Ετικέτες

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)1989: FW190 Found In Forest Clearing Outside Of St Petersburg Leningrad (Watch)
  
54a3fe5462d1d96c0751b1b0c5e5e164
The FW190 was found in a silver birch forest 1989, near St Petersburg, it was recovered by helicopter in 1991. The current owners are the Flying Heritage Collection which is operated by Paul Allen.
 
Information from researchers involved with the restoration confirms that the pilot of the Fw190, Paul Rätz, was a POW and repatriated to Germany in 1949. He passed away in 1989 and his son aided in the research for the restoration.
Paul Rätz was a ground crew member before becoming a pilot with 1./JG54 in 1942 and 1943. He had several air victories and survived three crash landings. He was best known as a ground attack pilot and transferred to 4./JG54 on July 9, 1943.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ.


αρχείο λήψηςΜετά την άνοδο του Κεμάλ και τη καθαίρεση του Σουλτάνου, η Τουρκία άρχισε σταθερά και μεθοδικά να επανακατακτά τα γύρω εδάφη της παλιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι δε λαοί που κατοικούσαν και κατοικούν σε αυτά τα εδάφη εκδιώκονται ή εξοντώνονται πλήρως. Αυτή είναι η μόνιμη υπομονετική και σταθερή επιδίωξη της Τουρκίας.
Γι’ αυτό σε όποιο έδαφος μπαίνει η Τουρκία, δεν πρόκειται να το αφήσει ποτέ, παρά μόνο με πολεμική ήττα. Εκτός από τις μετά το 1922 σχετικές πράξεις της, δείτε τι έκανε στη συνέχεια με την πλήρη γνώση και ανοχή του ΝΑΤΟ στην Κύπρο και τι προσπαθεί να κάνει τώρα με τη βόρεια Συρία, το βόρειο ΙΡΑΚ και το Αιγαίο. Τα σχέδιά της στη βόρεια Συρία και τις σχέσεις με τo ISIS, τα χαλάνε οι Ρώσοι, γι’ αυτό και το τεράστιο μίσος των Τούρκων κατά της σημερινής Ρωσίας του Πούτιν.

Οι Ναζιστές του Δεξιού Τομέα τώρα και στην Εσθονία



Σύμφωνα με το ρωσόφωνο portal Baltnews ξεκίνησαν δραστηριότητες στην Εσθονία από μία οργάνωση υπό το όνομα Parem Sektor Eesti/Leegion δηλαδή Δεξιός Τομέας Εσθονίας/Λεγεώνα. Στο facebook τους έγραψαν ότι ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις από τους ρωσόφωνους Tibla και για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τους Tibla στην Εσθονία που σκοπεύουν να μαχαιρώσουν πισώπλατα τους πραγματικούς πατριώτες.
​Ουκρανοί, Βαλτικές χώρες, Φινλανδοί και όλα τα μπουμπούκια του Ναζιστικού Άξονα από το ’30 και ’40 αρχίζουν να ενώνονται και να ομογενοποιούνται. Τυχαίο;

 

olympia.gr

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ -52: Ο ΑΣΑΝΤ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ,Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ...ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)The "Race To Raqqa" Is Quickly Intensifying
 

http://www.moonofalabama.org/images4/azaz-s.jpg

Moon of Alabama
This is a look at the larger picture of forces developing around Syria. Several foreign armies are aggregating at the Syrian borders with the intent to invade Syria and to occupy its eastern part. But before we dive into that, a short look at the curious situation developing in the north-west.
Near Azaz the U.S. ally Turkey is currently  the U.S. ally YPG which is fighting the CIA supported FSA.

14 Φεβρουαρίου 1884 γεννιέται ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ…Το φως που καίει (1922)…


Ο κονταρομάχος των φτωχών, ποιητής


του Δημήτρη Δαμασκηνού
[…] Πάντα οι νικημένοι έχουνε τ’ άδικο. Και τ’ άβουλο πλήθος πάει ταχτικά με τους νικητές .
Ως τώρα η ιστορία του Κόσμου είναι ιστορία των Νικητών.
ΜΩΜΟΣ: Δεν μπορούνε να σωθούν οι ψυχές από τίποτα, όσο παραμένει όξω τους η αιτία του Κακού.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ποια;
ΜΩΜΟΣ: Η Ανισότητα [1].

Η ακμή της ποιητικής του δημιουργίας:
Ο επαναστάτης ποιητής

 
Το 1919, την ίδια χρονιά που ο Βάρναλης δημοσίευσε τον Προσκυνητή, πήγε στο Παρίσι με υποτροφία. Τότε ο ώριμος πλέον λόγιος συγκέντρωνε τα προσόντα για να τον τιμήσει με εξαιρετική διάκριση το κατεστημένο: φιλομοναρχικός, βαθύς γνώστης της αρχαιότητας και αρχαιολάτρης, έξοχος καθηγητής, θαυμαστός ποιητής, οπαδός του Παρνασσισμού. Δυστυχώς για το κατεστημένο, ο Βάρναλης είχε και «ελαττώματα». Ήταν πνεύμα ανήσυχο, με μεγάλη οξυδέρκεια, μεγάλος στοχαστής με λεπτότατη ποιητική ευαισθησία στα μηνύματα των καιρών, κι έδινε σαν άνθρωπος γενναίος κι ανιδιοτελής πάντα το «παρών». Ένα παράδειγμα, στα «Ορεστιακά» υποστήριξε τους δημοτικιστές (1903). Αργότερα (1910-14) βρίσκεται μπλεγμένος με τα «αθεϊκά» του Βόλου.

Ήταν η αμερικανική επανάσταση (1776) αλκοολική;



2224874868_a960ca8022_z
του Βαγγέλη Γεωργίου
Αμέρικα, τέλη του 18ου αιώνα. Οι Εγγλέζοι τους είχαν ταράξει στη φορολογία. Βρίσκονταν χιλιάδες μίλια μακριά από τα κέντρο των εξελίξεων, το Λονδίνο, και της πανίσχυρης βρετανικής αυτοκρατορίας, και νιώθανε επαρχιώτες ξιπασμένοι. Δεν εκπροσωπούνταν ούτε καν στην βρετανική βουλή. Πήραν έτσι τις κουμπούρες, εκμεταλλεύτηκαν και ένα μάτσο Ινδιάνους και μέσα σε λίγα χρόνια κάνανε δικό τους κράτος: τις περίφημες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

4 θα’ναι οι μήνες τους…



b2ap3_thumbnail_CRnNXR5WsAAuZ4v.jpg
Παρακολουθώ με ένα κάποιο ενδιαφέρον (από περιέργεια, αν θέλετε) την ιστορία με τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών. Σήμερα, εκπέμπουν αρκετά εώς πολλά κανάλια, κανένα εκ των οποίων δεν είναι 100% νόμιμο.
Αρχικά, επειδή δεν έχουν / είχαν άδειες, πέρα από κάποιες «προσωρινές» που θεωρούσαν όλοι ότι ανανεώνονται, απλά επειδή δεν κινήθηκε η διαδικασία για να γίνουν οριστικές.
Γιατί δεν κινήθηκε η διαδικασία; Επειδή η κατάσταση ήταν άκρως συμφέρουσα για την εκάστοτε κυβέρνηση που μπορούσε να εκβιάζει καταστάσεις.

ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ : Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ


   

       “Σας λέω ότι εάν αυτοί μείνουν σιωπηλοί, οι λίθοι θα φωνάξουν”, είπε κάποτε ο Ιησούς (Λκ 19:40) αναφερόμενος στους μαθητές του, όταν τους ζητήθηκε να σιωπήσουν. Οι αρχικοί μαθητές δεν ζουν πλέον για να μας μιλήσουν για τον Ιησού ως αυτόπτες μάρτυρες, αλλά έχουμε  την Αγία Γραφή, την οποία εκείνοι, και άλλοι άνθωποι εμπνευσμένοι από τον Θεό, έγραψαν. 
        Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, ότι έχουμε και τη μαρτυρία των “λίθων” που πραγματικά μαρτυρούν την ακρίβεια και την αξιοπιστία της Βίβλου. Οι υλικές μαρτυρίες που έχουν ανασκαφεί από σύγχρονους επιστήμονες μπορούν και μιλούν σε μας μέσω της Βιβλικής Αρχαιολογίας, της επιστημονικής μελέτης αρχαίων ευρημάτων που σχετίζονται με το ιστορικό, γεωγραφικό, πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται τα κείμενα της Βίβλου. 

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ διερευνά ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΡΙΣΜΑ, για τα 102 εκατομμύρια ευρώ, ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΑΣΩΝ


stock-photo-heap-of-packs-of-euro-lots-of-cash-money-d-190616822 1.jpg - 42.42 KbΣε εξέλιξη βρίσκεται, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ιωάννη Σέβη, η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης, για τον έλεγχο των δέκα κωδικών του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών.με βάση το πόρισμα των ΕπιθεωρητριώνΛαμπρινής Τσίρη και Βασιλικής Διβανέλλη,που βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του και που έχει πάρει αριθμό Δικογραφίας ΕΔ 2013/327. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2013, ο συγκεκριμένος Δικαστικός λειτουργός, με καταλυτική παρέμβασή του, είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα του Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλη Αναστασόπουλου, για την ενδελεχή έρευνα της σκοτεινής αυτής υπόθεσης. Παράλληλα, έθεσε υπό την προσωπική του εποπτεία, το συντονισμό και την επίβλεψη του ελέγχου, για να διαπιστωθεί, επιτέλους, πού κατ’ ουσίαν κατέληξαν τα 102.454.648,21 ευρώ, που διοχετεύτηκαν, σε μη σύννομες κατευθύνσεις και κάτω από περίεργες συνθήκες, από τον Ειδικό Φορέα Δασών (ΕΦΔ), σε άλλους λογαριασμούς. Χάρις στην άμεση ανταπόκριση του Εισαγγελέα, ξεπεράστηκαν τα αλλεπάλληλα εμπόδια και τα προσκόμματα, που προέβαλε το πολιτικό κατεστημένο...