Ετικέτες

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μαζική εκτέλεση κρατουμένων στη Μακρόνησο, δίχως δίκη, δίχως κατηγορία

Μακρόνησο, δίχως δίκη, δίχως κατηγορία

Μαζική εκτέλεση κρατουμένων στη Μακρόνησο, δίχως δίκη, δίχως κατηγορία

Του ΝΙΚΟΥ ΣΑΠΟΥΝΑ
Κυριακή 29.2.1948 μαύρη επέτειος για τον λαό μας, 4.500 Ελληνόπουλα υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία στο Α’ τάγμα σκαπανέων στη Μακρόνησο: Η δοσιλογική κυβέρνηση, επέλεξε εκείνο το νησί να γίνει μια απέραντη φυλακή, για να σπάσει το αγωνιστικό φρόνημα του προδομένου λαού μας.Έστησαν πέντε τσαντιροχώρια από το βόρειο, μέχρι το νότιο σημείο του νησιού, και τα ονόμασε τάγματα. Το βορειότερο άκρο ήταν 4ο τάγμα των πολιτών, συνέχεια το 2ο το 1ο και το 3ο ήταν στρατιωτικά, που υπηρετούσαν Δημοκρατικοί και Αντιστασιακοί στρατιώτες, και το νοτιότερο ήταν στρατιωτικές φυλακές “ΣΦΑ”.Τα φρικτά βασανιστήρια και τα εγκλήματα, από τον υπόκοσμο που διοικούσε τη Μακρόνησο δεν περιγράφονται, όμως τα γεγονότα της 29.2.1948, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Στο Α’ τάγμα με καλοστημένη προβοκάτσια άρτια σχεδιασμένη από τον αρχηδολοφόνο Μπαϊρακτάρη, παρουσίασαν τα γεγονότα σαν στάση των κρατουμένων στρατιωτών και τους δολοφόνους αμυνόμενους. Τα πολυβόλα από όλες τις πλευρές του στρατοπέδου, χτυπούσαν στο ψαχνό και ακόμη πολεμικό πλοίο από τη θάλασσα, πυροβολούσαν τους στρατιώτες που για να γλιτώσουν έπεφταν στη θάλασσα.

Ελληνικός φιλογερμανισμός, εθνικές συμφορές και αντιεβραϊκή προπαγάνδα 1916 – 2010

Στη φωτογραφία ο δικτάτορας Μεταξάς, εν τω μέσω φασιστών
Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος
Από τη στιγμή που ο πλανήτης έγινε μικρός για τον άνθρωπο, λόγω της εξέλιξης του, ζούμε σε ένα διεθνή κόσμο αλληλοεξάρτησης. Η επιβίωση και ευημερία κάθε λαού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συμμαχίες και συνεργασίες που θα καταφέρει να κάνει με άλλους λαούς. Εμείς οι Έλληνες, σε κρίσιμες περιόδους δεν κινηθήκαμε συλλογικά υπέρ μίας ή άλλης συμμαχίας, αλλά διαιρεθήκαμε σε υποσύνολα, το καθένα από τα οποία επέλεξε τους δικούς του συμμάχους. Αυτή η εμφύλια διαφωνία και διαμάχη στο θέμα επιλογής συμμάχων, οδήγησε τον Ελληνισμό στις μεγαλύτερες καταστροφές του. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που ξεκίνησε το 1914, διχαστήκαμε σε Αγγλογαλλόφιλους και Γερμανόφιλους. Την ίδια χρονιά, έπειτα από Γερμανικό σχέδιο γενοκτονίας των Ελλήνων με την καθοδήγηση του στρατηγού Otto Liman von Sanders, οι Τούρκοι οργανώνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου εξοντώνουν Ελληνικούς και Αρμενικούς πληθυσμούς (σχετικό ντοκιμαντέρ στην υποσημείωση 1 στο τέλος του κειμένου). Οι Αγγλογάλλοι ήταν εχθροί του Γερμανοτουρκικού άξονα και είχαν και πολλαπλά ισχυρότερο ναυτικό από τους Γερμανούς, πράγμα απαραίτητο για το Αιγαίο. Η Τουρκία ήταν ο εχθρός της Ελλάδος, άρα, έπρεπε να μπούμε σε ισχυρή συμμαχία ενάντια στην Τουρκία. Γι’ αυτούς του λόγους πολλοί Έλληνες έγιναν Αγγλογαλλόφιλοι.

Ποσο επιστημονικη ειναι η Ιστοριογραφια;

Ποσο επιστημονικη ειναι η Ιστοριογραφια;




Η δημόσια συζήτηση περί την Ιστορία, που εξακολουθεί ακόμη να βρίσκεται στην επικαιρότητα, αποτελεί την αφορμή να αναρωτηθώ κι’ εγώ με το σημερινό μου σημείωμα για τη φύση της βιοποριστικής μου δραστηριότητας ως ιστορικού. Με άλλα λόγια: κατα πόσον μπορεί να θεωρηθεί ως “επιστημονική” η θεώρηση και η αφηγηματική ανάπλαση του παρελθόντος, η οποία θεραπεύεται στα πολυάριθμα Τμήματα Ιστορικών Σπουδών της χώρας μας; ΄Η, για να σταθούμε για λίγο σε κάποιο από τα “επιχειρήματα” που προβλήθηκαν πρόσφατα, κατά πόσον δικαιούται εκείνος που από καθέδρας διδάσκει Ιστορία να αποκλείσει , ως κάτοχος της αληθούς γνώσεως, από τον διάλογο τον κάθε “βέβηλο”, μη-Ιστορικό;
Αφού λοιπόν έχουν ήδη παρέλθει τέσσερις πλήρεις δεκαετίες, από τότε που άρχισα να ασχολούμαι “επαγγελματικά” με την Ιστορία, έχω σήμερα καταλήξει να ασπάζομαι πλήρως τη ρήση ενός γάλλου ιστορικού, του Pierre Gaxote, ο οποίος γύρω στο 1980, στο τέλος της σταδιοδρομίας του, αποφάνθηκε πώς: “Σήμερα πρεπει να γράφει κανείς την Ιστορία με το μολύβι:έτσι θα μπορεί πιο εύκολα να σβήσει και να διορθώσει τα κείμενά του” Απόφανση που υποδηλώνει πως η πραγματικότητα του παρελθόντος δεν αποτυπώνεται διόλου με την καταγραφή στις ιστορικές δέλτους. Ο ιστορικός, με άλλα λόγια, είναι δέσμιος του κόσμου που τον περιβάλλει, είναι “τεκνο της εποχής του” και αδυνατεί να εκπληρώσει την εντολή του πατέρα του ιστορικού θετικισμού (του Leopold von Ranke), να καταγράψει δηλαδή την ιστορία του παρελθόντος “΄οπως πραγματικά συνέβη” (“wie es eigentlch gewesen”).

Η Ιστορία, παρόλο που κατεξοχήν στηρίζεται στην εμπειρία, δεν συνιστά ωστόσο μια εμπειρική επιστήμη, διότι το κύριο αντικείμενο της έρευνάς της, που είναι το Παρελθόν, δεν αποτελεί μια κατηγορία με σταθερό μέγεθος, το οποίο μπορεί, σε κάθε στιγμή, να επιβεβαιωθεί πειραματικά στο εργαστήριο. ΄Ενας αναστοχασμός, μια ενατένιση του παρελθόντος είναι η Ιστορία, μια προσπάθεια αναζήτησης που, σε κάθε χρονική στιγμή, δεν ανατανακλά παρά τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις τρεις διαστάσεις του Χρόνου: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον. Μια ερευνητική προσπάθεια, η οποία ακολουθεί ορισμένους κανόνες τεχνικής που αφορούν κυρίως στην , όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη αξιολόγηση των πηγών.
Πέρα όμως από την τεχνική αξιολόγησης των πηγών και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του (τις αποκαλούμενες βοηθητικές επιστήμες της Ιστορίας), ο “επαγγελματίας” ιστορικός βρίσκεται πάντοτε εντιμέτωπος με μια πραγματικότητα, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε και ένα δίλημμα για’κείνον. Πρόκειται για την ραγματικότητα που αντικατοπτρίζεται και στο μυθιστόρημα “1984″ του Tζ. Oργουελ, με την υπηρεσία παλιμψήστων που λειτουργεί στο ασφυκτικά απολυταρχικό κράτος της Ωκεανίας. Μια υπηρεσία, η οποία ολημερίς σβήνει και ξαναγράφει τις “επίσημες” ιστορικές δέλτους, “εναρμονίζοντας” έτσι κάθε στιγμή το ιστορικό παρελθόν με το “επίσημο” κρατικό δόγμα.
Maxima de nihilo nascitur historia: Mια πολύ μεγάλη ιστορία μπορεί να γεννηθεί από κάτι τι το μηδαμινό – στους λόγους αυτούς του λατίνου ποιητή του 1ου π.X. αιώνα (Προπερτιος Σέξτος, Elegiae 2,1,16) αντικατοπτρίζεται μια πανάρχαια ανθρώπινη συμπεριφορά. Pευστά ήταν ανέκαθεν για τις ανθρώπινες κοινωνίες- από τους πανάρχαιους χρόνους, που το “ιστορικό” επιχείρημα λειτουργεί ως ο κατεξοχήν νομιμοποιητικός παράγοντας της Eξουσίας- τα όρια μεταξύ “σπουδαίου” και “μηδαμινού” ιστορικού γεγονότος, ανάμεσα στο μύθο και στο αυθεντικό ιστορικό παρελθόν. Tο δυναστικό μύθο των παλαιότερων χρόνων διαδέχθηκε ο εθνικός μύθος της νεότερης περιόδου για να αντικατασταθεί, στις μέρες μας, από το ιστορικά “τεκμηριωμένο” κρατικό δόγμα.
H Iστορία (ορθότερα: οι κατά περίσταση εκδοχές της) ως θεραπαινίδα της Eξουσίας, αλλά και ως στοιχείο δομικό της συλλογικής νοοτροπίας. Kανένας συμβολισμός δεν εκφράζει εναργέστερα την πανάρχαια, όσο και διαχρονική, αυτήν ανθρώπινη συμπεριφορά όσο τα ονόματα που είναι συνυφασμένα με γεγονότα σημαδιακά του παρελθόντος.
Tα παραδείγματα είναι πολλά, θα προτιμήσω όμως εδώ, με την άδεια του ευγενικού αναγνώστη, να μεταφέρω μια προσωπική εμπειρία από τη δική μου καθημερινότητα. Πρόσφατα, στη διάρκεια της διαδρομής με το αστικό λεωφορείο προς τον συνοικισμό Παπάγου, στράφηκα, με τη χαρακτηριστική για τον επαρχιώτη ανασφάλεια, στον διπλανό μου για να ρωτήσω, αν πλησιάζαμε στην κεντρική λεωφόρο που διασχίζει τον δήμο, την οδό Eθνικής Aμύνης. H λανθάνουσα γλώσσα μου ( “Eθνικής Aντίστασης”) ανταμείφθηκε όμως όπως της άξιζε από τον πρεσβύτερό μου συνταξιδιώτη, που είχε προφανώς τις δικές του αντιλήψεις και εμπειρίες από το πρόσφατο ιστορικό μας παρελθόν και για τον οποίο το “παράταιρο” όνομα λειτούργησε αυτόματα σαν κόκκινο πανί.
Παλίμψηστο λοιπόν, για την Eξουσία και για τους πολλούς, η Iστορία.
“Eleyuerotyp;ia:, 22,3,2007
Posted by Ph. Malingoudis
βλ.:http://malingoudis.blogspot.com/2007/03/blog-post_21.html

Η Τρόικα θα προσκυνήσει στα Καλάβρυτα;

Η Τρόικα θα προσκυνήσει στα Καλάβρυτα;

Σήμερα τιμoύμε τους εκτελεσθέντες άνδρες στα Καλάβρυτα από τους Γερμανούς το 1943.Το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου άρχισαν να κτυπούν οι καμπάνες και οι Γερμανοί έβγαζαν τον κόσμο έξω από τα σπίτια τους.Ξεχώρισαν τους άνδρες και τις γυναίκες με τα παιδιά .Τους πρώτους τους πήγαν σε ένα χώρο που είναι έξω από τα Καλάβρυτα και ονομάζεται χωράφι του Καπή όπου και τους εκτέλεσαν ενώ τις γυναίκες τις έκλεισαν στο σχολείο.

Η κρίση, ο Διαφωτισμός και η ανωριμότητα της Ελλάδος

Η κρίση, ο Διαφωτισμός και η ανωριμότητα της Ελλάδος

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2011

Ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’Εσταίν είχε πει το 1970: «Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στον Πλάτωνα», για να καταδείξει έτσι τη σύνδεση της νέας Ελλάδας με την αρχαιότητα και την αναγκαιότητα εισόδου μας στην Ενωμένη Ευρώπη.
40 χρόνια μετά, η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνει μια ιστορική αναδρομή θέλοντας να καταλήξει αν η Ελλάδα είναι τελικά Ευρωπαϊκή χώρα ή όχι.

Александруполи. Ο Ρωσικός Στρατός στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο 1877-1878 και η Αλεξανδρούπολη. (Διαβάστε το, τείνει να γίνει εξαιρετικά επίκαιρο…)

Александруполи. Ο Ρωσικός Στρατός στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο 1877-1878 και η Αλεξανδρούπολη. (Διαβάστε το, τείνει να γίνει εξαιρετικά επίκαιρο…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2011
  Το παρακάτω κείμενο του Θεοφάνη Μαλκίδη στην ελληνική και στη ρωσική γλώσσα συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα τελετής αποκαλυπτηρίων του μνημείου- Αλεξανδρούπολη 28 Οκτωβρίου 2011- για τους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιώτες που πέθαναν στην Αλεξανδρούπολη το 1878.
   Η κήρυξη του πολέμου από τη Ρωσία στο Οθωμανικό κράτος την 11η Απριλίου 1877 αποτέλεσε καθόρισε σημαντικά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν σε πολλά στρατόπεδα

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν σε πολλά στρατόπεδα


Οι αποθήκες τύπου igloo είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο σκυρόδεμα ικανού πάχους, θαμμένες στο χώμα, που περιβάλλονται επιπλέον από ψιλό ανάχωμα (φωτ. αρχείου).
Οι αποθήκες τύπου igloo είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο σκυρόδεμα ικανού πάχους, θαμμένες στο χώμα, που περιβάλλονται επιπλέον από ψιλό ανάχωμα (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Έλλειψη συστημάτων συναγερμού, φθορές στα υπάρχοντα συστήματα πυρασφάλειας, ατέλειες στην εναποθήκευση των πυρομαχικών, κατασκευαστικά προβλήματα των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων - ελλείψεις περιφράξεων, ήταν τα κυριότερα προβλήματα που εντόπισε η ειδική επιτροπή που επιθεώρησε όλους τους χώρους της Εθνικής Φρουράς στους οποίους αποθηκεύονται πυρομαχικά και καύσιμα.

Κινέζοι ψαράδες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε άνδρες της νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Κινέζοι ψαράδες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε άνδρες της νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής

Σεούλ: Κινέζοι ψαράδες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο άνδρες της ακτοφυλακής της Νότιας Κορέας, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς. Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης αναχαίτισης κινέζικου πλεούμενου, δήλωσε αξιωματούχος.

«Ένας άνδρας του λιμενικού είναι νεκρός. Ένας ακόμα είναι τραυματίας. Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί» είπε ο αξιωματούχος. Το επεισόδιο «συνέβη στην ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη), εκτός των χωρικών υδάτων (της Νότιας Κορέας), αλλά παρ' όλ' αυτά, είναι παράνομη αλιεία».

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Αποκατάσταση οθωμανικού χαμάμ με τουρκικά κονδύλια

Αυτό το ιστολόγιο
Η ΛΙΣΤΑ ιστολογΙΩΝ μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
 
 
 
 

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Αποκατάσταση οθωμανικού χαμάμ με τουρκικά κονδύλια

Αξιωματούχοι από την Τουρκία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπέγραψαν πρωτόκολλο για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης σε οθωμανικό χαμάμ του 150υ αιώνα, στην επικράτεια της τελευταίας. Τα έργα αποκατάστασης στο Ίσα Μπέι Χαμάμ θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου έτους, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βοσνιακού Τύπου.
Το Ίσα Μπέι Χαμάμ, το παλαιότερο στο Σαράγεβο και ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη, κατασκευάστηκε το 1462 και υπέστη σοβαρές ζημιές στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία.
http://www.express.gr/news/balkans/544250oz_20111212544250.php3

Συρία: Μάχες με λιποτάκτες του στρατού

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Συρία: Μάχες με λιποτάκτες του στρατού

Συρία: Μάχες με λιποτάκτες του στρατούΜε βαρέα όπλα ο συριακός στρατός επιτίθεται από το πρωί σε πρώην στρατιώτες που πέρασαν στην πλευρά των αντικαθεστωτικών στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ.Η περιοχή θεωρείται το προπύργιο όσων ενώθηκαν με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών της Συρίας, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Τουρκία.

Στα νότια της χώρας στην επαρχία Νταράα, λιποτάκτες του στρατού επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.Παρατηρητές εκτιμούν ότι οι κλιμακούμενες συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών και τακτικών δυνάμεων του στρατού μπορεί να οδηγήσουν τη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο.http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17572&subid=2&pubid=28208002

Ιράν: Θα αντιγράψει το αμερικανικό αεροσκάφος που αναχαίτισε

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: Θα αντιγράψει το αμερικανικό αεροσκάφος που αναχαίτισε

>Το Ιράν έχει ξεκινήσεις τις διαδικασίες αντιγραφής του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (RQ-170) που αναχαίτισε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Ιρανός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση.«Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της αποκρυπτογράφησης των κωδικών του και το προσεχές στάδιο θα είναι η αναπαραγωγή του», δήλωσε ο Παρβίζ Σορουρί αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια
.
«Στο προσεχές μέλλον θα είμαστε ικανοί να το παράγουμε, και μάλιστα η ιρανική εκδοχή θα υπερτερεί του αμερικανικού» πρόσθεσε.«Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.
http://www.kathimerini.com.cy/ με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Prisoners in their own Land: The Struggle and Resistance of Serbs in Kosovo

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Prisoners in their own Land: The Struggle and Resistance of Serbs in Kosovo

Report from the Kosovo barricades
by Benjamin Schett

NATO’s war against Serbia is far from over. Even before Serbia’s government, a pro-Western puppet regime, could come to a conclusion about whether or not to join NATO, NATO troops were already present on Serbian soil, more precisely in its southern province of Kosovo.

Herman Frank Mayer – “Η γενιά των πατέρων μας απέτυχε οικτρά”(MISA)

Τιμή και δόξα στους πεσόντες !
Όνειδος και καταισχύνη στους Ούννους και τους βρυκόλακες εντόπιους συνεργάτες τους.
Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η οπτική του γιού ενός από τους Ναζί που εκτελέστηκαν από την Εθνική Αντίσταση , στην περιοχή των Καλαβρύτων πριν το Ολοκαύτωμα.
Herman Frank Mayer – “Η γενιά των πατέρων μας απέτυχε οικτρά”

«Σε ασφαλή χέρια» τα όπλα των λίβυων πρώην ανταρτών

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

«Σε ασφαλή χέρια» τα όπλα των λίβυων πρώην ανταρτών

Τα όπλα που εξακολουθούν να κρατούνται από τους λίβυους πρώην αντάρτες δεν αποτελούν "κανένα κίνδυνο" για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Νουαξότ, ένας ανώτερος αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Άμυνας.

Τι σημαίνει η λέξη “Ιταλία”;

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Τι σημαίνει η λέξη “Ιταλία”;

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος
Ιταλία
Ο πληθυσμός της γείτονος χώρας είναι 58.462.375 (απογρ. 2005). Έγινε ανεξάρτητο και ενιαίο κράτος το 1861 (τριάντα χρόνια μετά από εμάς).
Από το δημοτικό σχολείο μαθαίνουμε για την κοινή πορεία που ενώνει τους δύο λαούς, αν και για την αρχαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία ξεχωριστή χώρα αλλά για την κύρια περιοχή που ζει και μεγαλουργεί ο Ελληνισμός (Μεγάλη Ελλάδα).

Στον Αγωνιστή της Ελευθερίας του Ελληνισμού

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Στον Αγωνιστή της Ελευθερίας του Ελληνισμού




Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για την 47η Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου 2007

Δεν ξεχνάμε, αγωνιζόμαστε..

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ξεχνάμε, αγωνιζόμαστε..

Με την Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να «στολίσουμε», για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το δικό μας Δέντρο των Αγνοουμένων.

Αναπόφευκτος τελικά ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Αναπόφευκτος τελικά ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν

Της Δρος Έλενας Σταύρου
Για τους μελετητές, ο ενδεχόμενος ή επικείμενος νέος αυτός πόλεμος παρουσιάζει έντονο ειδικό ενδιαφέρον.Για την Ελλάδα και την Κύπρο, το Ισραήλ εξελίσσεται σε προμαχώνα που θα απορροφήσει κάθε μορφής επιθετική ενέργεια εναντίον τους, από την Τουρκία και τα μουσουλμανικά στίφη

Αποφασισμένος ο αρχηγός ΓΕΕΦ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασισμένος ο αρχηγός ΓΕΕΦ

Τη σαθρότητα που αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία εντός και εκτός της Εθνικής Φρουράς, είναι αποφασισμένος να εκριζώσει ο αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του εργάζεται μεθοδικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής αξιοπιστίας της ΕΦ και την αναδόμησή της.
Συναισθανόμενος τη βαρύτητα της προσωπικής ευθύνης και του εθνικού καθήκοντος, ανέλαβε με εντιμότητα να εκκαθαρίσει τις γάγγραινες που αφέθηκαν να εκτραφούν την τελευταία δεκαετία στο κρίσιμο ζήτημα της άμυνας. Οι άκρατες πολιτικές παρεμβάσεις των κομμάτων, οι συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού της ΕΦ, η αναρρίχηση ανίκανων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών στις διοικήσεις των συγκροτημάτων και των σχηματισμών, και η απαξίωση του θεσμού της άμυνας από τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, ενθάρρυναν τη εκτροφή μιας επικίνδυνης λερναίας ύδρας στο εσωτερικό της ΕΦ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Χειραγωγούσαν Wikipedia - Google

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Χειραγωγούσαν Wikipedia - Google

Ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Ουέιλς κατηγόρησε για «ηθική τύφλωση» την Bell Pottinger δηλώνοντας ότι έχει μπλοκάρει 10 λογαριασμούς που συνδέονται με την εταιρεία
Με «σκοτεινές μεθόδους», στελέχη της Bell Pottinger άλλαζαν ή εξαφάνιζαν καταχωρίσεις με σκοπό να βελτιώνουν το προφίλ πελατών τους

Ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Ουέιλς κατηγόρησε για «ηθική τύφλωση» την Bell Pottinger δηλώνοντας ότι έχει μπλοκάρει 10 λογαριασμούς που συνδέονται με την εταιρεία

David Cameron's act of crass stupidity on Europe

David Cameron's act of crass stupidity on Europe

Cameron has made a crucial misjudgment, simply to appease the City and his own jingoistic rightwingers
vince-cable
Vince Cable, who is furious about the prime minister's use of his veto, will speak out against what has happened. Photograph: Martin Argles for the Guardian

Γιατί ο βασιλεύς με τους στρατηγούς, απέτυχε να ανατρέψει τους συνταγματάρχες με το κίνημα της 13-12-1967

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί ο βασιλεύς με τους στρατηγούς, απέτυχε να ανατρέψει τους συνταγματάρχες με το κίνημα της 13-12-1967

Ο Κωνσταντίνος έπαιξε «κορώνα- γράμματα» το θρόνο του!
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Δυο μήνες μετά την 21ηΑπριλίου 1967,ο βασιλεύς Κωνσταντίνος σχεδιάζει την ανατροπή των συνταγματαρχών, επισκεπτόμενος διοικητάς μονάδων. Στον έμπιστό του πρωθυπουργό Κων. Κόλλια θα πει: «Ο Στρατός, ως τρώσας το πολιτικόν καθεστώς, δέον να φέρη και την ίασιν της ανωμαλίας”.
Τα σχέδια του κινήματος κατέστρωσαν οι στρατηγοί Δόβας, Περίδης και Βιδάλης που ενημέρωσαν τους διοικητάς μεγάλων μονάδων της Βορείου Ελλάδος.

Γερμανική σφραγίδα και διζωνική ΕΕ με τη συνδρομή της βρετανικής διπλωματικής τέχνης

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανική σφραγίδα και διζωνική ΕΕ με τη συνδρομή της βρετανικής διπλωματικής τέχνης

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη


Ποιο είναι το πακέτο των μέτρων για τη διάσωση της ευρωζώνης και πώς θα ισχύσει Συνθήκη των 17, εντός της Συνθήκης της ΕΕ:


ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
Πώς θα λειτουργεί το δημοσιονομικό συμβόλαιο
Οι Γερμανοί έβαλαν τη σφραγίδα τους και οι Βρετανοί την... τέχνη τους στη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Στη λογική και πρακτική εφαρμογή ενός «παιγνίου ισχύος» που κατέληξε στο «win - win situation», στην εξής βάση: Πρώτο, η Γερμανία δεν θεσμοθετεί την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της μέσω των 27 και δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη Συνθήκη της ΕΕ. Όμως, θα το πράξει μέσω μιας Διακυβερνητικής Διάσκεψης των 17, συν όσων το επιθυμούν, επιβάλλοντας ταυτοχρόνως στον χώρο της ευρωζώνης τους όρους που το Βερολίνο επιθυμεί.