Ετικέτες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο DANIEL ARMANDO ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ…



Ένα ισπανικό τραγούδι που περιλαμβάνει μόνο ελληνικές λέξεις κάνει το γύρο των ελληνικών social media και σαρώνει.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, όταν κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη Κούβα είδε σε ένα βιβλιοπωλείο ένα βιβλίο με τίτλο: Οι 17.000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.
Έτσι το τραγούδι του ενώ ακούγεται ισπανικό δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω της ισπανικής προφοράς ακούγονται σχεδόν ίδιες με την ελληνική προφορά!

ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ Η ΚΙΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ…ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.


Με μια ανακοίνωση βόμβα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έκανε γνωστό στις χρηματαγορές ότι  «δεν είναι πλέον υπέρ της Κίνας να συσσωρεύουν συναλλαγματικά αποθέματα“. 
undefined
Πριν έναν χρόνο είχα ανεβάσει στο blog την ανάρτηση: ΑΚΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ…” . Η ανάρτηση είχε να κάνει με την απόφαση της Κίνας να διακόψει την παντοκρατορία του δολαρίου στα πετρελαιοειδή. Από τις αρχές του περσινού Σεπτεμβρίου το δολάριο έπαψε να είναι το επίσημο νόμισμα συναλλαγών πετρελαίου αφού η Κίνα συναλλάσσεται μόνο με το δικό της νόμισμα.
Ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει χωρίς όμως να το μαθαίνουμε από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών…

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνα (290-4-307 μ.Χ)


της Αικατερίνης Διαμαντοπούλου
Θεολόγου ΜΑ, Φιλολόγου - PhD Φιλοσοφίας
Αναπληρώτριας Διαχειρίστριας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»

Μεταξύ των ενδόξων μεγαλομαρτύρων τής χριστιανικής Πίστης διακεκριμένη θέση κατέχει η νύμφη τού Χριστού, Αικατερίνα, η πολιούχος τού θεοβάδιστου Όρους Σινά. Για την Αγία Αικατερίνη συνέγραψε ο αγιολόγος Συμεών ο Μεταφραστής στο εκτενέστατο «Μαρτύριο». Επιπλέον υπάρχουν και άλλα τρία στην ελληνική γλώσσα με αρκετές παραλλαγές μεταξύ τους. Το ένα από αυτά το αποδίδει στον εαυτό του ο Αθανάσιος ο ταχυγράφος, ονομάζοντας τον εαυτό του υπηρέτη τής Αγίας, ενώ τα άλλα δύο ανήκουν σε αγνώστους συγγραφείς. Ο εκκλησιαστικός ιστορικός Ευσέβιος, επίσκοπος Καισαρείας στο βιβλίο του «Εκκλησιαστική Ιστορία» αναφέρεται σε ανώνυμη Μάρτυρα. Ο δε Λατίνος εκκλησιαστικός συγγραφέας Ρουφίνος (345-408 μ.Χ.) στην ανώνυμη Μάρτυρα του Ευσεβίου δίνει το όνομα Δωροθέα.


Όμως κατά τη γνώμη έγκυρων ερευνητών, η ανώνυμη Μάρτυς τού Ευσεβίου ταυτίζεται με την Αγία Αικατερίνη. Το όνομα Δωροθέα πρέπει να ανήκει στην Αγία πριν εισέλθει στον Χριστιανισμό. Όταν όμως προσχώρησε στην πίστη τού Χριστού, τής δόθηκε το όνομα Αικατερίνη (Αικατερίνα: αεί + καθαίρειν) λόγω τής αγνότητάς της.

H Τουρκία προσπαθεί εκ νέου να εξισορροπήσει την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της.




Σύμφωνα με τον Τούρκικο Τύπο ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, ήδη ο Νταβούτογλου ξεκινεί περιοδεία στις γύρω χώρες προσπαθώντας να φέρει ισορροπία στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας που έχει πληγεί αρκετά ,λόγω της Συριακής κατάστασης.

Ο Γοργοπόταμος δείχνει τον δρόμο: Εθνική ενότητα για να αντισταθούμε στην παράδοση της χώρας.



ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΙ ΔΙΧΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.

Είναι άλλη μία ιστορική στιγμή που μέσα σε λίγες στιγμές ηρωϊσμού δίνει όλες τις απαντήσεις για το σήμερα.

Εθνική ενότητα: Το διαχρονικό όπλο του Ελληνισμού που στεφανώθηκε με τις επικότερες νίκες στην ιστορία. Από τον Μαραθώνα, μέχρι σήμερα, ο ενωμένος Ελληνισμός δεν ηττήθηκε ποτέ! Στην Πίνδο, στα Δερβενάκια, ακόμα και στην πορεία προς τον Σαγγάριο, ο Ελληνισμός ενωμένος συνέτριβε τις πολυάριθμες, βάρβαρες ορδές.

MOYΣOΛINI – ΧΙΤΛΕΡ …..KAI Xρυσαυγίτικη Απάτη




1 Vote

“Γράφει ο Λεωνίδας”
Αρχές του αιώνα
Η ταξική πάλη εντείνεται παγκοσμίως .Οι βιομήχανοι είναι σχεδόν παντού σε άμυνα .Έχουν περάσει και 50 χρόνια περίπου από τους Μαρξ-Ενγκελς και οι εργάτες παντού δημιουργούν Συνδικάτα ,διεκδικούν συνθήκες εργασίας ,αυξήσεις κλπ .Οι Σοσιαλιστικές ιδέες αγκαλιάζουν όλο και πλατύτερες εργατικές μάζες .Η μεγάλη κρίση του Καπιταλισμού (ανταγωνισμοί ,χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση,ανάγκη νέων “αγορων”) οδηγεί στον Α Παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ! Ο Α-ΠΠ γεννά το πρώτο Σοσιαλιστικό κράτος ή -εν πάσει περιπτώσει για τους “Θωμάδες”- το κράτος που ξεφεύγει από το παγκόσμιο άρμα των “αγορών” ,το Κράτος που ΚΑΤΑΡΓΕΙ την Αστική του Ταξη .Ο κίνδυνος επέκτασης τέτοιων Εργατικών Επαναστάσεων είναι ορατός πλέον σε μια σειρά βιομηχανικών κυρίως κρατών ,εκεί που το εργατικό δυναμικό είναι και πολυπληθές και “μαζεμένο” στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις . Από την άλλη η “συμπαθής” αλλα και πολυπληθής μικροαστική τάξη ψάχνει να βρει από που της ήρθε στο κεφάλι η βίαιη φτωχοποίηση ,ο οικονομικός της όλεθρος μια και η Ταξική Ανάλυση της Ιστορίας δεν ήταν και το “αθλημα” που την διέκρινε ποτέ σαν τάξη …

ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ-ΧΙΤΛΕΡ : ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΉΤΑΣ ΤΟΥΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΆΤΕΣ KAI ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΆ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 Του Χρήστου Βουλγάρη
File:Bundesarchiv Bild 183-R69173, Münchener Abkommen, Staatschefs.jpg
 Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ :Καταρχάς μιλάμε για ενα άτομο ικανό μεν αλλα παρά πολυ φιλόδοξο το οποίο ομως μάλλον δεν ηταν ευχαριστημένο με την θέση που ειχε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας οπως επίσης και ήταν ένα άτομο με έντονη ταση σε βίιαια συμπεριφορα (φραστική ή και εμπράκτη, κατάσταση ή οποιά τον συνοδεύε σε όλη την ζωή του)

Οι άνθρωποι του Νεάντερταλ ήταν κανίβαλοι



undefined
Οι άνθρωποι του Νεάντερταλ, σύμφωνα με νέα στοιχεία, έτρωγαν ομοίους τους, ακόμα και μικρά παιδιά, για να επιβιώσουν
Ερευνητές χρησιμοποίησαν σύγχρονες τεχνικές εγκληματολογίας, όπως την ανάλυση DNA, για να διαπιστώσουν πως οι 12 Νεάντερταλ οι οποίοι βρέθηκαν στα σπήλαια κοντά στην Ασουρία της Ισπανίας, πέθαναν όταν δολοφονήθηκαν και μετά τους έφαγαν.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;Ο ΝΟΜΟΣ TEKΒΙΛ!!!



Tου Σταύρου Κωνσταντακόπουλου (καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)Είναι απολύτως φυσιολογικό τον καιρό των Μνημονίων οι άνθρωποι των μεσαίων και των κατώτερων τάξεων να διαμαρτύρονται, αφού υποφέρουν όλα όσα υποφέρουν. Και ακόμα πιο φυσιολογικό είναι να αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα…τερματιστεί το μαρτύριό τους.
Σε αυτήν την έκδηλη αγωνία τους δίνονται πολλές και συχνά αντιφατικές απαντήσεις. Η λαϊκή εξέγερση επίκειται, είναι μια από αυτές ή, πολύ πιο συχνά και σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση, αργεί υπερβολικά ή δεν θα υπάρξει ποτέ.

Stratfor: Γιατί η Ρωσία άφησε τη ΔΕΣΦΑ


Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής προσέγγισης Ρωσίας – Αζερμπαϊτζάν ερμηνεύει το Stratfor την απόσυρση της Μόσχας από τη διεκδίκηση της ΔΕΣΦΑ. Η στρατηγική της Τουρκίας για τους αγωγούς φυσικού αερίου και ο εγκλωβισμός.
undefined



Η ενεργειακή κόντρα της Ρωσίας με την Ευρώπη επικεντρώθηκε κατά την περασμένη δεκαετία σε δύο βασικά σχέδια:
Στον ευρωπαϊκών συμφερόντων αγωγό Nabucco που θα μετέφερε 10 με 31 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη από σχεδόν όλες τις χώρες της περιοχής πλην της Ρωσίας (συμπεριλαμβανομένων των Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Ιράκ, Ιράν και Αιγύπτου) και στο ρωσικών συμφερόντων αγωγό South Stream που θα διέσχιζε την Μαύρη Θάλασσα για την μεταφορά ως και 63 δισ. κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μεγάλοι αθλητές που διέπρεψαν στα γράμματα, τις επιστήμες και την πολιτική


Κορυφαίοι οι Παπούλιας και Κουνάδης
 
Ο ακαδημαϊκός Αντώνης Κουνάδης
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
Συνήθως λένε, όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό, σπάνια διακρίνεται στα γράμματα. Γιατί στα γόνιμα για την παιδεία χρόνια της νιότης, σπαταλά το χρόνο του κι εντείνει την προσοχή και τις προσπάθειές του, περισσότερο στις αθλητικές επιδόσεις  παρά σ’ εκείνες των σπουδών. Εν τούτοις, ο κανόνας έχει και εξαιρέσεις, αφού υπήρξαν αρκετοί  μεγάλοι αθλητές που διακρίθηκαν στα γράμματα, στις επιστήμες και την πολιτική, με κορυφαίους όλων, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και  τον ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη.

Σωκράτης: Φιλοσοφία ή Φαυλοκρατία (2)



 

Η φιλοσοφική ανυπακοή
                                           
                                        § 1
Διάχυτη είναι μέσα στους Διαλόγους του Πλάτωνα η άποψη ότι ο Σωκράτης είναι άτοπος. Από πού μπορεί να προκύπτει ένας τέτοιος χαρακτηρισμός; Από την απορητική του στάση, η οποία έκτοτε έγινε το σήμα κατατεθέν του αυθεντικού φιλοσοφείν. Για την κοινωνία ωστόσο της καθημερινότητας το Σωκρατικό απορείν, γενικώς η φιλοσοφική  θεωρία και πράξη του φιλοσόφου λογιζόταν επικίνδυνη, γιατί δεν συμβάδιζε με τον κοινό νου και ήταν ευθέως αντίθετη προς την κατασκευασμένη αυθεντία του αξιώματος. Η εναντίωση του ενάντια στην κατασκευασμένη αυθεντία, η μη παραδοχή εκ μέρους του αυτού που θεωρούταν αυτονόητη αλήθεια για τους πολλούς, διαβάστηκε –και ορισμένως εξακολουθεί και σήμερα να διαβάζεται– ως αντιδημοκρατική στάση και τον έστειλε στο δικαστήριο. Από τη στιγμή  που ο Σωκράτης σύρθηκε στο δικαστήριο, όλα έπαψαν να είναι όπως πριν.

Η μετάλλαξη του Ερντογάν!


24/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 16 εμφανίσεις
 ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τη θρησκευτικοπολιτική καριέρα του κυριολεκτικά στα γόνατα του Νετζμετίν Ερμπακάν, ο οποίος, σημειωτέον, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήθελε να υπερβεί τις εντολές του Κίσινγκερ και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο το 1974! Οταν στις εκλογές του 1991 το Κόμμα Ευημερίας (Refah Partisi) έλαβε ποσοστό 16,88%, εκλέγοντας 62 βουλευτές επί συνόλου 450, ο πρόεδρός του Ερμπακάν κατέστρωσε το σχέδιο κατάληψης της εξουσίας, αφού πρώτα κέρδισε τους μεγάλους δήμους της Τουρκίας.