Ετικέτες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Βαρβαρότητες του πολέμου (Ιρακ)


Στρατιώτες των ΗΠΑ ξεφτιλίζουν παιδάκια στο Ιράκ για λίγες σταγόνες νερό και το διασκεδάζουν


Ο πόλεμος δεν είναι για τα παιδιά. Ο πόλεμος είναι για τους μεγάλους. Ο πόλεμος είναι σαν ιδέα και σαν πράξη από μόνος του ανήθικος. Όμως μέσα στον παραλογισμό και την ανηθικότητα του, ο πόλεμος, έχει κάποιους κανόνες ηθικής, κάποιους κώδικες τιμής, κάποιες αξίες και ιδανικά που αξίζει για αυτά να πολεμήσεις.

Ο πόλεμος δεν είναι για παιδιά. Ο πόλεμος γίνεται αισχρά ανήθικος όταν την πληρώνουν τα παιδιά. Δείχνει το μαύρο πρόσωπο του όταν αγγίζει τα παιδιά. Αυτά δεν κρατάνε όπλα, αυτά δεν πολεμούν, αυτά δεν δολοφονούν. Τα παιδιά είναι τα εύκολα θύματα καθώς είναι ανυπεράσπιστα. Και δεν είναι απαραίτητο να σκοτώσει κάποιος που πολεμάει, παιδιά για να χαρακτηριστεί ανήθικος και άθλιος. Οι παιδικές ψυχές δολοφονούνται και από άλλα πράγματα. Δολοφονούνται ακόμη και όταν δεν τις πυροβολήσεις αλλά όταν τις ταπεινώσεις , τις ξεφτιλίσεις..

BBC: Η Ρωσία σκοπεύει να ξοδέψει 650 δισ. δολάρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς την επόμενη δεκαετία!


BBC: Η Ρωσία σκοπεύει να ξοδέψει 650 δισ. δολάρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς την επόμενη δεκαετία!

Λουκάς | Φεβρουαρίου 24, 2011 at 20:40 | Ετικέτες: ΡΩΣΙΑ | Κατηγορίες: ΔΙΕΘΝΗ | URL: http://wp.me/p1aYwg-27D

Η δεκαετία που διανύουμε αναμένεται να είναι η δεκαετία των εξοπλιστικών προγραμμάτων όσον αφορά τη Ρωσία. Οχτώ (8) πυρηνικά υποβρύχια, εξακόσια (600) μαχητικά αεροσκάφη, χίλια (1.000) ελικόπτερα και εκατό (100) πολεμικά πλοία είναι ένα μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος που θα κοστίσει συνολικά στη Ρωσία περίπου στα 650 δισ. δολάρια.

Η φιγούρα του Χίτλερ σε εκκλησία στη Γαλλία




Η φιγούρα του Χίτλερ σε εκκλησία στη Γαλλία!



16-01-2011 19:53:21
Μετά από 70 σχεδόν χρόνια, ένας παρατηρητικός δημοσιογράφος στις αρχές του μηνός παρατήρησε πως σε παράσταση στα παράθυρα της καθολικής εκκλησίας στο Montgeron νότια του Παρισιού περιλαμβάνεται ο Αδόλφος Χίτλερ!
Πιο συγκεκριμένα η παράσταση υποτίθεται πως απεικονίζει τον αιμοσταγή βασιλιά Ηρώδη έτοιμο να σκοτώσει με ένα μεγάλο ξίφος τον Απόστολο Ιάκωβο που στο πρόσωπό του συμβολίζεται το εβραϊκό έθνος, με τη διαφορά πως το πρόσωπο του Ηρώδη δεν ανήκει στον τελευταίο αλλά τον Χίτλερ. Η παράσταση είχε τοποθετηθεί στην εκκλησία τον Ιούλιο του 1941 λίγο μετά την κατάληψη της Γαλλίας από τους Γερμανούς, ως δείγμα αντίστασης του γαλλικού λαού απέναντι στους εισβολείς, η πιθανή αποκάλυψή όμως του συμβολισμού θα μπορούσε άνετα να σήμαινε τη θανατική καταδίκη τόσο των ιερέων της εκκλησίας όσο και αυτών που είχαν την έμπνευση να τη δημιουργήσουν.


Εκδηλώσεις για την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της Δρέσδης



  Χρήστης
  Κωδικός
     Είσοδος      Εγγραφή
     Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
 

ΕκτύπωσηE-mail
 
Εκδηλώσεις για την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της Δρέσδης



13-02-2011 18:50:30
ImageΧιλιάδες κάτοικοι της Δρέσδης συγκεντρώθηκαν σήμερα για να στο κέντρο της πόλης για τα 66 χρόνια από τον βομβαρδισμό της πόλης. Στην τελετή που διεξήχθη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Τα πήρε πίσω όλα ο Π.Τατσόπουλος


Τα πήρε πίσω όλα ο Π.Τατσόπουλος για τον "αρραβωνιασμένο gay" Θ.ΚολοκοτρώνηΕκτύπωσηE-mail
03-02-2011 17:33:41
Image"Ήταν το πιο ηλίθιο αστείο της ζωής μου" απολογήθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και αφηγητής της σειράς του Σκάϊ «1821» τα όσα υποστήριξε χθες διαδικτυακά στην σελίδα του στο facebook  για τον … σεξουαλικό προσανατολισμό του ηγέτη της ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (“αρραβωνιασμένος gay”!).

Ελληνίδα βιάστηκε ομαδικά από Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ - Διένειμαν & βίντεο με τον βιασμό!


Ελληνίδα βιάστηκε ομαδικά από Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ - Διένειμαν & βίντεο με τον βιασμό!



17-02-2011 14:23:56
ImageΕλληνίδα που υπηρετούσε στον Στρατό των ΗΠΑ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους άνδρες συναδέλφους της στο Ιράκ, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκόπησαν τον βιασμό της! Πρόκειται για την 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Το βίντεο αυτό, στη συνέχεια, έκανε το γύρο ολόκληρης της αμερικανικής βάσης, ενώ οι ανώτεροί της αξιωματικοί αποφάνθηκαν, παρά τα σημάδια σε όλο της το σώμα, ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά».
Είναι μία από τις 14 περιπτώσεις -12 γυναίκες και δύο άντρες- που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους, όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό Στρατό.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται Μάλιστα, η κοπέλα είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της, που την αποκαλούσαν «πόρνη», όταν προέβη σε καταγγελία. Και τα 14 θύματα υποστηρίζουν ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγνόησε τα αιτήματά τους, ενώ μία γυναίκα εκ των 12 υποστηρίζει ότι συνάδελφοί της την βίασαν στο Ιράκ και κατέγραψαν σε βίντεο την αποτρόπαια πράξη τους.

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και μία ολόκληρη τουρκική πολεμική μοίρα πρόκειται να συναντηθούν σε λίγο στα ανοιχτά της Λιβύης.


Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και μία ολόκληρη τουρκική πολεμική μοίρα πρόκειται να συναντηθούν σε λίγο στα ανοιχτά της Λιβύης.


undefined
Σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σωτηρίας της ιστορίας τους λαμβάνουν μέρος οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αλλά και της Τουρκίας με σκοπό τον απεγκλωβισμό χιλιάδων αμάχων οι οποίοι βρίσκονται εν το μέσω της Λιβυκής κρίσης. Η τουρκική αποστολή όμως εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τον σκοπό της.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν στήσει γέφυρα σωτηρίας για χιλιάδες Έλληνες και ξένους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Λιβύη. Αυτή τη στιγμή η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» (F 454) τύπου ΜΕΚΟ 200ΗΝ, βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Λιβύη. Το σκάφος πλέει προς τον κόλπο της Σύρτης φέροντας ότι ακριβώς προβλέπεται από το ΝΑΤΟ όταν στέλνει συμμαχικά σκάφη σε τέτοιου είδους αποστολές. Με άλλα λόγια στην φρεγάτα επιβαίνουν και άντρες ειδικών αποστολών.

Η «επιχείρηση ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» και η γεωστρατηγική ανάδειξη της Κρήτης!


Η «επιχείρηση ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» και η γεωστρατηγική ανάδειξη της Κρήτης!

undefined
Τεράστια συμβολική και ακόμα μεγαλύτερη ουσιαστική σημασία έχει η επιχείρηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη για τον απεγκλωβισμό και τον επαναπατρισμό Ελλήνων και ξένων. Το όνομα που δόθηκε στην επιχείρηση προέρχεται από τη Μυθολογία. Ο Αρισταίος γεννήθηκε στη Λιβύη, ήταν γιος του θεού Απόλλωνα και της Κυρήνης, από την οποία έλαβε το όνομά της η χερσόνησος της Κυρηναϊκής. Αυτό αναδεικνύει ότι πίσω από τα μυθολογικά συμβάντα υποκρύπτονται μερικές φορές γεωπολιτικές πραγματικότητες που ισχύουν από την αρχαιότητα. Ο Ελληνισμός έχει μακραίωνα συμφέροντα και παρουσία στην περιοχή (Κυρηναϊκή – Αίγυπτος). Θυμίζουμε, ότι η περιοχή βρίθει από αρχαίες ελληνικές πόλεις.

Κυπριακό: Νέα στοιχεία από το ημερολόγιο του Γρίβα.


Κυπριακό: Νέα στοιχεία από το ημερολόγιο του Γρίβα.

undefined
Νέα στοιχεία για το «Φάκελο της Κύπρου» προερχόμενα από το ημερολόγιο και το αρχειακό υλικό του αρχηγού της ΕΟΚΑ και ΕΟΚΑ Β’ Γεώργιου Γρίβα Διγενή αποκάλυψαν τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια φοιτητικής εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τη σημαντική πληροφορία αποκάλυψαν τα μέλη της Επιτροπής, βουλευτές Αριστοφάνης Γεωργίου (ΑΚΕΛ) και Γιώργος Γεωργίου (ΔΗΣΥ).

«Πράσινο φως» για την έκδοση του Ασάνζ


«Πράσινο φως» για την έκδοση του Ασάνζ

Βρετανικό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζουλιάν Ασάνζ, στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Μάχη σπίτι με σπίτι στη Λιβύη – Οι μονάδες που έχουν εμπλακεί στις μάχες – Ο ρόλος της 32ης Ταξ/χιας


Μάχη σπίτι με σπίτι στη Λιβύη – Οι μονάδες που έχουν εμπλακεί στις μάχες – Ο ρόλος της 32ης Ταξ/χιας

 
Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις έχει εμπλέξει το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι κατά των εξεγερμένων και στις μάχες φαίνεται ότι πρωταγωνιστεί η περίφημη 32η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων που αποτελεί την “αφρόκρεμα” του λιβυκού Στρατού, όπως αναφέρουν πληροφορίες των δυτικών δυνάμεων πληροφοριών που κοινοποιήθηκαν στην ελληνική διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Υπό αυτές τις συνθήκες ακόμα και οι ΗΠΑ αποφεύγουν νε αμπλέξουν σε αποστολές διαφυγής εγκλωβισμένων πολιτών δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις από τον φόβο των απωλειών.

Θα ήθελα να ήμουν τηλεόραση!


Θα ήθελα να ήμουν τηλεόραση!


undefined
Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα: “Τι να ζητήσω από το θεό”.
“Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να…με κάνεις τηλεόραση!
Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα.

Έφυγε ο πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ Μιχάλης Χαζάπης.


Έφυγε ο πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ Μιχάλης Χαζάπης.


undefined
Σήμερα το πρωί, έφυγε από την ζωή ένα από τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ και της μάχης της Κύπρου του 1974. Ο Μιχάλης ήταν ένας από αυτούς τους “τυχερούς” που αντιμετώπισαν την εισβολή του Αττίλα με το όπλο στο χέρι και από αυτούς που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, από την μάχη που χαρακτηρίστηκε ως οι “Θερμοπύλες” του νεότερου ελληνισμού: την μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ τον Αύγουστο του 1974.
Ο Μιχάλης Χαζάπης ήταν ένας από τους τελευταίους Έλληνες που εγκατέλειψαν το στρατόπεδο, μετά από ηρωϊκή αντίσταση ημερών, απέναντι σε έναν πάνοπλο εχθρό που τους σφυροκοπούσε νυχθημερόν με συντριπτικά υπέρτερες δυνάμεις. Όπως όλοι οι βετεράνοι της Κύπρου, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αντιμετώπισε την εγκατάλειψη και την περιφρόνηση από το επίσημη ελληνικό κράτος.

Ο άνθρωπος πίσω από τις χρωματιστές επαναστάσεις


Ο άνθρωπος πίσω από τις χρωματιστές επαναστάσεις


undefined
Σε ένα παλιό αρχοντικό της Βοστόνης κατοικεί ένας ηλικιωμένος άνδρας, που καλλιεργεί ορχιδέες, έχει ένα σκύλο Λαμπραντόρ, και το γραφείο του είναι πλημμυρισμένο από βιβλία και χειρόγραφα. Πρόκειται για τον Dr Gene Sharp , τον άνθρωπο στον οποίο πιστώνεται η στρατηγική που οδήγησε στην ανατροπή της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Ο Dr Gene Sharp είναι ο πιο ειδικός στον κόσμο, σε θέματα μη βίαιων επαναστάσεων. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, και διακινούνται παράνομα, κρυφά από τις μυστικές αστυνομίες, σε πολλές χώρες του πλανήτη. Ποιες είναι με λίγα λόγια οι συμβουλές του;

Το Ισλάμ στην Ελλάδα και η Ισλαμιστική απειλή.


Το Ισλάμ στην Ελλάδα και η Ισλαμιστική απειλή.


undefined
Ομιλία του Αναλυτή Θεμάτων Ασφαλείας Ανδρέα Γ.Μπανούτσου στο Ινστιτούτο Διπλωματίας στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 2010 – http://rimse.gr/
Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,
Στη σημερινή μου ομιλία θα σας παρουσιάσω συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά της θρησκείας του Ισλάμ και θα αναφερθώ αναλυτικότερα στο Ισλαμιστικό κίνημα και τις προκλήσεις που συνεπάγεται η άνοδος του Ισλάμ και του Ισλαμισμού για την Ελλάδα.
Το Ισλάμ είναι η μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα και τη δράση του Προφήτη Μωάμεθ  στις αρχές του 7ου αιώνα μ.Χ.

“Δεύτερη ζωή” για το ΠΑΟ των 90 χιλιοστών στην 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία


“Δεύτερη ζωή” για το ΠΑΟ των 90 χιλιοστών στην 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία


undefined
Με μια επιλογή που προσφέρεται για άντληση διδαγμάτων, οι μονάδες της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν άρχισαν από 10 Φεβρουαρίου 2011 να επανεντάσσουν σε υπηρεσία το πυροβόλο άνευ οπισθδρομήσεως Μ67 των 90 χιλ, γνωστότερο στον Ελληνικό Στρατό ως “ΠΑΟ των 90 χιλ”. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, η επανεισαγωγή του όπλου άρχισε με την εκπαίδευση στελεχών του 1ου και 2ου τάγματος του 506 συντάγματος πεζικού της 4ης ταξιαρχίας, που διεξήθη στην προκεχωρημένη βάση Orgun-E στις 27 Ιανουαρίου.

Έκλεισε η στρόφιγγα των μεταχειρισμένων F-16 από τις ΗΠΑ λόγω καθυστέρησης του F-35


Έκλεισε η στρόφιγγα των μεταχειρισμένων F-16 από τις ΗΠΑ λόγω καθυστέρησης του F-35


undefined
Λίγες πιθανότητες υπάρχουν πλέον να βρεθούν μεταχειρισμένα αεροσκάφη F-16 για την Πολεμική Αεροπορία – λόγω καθυστέρησης στο πρόγραμμα του F-35 - ένα σενάριο που απασχολούσε την Π.Α. σε περίπτωση που η οικονομική κατάσταση έβαινε προς το χειρότερο και φτάναμε στο 2015 οπότε η ανάγκη αντικατάστασης των F-4E Peace Icarus θα είναι πιεστική. Μάλιστα πολύ πρόσφατα έγινε προσπάθεια να βρεθούν διθέσια αεροσκάφη “D”, αλλά η προσπάθεια απέβη άκαρπη καθώς η USAF ειδικά τα διθέσια τα θεωρεί “πολύτιμα” (το F-35  δεν θα παράγεται σε διθέσια έκδοση).