Ετικέτες

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συμφωνήσαμε για τρίτο μνημόνιο



Πάμε για τρίτο μνημόνιο. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η κυβέρνηση-πίσω από τις κλειστές πόρτες- έχει συμφωνήσει με την Τρόικα για νέο δανεισμό ύψους 15 δις ευρώ και ο «αγώνας» τώρα γίνεται για το πότε και πως θα ανακοινωθεί.
Η Κυβέρνηση ζητάει το νέο μνημόνιο που θα ονομάζεται πλέον «Πρόγραμμα» ή «Σχέδιο διάσωσης της Οικονομίας» να υπογραφεί μετά τις ευρωεκλογές, επικαλούμενη τη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση παρακαλεί για την εκταμίευση των δόσεων χωρίς να έχουνε κλείσει τα «θέματα» με την Τρόικα.
Η φόρμουλα: Στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου η Τρόικα να κάνει μία γενική δήλωση ότι «υπάρχει πρόοδος» και να εγκριθεί η εκταμίευση, τουλάχιστον, ενός μέρους των δόσεων. Αντάλλαγμα; Η αποδοχή μας του νέου δανεισμού και του τρίτου μνημονίου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη έχει σχεδιαστεί η νέα ρητορεία για το θέμα. Θα αρχίσει να διαρρέεται ότι τα μνημόνια είναι ξεπερασμένα και θα πρέπει οι χώρες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να βοηθούνται με διαφορετικά σχέδια διάσωσης των οικονομιών.
Όποια ρητορεία και να διαλέξουν θα πρόκειται για τρίτο μνημόνιο νε νέα δυσβάστακτα μέτρα. Ήδη άρχισε η διαρροή ότι το κακό παιδί είναι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, που ανεβάζει στα ύψη τους υπολογισμούς για τις ανάγκες των τραπεζών κόντρα στις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Δυστυχώς η νέα εξαπάτηση του ελληνικού λαού μεθοδεύεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Πηγή : spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου