Ετικέτες

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη Αλβανία: Αμερικανικό σχέδιο κατά του Ορθόδοξου Κόσμου;

Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε τη χορήγηση της αλβανικής ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν διαμένουν. Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην πόλη της Αυλώνας, όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία του κράτους της Αλβανίας, πριν από μόλις 100 χρόνια. Εκείνη την εποχή η Αλβανία είχε μόλις απελευθερωθεί από την οθωμανική κυριαρχία.

Turkish Government Censors Steinbeck s Of Mice and Men

Michael Rubin
Like Lenny in James Steinbeck’s classic Of Mice and Men, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan doesn’t understand much about how the world works. He does understand, however, how to lead a slow motion social and religious revolution in Turkey and transform a once vibrant if dysfunctional democracy into a strongman dictatorship. In his first decade in power, Erdoğan’s animus has been strongest toward the press. Turkey now ranks below Russia and Zimbabwe in press freedom; Reporters Without Frontiers labels Turkey “the world’s biggest prison for journalists.” Indeed, Erdoğan strokes journalists like Lenny strokes rabbits.

Ποιος πρέπει να διδάσκει την ιστορία στο σχολείο; Επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΑΣΑΦ


Ο Σύλλογος αναπληρωτών φιλολόγων, θέλοντας να προασπίσει τα δικαιώματα όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και κυρίως εκείνων που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις, είναι αναγκασμένος, από την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να προβεί στις κάτωθι καταγγελίες:

Κινεζικό αεροσκάφος προσέγγισε τα επίμαχα νησιά με την Ιαπωνία

 

Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιαπωνίας σηκώθηκαν πάλι σήμερα στον αέρα όταν ένα κινεζικό αεροσκάφος πλησίασε στον εναέριο χώρο πάνω από τα νησιά Σενκάκου (κινεζική ονομασία Ντιαογού). Η εδαφική διαμάχη μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας γύρω από την κυριότητα των νησιών Σενκάκου (Ντιαογού) επιδεινώθηκε όταν η ιαπωνική κυβέρνηση αγόρασε τα τρία από τα πέντε νησιά του αρχιπελάγους, που ανήκαν σε ιδιώτη.

Ατάκες για κλάματα του 2012


Οι Ατάκες για κλάματα του 2012, είναι οι ατάκες που, είτε μας έφεραν ενώπιον μιας θλιβερής διαπίστωσης, είτε περιγράφουν πολύ εύστοχα την θλιβερή πραγματικότητα, είτε απλά είναι για κλάματα. Κάποιες από τις ατάκες, ο Χειρουργός δεν άντεξε να τις αφήσει ασχολίαστες.
Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι Ατάκες για γέλια του 2012 και οι Διάλογοι του 2012. Η κατάταξη είναι αντίστροφη, με τις καλύτερες ατάκες να βρίσκονται στο τέλος.