Ετικέτες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Οκτώ αεροσκάφη του Κατάρ έχουν άδεια να επιχειρούν από την Ελλάδα

Οκτώ αεροσκάφη του Κατάρ έχουν άδεια να επιχειρούν από την Ελλάδα


Δύο μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, πέταξαν την Τρίτη σε ελληνική αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης, στο πλαίσο της εφαρμογής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Τα Mirage 2000 και το C-17 έκαναν μια απρογραμμάτιστη στάση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, και ένας υπάλληλος της πολιτικής αεροπορίας της Κύπρου δήλωσε στο Associated Press ότι μετά τον ανεφοδιασμό τα αεροσκάφη θα πετάξουν στη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Ο υπάλληλος μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Ισχυροί άνεμοι είχαν αναγκάσει τα τρία αεροπλάνα να προσγειωθούν στη Λάρνακα για ανεφοδιασμό, είπε ένας άλλος υπάλληλος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η Ελλάδα έχει χορηγήσει άδεια για ανάπτυξη έξι μαχητικών Mirage και δύο μεταγωγικών αεροσκαφών σε ελληνικής βάση, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Βούζος, στρατιωτικός εκπρόσωπος. Δεν γνώριζε εάν όλα τα αεροπλάνα θα έφταναν στην Κρήτη.
Οι κυπριακές αρχές αρνήθηκαν αρχικά το αίτημα των αεροπλάνων του Κατάρ να προσγειωθούν, αλλά αργότερα έδωσαν τη σχετική άδεια όταν οι πιλότοι ανέφεραν κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης καυσίμου, ανέφερε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου.
Η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι Κύρπου φιλοξενεί αεροσκάφη τύπου VC-10, E3D και Sentinel της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Κύπρος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν ανέχεται οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Λιβύη και δεν συμμετέχει. Επίσης, εξέφρασε την αποδοκιμασία προς τη βρετανική κυβέρνηση για τη χρήση της βάσης για τη στρατιωτική δράση, αλλά αναγνώρισε ότι Βρετανία δεν χρειάζετα τηνι άδεια από την Κύπρο.


http://www.fox 2 magazine.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου