Ετικέτες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ-ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΘΕΣΕΙΣ-ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 17, 2012
Γράφει η Αντιγόνη Σ.
ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΩΝ, Ο ΣΤΑΘΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ enikos.gr ΔΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. ΤΕΛΙΚΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝ-ΛΙΑΝ-ΛΙΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.
ΕΥΓΕ  ΣΤΑΘΗ
ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ 7.ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ: 

Hμέρα μνήμης ΄΄Καυκάκια 2012 ΄΄για την εκτέλ εση 150 πατριωτών απο τα στρατεύματα Κατοχής!..


undefined

Hμέρα μνήμης ΄΄Καυκάκια 2012 ΄΄για την εκτέλ εση 150 πατριωτών απο τα στρατεύματα Κατοχή ς!..

by olympiada

Απονομή Βραβείων σε μαθητές Λυκείου – Γυμνασίου στη μνήμη του Μοιράρχου Νικολάου ΜΠΑΜΠΑΛΗ.
...Με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μοιράρχου Νικολάου ΜΠΑΜΠΑΛΗΟι εκδηλώσεις μνήμης «Καυκάκεια 2012» πραγματοποιήθηκαν σήμερα (16-02-2012) το πρωί στην Ελασσόνα, για την μαρτυρική επέτειο των 69 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Δομένικου και την ομαδική εκτέλεση των 150 και πλέον κατοίκων Δομένικου, Δαμασίου και Μεσοχωρίου από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Φεβρουαρίου 1943.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Αβραμόπουλος: Η οικονομική κρίση δεν έχει διασαλέψει την άμυνά μας



ΠΈΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Αβραμόπουλος: Η οικονομική κρίση δεν έχει διασαλέψει την άμυνά μας

TΑ ΣΟΒΑΡΆ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΙ Η ΧΏΡΑ, ΕΠ' ΟΥΔΕΝΊ ΈΧΟΥΝ ΔΙΑΣΑΛΈΨΕΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ, ΔΉΛΩΣΕ ΣΉΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΑΜΎΝΗΣ, ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΌΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΆ ΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΌ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΝΤΕΡΣ ΡΑΣΜΟΎΣΕΝ. ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ, ΥΠΕΝΘΎΜΙΣΕ ΌΤΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΑΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΌΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΎΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΉ.

Αβραμόπουλος: Η οικονομική κρίση δεν έχει διασαλέψει την άμυνά μας
Ο υπουργός συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤο τον νέο ρόλο της Συμμαχίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο, τον Μάιο του 2012, την πρόταση για βελτιστοποίηση των αμυντικών δυνατοτήτων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ -εν μέσω της οικονομικής κρίσης που περιορίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς- και θέματα όπως οι σχέσεις της χώρας μας με γειτονικά κράτη- συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας- το Κυπριακό, την αντιπυραυλική ασπίδα και για τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Η διατηρητέα οικία του στρατηγού Μακρυγιάννη καταρρέει Λόγω δικαστικής διαμάχης.


ΠΈΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012


Η διατηρητέα οικία του στρατηγού Μακρυγιάννη καταρρέει Λόγω δικαστικής διαμάχης.

Εκεί οπού 'φκιανα τις θέσεις εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς* να με ιδεί. Μου λέγει: "Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες· τι πόλεμον θα κάμετε με τον Μπραΐμη αυτού; - Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει· και θα δείξομεν την τύχη μας σ' αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε µ' έναν τρόπο, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε· τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι όταν κάνουν αυτήν την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση οπού είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιαύτη· και θα ιδούμεν την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς. - "Τρε μπιέν"**, λέγει και αναχώρησε ο ναύαρχος.
 Το διατηρητέο, από το 1982 σπίτι του στρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος καταρρέει μέρα με τη μέρα.
Μία δικαστική διαμάχη, μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχει μπλοκάρει τις όποιες σωστικές παρεμβάσεις, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει τραγικά.

Η στέγη του σπιτιού έχει ήδη καταρρεύσει, πόρτες και παράθυρα δεν υπάρχουν και το κτίσμα είναι αφημένο στη φθορά των στοιχείων της φύσης, ενώ έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών.
Το σπίτι, όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο αρχαιολόγος, Στέλιος Λεκάκης, αποτέλεσε κατοικία του στρατηγού Μακρυγιάννη από το 1829 και κατά πάσα πιθανότητα, ο αγωνιστής του 1821 και ιστορικός της ελληνικής επανάστασης, εκεί έγραψε γνωστά «Απομνημονεύματά» του.

Ύψους 51 δισ. δολαρίων Δεκάδες απόρρητα προγράμματα στον «μαύρο προϋπολογισμό» του αμερικανικού στρατού



ΠΈΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ύψους 51 δισ. δολαρίων Δεκάδες απόρρητα προγράμματα στον «μαύρο προϋπολογισμό» του αμερικανικού στρατού

Ουάσιγκτον: Στα 51 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχονται τα κονδύλια για τα δεκάδες απόρρητα προγράμματα που περιλαμβάνει ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2013, συνεχίζοντας μία αρνητική παράδοση μυστικότητας που συνεχίζεται για δεκαετίες.

Tουρκία: To 2012 η δοκιμή του πρωτότυπου του άρματος μάχης Altay



ΠΈΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Tουρκία: To 2012 η δοκιμή του πρωτότυπου του άρματος μάχης Altay


Μέχρι το τέλος του 2012 θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή του πρωτότυπου του τουρκικού άρματος μάχης τρίτης γενιάς Altay, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Otokar, Σερντάρ Γκοργκούτς.
Η Otokar επιλέχθηκε το 2007 από την Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, ως κύριος ανάδοχος -από τουρκικής πλευράς- για το πρόγραμμα Altay, αναλαμβάνοντας, με συμβόλαιο 500 εκατ. δολαρίων, τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων, καθώς και τη δοκιμή τους.

Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζει ο Μόντι


ΠΈΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζει ο Μόντι

Οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για σοβαρές περικοπές, ιδιαίτερα στο προσωπικό και τους εξοπλισμούς, εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα. "Σήμερα έχουμε στην άμυνα περίπου 183.000 στρατιωτικούς και 30.000 πολίτες. Πρέπει να κατέβουμε σταδιακά στους 150.000 στρατιωτικούς και τους 20.000 πολίτες, με μια μείωση κατά περίπου 43.000 πρόσωπα", δήλωσε ο ναύαρχος ενώπιον των επιτροπών Άμυνας της Γερουσίας και της Βουλής που πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση.