Ετικέτες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Για το βιβλίο του Αλεξάντερ Ντουγκίν, Η τέταρτη πολιτική θεωρία

28/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
b188499Θεόδωρος Ι. Ζιάκας
Συνοψίζοντας προηγούμενο άρθρο μου, εδώ στο Αντίφωνο, έλεγα ότι το βιβλίο του Tony Judt, Τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα, αν και αλυσιτελών ενδοσυστημικών τελών, είναι πολύ ενδιαφέρον. Και πρόσθετα:
«Αν θα θέλαμε να μεταβούμε σε μια διεύρυνση της κατανόησης της πορείας του σύγχρονου κόσμου, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στο εστιακό κέντρο της κρίσης, που είναι ο σύγχρονος μηδενισμός, θα έπρεπε να τεθούμε εντός του ακόλουθου τριλήμματος: Είτε (α) αναπαλαίωση του νεωτερικού ατομοκεντρισμού (όπως προτείνει ο Judt). Είτε (β) επιστροφή στον προνεωτερικό κολεκτιβισμό (: πίσω από το Άτομο –όπως προτείνει π.χ. ο Αχμέτ Νταβούτογλου στις Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες του). Είτε (γ) υπέρβαση του διπόλου κολεκτιβισμού / ατομοκεντρισμού και μετάβαση σε έναν μετανεωτερικό πολιτισμό -πέρα από το Άτομο (όπως προτείνει π.χ. ο Αλεξάντερ Ντουγκίν στην άρτι μεταφρασθείσα Τέταρτη Πολιτική Θεωρία του, εκδ. Έσοπτρον).

Ανάκτηση του μέλλοντος




Δραγασάκης

Προδημοσίευση από τον συλλογικό τόμο, «Κυβέρνηση της Αριστεράς. Δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση;», που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις «Τόπος»
Σημ.Αμετανόητου: Μα τι ωραία που τα γράφει ο Δραγασάκης…!!! τέλεια…!!! γωνίες μηδέν…!!! μην τυχόν και τρομάξουν οι νοικοκυραίοι μας, από τα “κόκκινα δρεπάνια”.Αντε να δούμε μετά…Αντε!

Συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου για ασφάλεια πτήσεων πάνω από ΑΟΖ



Λευκωσία: Το ενδεχόμενο υιοθέτησης κοινών διαδικασιών και διαχείρισης της ασφάλειας των πτήσεων των ελικοπτέρων που θα χρησιμοποιούν το FIR των δύο χωρών πάνω από τις αντίστοιχες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), συζητήθηκε στα πλαίσια συνεδρίου για της Αερομεταφορές που συνδιοργάνωσαν το Μεσογειακό  Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων (FSF-MED) και το Fisher Institute  του Ισραήλ.

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 18/11/2013, συμμετείχαν  εκπρόσωποι από ολόκληρο τον τομέα αερομεταφορών, της κυβέρνησης και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, ως επίσης και εκπρόσωποι του ICAO, Eurocontrol, IATA και άλλων Διεθνών Οργανισμών.
Το FSF-MED εκπροσωπήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του, Χρίστο Πέτρου ο οποίος προήδρευσε του Συνεδρίου και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;


Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;
Επένδυση-μαμούθ του πολυεκατομμυριούχου στον ισραηλινό κολοσσό φθηνών γενόσημων.
Ο κερδοσκόπος των αγορών, πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, είναι γνωστό ότι κατά καιρούς φέρεται να εξαπολύει -μέσω hedgefunds των οποίων ηγείται- επιθέσεις εναντίον νομισμάτων ή οικονομιών, δημιουργώντας συνθήκες αποσταθεροποίησης, με σκοπό να του αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη.

ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ…



Πριν 23 ημέρες, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, είχα αναρτήσει: ΔΑΠΑΝΗ 49.200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ…ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ!.
Η ανάρτηση είχε να κάνει με μια δαπάνη 49.200 ευρώ, της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης, για πρόσληψη ενός τεχνικού συμβούλου στη ΝΕΡΙΤ.
Είχα ρωτήσει τότε:

Οι εντιμότατοι αξιόπιστοι



Οι εντιμότατοι αξιόπιστοιΤου Στάθη
Φάρμακα, υποβρύχια, φόροι, πλειστηριασμοί – το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά.
Εν πρώτοις, τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Μέρκελ – Σαμαρά με ολίγην από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και 58 ( χωρίς να είναι σίγουρο πόσοι είναι σήμερα) έριξαν πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι είχαν: γαϊδουράγκαθα, καυτό λάδι, πίσσα, πέτρες και μια δήλωση της Προέδρου της  ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέλους του Die Linke, κυρίας Τσίμερ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα ΜΜΕ, η κυρία Γκαμπριέλε Τσίμερ είπε ότι: «αν δεν κάνετε το μάθημά σας (σ.σ.: εσείς οι Έλληνες) και δεν εκπληρώσετε να προαπαιτούμενα, ο φτωχός Γερμανός δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη σας». Μόνον που η κυρία Τσίμερ ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο άρθρο της Ελίνας ήταν για την Ελλάδα. Καλό ταξίδι στους ουρανούς Ελίνα…


Το ξένο ή το ελληνικό;
undefined
της Ελίνας Γαληνού
Είναι γεγονός ότι η ξενομανία επηρέασε πολύ τους Ελληνες, όσον αφορά την καταναλωτική τους συμπεριφορά. Τα εισαγόμενα προϊόντα κέρδισαν πολύ εύκολα έδαφος και κατέκτησαν την αγορά μας, ανεβάζοντας στα ύψη τις εισαγωγές.
Οι σειρήνες της διαφήμισης και του life-style, δελέασαν τα ελληνικά γούστα και μάλλον…μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι οι εισαγωγές συνιστούν αρνητικό οικονομικό μέγεθος για τον προϋπολογισμό. Τώρα που χρεωκοπήσαμε, ίσως σκεφτούμε να κοιτάξουμε πόσα πληρώνουμε κάθε χρόνο για το σύνολο των εισαγομένων προϊόντων ως σύνολο ή επιμερισμένα για κάθε νοικοκυριό, οπότε θα καταλάβουμε…

Η εξάπλωση, η απειλή και η επίθεση των νεοφιλελεύθερων παρασίτων



Ψάχνοντας φως
Ψάχνοντας φως
“ Τώρα, θέλουν την Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το νερό, τον ηλεκτρισμό. Οτιδήποτε είναι απαραίτητο στον άνθρωπο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. ”
Η πρωτοφανής επίθεση των μεταλλαγμένων του καπιταλισμού, των ακραίων νεοφιλελεύθερων σταγονιδίων δηλαδή, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις κυβερνήσεις, αλλά και στο στελεχιακό πολιτικό δυναμικό ολόκληρου του πλανήτη, έχει «τρελάνει» ακόμα και μερικά νυν ή πρώην μέσα ή οργανισμούς του λεγόμενου καπιταλιστικού συστήματος. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόσωπα και θεσμοί, τα οποία ποτέ δεν έκρυψαν την καπιταλιστική τους προσέγγιση και θεώρηση των πραγμάτων, ανησυχούν βαθύτατα, και το δείχνουν, για την κατρακύλα που έχουν τα πάρει τα πράγματα όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θεσσαλονίκη-Αστικοί μύθοι: Η Κατάρα του Ιπποδρόμου


undefined
Η πλατεία Ιπποδρομίου, 1904
της Κύας Τζήμου

Στις 20 Ιουνίου θυμηθήκαμε όλοι τον μεγάλο σεισμό του 1978 και την τραγωδία που έζησε η πόλη με την κατάρρευση της πολυκατοικίας στην πλατεία Ιπποδρομίου. Το σημείο ήταν ήδη σημαδεμένο με μια κατάρα από την ρωμαϊκή εποχή και οι δεισιδαιμονίες φούντωσαν ξανά το 1978. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Η ιστορία

Κατά την ρωμαϊκή εποχή η ζωή της πόλης μεταφέρθηκε στα ανατολικά αντίθετα με την ελληνιστική εποχή που το επίκεντρο της ζωής της πόλης ήταν στον δυτικό τομέα κοντά στο λιμάνι. Σ΄αυτό βοήθησε πολύ η κατασκευή του αυτοκρατορικού συγκροτήματος και του Ιππόδρομου στις αρχές του 4ου αιώνα από τον αυτοκράτορα Γαλέριο. Ο Γαλέριος επέλεξε την Θεσσαλονίκη ως έδρα του μετά από μια νικηφόρα εκστρατεία εναντίον των Περσών, το 299μ.Χ.. Το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου που περιλαμβάνει την Ροτόντα, την αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), τα Ανάκτορα, το Οκτάγωνο και τον ιππόδρομο που χτίστηκε δίπλα στο ανάκτορο.

Τα οικοδομήματα του συγκροτήματος δεν χτίστηκαν τμηματικά αλλά προγραμματίσθηκαν και σχεδιάστηκαν συνολικά και ολοκληρώθηκαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Χάριν του συγκροτήματος χρειάστηκε να γίνει μια επέκταση της πόλης προς τα ανατολικά και χρειάστηκε να κατεδαφισθεί τμήμα του ανατολικού τείχους και να χτιστεί νέο, τμήματα του οποίου βρίσκουμε ανάμεσα στην Φιλικής εταιρείας και την Εθνικής Αμύνης.

ο Θανατος, οι θρησκείες, (και η ιδεολογία του φόβου)








Δ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Η σημερινή ανάρτηση έχει στοιχεία από το βιβλίο μου “ο θάνατος, οι θρησκείες και η ιδεολογία του φόβου”, καθώς και από ένα άρθρο μου στο περιοδικό Διάπλους το 2007.
Όπως όλες οι έννοιες έτσι και η έννοια θάνατος είναι μια ανθρωποκεντρική έννοια. Προκύπτει από τον τρόπο ερμηνείας και τις κατηγοριοποιήσεις που έχει διαμορφώσει ο άνθρωπος για τον κόσμο που τον περιβάλλει, μέσα από την αλληλεπίδραση του μ’ αυτόν. Ο άνθρωπος που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο βιολογικό οργανισμό, έχει αναπτύξει τη νόηση και τη συνείδηση, αναπτύσσει μια αίσθηση ενότητας της ιστορίας του μέσω της μνήμης και δημιουργείται η έννοια του εαυτού.

Αυτός ο οργανισμός κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει, υποκύπτοντας σε τελική ανάλυση στον κανόνα του δεύτερου θερμοδυναμικού αξιώματος, θα υποκύψει δηλαδή στην αύξηση της αταξίας του. Οι βιολογικοί οργανισμοί οργανώνονται με βάση ένα κώδικα ανάπτυξης που βρίσκεται στο DΝΑ, το γονιδιακό τους υλικό. Η οργάνωση τους σημαίνει ότι αποβάλλουν εντροπία, δηλαδή αταξία, στο περιβάλλον, σε αντάλλαγμα της δικής τους οργάνωσης, τάξης που πετυχαίνουν. Αυτή η διαδικασία κάνει τον κύκλο της, η αποβολή αταξίας ελαττώνεται σταδιακά, ώσπου με τον θάνατο έχουμε διάλυση αυτής της μορφής οργάνωσης μέσα στο περιβάλλον.

27 Νοεμβρίου ΄43. Τα τάγματα ασφαλείας εκτελούν ήρωες πολέμου.



Διαβάστε επίσης: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΣΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Στις 27 Νοεμβρίου 1943. 19 Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τα Τάγματα Ασφαλείας του μνημονιου στο Γουδί.   Από τους 19 που έδωσαν την ζωή τους εκείνη την μέρα, κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Σπύρο Αραβαντινό, τον γιατρό Γιώργο Ανδριόπουλο , τον υπενωματάρχη Ιωάννη Γυφτάκη, ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει εν ψυχρώ κρατουμένους και τον ήρωα του αλβανικού μετώπου Διονύσιο Γονατά που είχε χάσει και τα δυο του πόδια στις μάχες και

Στις 27 Νοεμβρίου 1943. 19 Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τα Τάγματα Ασφαλείας  στο Γουδί.

Από τους 19 που έδωσαν την ζωή τους εκείνη την μέρα, κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Σπύρο Αραβαντινό, τον γιατρό Γιώργο Ανδριόπουλο , τον υπενωματάρχη Ιωάννη Γυφτάκη, ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει εν ψυχρώ κρατουμένους και τον ήρωα του αλβανικού μετώπου Διονύσιο Γονατά που είχε χάσει και τα δυο του πόδια στις μάχες και που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, αφού πρώτα οι Ταγματα- Αλήτες, του πήραν τα ξύλινα πόδια και τον έδεσαν σε

πάσσαλο, για να τον εκτελέσουν.

Αναρτούμε στο LEFTeria-news τα ονόματα των εκτελεσμένων όπως δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες Καθημερινή της 28-11-43 και Αθηναϊκά Νέα της 29-11-43, σε μια προσπάθεια να μην χαθούν τα ονόματα των ηρώων.

Τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που ακολουθούν, τα έχουμε χάρη στην μνημειώδη δουλειά της Κουλάς Ξηραδάκη,  “ΚΑΤΟΧΙΚΑ” (Αθήνα 1975).

undefined
Ταγματασφαλίτες στα βουνά. Η ομάδα συνοδεύεται από αξιωματικό των SS (στο δεξιό άκρο της φωτογραφίας)
Φωτογραφία από το Λεύκωμα του Antonio J.Munoz, με τίτλο «Herakles & The Swastika- Greek Volunteers in the German Army, Police & SS 1943-1945
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 19 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1943
    1. Κωνσταντίνος Βεντούρης, από την Κίμωλο, γεν. 1917
    2. Γεώργιος Πέτρου, από την Αταλάντη, γεν. 1911
    3. Ιωάννης Δούκας, από την Αθήνα, γεν. 1923
    4. Σπύρος Αραβαντινός , από την Πάτρα, ρολαγάς, γεν. 1992
    5. Ιωάννης Γεωργούσης, από το Θούριο, γεν. 1909
    6. Γεώργιος Παν. Ανδριόπουλος, γιατρός, από τα Σουδενά Καλαβρύτων.
    7. Διονύσιος Απ.Γονατάς, πρόεδρος Συνδέσμου Αναπήρων, δικηγόρος.
    8. Ιωάννης Σπυρ. Μαρκάτος, μικροπωλητής, από την Κεφαλλονιά.
    9. Βασίλειος Δημ. Σκαρέας, στέλεχος του ΚΚΕ
    10. Ηλίας Γεωργ. Τζαμουράνης, γραμματέυς Συνδέσμου Αναπήρων.
    11. Ιωάννης Θεοχάρη Γυφτάκης, υπενωματάρχης, από την Μερόπη.
    12. Αντώνιος Δημ. Γιατράς, επιπλοποιός , από το Άργος.
    13. Νικόλαος Δημ. Καλαβρέζας.
    14. Νικόλαος Σταμ. Κιλάκος, εργάτης.
    15. Σπύρος Γεράς. Καπάτος, εργάτης.
    16. Παναγιώτης Δημ. Στράγκας
    17. Στέφανος Γεωργ. Τσιλίβος
    18. Γεράσιμος Δημ. Γρηγοριάδης, δημ. Υπάλληλος.
    19. Δημήτριος Ιω. Πολυγιαννάκης, τραπεζικός υπάλληλος.
Καθημερινή της 28-11-43
Την διαταγή της εκτέλεσης υπογράφει:
Ο Ανώτατος Αρχηγός των Ταγμάτων Ασφαλείας
και Αστυνομίας Ελλάδος
ΣΙΜΑΝΑ
Διοικητής Ταξιαρχίας Ες-Ες και αντιστράτηγος των ωπλισμένων Ταγμάτων Ασφαλείας.
 Αθηναϊκά Νέα της 29-11-43
undefined

http://www.olympia.gr

Διαμάχη για τα φροντιστήρια μεταξύ Ερντογάν, Γκιουλέν και Κούρδων

27/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις
1472096_10202689181210248_1063098100_nΤο KCK επιτρέπεται να έχει τα δικά του σχολεία σε αντίθεση με την Τζεμάατ (η κοινότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν)
 Μια διαφορετική άποψη αναφορικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τα φροντιστήρια, επιχειρεί ο Εμρέ Ουσλου της Taraf.  Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η προσπάθεια του Ερντογάν να κλείσει τα φροντιστήρια παραμονές των εκλογών δεν ήταν μια ορθολογική κίνηση, για την οποία όμως υπάρχει μία μόνο πιθανή απάντηση: η εκστρατεία εναντίον των φροντιστηρίων είναι σχεδιασμένη προκειμένου να ικανοποιήσει το ΡΚΚ.
 Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΡΚΚ και τουρκικής κυβέρνησης στο Όσλο, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, δεσμεύτηκε για τοπική εκπαίδευση. Οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση δεν επαρκούν εφόσον υπάρχουν ιδρύματα που ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Αυτός είναι και ο λόγος, γράφει, που η κυβέρνηση αποφάσισε να απομακρύνει τα φροντιστήρια του Γκιουλέν.
 Ο Ουσλού υποστηρίζει τη θέση του ως εξής:

Μουράτ Καραγιλάν: Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 
Ένα μοναδικό εργαλείο για να μελετήσει κανείς το ιστορικό του 30ετούς πολέμου των Κούρδων εναντίον του τουρκικού κράτους και να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές διαστάσεις των εξελίξεων γύρω από το Κουρδικό Ζήτημα
Πρόλογος του εκδότη
Οι Κούρδοι είναι ένας ιστορικός λαός της Άνω Μεσοποταμίας, ο οποίος έχει την τύχη και την ατυχία να κατοικεί σε μια ευρύτατη περιοχή που ελέγχει τις πηγές και μεγάλο μέρος του ρου του Τίγρη και του Ευφράτη, ενώ ταυτόχρονα στο υπέδαφος αυτής της πραγματικά αχανούς έκτασης κρύβονται τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο “εγκέφαλος” της Έξυπνης Άμυνας του ΝΑΤΟ μιλά στο Onalert



Σε μια εποχή που τα έθνη αγωνίζονται να κρατήσουν τις οικονομίες τους εν ζωή, τα υπουργεία Άμυνας πλήττονται σκληρά από τις περικοπές. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η νέα στρατηγική αντίληψη του, αυτή της Έξυπνης Άμυνας, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι Σύμμαχοι για να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες περικοπές του προϋπολογισμού και συστήνει στα κράτη-μέλη του να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει. Ωστόσο αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται, καθώς το ΝΑΤΟ έχει να αντιμετωπίσει και τις χώρες μέλη που έχουν αντικρουόμενες πολιτικές προσεγγίσεις.

Σαν σήμερα, το 1978, το PKK ιδρύεται στο χωριό Φις του Ντιγιαρμπακίρ


undefined
Ο Νίκος Βαφειάδης με τον διοικητή του στρατοπέδου Φαίκ.
‘Ενα φωτορεπορτάζ του Σπύρου Στάβερη στην Κοιλάδα Beqaa το 1991 με τον δημοσιογράφο Νίκο Βαφειάδη.

Παγκόσμιες ανακατατάξεις


Εθνικισμός
*Στη φωτογραφία:Le Pen (Γαλλία), Strache (Αυστρία), Wilders (Ολλανδία)
Ο φεουδαρχισμός, καθώς επίσης η αποικιοκρατία, επιστρέφουν θριαμβευτικά στην Ευρώπη – ενώ ηγέτες, τους οποίους δεν εξέλεξε κανείς, αποφασίζουν για το μέλλον της ηπείρου μας, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.
Άπληστοι, υπάλληλοι των τραπεζών και χωρίς όραμα οι πολιτικοί σε ολόκληρη τη Δύση, αποτελούν μία τεράστια συστημική απειλή – επειδή θα προκαλέσουν μία επανάσταση, έχοντας χάσει το μέτρο, με θύματα τη δημοκρατία και την ειρήνη”.

Η Νύχτα Των Λεοντιδών


peftasteria_110005207
Μια νύχτα που μοιάζει χειμωνιάτικη απόψε. Το κρύο, απλώνεται απαλά με σεβασμό πάνω στη πόλη. Αραιός καπνός ταξιδεύει προς τον ουρανό δειλά δειλά από τις λιγοστές καπνοδόχους που καπνίζουν εδώ κι εκεί. Τα εσωτερικά των σπιτιών είναι ακόμα ζεστά και οι καρδιές των ανθρώπων ακόμα πιο ζεστές.
Βγήκα στη βεράντα να πω μια καληνύχτα στον ουράνιο κόσμο. Ο ουρανός σκεπασμένος από σύννεφα που φωτίζονται από τα φώτα της πόλης και μοιάζουν σαν ένα πάπλωμα που προσπαθεί να μας σκεπάσει όλους και να μας προστατέψει από το κρύο που στέλνει η νύχτα από ψηλά.
Άναψα ένα τσιγάρο, έτσι για να σπαταλήσω λίγο από το χρόνο. Μύρισε ο καπνός, έπεσε η στάχτη στο μάρμαρο, έπεσε κι ένα αστέρι από τον ουρανό, το είδα ξαφνικά σε ένα φωτεινό απ’ τη πανσέληνο διάκενο του ουρανού που άφηναν τα σύννεφα να φαίνεται προσωρινά. Είπα να κάνω μια ευχή αλλά η πτώση του διάττοντα αστέρα ήταν στιγμιαία και δεν πρόλαβα… άλλωστε τι ευχή να κάνω. Έχω τα μάτια μου και βλέπω τον κόσμο, έχω μια καρδιά που επιμένει και χτυπά  έχω ένα χαμόγελο, έχω μια οικογένεια, έχω φίλους. Έχω κι έναν σκύλο.
Κρατώ ένα μολύβι και γράφω στο χαρτί κάποιες σκέψεις που συσσωρεύονται και με βαραίνουν, κι αν χρειαστεί να κάνω ένα ταξίδι, επιβιβάζομαι στη φαντασία μου και πάω στα μέρη που θα ήθελα  να πάω.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΟΦΣΟΡΑΚΙΑΣ Mr Jumbo (Βακάκης) για μπάζωμα καμμένης δασικής έκτασης! Έχτισε πισίνα 700 τμ!!



 jumbo VakahsΑλήθεια, θα μεταδοθεί η είδηση από τα ΜΜ”Ε”;

Πόσο τυχερός άραγε είναι αυτός ο άνθρωπος που ο εμπρησμός της δασικής έκτασης έκανε το όνειρο του για πισίνα – μαμούθ πραγματικότητα;

Όχι πως είναι περίεργο, ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζει την Ακρόπολη ως “προϊόν” να ασελγεί πάνω στην πληγωμένη Ελληνική Γη.

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών ο καθένας και πρόστιμο 100.000 ευρώ καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, ο Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης…


και ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη που χρωστάει οι τράπεζες. Του Γιώργου Δελαστίκ


undefined
Μια αυταπάτη ευρύτατα διαδεδομένη στα λαϊκά στρώματα ενδέχεται να έχει μοιραίες συνέπειες για όσους έχουν αποκτήσει την πρώτη τους κατοικία με στεγαστικό δάνειο, στις δόσεις του οποίου αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν και να τις πληρώνουν στην τράπεζα
κανονικά.

Περί Φιλοσοφίας των Μαθηματικών : Εφεύρεση ή Ανακάλυψη?




Είναι καιρός τώρα που ασχολούμαι με τα μαθηματικά , και όσο και αν ψάχνω το ερώτημα αυτό μένει θολό . Είναι τα μαθηματικά μοντέλα μια εφεύρεση της διανόησης του ανθρώπου ή είναι ανακάλυψη , είναι δηλαδή μέρος του χωροχρόνου , προϋπάρχουν και εμείς απλώς τα ανακαλύπτουμε σταδιακά? (Ή μήπως είναι και τα δύο?)

Ιστορικά τα μαθηματικά ξεκίνησαν στην αρχαία Μεσοποταμία κυρίως για λόγους μετρήσεως χωραφιών και για το σύστημα φορολογίας . Είναι δυνατόν όμως μια ανθρωπινή εφεύρεση να είναι τόσο τέλεια και απολύτως εφαρμόσιμη σε φυσικά φαινόμενα?
Τα μαθηματικά ασφαλώς και είναι συνδεδεμένα με το σύμπαν, ο άνθρωπος τα ανακάλυψε με την δημιουργία κοινωνιών και των σχέσεων με τους υπόλοιπους συγκατοίκους του από την πρωτόγονη κοινωνία μέχρι την σημερινή . Η ανάγκη δημιουργήθηκε αυτόματα, οι συναλλαγές, ο τρόπος απόκτησης αγαθών, η διαμοίραση τους στα μέλη της κοινωνίας, οι ανταλλαγές προϋποθέτουν από μόνα τους μαθηματικά. Η μαθηματική επιστήμη είναι συνδεδεμένη και βρίσκεται πίσω από όλες τις υπόλοιπες επιστήμες ακόμα και από τις μη θετικές, είναι κάτι που αγκαλιάζει τα πάντα.
Για να μπορέσουμε να το διερευνήσουμε περαιτέρω, πιστεύω ότι πρέπει να ξεφορτωθούμε ακόμα και αυτά τα οποία θεωρούμε δεδομένα, δηλαδή την ύπαρξη των αριθμών με τον τρόπο με τον οποίο τους αντιλαμβανόμαστε εμείς οι άνθρωποι.

«Ιδιωτικοποιήσεις: Θεωρία και εμπειρία μετά από τρεις δεκαετίες»



ΜΑΥΡΟΥΔΕΑΣ_2ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΔΜ-ΔΕΗ & ΤΕΕ

Σταύρος Μαυρουδέας,Τμήμα Οικονομικών,Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ι. Ιδιωτικοποιήσεις: μία προβληματική νεοσυντηρητική πολιτική

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Προβάλλεται από τις συντηρητικές κυβερνήσεις Ρέηγκαν και Θάτσερ (στις ΗΠΑ και στο ΗΒ αντίστοιχα) αν και έχει ήδη προηγηθεί η δοκιμαστική εφαρμογή τους την προηγούμενη δεκαετία από τις στρατιωτικές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής (π.χ. Χιλή).

Ελληνίδα γιατρός διαπρέπει στην Ιταλία για την θεραπεία παιδιών με καρκίνο


27/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 20 εμφανίσεις
Ελληνίδα γιατρός διαπρέπει στην Ιταλία για την θεραπεία παιδιών με καρκίνο
Είναι μία από τους μόλις επτά χειρουργούς στον κόσμο που διαπρέπουν στην αντιμετώπιση του οφθαλμικού όγκου της παιδικής ηλικίας, το ρενιτοβλάστωμα. Είναι ο φύλακας άγγελος των παιδιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον χειρότερο και πιο κακοήθη όγκο, που μπορεί να αποβεί μοιραίος αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα. Μα πάνω από όλα είναι Ελληνίδα! Ο λόγος για την Ντόρις Χατζηστυλιανού, διακεκριμένη γιατρό στην Ιταλία, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια εφαρμόζει μία επαναστατική μέθοδο, με την οποία εξουδετερώνει τους οφθαλμικούς όγκους πριν αυτοί κάνουν μετάσταση στον εγκέφαλο και γίνουν θανατηφόροι.

Οι Γερμανοί εκπαιδεύονται για “εισβολή σε ξένη χώρα για αντιμετώπιση κοινωνικών ταραχών”!!!


27/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 50 εμφανίσεις
undefined
Ο γερμανικός στρατός δείχνει τον δρόμο ,την κατεύθυνση και κυρίως τον προορισμό για την αποστολή των ευρωπαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων του όχι και πολύ μακρυνού μέλλοντος. Κι επειδή ως γνωστόν “ανήκομεν εις την Δύσιν” και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου μας “σέρνει” η “ατμομηχανή” της Ευρώπης πάμε. Και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα σχόλια Πρετεντέρη -Καψή στο Mega εναντίον του Παπανδρέου άναψαν φωτιά -Τι γράφει για τον «κότα Πρωθυπουργό» ο Σωκράτης Ξυνίδης


Τα σχόλια Πρετεντέρη -Καψή στο Mega εναντίον του Παπανδρέου άναψαν φωτιά -Τι γρά
Ο Σαρκοζί είπε στις Κάννες στον Παπανδρέου «You are a fucking psycho» (Είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής), σύμφωνα με το βιβλίο του Θαπατέρο. Σχετικό ρεπορτάζ, με αφορμή το αναφερόμενο από τον Θαπατέρο γεγονός, παρουσίασε το Mega στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων.
Oι δύο δημοσιογράφοι καυτηρίασαν την ιδέα Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ -ιδέα που συνέτεινε στην πτώση της κυβέρνησής του- και προκάλεσαν οργισμένη ανακοίνωση από το γραφείο Παπανδρέου.

Ο Cameron ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και ζητεί πιο σκληρή αντιμετώπιση.

Posted: 27 Nov 2013 12:40 AM PST
27.11.2013



Η Βρετανία έχει σηκώσει μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού κύματος κατά τον Cameron και πλέον αντιτίθεται ανοιχτά στο όλο νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε. , ζητώντας πολύ πιο ισχυρά μέτρα αποτροπής των αυξανόμενων ρυθμών μετανάστευσης τόσο εκτός Ε.Ε. όσο και μέσα απο αυτήν κυρίως απο το ανατολικό μπλοκ των Βαλκανίων.


Σχόλιο: ... είναι η ώρα να δοκιμάσουν κάποιοι στις άλλες χώρες αυτό που ρήμαξε σε κοινωνικές υποδομές αλλά και την οικονομία της Ελλάδος. Να δούμε και αν θα ισχύει ακόμα αυτό το έκτρωμα του Δουβλινο ΙΙ - ΙΙΙ.

πηγή: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/b2b10574-56c3-11e3-ab12-00144feabdc0.html?ftcamp=published_links%2Frss%2Fworld%2Ffeed%2F%2Fproduct&siteedition=uk#axzz2lpiCLrW8

Είκοσι οκτώ διμερείς συμφωνίες υπέγραψαν Ιταλία και Ρωσία.


27.11.13

Συνολικά 28 χωριστές διμερείς συμφωνίες ανάμεσα σε ρωσικές και ιταλικές επιχειρήσεις υπεγράφησαν χθες στην Τεργέστη, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία.


27.11.13




Ξημέρωσε... κυβέρνηση στη Γερμανία, αφού μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικοί κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού», της δεύτερης κυβερνητικής σύμπραξης των δυο κομμάτων στην ιστορία της Γερμανίας.

Ουκρανία.. το μήλο της έριδος για τους ισχυρούς. Όπως η Ελλάδα.




27.11.2013

Ιδού λοιπόν ποιοί ειναι οι ανταγωνιστές για την Ουκρανία… μια χώρα που γινεται μήλον της έριδος οχι φυσικά γιατί είναι καλοί, ομόθρησκοί ή κόπτονται κάποιοι για τα δημοκρατικά της δικαιώματα… αλλά επειδή είναι σημαντικός ενεργειακός κόμβος, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό λιμένων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και είναι στο “μαλακό υπογάστριο” της Ρωσίας.

Όταν βγούνε τα φαντάσματα στην Πόλη..



20131127-222629.jpgΜέσα δεκαετίας του 70 σουλατσάροντας στην παραλία της φοιτητομάνας Θεσσαλονίκης. Ξένοιαστες στιγμές με καλαμπούρι και πειράγματα νεανικά. Στην φοιτητοπαρέα όλοι χαζογελούσαν εκτός από δύο κολλητούς μου. Ο Ανδρέας από την προσφάτως τότε κατεχόμενη Κυρήνεια και ο Κώστας από την Κωνσταντινούπολη. Πονεμένες ιστορίες και οι δύο κρατούσαν την
σοβαρότητα των συζητήσεων βοηθώντας μας με τις επώδυνες εμπειρίες του να ισορροπήσουμε μέσα στον ¨¨παραλογισμό¨¨ των χρόνων της δήθεν μεταπολίτευσης.
Έτσι τα λόγια τους τα κράτησα μαζί με την φιλία που σφράγισε τον φοιτητικό μας χρόνο. Μπορεί να χαθήκαμε, αλλά δεν χάνονται οι σοβαρές κουβέντες τους που μας μετέφεραν κατευθείαν μέσα στα νάματα της πονεμένης Ρωμηοσύνης.
Τον Κώστα από την Πόλη τον θυμήθηκα πρόσφατα όταν διάβασα πριν από λίγες ημέρες τα παρακάτω.

ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ, ΠΑΙΖΟΥΝ…ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ.



Σε λίγο ξεκινάει η ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία του τηλε-υπουργού για τα φάρμακα. Το υπόλοιπο νομοσχέδιο ψηφίστηκε ήδη, ξέρετε εσείς, με 5 παρόντες μέσα στην Ολομέλεια πέρασε…κατά πλειοψηφία.
Αν έχετε μέρες να γελάσετε είναι καλή ιδέα να την παρακολουθήσετε.
Η χάβρα των Ιουδαίων είναι έτοιμη να μας διασκεδάσει. 
Οι καραγκιόζηδες που παίζουν κομπολόι με το μέλλον μας είναι έτοιμοι να μας συγκινήσουν, πάλι.
Εμπρός λοιπόν στον πόλεμο που άνοιξε ο Άδωνις στις φαρμακοβιομηχανίες, εγχώριες και μη. Το συμφέρον μας, ως πολίτες, είναι να είμαστε στο πλευρό του μπουμπούκου μας, του Άδωνιδος.
by ago

Άδωνις: Με τρόμο και αμηχανία… “Να μην αρθεί η ασυλία μου για την αγωγή Καμμένου”


undefined
Σαν την βρεγμένη γάτα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ζητά από το σώμα της βουλής να μην αρθεί η ασυλία του διότι όπως λέει η διαμάχη με τον κ. Καμμένο  δεν είναι προσωπική είναι πολιτική…..
Κύριε Άδωνι η λάσπη που ρίχνατε μέσα στο κοινοβούλιο για το σκάφος ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ιδιοκτησίας
Ηλία Καμμένου για την οποία δικαιώθηκε ο κ. Καμμένος ήταν πολιτική αντιπαράθεση;;;;
Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έρθει στιγμή που θα εκλιπαρείτε για συγνώμη και η στιγμή έρχεται…