Ετικέτες

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν σε πολλά στρατόπεδα

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν σε πολλά στρατόπεδα


Οι αποθήκες τύπου igloo είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο σκυρόδεμα ικανού πάχους, θαμμένες στο χώμα, που περιβάλλονται επιπλέον από ψιλό ανάχωμα (φωτ. αρχείου).
Οι αποθήκες τύπου igloo είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο σκυρόδεμα ικανού πάχους, θαμμένες στο χώμα, που περιβάλλονται επιπλέον από ψιλό ανάχωμα (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Έλλειψη συστημάτων συναγερμού, φθορές στα υπάρχοντα συστήματα πυρασφάλειας, ατέλειες στην εναποθήκευση των πυρομαχικών, κατασκευαστικά προβλήματα των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων - ελλείψεις περιφράξεων, ήταν τα κυριότερα προβλήματα που εντόπισε η ειδική επιτροπή που επιθεώρησε όλους τους χώρους της Εθνικής Φρουράς στους οποίους αποθηκεύονται πυρομαχικά και καύσιμα.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις λόγω της σοβαρότητας των προβλημάτων, δόθηκαν άμεσα εντολές για εκκένωση των αποθηκών και αποθήκευση του περιεχομένου τους σε άλλους ασφαλές χώρους.

Από το μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων της 16μελούς επιτροπής πέρασαν 60 συνολικά στρατόπεδα.

Στην επιτροπή είχε ανατεθεί ο έλεγχος της τήρησης: των κανόνων εναποθήκευσης,
διαφύλαξης, παρακολούθησης και συντήρησης των πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων και των μέτρων ασφαλείας.

Εξετάστηκε επίσης η καταλληλότητα των χώρων και εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και οι συνθήκες ασφάλειας των προσώπων που κατοικούν, εργάζονται, προσεγγίζουν ή διέρχονται σε παραπλήσιους χώρους ή περιοχές.

Μετά τον έλεγχο σε κάθε στρατόπεδο η επιτροπή υπέβαλε έκθεση με τις παρατηρήσεις της στο Υπουργείο Άμυνας. Ήδη, έχουν ληφθεί αρκετά βελτιωτικά μέτρα.

Οριστική λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει η κατασκευή νέων ασφαλών αποθηκών πυρομαχικών υψηλών προδιαγραφών, τύπου igloo. Πρόκειται για αποθήκες κατασκευασμένες από ενισχυμένο σκυρόδεμα ικανού πάχους, θαμμένες στο χώμα, που περιβάλλονται επιπλέον από ψιλό ανάχωμα. Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν τρεις αποθήκες σε τρία μεγάλα στρατόπεδα και τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας «έχει αρχίσει η διαδικασία για την κατασκευή ασφαλών αποθηκών, περιφράξεων, φωτισμού και συστημάτων συναγερμού ώστε σταδιακά να προχωρήσουμε σε συνθήκες μεγαλύτερου δείκτη ασφάλειας για να μπορεί τόσο το προσωπικό όσο και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς από την ύπαρξη, χρησιμοποίηση αλλά και την καταστροφή παρόμοιων υλικών της Εθνικής Φρουράς».
http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/88852/sovara-provlimata-entopistikan-se-polla-stratopeda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου