Ετικέτες

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πέρι τουρκικής αμμετροέποιας

Καποιος θα πρεπει να πει στον κ. Ερντογαν αυτο που`ελεγαν στην Ρωμη στους στρατηγους οταν τελουσαν την τελετη του "Θριαμβου": " Θυμησου οτι εισαι θνητος!"
"Εχουμε δει και αλλους πολιτικους που τους καθοδηγουσε η "Θεια προνοια"/"πεπρωμενο" (Μουσολινι/Χιτλερ/Μπους ο νεωτερος) και ειδαμε το αποτελεσμα της πολιτικης τους!Παρεπειντοντως θυμαμαι ενα Γαλλο πρωθυπουργο του 19ου αιωνα ονοματι Πολινιακ (ηταν και υπουργος εξωτερικων στο τελος της Επαναστασης του 1821) ο οποιος δηλωνε οτι την πολιτικη του την υπαγορευε η Παναγια! Το αποτελεσμα αυτης της πολιτκης? Η επανασταση του Ιουλιου του 1830 η οποια σημαδοτησε την αποπομπη του ιδιου και του βασιλια του Καρολου Ι ! (10ου). ο δε γιος του Πολινιακ ως εξοριστος βρεθηκε να ειναι ταξιαρχος του στρατου των Νοτιων στον Αμερικανικο Εμφυλιο. Οπως εχω ξαναγραψει ο Ερντογαν ειναι το τουρκικο αντιστοιχο του Μανουηλ Κομνηνου οσο για το δικο του "Μυριοκεφαλο" "συντομα στην οθονη σας"!

Πέρι πατριωτισμού

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρεπει να`είναι καταδικαστέα η αγάπη της ΠΑΤΡΙΔΑΣ! και ψυχολογικά να το αναλύσουμε όπως κανεις δεν μπόρει να κατανοήσει  το νοημα του ΕΜΕΙΣ αν δεν κατανοήσει πρώτα το νόημα του ΕΓΩ έτσι και κανένας δεν μπορει να κατανοήσει το συλλογικό ΕΜΕΙΣ (Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ)αν δεν εμπεδώσει και αγαπήσει το συλλογικό ΕΓΩ (ΤΟ ΕΘΝΟΣ)Αντίθετα όποιος μισει το έθνος του αργά η γρήγορα θα μισήσει και την υπόλοιπη ανθρώποτητα.Πρός επίρρωση των προαναφερομένων μπορεί όποιος θέλει να κοιτάξει τις ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ αντιδράσεις ορισμένων Αμερικάνων "πολυπολιτισικών αποδομητών" (οποιαδήποτε ομοιότητα με τα δικά μας "φρούτα" δεν είναι καθόλου τυχαιά)επι την ευκαιρία της ημέρας του Κολόμβου (23 Οκτωμβρίου): οι περισσότεροι δείχνουν μίσος για το ίδιο τους το έθνος και ορισμένοι έχουν "προχώρησει" σε μίσος εναντιον και της υπόλοιπης λευκής φυλής και της ανθρώτητας στο σύνολο της.(care2causes)
Με άλλα λογια πιστεύω οτι ο πατριώτισμος είναι ένδειξη ΚΑΙ ψυχικής υγειάς αλλά αν "πρέπει" να χρήσιμοποιήσω "μόνο" τον όρο του εθνικισμού, τότε με καλύπτει η απάντηση-ορίσμος του Αχιλλέα Κύρου της ΕΣΤΙΑΣ ενώπιον του Ιτάλου ανακριτή το 1941:" Eίμαι εθνικιστής της σχολής του Μαντσίνι, όχι του Βίσμαρκ" Ευχαριστώ και συγνώμμη για το μέγεθος