Ετικέτες

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση τού νέου Ε.Α.Μ. (Ένωση Απολογητών τού Μνημονίου) προς τα μέλη του:(ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ)



Ανακοίνωση τού νέου Ε.Α.Μ. (Ένωση Απολογητών τού Μνημονίου) προς τα μέλη του:

"Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Οι παιδικές βιβλιοθήκες σε αδιέξοδο

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Οι παιδικές βιβλιοθήκες σε αδιέξοδο

της Ελίνας Γαληνού
Όταν δημιουργήθηκε το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στις αρχές της δεκαετίας του 80, οι απόμακρες περιοχές της Ελλάδας, θα γνώριζαν μια όαση. Η έννοια της βιβλιοθήκης και των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που συνδέονται με αυτήν, θα γινόταν γνωστά στις απομονωμένες ή υποβαθμισμένες τοποθεσίες της χώρας μας, προσφέροντας στα παιδιά χαρά και γνώση.
Σταδιακά ιδρύθηκαν 25 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες που λειτούργησαν υποδειγματικά σε πόλεις και χωριά, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 2400 παιδιά τη μέρα δανείζοντας κάπου 700 βιβλία ημερησίως

Έδωσε σκληρούς αγώνες για το δίκαιο της Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τη Σουηδή Ευρωβουλευτή Cecilia Wikstrom

Έδωσε σκληρούς αγώνες για το δίκαιο της Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τη Σουηδή Ευρωβουλευτή Cecilia Wikstrom
ΤΗΝΕυρωβουλευτή Cecilia Wikstrom τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β΄, για την προσφορά της στον αγώνα του κυπριακού λαού προς αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και απελευθέρωση της πατρίδας του, απονέμοντάς της το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

"De Briticulis" (Περι "μικρων" Βρετανων, ορος ο οποιος χρησιμοποιουνταν κατα την περιοδο της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας)Α! μερος

SENZA PAROLE

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

SENZA PAROLE





Η δίκη του «Rubygate», στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για  εκπόρνευση ανηλίκου, άνοιξε στο Μιλάνο στις 6 Απριλίου και αμέσως αναβλήθηκε έως τις 31 Μαΐου. 
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός αμφισβητεί την αρμοδιότητα του δικαστηρίου του Μιλάνου και το Κοινοβούλιο ψήφισε μια πρόταση για να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει αν ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να δικαστεί από το δικαστήριο των Υπουργών. 
Το τελευταίο μπορεί να αναλάβει την υπόθεση μόνο μετά από ευνοϊκή γνώμη (μάλλον απίθανο) των βουλευτών.

Presseurop.eu      8.4.2011