνας αξιωματικός του ΝΑΤΟ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

«Μόνο χερσαία επιχείρηση ανατρέπει τον Καντάφι» λέει Έλληνας αξιωματικός του ΝΑΤΟ



Η  στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ μετά από τη συγκέντρωση πληροφοριών που πραγματοποίησαν στο έδαφος της Λιβύης εξειδικευμένες ομάδες πληροφοριών, υποστηρίζει ότι «δεν θα πρέπειί να αναμενέται ανατροπή του Μ. Καντάφι από τους αντικαθεστωτικούς, καθώς ακόμη κι αν εξουδετερωθεί εντελώς το βαρύ οπλοστάσιο του λίβυου ηγέτη, εξακολουθεί να είναι υπέρ του, το γεγονός ότι διαθέτει καλά συγκροτημένες μονάδες που κινούνται και δρουν οργανωμένα απέναντι σε ένα όχλο, συχνά άοπλο και με ισχυρές διαφορές μεταξύ τους». Σε προπαρασκευαστικό έγγραφο της Συμμαχίας, με ιδιαίτερη προσοχή και χωρίς μνεία προτάσεων εξόδου από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη Λιβύη, η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν διακρίνει πιθανές λύσεις παρά μόνο την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, είτε για διατήρηση μιας ευρείας ζωνης ασφαλείας στην ανατολική Λιβύη ή προκειμένου να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι μετά από πόλεμο.

Ο άτλας των κοινωνικών δικτύων

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Ο άτλας των κοινωνικών δικτύων

Κρίση Δύσης



Δεν ειναι να απορει κανεις για το γεγονος οτι ο Ανδιανοπυλος επαινει τον Νιαλ Φεργουσον, δεδομενου οτι και οι δυο ειναι και "βαμενοι" θατσερικοι- ακραιφνως νεοφιλευθεροι. ο δε Φεργιουσον περα σπο το γεγονος οτι ειναι παο τους πρωταγωνιστες...στην εξαφανιση των Ιστορικων σπουδων στο Ηνωμενο Βασιλειο αν και ιστορικος ο ιδιος, ειχε υποστηριξει και το πραξικοποημα του Πινοσετ ("ιστορια του χρηματος") ,την εισβολη των αμερικανων στο Ιρακ ("Κολοσσος")οπως "κατα συμπτωση" ο κ. ανδριανοπουλος ειχε υποστηριξει την εισβολη στην Γιουγκοσλαβια.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ



του Α. Ανδριανόπουλου
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον εφιαλτικό εναγκαλισμό της παρακμής. Μαζί με τα δικά μας δημοσιονομικά χάλια αντίστοιχα αδιέξοδα αντιμετωπίζει σύσσωμη σχεδόν η Δύση. Βέβαια τα αίτια είναι διαφορετικά. Οπως και με άλλο τρόπο θα μπορούσαν οι μεγάλες κυρίως χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου να αντιδράσουν. Το τελικό αποτέλεσμα όμως της κατάρρευσης με δυσκολία όλοι μας θα το αποφύγουμε.

Αγορά Χωρίς Σύνορα – Η Ελλάδα μεταξύ Παγκοσμιοποίησης και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αγορά Χωρίς Σύνορα – Η Ελλάδα μεταξύ Παγκοσμιοποίησης και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.



Κλήμης Βογιατζόγλου (τόμος 10 / 2004)
Παραθέτω πιο κάτω τα βασικότερα σημεία/αποσπάσματα του βιβλίου:
* Η Ελλάδα ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται παράλληλα σε μια διαδικασία περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης και σε μια γενικότερη διαδικασία παγκοσμιοποίησης, και ως εκ τούτου υφίσταται σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση τις επιδράσεις και των δύο αυτών διαδικασιών.

Sitel: Τα ελληνικά αντεπιχειρήματα στη Χάγη

Sitel: Τα ελληνικά αντεπιχειρήματα στη Χάγη


«Η Ελλάδα άρχισε σήμερα την παρουσίαση των αντεπιχειρημάτων της, ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης, στο πλαίσιο της δημόσιας ακρόασης, σχετικά με την καταγγελία από την χώρα μας, ότι η Αθήνα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία, που υπεγράφη από τις δύο χώρες το 1995, για την παρεμπόδιση  της στην ένταξη μας στο ΝΑΤΟ , στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου», αναφέρει  η σκοπιανή τηλεόραση και συνεχίζει:

Η πολεμική αεροπορία του Καντάφι δεν υφίσταται άλλο


Η πολεμική αεροπορία του Καντάφι δεν υφίσταται άλλο

Χρήστος | Μαρτίου 24, 2011 at 11:44 | Κατηγορίες: ΔΙΕΘΝΗ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ |

Συντάχθηκε απο τον/την deepred001
Η διεθνής στρατιωτική συμμαχία κατά της Λιβύης του Μουαμάρ αλ-Καντάφι έχει αποτελειώσει την πολεμική αεροπορία του καθεστώτος του Καντάφι. Ένας ανώτερος αξιωματικός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων την Τετάρτη ότι η λιβυκή αεροπορική δύναμη δεν "υπάρχει  άλλο ως μία μαχητική μονάδα"

Οκτώ αεροσκάφη του Κατάρ έχουν άδεια να επιχειρούν από την Ελλάδα

Οκτώ αεροσκάφη του Κατάρ έχουν άδεια να επιχειρούν από την Ελλάδα


Δύο μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, πέταξαν την Τρίτη σε ελληνική αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης, στο πλαίσο της εφαρμογής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Η επιστροφή της Γαλλίας

Η επιστροφή της Γαλλίας


Η εκλογή του Νικολά Σαρκοζί στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας πριν από τέσσερα χρόνια, είχε δημιουργήσει την αίσθηση ότι η Γαλλία θα επιδίωκε να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο στα διεθνή ζητήματα.

Σε επιφυλακή οι S-300 στη Κρήτη


Σε επιφυλακή οι S-300 στη Κρήτη

Χρήστος | Μαρτίου 24, 2011 at 11:13 | Κατηγορίες: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ |

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται η κρητική εφημερίδαΠατρίδα, σε επιφυλακή έχει τεθεί η 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της 126 Σμηναρχίας Μάχης που είναι εξοπλισμένη με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU1 και TOR-M1, μεγάλου και βραχέως βεληνεκούς αντίστοιχα.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα “ανά πάσα στιγμή της ημέρας υπάρχουν στρατιωτικοί που βρίσκονται στο σύστημα TΟR-M1 αλλά και στους S-300″. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέψευσε τις φήμες που διακινούνται ότι η Κρήτη “κινδυνεύει” ή “απειλείται” από πιθανά αντίποινα του καθεστώτος Qaddafi αναφέροντας ότι η Λιβύη διαθέτει βλήματα εδάφους εδάφους μέγιστου βεληνεκούς 67 χιλιομέτρων και ως εκ τούτου η ελληνική επικράτεια βρίσκεται εκτός της ακτίνας δράσης των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Παρ΄όλα αυτά δυτικές πηγές έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στο παρελθόν ότι η Λιβύη έχει στη κατοχή της εκτοξευτές βλημάτων R-17/300  (SCUD- B) με βεληνεκές περίπου 300km και CEP (πιθανό κυκλικό σφάλμα) περί τα 450m.


http://www.strategy.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Η λεηλασία της Ασίας!

Η λεηλασία της Ασίας!



Αποσπάσματα από την παρουσίαση του βιβλίου «Χρυσοί πολεμιστές: Η Μυστική ανάκτηση του χρυσού του Yamashita από τις ΗΠΑ», των Sterling Seagrave και Peggy Seagrave. Μετάφραση: Ρούλα Μουτσέλου.

Τρία Εθνικά θέματα και μία στρατηγική οπτική

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Τρία Εθνικά θέματα και μία στρατηγική οπτική

Νικόλαος Ι. Μέρτζος, 
Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικά θέματα είναι όσα ενδιαφέρουν το Έθνος. Εν προκειμένω εξετάζονται όσα πλέγματα εθνικών θεμάτων κρίνονται σε ανοικτά επισφαλή μέτωπα. Τα τρία σημαντικότερα ιεραρχούνται ως εξής:

1ον Η βαθειά κρίση της χώρας

2ον Η τουρκική απειλή και

3ον Η θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια


Τα τρία αυτά πλέγματα εθνικών θεμάτων εξελίσσονται σε απόλυτη αλληλεξάρτηση μεταξύ τους. Καθένα ενιαίο πλέγμα, από τα τρία, υφαίνουν, σαν τον ιστό της αράχνης, πολλά άλλα επί μέρους εθνικά θέματα κεφαλαιώδους σημασίας τα οποία τελούν σε απόλυτη αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Θα μνημονευθούν ορισμένα αλλά ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος επιτρέπει, φυσικά, να αναλυθούν.

Συμμετείχε σε επιχείρηση βομβαρδισμών της Λιβύης η φρεγάτα «Θεμιστοκλής»;

Συμμετείχε σε επιχείρηση βομβαρδισμών της Λιβύης η φρεγάτα «Θεμιστοκλής»;



Τα τρία κόμματα – ΛΑ.ΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ – που διαφώνησαν με την “εμπλοκή” τη χώρας μας στις επιχειρήσεις της Λιβύης έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, Κος Καρατζαφέρης:

Στην Κρήτη το «Σαρλ ντε Γκωλ», ξεκινά η εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Στην Κρήτη το «Σαρλ ντε Γκωλ», ξεκινά η εμπλοκή του ΝΑΤΟ.



Σε διεθνή ύδατα νοτίως της Κρήτης αναμένεται ότι θα βρίσκεται τις βραδινές ώρες της Τετάρτης το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ». Στις 19:00 ξεκινάει επισήμως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση του εμπάργκο μεταφοράς όπλων στη Λιβύη.

Ολλανδία: Η επιχειρηματολογία των Σκοπίων, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Δ.Χ, για την προσφυγή κατά της Ελλάδος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ολλανδία: Η επιχειρηματολογία των Σκοπίων, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Δ.Χ, για την προσφυγή κατά της Ελλάδος

Ξεκίνησε χθες στη Χάγη, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για την "αντίρρηση" που - κατά την ΠΓΔΜ - πρόβαλε η Αθήνα στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Σύμφωνα με τους κανόνες διαδικασίας του Δικαστηρίου τον λόγο έλαβαν πρώτοι οι εκπρόσωποι και οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΓΔΜ, ως προσφεύγουσας χώρας.

Τόσο χθες, όσο και σήμερα, η επιχειρηματολογία της ΠΓΔΜ περιστράφηκε γύρω από τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, ενέργεια που - κατά την άποψη των Σκοπίων - οδήγησε στην μη λήψη από την ΠΓΔΜ πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω άρθρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας προβλέπει ότι καταρχήν η Ελλάδα δεν θα εναντιώνεται στην εισδοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, εκτός εάν η τελευταία αναφέρεται σε αυτούς με τη συνταγματική της ονομασία.

Η παρουσία χθες στη Δίκη του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι, με την ιδιότητά του εκπροσώπου της χώρας του, προσέδωσε έντονα πολιτικό χρώμα στη διαδικασία. Στην ομιλία του ο Μιλόσοσκι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια των πολυετών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, άλλοτε αποδέχθηκαν και άλλοτε απέρριψαν προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η εν λόγω δίκη δεν αφορά στην επίλυση της διαφοράς γύρω από το όνομα, αλλά στην παραβίαση από την Ελλάδα του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Περαιτέρω ο Μιλόσοσκι υποστήριξε ότι, αν και η ΠΓΔΜ έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτή στους διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή της ονομασία, εν τούτοις έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την συνταγματική της ονομασία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής Φίλιπ Σαντς, νομικός σύμβουλος της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι η Ελλάδα μεταβάλλει συνεχώς την υπερασπιστική της γραμμή, μετά την κατάθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ, προβάλλοντας διαρκώς νέα επιχειρήματα. Μεταξύ αυτών είναι, κατά τον Σαντς και η προβολή του επιχειρήματος ότι λόγω των παραβιάσεων από την ΠΓΔΜ διατάξεων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, απαλλάσσεται η Ελλάδα από την υποχρέωση εφαρμογής της εν λόγω Συμφωνίας. Τούτο, κατά τον Φ. Σαντς, δεν βρίσκει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και ως εκ τούτου η Ελλάδα υπέχει διεθνή ευθύνη για τη στάση της.

Ακολούθησε ο καθηγητής Σιν Μαρφι ο οποίος παρέπεμψε σε σειρά δηλώσεων του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Καραμανλή όπως και της τότε Υπουργού Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Από τις δηλώσεις αυτές, κατά την άποψή της ΠΓΔΜ, προκύπτει ότι η Ελλάδα άσκησε «βέτο». Επίσης ο Σ. Μάρφι υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε προέβαλε ως δικαιολογητικό λόγο της «αντίρρησής» της την ενδεχόμενη χρήση από την ΠΓΔΜ της συνταγματικής της ονομασίας στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου, ο καθηγητής Π. Κλέϊν ανέπτυξε νομική επιχειρηματολογία με την οποία προσπάθησε να απορρίψει την ελληνική θέση περί μη δικαιοδοσίας του διεθνούς δικαστηρίου στην εν λόγω υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΓΔΜ έδωσαν και πάλι ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η διαφορά που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο αφορά αποκλειστικά και μόνο την ερμηνεία του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας. Ειδικότερα υποστήριξαν ότι το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 11 δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προβάλει αντίρρηση παρά μόνον εάν ο διεθνής οργανισμός στον οποίο η ΠΓΔΜ αιτείται την εισδοχή της, πρόκειται να την αναφέρει με ονομασία διαφορετική από την προσωρινή της ονομασία. Ως εκ τούτου η ΠΓΔΜ δεν υποχρεούται, όπως υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, να χρησιμοποιεί στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους καθίσταται μέλος την προσωρινή της ονομασία. Κατά δεύτερο λόγο, η πλευρά της ΠΓΔΜ τόνισε πως η Ελλάδα πρόβαλε ως μόνο λόγο για την εναντίωσή της στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Βουκουρεστίου, τη μη επίλυση της διαφοράς γύρω από το όνομα. Και αυτό, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ, προκειμένου η Αθήνα να επιτύχει λύση της αρεσκείας της στο ζήτημα της ονομασίας. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα από το 1995 μέχρι τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, ουδέποτε εναντιώθηκε στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό.

Σε γενικές γραμμές οι σημερινές παρουσιάσεις των θέσεων της ΠΓΔΜ έγιναν σε τόνο επιθετικό και ενίοτε επιχειρήθηκε η απαξίωση της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στο θέμα του ονόματος και των συμβόλων. Για παράδειγμα, προς αντίκρουση της ελληνικής επιχειρηματολογίας, η πλευρά της ΠΓΔΜ ισχυρίστηκε ότι οι αιτιάσεις της Ελλάδας για προηγούμενες παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από πλευράς της ΠΓΔΜ (αλυτρωτισμός, χρήση Ήλιου Βεργίνας, επιθέσεις κατά της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στα Σκόπια) είναι αναπόδεικτες ή μηδαμινής σημασίας. Στο ίδιο πνεύμα υποστηρίχθηκε, τέλος, ότι η αντίρρηση της Ελλάδας στη εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αποτελεί μέτρο δυσανάλογο με τις εν λόγω παραβιάσεις.

 Με τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της παρουσίασης των επιχειρημάτων της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα θα λάβει το λόγο την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Ελεύθερος Τύπος

Guardian: “Κατασκοπεία στα social media σχεδιάζουν οι ΗΠΑ”

Guardian: “Κατασκοπεία στα social media σχεδιάζουν οι ΗΠΑ”



Δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για ανάπτυξη λογισμικού από τον στρατό των ΗΠΑ που θα χειραγωγεί συζητήσεις στο Internet και τα social media. Στόχος του λογισμικού είναι να βοηθά στην εξάπλωση της προπαγάνδας των ΗΠΑ με τη χρήση ψεύτικων online προσώπων.
Ειδικότερα, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Centcom (το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ που επιβλέπει τις ένοπλες επιχειρήσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία) για να αναπτύξει αυτό που περιγράφεται ως «υπηρεσία διαχείρισης online περσόνας». Με τη μέθοδο αυτή, θα μπορεί να γίνεται έλεγχος σε 10 ξεχωριστές ταυτότητες χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Τα Wikileaks για το Σκοπιανό: Το παρασκήνιο πριν από το βέτο στο Βουκουρέστι.

Τα Wikileaks για το Σκοπιανό: Το παρασκήνιο πριν από το βέτο στο Βουκουρέστι.



Της Δωρας Aντωνιου
Το πολυδαίδαλο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, τον τελευταίο χρόνο πριν από τη Σύνοδο Κορφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, στο «τρίγωνο» Αθήνας – Ουάσιγκτον – Σκοπίων, αποκαλύπτεται από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks.

Ιερώνυμος: Η σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ “1821″ αποτέλεσε διαστροφή της ιστορίας και κακό αποτέλεσμα.

Ιερώνυμος: Η σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ “1821″ αποτέλεσε διαστροφή της ιστορίας και κακό αποτέλεσμα.



Στους αγώνες και τα ιδεώδη των Ελλήνων, κατά την Επανάσταση του 1821, μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πατριωτικός ‘Ομιλος απογόνων αγωνιστών του ’21.
“Σιγά, σιγά, μόνοι μας, με την αδράνειά μας, με την απερισκεψία μας ή και με την ατολμία μας, τα αφήνουμε να διαγράφονται από τη ζωή μας και τα αποτελέσματα είναι φανερά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος, ενώ σχολίασε την τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται σχετικά με την επανάσταση του ’21, επισημαίνοντας σημαντικές παραλείψεις.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: Μόνο δανεικά θα γυρίσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα!

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: Μόνο δανεικά θα γυρίσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα!



Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ. Στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

Οι αποτυχίες των νεο-οθωμανών.

Οι αποτυχίες των νεο-οθωμανών.


Με τον Πέτρο Ζαρούνα
Οι στρατηγικοί σχεδιασμοί του Νταβούτογλου έχουν οδηγήσει την Τουρκία σε μία σειρά αδιέξοδα. Στο εσωτερικό παρατηρούνται αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα κατά των ΜΜΕ.Η προσπάθεια επίλυσης του Κουρδικού απέτυχε να πείσει τόσο τους Κούρδους όσο και τους εθνικιστές.
Ανάλογα προβλήματα και αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των θρησκευτικών μειονοτήτων, με πρώτους τους Αλεβίτες. Έτσι, τα περί τουρκικού μοντέλου δημοκρατίας, που συνδυάζει το Ισλάμ, δέχονται σημαντικά πλήγματα. Τα ψηφίσματα από το Ευρωκοινοβούλιο επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.