Ετικέτες

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ, ΚΡΑΣΙ, ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ 
Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να είναι ευγνώμων στους Έλληνες, υποστηρίζει σε άρθρο της η Huffington Post, υμνώντας την ελληνική κουζίνα.
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι
«Καταρχάς άνοιξαν το δρόμο ώστε τα μεγάλα φιλοσοφικά μυαλά να συνεχίσουν να προοδεύουν πνευματικά. Μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επιθυμία να αγωνιζόμαστε για την αθλητική τελειότητα. Και φυσικά, τη δημοκρατία. Σαφώς, λοιπόν, χρωστάμε πολλά για το ποιοί είμαστε στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά πάνω από όλα, είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα» γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τάταροι της Κριμαίας: Ένα "εργαλείο" της Δύσης και της Τουρκίας εναντίον της Ρωσίας

Guardian: Οι Τάταροι της Κριμαίας απειλούν τη Ρωσία - Συνιστούν το 13% του πληθυσμού της περιοχής
AP Photo/Berza Simsek 
«Μπορεί η Ρωσία να σφίγγει τα λουριά στην Κριμαία, με μικρή αντίσταση μέχρι τώρα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη αντιμέτωπη με τους Τατάρους» γράφει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian. Στην Κριμαία υπάρχουν 266.000 Τάταροι, οι οποίοι συνιστούν το 13% του πληθυσμού. Είναι σουνίτες Μουσουλμάνοι, παραδοσιακά υπέρ της Ουκρανίας και καλύτερα οργανωμένοι από τους Ουκρανούς που απαρτίζουν το 23% του πληθυσμού.

Kίσινγκερ: Η Ουκρανία δεν πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ

Με άρθρο του στην  Washington Post δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ, και ότι η Κριμαία ναι μεν πρέπει να παραμείνει στην Ουκρανική κυριαρχία, αλλά με μεγαλύτερη αυτονομία για να μην προκύπτουν ανησυχίες στην Ρωσία για το καθεστώς του ρωσικού Στόλου στην Σεβαστούπολη.
Βλέποντας το αδιέξοδο, στο οποίο η Δύση οδήγησε το ουκρανικό ζήτημα αναζητά τρόπους για έναν δίκαιο συμβιβασμό που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα της Ρωσίας, και ταυτόχρονα να επιτρέπει στην Αμερική να μην φαίνεται ηττημένη.

Σμήνη αμερικανικών αεροσκαφών κατευθύνονται στη Βαλτική


Ενισχύεται η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ως απάντηση στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και λόγω της απροθυμίας της Μόσχας να προχωρήσει στην απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία.

Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές επανορθώσεις


Φωτογραφία για Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές επανορθώσεις
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Την απόρρητη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές επανορθώσεις για τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημοσιεύει εκ νέου το Real.gr, την ημέρα που ξεκινά ουσιαστικά η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ στη χώρα μας.
Την Έκθεση, που είχε αποκαλύψει η Realnews την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα διεξαγωγής των γερμανικών εκλογών, ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ την έχει ζητήσει με ερώτηση στη Βουλή και ο Μανώλης Γλέζος, πλην όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών την χαρακτηρίζει … απόρρητη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Νικολούδης: Οι τράπεζες είναι εγκληματίες χωρίς καλάσνικοφ και μάσκες...


Διαφθορά παντού, σε όλες τις τράπεζες που έδιναν δάνεια γνωρίζοντας ότι δεν θα ξεπληρωθούν και μάλιστα είχαν αποκλειστικά ως σκοπό το προσωπικό οικονομικό όφελος. Βαριές κουβέντες που όμως αντικατοπτρίζουν την αλήθεια από το στόμα του πλέον ειδικού, του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα λόγια αυτά δεν τα είπε ο εισαγγελέας σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, ή σε... πηγαδάκι, τα είπε μέσα στη Βουλή και αυτό από μόνο του δίνει τεράστια σημασία στα λεγόμενά του.

Το ρωσικό Ναυτικό βύθισε ουκρανικό ναρκαλιευτικό



Ο ρωσικός στόλος βύθισε πριν λίγο ένα παλιό ανθυποβρυχιακό σκάφος στην είσοδο του λιμανιού της Σεβαστούπολης αποκλείοντας μέσα στο ναύσταθμο ορισμένα ουκρανικά πολεμικά που αρνούνται να παραδοθούν στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της κριμαϊκής δημοκρατίας.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ



ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ

Όλο και περισσότερες δυνάμεις εντάσσει στη στρατιωτική εξίσωση το ΝΑΤΟ σε μια ύστατη προσπάθεια να πιέσει τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την χερσόνησο της Κριμαίας και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της με την Ουκρανία.

Έχεις μυωπία; 11 μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις εκπληκτικά σέξι πίσω απο τα γυαλιά σου!



Ξεχάστε για λίγο τους φακούς επαφής και επενδύστε στο σοφιστικέ look με κοκάλινα γυαλιά

1. Χρησιμοποίησε eye liner σε έντονο μπλε ή πράσινο αντί για μαύρο. Είναι πιο εντυπωσιακά χρώματα και θα αναδείξουν το βλέμμα σου.

Έρευνα:Οι άνδρες πιο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες



Αν ο σύζυγός σου είναι αφηρημένος, ξεχνά την επέτειο του γάμου σας, ξεχνάει να σε πάρει τηλέφωνο ή το όνομα του καινούργιου σας γείτονα, μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη με έναν ξεχασιάρη άντρα στο σπίτι. Ακόμη και οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από το πόσο πολύ ξεχνούν οι άντρες.

Έρευνα: Οι άντρες είναι πιο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες

Οι κανόνες για μια ευτυχισμένη σχέση/ γάμο



Είτε είστε μαζί για έναν μήνα είτε μια ολόκληρη ζωή.. Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να προσπαθήσεις να τηρήσεις...

Η διχασμένη Ουκρανία


Ads by Media PlayerAd Options

του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η σύγκρουση των Ουκρανών οπαδών της Δύσης με τη φιλορωσική εξουσία ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στην ιστορία της πολύπαθης αυτής χώρας. Οι διάφοροι αναλυτές για να δείξουν τον υπάρχοντα διχασμό χωρίζουν την Ουκρανία σε περιοχές, ανάλογα με τα ποσοστά των δυτικοφρόνων και των ρωσόψυχων Ουκρανών. Αυτός ο διαχωρισμός είναι σωστός και χρήσιμος, αλλά δεν εξηγεί το πρόβλημα. Η εξέγερση δεν ήταν μόνο μια πράξη αγανάκτησης κατά του Γιανουκόβιτς, επειδή δεν θέλησε τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε ήταν μια πολιτική και λαϊκή κίνηση των τελευταίων ετών. Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για ένα βαθύ πνευματικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό διχασμό των κατοίκων της, που διαρκεί από τα μέσα του 16ου αιώνα!

Ο Οπλαρχηγός ΚΟΜΝΑΣ ΤΡΑΚΑΣ, (1786 - 1840)


Επιμέλεια Γ.Γ.Γ
===============
«Ο πόλεμος έπαυσε και αγνοούμε τι απόγιναν οι δικοί μας κλεισμένοι, αλλά αν δεν κλεινόταν ο Κομνάς Τράκας στο Αλησάκι του Μάνεσι, κανείς από μας που φύγαμε δεν θα έμενε ζωντανός από το ιππικό των Τούρκων που μας καταδίωκε».
=================

Ο Κομνάς Τράκας ή Κομνηνός (Θεόδωρος) Τράκας ήταν αγωνιστής της επανάστασης του 1821 και αδελφός του Καλπούζου Κομνηνού που ίδρυσε το χωριό Αγόριανη του Παρνασσού. Εκτός των Κομνά και Καλπούζου Κομνηνού υπήρχαν άλλα τρία αδέρφια των οποίων αγνοείται η τύχη.
Επονομάστηκε Τράκας επειδή, όταν ήταν παιδί και έπαιζε με τα άλλα παιδιά τις αμάδες, μιμούνταν τον ήχο που κάνουν οι αμάδες όταν «τρακάρουν» και έτσι τους κέρδιζε. Ήταν συναγωνιστής του Πανουργιά και έσωσε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο από την σχεδιαζόμενη δολοφονία του προειδοποιώντας τον σχετικά.
σ στ Χαλκομμάτα σρε ν ρίξης θέμελο. Στελε τν Παπαντρία ν πά στο Μουσταφάμπεη μ τν Κομν τν Τράκα.
"Αθανάσης Διάκος", Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Μαζί με τους γιούς του πρωτοστάτησε στο ξεκίνημα της Επανάστασης στα Βλαχοχώρια της Παρνασσίδος και στην πολιορκία της Άμφισσας. Στην πολιορκία σκοτώθηκε ο γιός του Σταμάτης. Όταν ο Θεόδωρος, πατέρας του Κομνά Τράκα, είδε τον εγγονό του νεκρό είπε: "Γάμος χωρίς κριάρια δεν γίνεται".
Διέθεσε την περιουσία του (100.000 γρόσια) για τον Αγώνα. Πολέμησε ηρωικά και διακρίθηκε για την εξαιρετική του ανδρεία και τις πολεμικές του ικανότητες μαζί με τον Αθανάσιο Διάκο στη Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς, στην Άμπλιανη και στα Καρκαβίλια του Παρνασσού όπου έσωσε χιλιάδες γυναικόπαιδα από την αιχμαλωσία. Διακρίθηκε ακόμη στην μάχη στα Βασιλικά και το Μάνεση της Ελάτειας όπου και απαθανατίστηκε η δόξα του με δημοτικό τραγούδι.
Μετά την απελευθέρωση, ο βασιλιάς Όθωνας τον διόρισε στην τιμητική θέση του Ταγματάρχη της Φάλαγγος
Ο ΚΟΜΝΑΣ ΤΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΜΑΝΕΣΙ
Ο Κομνάς Τράκας γεννήθηκε στην Αγόριανη το 1786 και πέθανε το 1840.
Γιος του Θόδωρου  Τράκα. Ο πρόγονός τους  ονομαζόταν απλώς Κομνηνός, της οικογένειας των Κομνηνών (αυτοκράτορες του Βυζαντίου).
Ο Θεόδωρος Κ. Τράκας είχε πέντε αγόρια, τον Σταμάτη, τον Δήμο, τον Λουκά, τον Σπύρο και τον ξακουστό Κομνά...
Ο Κομνάς έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες της Ρούμελης. Ανήμερα της γιορτής του Προφήτη  Ηλία, ο Δεμίρ Πασάς πορευόταν προς το Μάνεσι και σκόρπισαν τους άντρες των οπλαρχηγών Μπούσγου, Χαλκούτση και Μανίκα, οι οποίοι μαζί με 350 άντρες, κατέφυγαν στον περίβολο της εκκλησίας, αλλά πριν περικυκλωθούν εντελώς πρόλαβαν και αποσύρθηκαν.
Κατά την υποχώρησή τους, οι τούρκοι τους καταδίωξαν και σκότωσαν γύρω στα 25 παλικάρια.
Ο Τράκας με 100-150 παλικάρια από Αγόριανη, Σουβάλα και Δαδί, πολέμησαν γενναία και σκότωσαν αρκετούς εχθρούς.
Δεν μπόρεσε όμως για εκείνη τη στιγμή να κάνει κάτι παραπάνω.
Από τα παλικάρια του Τράκα σκοτώθηκαν ο Παπα – Γεώργιος Πεσχένιος από το Μπεσχένι και ο Γιάννης Κυριαζής από το Δαδί.
Αυτή όμως ήταν η πρώτη φάση και το επεισόδιο κατά τον Αναστάσιο Γούδα δεν τελειώνει εδώ. Ενώ οι άλλοι διασκορπίστηκαν, ο Τράκας κλείστηκε σε μια ισόγεια πλινθόκτιστη κατοικία, την οποία οι Τούρκοι περικύκλωσαν χωρίς να μπορέσουν να την αλώσουν και έτσι έστησαν κανόνια με τα οποία γκρέμισαν τα πλίνθινα τοιχώματα.
Ο Τράκας και οι πολεμιστές του τότε, έσκαψαν με τα γιαταγάνια τους μεγάλους λάκκους και έκαναν προχώματα πίσω από τις πέτρες..
Αρχίζουν τότε να σκοτώνουν δύο – δύο και να βγάζουν τους τούρκους εκτός μάχης ή να τους σκοτώνουν. Εκεί  σκοτώθηκε και παπα-Γιώργης.
Οι Τούρκοι καθώς είδαν πόσοι σκοτώθηκαν από τους δικούς τους αποσύρθηκαν το δειλινό, μήπως και με την πείνα κατόρθωναν κάτι. Ο Τράκας όμως δεν τους άφησε, αφού έθαψε με τα παλικάρια του τον παπα-Γιώργη δίνει εντολή και ορμούν με τα γιαταγάνια τους επάνω στους Τούρκους.
Και τελικά σώζονται, αποκομίζοντας και πολλά λάφυρα.
Ο Μπούσγος, όταν έπαψαν οι κανονιοβολισμοί, έγραψε από την Αγία Μαρίνα στον Οδυσσέα Ανδρούτσο που βρισκόταν στη Σουβάλα.
«Ο πόλεμος έπαυσε και αγνοούμε τι απόγιναν οι δικοί μας κλεισμένοι, αλλά αν δεν κλεινόταν ο Κομνάς Τράκας στο Αλησάκι του Μάνεσι, κανείς από μας που φύγαμε δεν θα έμενε ζωντανός από το ιππικό των Τούρκων που μας καταδίωκε».
Έτσι το Αλησάκι του Μάνεσι έγινε το δεύτερο χάνι της Γραβιάς.
Τον ηρωισμό και το κατόρθωμα του Κομνά Τράκα η λαϊκή μούσα τραγούδησε ως εξής:
«Ο Τράκας πέρα πέρασε, ο Τράκας πέρα πάει,
να καρτερέσ’ έναν πασά με δυό με τρείς χιλιάδες.
Και πήγε κι αποκλείστηκε μέσα εις τ’ Αλησάκι.
Φέρνουνε τόπια από τον Έγριπο, κανόνια απ’ το Ζητούνι
Να ρίξουν, να χαλάσουνε το γιο του Θόδωρου του Τράκα.
Και μια φωνή ακούστηκε, και μια φωνή του λέει:
Μην είσαι συ ο Πανουργίας, μην είσαι κι ο Δυσέας;
Δεν είμαι γω ο Πανουργίας, δεν είμαι κι ο Δυσέας»
Πηγή: http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3143.html

Ἡ μουσική μέσα ἀπό τό λόγο καί τά ἔργα τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων

Όταν ένας λαός χρησιμοποιεί στη γλώσσα του έννοιες όπως: αρχέτυπον, συναίρεσις, ανάλυσις, σύνθεσις, απέριττον, βούλευμα, έννοιες που αποκαλύπτουν όχι μόνο την ποιότητα του λόγου αλλά και ένα αξιοθαύμαστο πνευματικό ύψος, γίνεται φανερό ότι έχει το ανάλογο επίπεδο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, τις τέχνες και τα γράμματα.
Δημιουργίες όπως ο Παρθενώνας, ο Ηνίοχος των Δελφών, ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, κοσμήματα απαράμιλλης τέχνης, είδη οικιακής χρήσης αξιοθαύμαστης ποιότητας, επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία το συνολικό επίπεδο της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας στην οποία είναι γνωστό ότι η μουσική έπαιξε κυρίαρχο ρόλο.

Ο Οπλαρχηγός ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ, (1797 –1862)


  
Επιμέλεια Γ.Γ.Γ
===============
Η αντιπαράθεση κατά διαστήματα του Θεόδωρου Γρίβα με τον βασιλιά Όθωνα έχει αποτυπωθεί και σε δημοτικό τραγούδι (Τσάμικο):
«Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς, όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς.
- Σαν τι με θέλει ο βασιλιάς, όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς;
Άμα με θέλει για κακό, να ζώσω τ' άρματα κι εγώ,
άμα με θέλει για καλό, ν' αλλάξω και να στολιστώ.
- Σε θελ' να δώκεις τ' άρματα, να προσκυνήσεις το βασιλιά.
- Γρίβας δε δίνει τ' άρματα, δεν προσκυνάει το βασιλιά.»
Το συγκεκριμένο τραγούδι στη διάρκεια του χρόνου, έχει αλλάξει μορφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ως τραγούδι κυρίως φιλοβασιλικών κύκλων του παρόντος με κάποια παραλλαγή στον στίχο.
====================

Ο Οδυσσέας Ελύτης για τον Γιώργο Σαραντάρη

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Στις 25 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 73 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του ποιητή και στοχαστή Γιώργου Σαραντάρη (1908-1941). Πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών από τις κακουχίες του πολέμου, αφήνοντας πάντως ένα πολύ σημαντικό ποιητικό και φιλοσοφικό έργο. Φίλος του υπήρξε ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, ο οποίος κατάγγειλε το επιστρατευτικό σύστημα της χώρας, ότι «δολοφόνησε» τον Σαραντάρη.

Λογικός θετικισμός και φυσική


Παραδοσιακά στις φυσικές επιστήμες η κυρίαρχη τριάδα είναι η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία. Στη συστημική αυτή κατάταξη, η οποία βασίζεται στην αυξανόμενη συνθετότητα του αντικειμένου διερεύνησης – και περιλαμβάνει ακόμη την Ανθρωπολογία και τις Κοινωνικές Επιστήμες -, η Φυσική καταλαμβάνει τη βάση της ιεραρχίας. Αυτό έγκειται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το αντικείμενο της σχετίζεται με τη μελέτη της φύσης και των φυσικών φαινομένων. Οι άλλες επιστήμες μπορεί να αντιπροσωπεύουν υψηλότερα επίπεδα πολυπλοκότητας, θεωρούνται όμως «υποδεέστερες», από την άποψη ότι βρίσκονται μακρύτερα από τη στοιχειώδη μορφή ή ουσία της ύλης.
H παραπάνω κατάταξη αντανακλά στην ουσία ένα φιλοσοφικό δόγμα, που γενικά επικρατεί, σύμφωνα με το οποίο ολόκληρο το Σύμπαν μπορεί να αναχθεί σε θεμελιώδεις αρχές. Επιστημολογικά όλα τα φαινόμενα, σε ένα τελικό επίπεδο αναγωγής, μπορούν να ερμηνευτούν πλήρως με τους νόμους της Φυσικής.

Τα αντιρετροϊκά φάρμακα το πιθανό “εμβόλιο” κατά του AIDS


=
Ενέσεις αντιρετροϊκών φαρμάκων κατά του ιού HIV που ευθύνεται για το AIDS προστάτευσαν πλήρως επί πολλές εβδομάδες πίθηκους από τη λοίμωξη, κάτι που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια σημαντική ανακάλυψη στην πρόληψη της νόσου στον άνθρωπο, σύμφωνα με δύο αμερικανικές μελέτες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Λίστα «Forbes»: Πόσοι φτωχοί «παράγουν» έναν πλούσιο; Του Νίκου Μπογιόπουλου




Χτες, δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Forbes» η ετήσια «λίστα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της σχετικής λίστας από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά. Θα διαπιστώσει ότι:
• Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2010 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011 και τα πλούτη τους στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια..
• Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι ανήλθαν στους 1.216 και η περιουσία τους ανήλθε στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2012 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν στους 1.426 με την συνολική τους περιουσία να αυξάνεται στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Όταν η συνεχιζόμενη κατάρρευση βαφτίζεται ανάκαμψη


Ο ελληνικός λαός σήμερα βιώνει τον πιο επίσημο παραλογισμό. Το μαύρο περιγράφεται ως άσπρο και ο θάνατος ως ευκαιρία για νέα ζωή. Τα ελλείμματα στην οικονομία εμφανίζονται ως πλεονάσματα και η πλήρης απαξίωση ως ανάκαμψη. Ακόμη και η παγίδα του αποπληθωρισμού
εμφανίζεται ως θετική εξέλιξη.
Τα στουρνάρια του υπουργείου
Έτσι το υπουργείο οικονομικών στην αγωνιώδη του προσπάθεια να ανακαλύψει κάποιο στοιχείο «ανάκαμψης», όσο απίθανο κι αν είναι, βγήκε στις 31/1/2014 με μια πρωτοφανή επίσημη ανακοίνωση, η οποία ανάμεσα στα άλλα έγραφε: «Οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2013 σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση έπειτα από 44 μήνες (Μάρτιος 2010) συνεχούς μείωσης, σηματοδοτώντας - σε συνδυασμό με τη βελτίωση που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης- σημαντική αλλαγή στο οικονομικό κλίμα, που αναμένεται να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες.»

Συμφωνήσαμε για τρίτο μνημόνιο



Πάμε για τρίτο μνημόνιο. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η κυβέρνηση-πίσω από τις κλειστές πόρτες- έχει συμφωνήσει με την Τρόικα για νέο δανεισμό ύψους 15 δις ευρώ και ο «αγώνας» τώρα γίνεται για το πότε και πως θα ανακοινωθεί.
Η Κυβέρνηση ζητάει το νέο μνημόνιο που θα ονομάζεται πλέον «Πρόγραμμα» ή «Σχέδιο διάσωσης της Οικονομίας» να υπογραφεί μετά τις ευρωεκλογές, επικαλούμενη τη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση παρακαλεί για την εκταμίευση των δόσεων χωρίς να έχουνε κλείσει τα «θέματα» με την Τρόικα

«Δυσάρεστο και λυπηρό ότι η Ελλάδα δεν διεκδίκησε τις αποζημιώσεις»




Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία να βοηθήσει την Ελλάδα πέρα από συμβολικές χειρονομίες
Θέση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων πήρε και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης με επιστολές του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και το Γιοάχιμ Γκάουκ, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον αρχηγό του «Δεξιού Τομέα»


Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον αρχηγό του «Δεξιού Τομέα»

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης - που εκδόθηκε από τις ρωσικές Αρχές - είναι πλέον ο αρχηγός του «Δεξιού Τομέα» της Ουκρανίας, Ντιμίτρο Γιάρος, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Πάντως έχουμε την αίσθηση ότι σε όποια χώρα κυριαρχεί ο αμερικανικός παράγοντας, ο άνθρωπος αυτός θα κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος. Άλλωστε τόση δουλεια΄έβγαλε για τις ΗΠΑ.
Πηγή : defencenet.gr 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ


20140306-154124.jpg
Επιμέλεια απο τον Πητερ Τριαντάφυλλο (Τοροντο)
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ είναι μέρος από το βιβλίο του Αθανασίου Π. Χριστοφυλάκη Ο Θ. Κολοκοτρώνης και η Φαλαισία .
Ο κύριος Α. Π. Χριστοφυλάκης είναι Υποστράτηγος ε. α. της Ε. ΑΣ.
Η Φαλαισία είναι ένα από τα ιστορικότερα κομμάτια της Αρκαδίας. . Ξεχασμένη και σιωπηλή περιμένει καρτερικά απ’ όλους μας στην γωνία της Αρκαδίας ( Μεσσηνίας και Λακωνίας ) την άναγνώριση και έπιβράβευση. Την Φαλαισία έχουν καταγωγή οί Κολοκοτρωναίοι στην αίμματοβαμμένη γη της έζησαν ,γεννήθηκαν,ανατράφηκαν και μεγαλούργησαν αντριωμένοι

αγωνιστές και πρωταγωνιστές του 21 . ( Θεόδωρος ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – Νικίτας Σταματελόπουλος ΝΙΚΙΤΑΡΑΣ – Γρηγόριος Δικαίος ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ – Παναγιώτης ΚΕΦΑΛΑΣ – κ.α. Η Πολιανή γενέτειρα του ΠΑΠΑΦΛΕΣΑ και ο Αγριλος γενέτειρα του Αναγνωσταρά μέχρι το 1900 περίπου ανήκαν στην Αρκαδία.