Ετικέτες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τους είπε και «μαλ...» Πέταξε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο τους Σκοπιανούς



ΤΕΤΆΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τους είπε και «μαλ...» Πέταξε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο τους Σκοπιανούς

Πρωτοφανές επεισόδιο, με αρνητικούς πρωταγωνιστές Σκοπιανούς δημοσιογράφους, που επιχείρησαν να διαλύσουν εκδήλωση ευρωβουλευτών, έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Ευρωκοινοβούλιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκραγεί ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος, Γιώργος Χατζημαρκάκης, και να πετάξει έξω τους ταραξίες, αποκαλώντας τους μάλιστα «μαλ...».

Lutte contre le PKK: Erdogan a présenté des demandes d'aide aux Américains


Lutte contre le PKK: Erdogan a présenté des demandes d'aide aux Américains

ΡΚΚ: Ο Ερντογάν ζήτησε τη παροχή βοήθειας από τους Αμερικανούς


ANKARA - Le Premier ministre turc Recep Tayyip Erdogan a transmis aux Etats-Unis une liste de demandes de son gouvernement en matière d'aide contre les rebelles séparatistes du Parti des travailleurs du Kurdistan (PKK), a rapporté mercredi l'agence Anatolie.

21η Σεπτεμβρίου 2011:η Αρμενία γιορτάζει τα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας της


ΤΕΤΆΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

21η Σεπτεμβρίου 2011:η Αρμενία γιορτάζει τα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας της

undefined
Στις 21 Σεπτεμβρίου 1991 διεξάχθηκε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Αρμενίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος (99% των ψήφων υπέρ της ανεξαρτησίας), το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας (το Ανώτατο Συμβούλιο της ΣΣΔ της Αρμενίας)
υιοθέτησε την «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας» και κήρυξε την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας της Αρμενίας. 
Η 21η Σεπτεμβρίου γιορτάζεται ως Εθνική Γιορτή της Ανεξαρτησίας.
Να σημειώσουμε ότι στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, «Η Δημοκρατία της Αρμενίας υποστηρίζει την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915 στη Δυτική Αρμενία και την Οθωμανική Τουρκία».

Το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών


Το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών

Του Ανδρέα Μπανούτσου – http://rimse.gr/
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία 198 βουλευτών υπερψήφισε τη τροπολογία που ουσιαστικά δίνει οριστικά το πράσινο φως για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στη περιοχή του Βοτανικού. Το Ισλαμικό Τέμενος θα φιλοξενηθεί  σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό με συνολικό εμβαδόν 850 τ.μ αφού μετασκευασθούν υφιστάμενα κτίρια και υπολογίζεται ότι θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων αντί αρχικού σχεδίου 500 ατόμων και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Το Σκοπιανό υβρίδιο


Το Σκοπιανό υβρίδιο

Το Σκοπιανό υβρίδιο
Γράφει ο Κων/νος Χολέβας
Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Al Jazeera’s Director-General Abruptly Resigns


Al Jazeera’s Director-General Abruptly Resigns

60 comments Al Jazeera’s Director-General Abruptly Resigns

ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .


ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )

Αναρτήθηκε από τον/την newdimensioncosmos στο Μαρτίου 23, 2011
undefinedΤό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. O Codex alimentarius μήπως άρχισε νωρίτερα;

Ζέα: Γνωστό λιμάνι του Πειραιά. Η μαρίνα Ζέας δεν είναι πασίγνωστη μόνο για τις αναχωρήσεις των γνωστών “Δελφινιών” και catamaran αλλά και για τις καφετέριες του, το ναυτικό μουσείο, τις περατζάδες δίπλα στα σκάφη και την θαλασσινή αύρα, που το καλοκαίρι ειδικά είναι βάλσαμο. Αυτό το λιμάνι λοιπόν είναι γνωστό από την αρχαιότητα και με αυτό το όνομα μάλιστα. Πιθανολογείται ότι ονομάστηκε έτσι λόγο της διακίνησης Ζέας μέσω του λιμανιού, ή λόγο της ύπαρξης Ζέας στην περιοχή.

Θα εκτελεστεί τελικά ο Τρόι Ντέιβις


Θα εκτελεστεί τελικά ο Τρόι Ντέιβις

Το δικαστήριο της αμερικανικής πολιτείας της Τζόρτζια απέρριψε την τελευταία έφεση που είχε υποβάλλει ο θανατοποινίτης Τρόι Ντέιβις, διεθνές σύμβολο για την κατάργηση της θανατικής ποινής, και σήμερα θα εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση.

Pravda: Την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ονειρεύονται οι Τούρκοι – Η Ρωσία ανησυχεί

Pravda: Την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ονειρεύονται οι Τούρκοι – Η Ρωσία ανησυχεί

Sergei Balmasov - Pravda.Ru
Εκατό χρόνια μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία προσπαθεί εκ νέου να μπει δυναμικά στη διεθνή σκηνή. Η Τουρκία ουσιαστικά προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 19ου και 20ου αιώνα. Η συγκεκριμένη στρατηγική από πλευράς της Τουρκίας αποτελεί άμεση απειλή για τα συμφέροντα όλων των γειτονικών της χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ανησυχεί το Ισραήλ, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κλιμακούμενη διαμάχη της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ, εγείρει ερωτήματα στο κατά πόσο θα μπορέσουν να ξανά έρθουν οι μεταξύ τους σχέσεις εκεί που ήταν κάποτε. Η Τουρκία απειλεί πως θα παρεμποδίσει τις εξορύξεις φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, ενώ υποστηρίζει ανοιχτά τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα υπόγραψε στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο ενώ έχει και σημαντικό λόγο στις εξελίξεις της Βορείου Αφρικής.
Με τη τακτική αυτή της Άγκυρας, το Ισραήλ απομονώνεται και ουσιαστικά επιστρέφει στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 που ήταν πολιορκημένο από εχθρικές για εκείνο χώρες. Μάλιστα, σήμερα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για το Ισραήλ, γιατί εκτός των άλλων χωρών περιλαμβάνεται και μία πρώην συμμαχική τους χώρα, η Τουρκία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν το Μάϊο του 2010 με την Ισραηλινή επιχείρηση στο τουρκικό πλοιάριο στο ταξίδι για τη Γάζα. Αν ο Ερντογκάν κάνει πράξη όσα λέει και στείλει νέο στολίσκο προς τη Γάζα με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων ουσιαστικά θα προχωρήσει σε πλήρη ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ.
Πρόσφατα, ο Ερντογκάν απείλησε τη Κύπρο από την οποία ζήτησε να διακόψει τις έρευνες που κάνει στη περιοχή της για φυσικό αέριο. Οι απειλές του Ερντογκάν στη Κύπρο μοιάζουν με «καμουφλάζ» και αυτό γιατί στη πραγματικότητα οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι επιθυμούν να αυξήσουν τη Ναυτική παρουσία τους και στην Αδριατική ώστε να ενισχύσουν την επιρροή τους στις Μουσουλμανικές χώρες των Βαλκανίων.
Η Τουρκία με τις πράξεις της φωνάζει ανοιχτά πια πως δεν ενδιαφέρεται για την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στα μέσα του 18ου αιώνα η οθωμανική αυτοκρατορία είχε αποδυναμωθεί και είχε χάσει την επιρροή της σε όλα τα μέτωπα, αρχής γενομένης με τις χώρες του Μαγκρέμπ μέχρι τα Βαλκάνια και τον Καύκασο. Στα μέσα του 19ου αιώνα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ονομαστεί ως ο «ασθενής της Ευρώπης». Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός τότε ήταν απόλυτα δικαιολογημένος λαμβάνοντας υπόψη την ήττα της στο πόλεμο με τη Ρωσία (1877-1878), αλλά και τις συγκρούσεις της με τα άλλα τότε βαλκανικά κράτη. Η ήττα στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και το γεγονός πως έχασε σχεδόν όλες τις περιοχές που κατείχε στα αραβικά εδάφη. Η ύπαρξη της Τουρκίας βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο τότε. Η νίκη του Κεμάλ κατά της Ελλάδας το 1922, τόνωσε τότε τη Τουρκία.
Εκατό χρόνια μετά, οι Τούρκοι δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την επιστροφή των τότε εδαφών της στη σημερινή κυριαρχία της. Αυτό δεν μπορεί παρά να ανησυχεί και τη Ρωσία γιατί η τουρκική δραστηριότητα όπου να’ ναι θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται και στις περιοχές του Καυκάσου και της Κριμαίας.

Αποφασίζουν να διώξουν 18.000 ΕΠΟΠ ….Οι ανίκανοι

Οι τρεις επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Οι τρεις επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι τρεις επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Γράφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος ε.α)
Εφημερίδα: Εθνική Ηχώ