Ετικέτες

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσουλμάνοι και SS

Ο Χιτλέρ  είχε εκφράσει σε προσωπικές συζήτησείς την απόψη ότι αν οι Αράβες είχαν κατακτήσει και εξισλαμίσει την Γερμανία οι Γερμανοί ως ανώτεροι πολεμιστές σταδιακά θα υποκαθιστούσαν τους Αράβες στην θέση της κυριαρχής ομάδας στο ισλάμ" βλ. Peter Tsuras Hitler Victorious (μπορεί να αναλύει τι θα συνέβαινε αν χιλτέρ αποφάσιζε να αναμειχτεί πιο ενεργά στην Μεσόγειο αλλά ως βάση έχει δηλώσεις και ενέργιές του χιτλερ που όντως έλαβαν χώρα) Επιπλέον ο Χιμλερ "καίγονταν" να στρατολογήσει μουσουλμάνους στα SS στους οποιούς μάλιστα επιτρέπονταν να έχουν στρατιωτικούς ίερεις (ιμαμήδες) ενώ μέχρι το 1944 κάτι τέτοια απαγορευόνταν στα SS  και στην Luftwaffe και μετά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (Γάλλοι και Βαλώνοι), επίσης ο Χιμλέρ "μπηκέ στον κόπο" να στειλει προσωπικές εντολές για "ηπία μεταχειρήση" των μουσουλμάνων κατά την διαρκεία της εκπαιδευσης τους ενώ δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο π.χ. στην περίπτωση των Φλαμανδων "φυλετικών αδελφών" των Γερμάνων.Ακόμα η πρώτη μονάδα μουσουλμάνων εθελοντών 13η ΟΜΠΖ Handascar (Γιαταγάνι)-"1η Κροατική) είχε 21.000 ανδρές ενώ η τυπική  Μ1939 Γερμανική ΜΠΖ είχε μόλις 17.200 και  η τυπική Μ1944 Γερμανική ΜΠΖ 12.700 και περισοσοτερο οπλισμό απο τις  προαναφερόμενες την στιγμή που μονάδες στο Αν. Μετώπο είχαν πραγματικη παρατακτέα δύναμη 6000-7000 άνδρες και ήταν υποχρεώμενες να χρησιμοποιουν κυριευμένα όπλα (κυριώς πυροβολικό) για να διατηρήσουν μια στοιχειωδη εστώ αποτελεσματικοτήτα...Αλλές μουσουλαμνικές μονάδες των SS ήταν η βραχύβια 23η ΟΜΠΖ  Kama -"2η Κροατική" η 21η ΟΜΠΖ Scanderberg (Σκεντρεμπέης -Γεωργίος Καστρίωτης) -"1η Αλβανική" με αλβανούς του Κοσόβου ,και ΄ή Osturkischer Waffen -Werbande der SS και εν μέρει ή Indische Freiwilligen Legion der Waffen SS (πρώην 950ο ΣΠΖ).Οι τρείς πρώτες προγραμματίζονταν να σχηματίσουν το V OΣΣ κάτι που τελικά δεν έγινε.Για παραπάνω πληροφορίες βλ. Hitler;s Jihadis, Axis Forces in Jugoslavia, και Hitler's Legions vol 3 το τελευταίο είναι παλιό αλλά καλο...
Επίσης  ο κύριος στρατολογός της Handscar το 1943 ; Mήπως ηταν ο  Ιζερμπεκοβιτς ο ίδιος Ιζερμπεκοβίτσς με τον "προεδρό" της Βοσνίας στην δεικαετία του 1990...

Η στρατηγικής σημασίας βάση της Σούδας και οι “διευκολύνσεις” στους Αμερικάνους



 

Σημ.απερ.γαλάζιου: Να επισημάνουμε ότι οι δεξαμενές καυσίμων του αεροδρομίου της Σούδας είναι πάαααααρα πολύ μεγάλες. 3 τον αριθμό. (τόσες ήταν τότε στα χρόνια μου…)
Τόσο μεγάλες που δεν φαντάζεται ανθρώπου νους…και είμαι σίγουρος ότι αν ποτέ τις βομβάρδιζε κανείς,λέμε αν…,τα Χανιά θα έχαναν όλο το Ακρωτήρι…!
Και βέβαια η Σούδα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις επιχειρήσεις της Λιβύης.
Βλέπεις,στο ένα άκρο της Κρήτης,στην Ελούντα, έκανε τα μπάνια του ο Καντάφι και από το άλλο άκρο,δέχθηκε τα “δώρα”…που να το φανταζόταν, τότε με τον Αντρέα…
*******

Περί της καταγωγής των Αλβανών από Πελασγούς καί Ιλλυριούς

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Δεκέμβριος 23, 2012.
Στις εγκαταστάσεις του Δήμου Σαράι των Σκοπίων έγινε σήμερα παρουσίαση του βιβλίου «Πελασγοί- Ιλλυριοί» του συγγραφέα Abelin Krosi. Πρόκειται για ένα ογκώδες συγγραφικό έργο που αναδεικνύει τα ιστορικά στοιχεία για την προέλευση του αλβανικού λαού μέσα στους αιώνες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η αλβανική Τζουρνάλ….Ο συγγραφέας δήλωσε ότι το βιβλίο για τους Πελασγούς και Ιλλυριούς αποτελεί προώθηση των αξιών του αλβανικού έθνους.
http://www.echedoros-a.gr/2012/12/blog-post_5085.html
Καλή είναι η Βαλκανικού τύπου αυτοχθονική εθνομυθολογία, γιά όσους την έχουν ανάγκη καί την ασπάζονται, σαν το ανώριμο παιδί που βυζαίναι το δάχτυλό του, καί στην οποία προσφεύγουν καί οι Αλβανοί υπερεθνικιστές, εκτός των άλλων. Η ιστορική πραγματικότητα πάντως είναι μάλλον διαφορετική από ότι φαντάζονται ή θέλουν να αποδεχτούν οι Ιλλυριομανείς φίλοι μας
Κατ΄αρχήν υπάρχουν τα ιστορικά δεδομένα. Γνωρίζουμε πως…

 οι Ιλλύριοι καί όλοι οι άλλοι λαοί της Βαλκανικής εξεληνίζονται ή εκλατινίζοντει μετά την Μακεδονική καί Ρωμαϊκή κατάκτησή τους. Χάνονται τα Παιονικά τα Θρακικά, τα Ιλλυρικά. Η νέα Χριστιανική θρησκεία μπαίνει σαν καταλύτης στον εξελληνισμό ή εκλατινισμό, μέσα από την Εκκλησία. Στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας όλα τα αρχαιολογικά δεδομένα μας αποδεικνύουν πως ότι επιγραφές παράγονται είτε σε κοσμήματα, είτε εκκλησιαστικές ή ταφικές είναι πλέον είτε στην Ελληνική είτε στην Λατινική. Οι Ιλλύριοι εξαφανίζονται, καί οι Αλβανοί δεν υπάρχουν. Οι Αλβανοί δεν εμφανίζονται παρά μόνον σε αναφορές κατά τον 11ο αιώνα σε ιστορικές πηγές. Η πρώτη αναφορά γίνεται όχι ακριβώς γιά “Αλβανούς” αλλά γιά “Αρβανίτες” γύρω στά 1043 καί μετά γύρω στα 1080, καί γιά την περιοχή Άλβανον ή Άρβανον. Μέσα στον επόμενο αιώνα αργότερα αρχίζουμε να ακούμε γιά την περιοχή Άρβανον σαν πριγκιπάτο πλέον.Πέρα από τα ιστορικά υπάρχουν κάι τα αδιάψευστα γλωσσολογικά δεδομένα. Από γλωσσολογικές αναλύσεις φαίνεται πως η μόνη άλλη γλώσσα με την οποία η Αλβανική έχει κοινές λέξεις αρχαίου γλωσσολογικού “υποβάθρου” (καί να μην αποτελούν Ελληνικά, Λατινικά, Ιταλικά, Σλαβωνικά ή τέλος Τουρκικά δάνεια) είναι η Ρουμανική.
Γνωρίζουμε πως πως οι λέξεις υποβάθρου της Ρουμανικής είναι σίγουρα καί αποδεδειγμένα Δακο-Μυσικές.

Λοκ , καταπίστευμα και πολιτική ανυπακοή




Ο όρος «καταπίστευμα»(trust) στο έργο του Λοκ, υποδηλώνει τη συμφωνία με την οποία ένα άτομο ή ένας φορέας γίνεται νόμιμος κάτοχος ιδιοκτησίας, την οποία όμως υποχρεούται να τηρεί προς όφελος ενός άλλου. Υποδηλώνει αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, που εκχωρούν τα φυσικά τους δίκαια, και στους φορείς της πολιτικής εξουσίας, οι οποίοι οφείλουν να τα διαφυλάττουν. Μόνο εφόσον η πολιτική εξουσία διασφαλίζει τα φυσικά δίκαια, μπορεί να διατηρηθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης.Αν το αίτημα της διασφάλισης δεν ικανοποιείται, τότε παραβιάζονται οι όροι, του καταπιστεύματος και αυτομάτως αίρεται η εμπιστοσύνη.

Οι Πρωτο-Έλληνες



Όπως σημειώθηκε προκαταρκτικά, ο νέος επιστημονικός όρος Πρωτο-Έλληνες χρησίμευε για να δηλωθούν οι φορείς μιας συγκεκριμένης ινδοευρωπαϊκής γλώσσας της πρώτο-ελληνικής, που είναι πρόγονος της αρχαίας ελληνικής.  Η αρχαία ελληνική διαφέρει από την πρώτο-ελληνική στα ακόλουθα σημεία εμφανίζει πολλούς γραμματικούς νεωτερισμούς είναι πολύ πιο ευέλικτη και ασύγκριτα πλουσιότερη το λεξιλόγιό της έχει εμπλουτιστεί επίσης με εκατοντάδες τοπωνυμίων, δεκάδες ονομάτων φυτών και ζώων που οι Πρώτο-Έλληνες γνώρισαν στην Ελλάδα καθώς και από δεκάδες ονομάτων φυτών, ζώων, μετάλλων και λέξεων διαφόρων άλλων κατηγοριών που οι ίδιοι ή οι απόγονοί τους δανείστηκαν από λαούς της Ανατολής. Οι Πρώτο-Έλληνες προέρχονταν από το κέντρο του χώρου της εξάπλωσης των Ινδο-Ευρωπαίων, στις ευρωσιατικές στέπες (από την Ουγγαρία έως την Κεντρική Ασία). Όπως εικάζεται από τη φύση αυτού του χώρου και βεβαιώνεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και από στοιχεία του κοινού ινδοευρωπαϊκού λεξιλογίου, οι Ινδο-Ευρωπαίοι ήταν νομάδες και επομένως μετακινούνταν, μην έχοντας  μόνιμες εγκαταστάσεις. Η κοινή ινδοευρωπαϊκή γλώσσα με τις διαλέκτους της(στη συνέχεια γλώσσες όλο και περισσότερο διαφοροποιούμενες) και ο κοινός ινδοευρωπαϊκός πολιτισμός διαμορφωθήκαν σε….
διάστημα μερικών χιλιετιών πριν οι φορείς των γλωσσών αρχίσουν να διασπώνται μετακινούμενοι άλλοι προς τα ανατολικά (κεντρική Ασία Ιράν, Ινδία), άλλοι προς τα νότια (Μικρά Ασία και Βαλκάνια), άλλοι προς τα ανατολικά (κεντρική, δυτική και βόρεια Ευρώπη).
Από πού προήλθαν οι Πρωτο-Έλληνες;

Και τι Θεοί είναι αυτοί που σκοτώνουν!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

tassos-mana_small

Ο νεαρός δημοσιογράφος του BBC στη γη των ερειπίων και των νεκρών

Η γη τρέμει, η γη τρίζει, η γη δεν μπορεί να θρέψει τον τρόμο. Κι ο τρόμος πεινάει, σκύβει στα διαμελισμένα πτώματα και τα κατατρώει για να χορτάσει. Τρόμος υπέρ πάντων! «Σοκ και δέος!».
«Άνοιξη αίμα του βολβού. Άνοιξη οπλοπολυβόλο απύλωτο». Άνοιξη Βαγδάτη. Τρόμος και πάλι τρόμος. Άνοιξη «μισοζαλισμένα ερείπια». Πού η άνοιξη; Ερείπιον η πατρίδα, ερειπωμένοι οι άνθρωποί της.

Δογματικοί αριστεροί – Δογματικοί χριστιανοί (Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος)


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Αριστεροί που εναντιώνονται δογματικά στη θρησκευτική πίστη. Μπορώ σε έναν βαθμό να τους δικαιολογήσω, γιατί ίσως να γνώρισαν εσφαλμένες και μοιρολατρικές μορφές της θρησκείας. Όμως, πόσο μου τη “δίνουν” όταν, εγκλωβισμένοι στην “ορθοδοξία” τους, δεν δέχονται να ερευνήσουν καν τις περιπτώσεις όπου η πίστη οδηγεί σε ριζοσπαστικές αντιλήψεις και σε αγωνιστικές μορφές δράσης.

ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ:"ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ TO IΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"!


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ ελ Μικντάτ, δήλωσε πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ οργανώσουν επιχείρηση κατά της Δαμασκού, τότε η Συρία δεν θα χτυπήσει μόνο το Ισραήλ, αλλά και την Ιορδανία και την Τουρκία!

Ο Μικντάτ ανέφερε πως σε περίπτωση αμερικανικής επιχείρησης, οι πιο σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή η Τουρκία και η Ιορδανία, ¨πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές¨, και πρόσθεσε πως ¨ Όταν αρχίζει ο πόλεμος, κανείς δεν ελέγχει το τι θα γίνει. Πιστεύουμε πως μια οποιαδήποτε επέμβαση στην Συρία θα προκαλέσει σίγουρα χάος στο σύνολο της περιοχής και ακόμη παραπέρα¨.

Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν σεξ, και χτυπούν γυναίκες;


Δυστυχώς πολύ καλά διαβάσατε. Το μνημόνιο έχει αλλάξει την ψυχοσύνθεση του Έλληνα άνδρα, ο οποίος σε λίγα χρόνια έχει μεταβληθεί σε ένα βίαιο άνδρα που χτυπάει άσχημα τη σύντροφο του. Η οικονομική κρίση τον έχει κάνει να νιώθει ευνουχισμένος, τον έχει κάνει να μην έχει διάθεση για σεξ και να βγάζει μια άγρια και βίαιη συμπεριφορά. Το 30% των Ελληνίδων έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ενώ τον τελευταίο χρόνο εν μέσω κρίσης, πολλές περισσότερες γυναίκες βιώνουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Διαβάστε τα σοκαριστικά στοιχεία μεγάλης έρευνας.

Προστατευτείτε επειγόντως από όλες τις “τοξικές” σχέσεις. Δείτε πως

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013


Ξέρουμε για τοξικά απόβλητα, τοξικά νερά, τοξικά φυτά, τοξικές τροφές. Για τους «τοξικούς» ανθρώπους άραγε τι γνωρίζουμε; Κι όμως, υπάρχουν και «τοξικοί» άνθρωποι, όπως χαρακτηριστικά τους ονομάζουν οι επιστήμονες. Είναι αυτοί που απομυζούν όλη μας την ενέργεια, χαλούν μονίμως τη διάθεσή μας και με την παρουσία τους και μόνο μας εξαντλούν. Είναι μάλιστα ικανοί να βλάψουν όχι μόνο την ψυχική μας ισορροπία, αλλά και την ίδια μας την υγεία. Πώς θα τους αναγνωρίσουμε και πώς θα χειριστούμε την επιρροή που ασκούν πάνω μας;

Πρώτο «ναι» στο σχέδιο Ομπάμα για επέμβαση στη Συρία



ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ

Με ψήφους 10 υπέρ και 7 κατά, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για μια περιορισμένης έκτασης και διάρκειας στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε πριν από λίγη ώρα.
Πρώτο «ναι» στο σχέδιο Ομπάμα για επέμβαση στη Συρία

Το μυστικό για να γίνει μια γυναίκα ακαταμάχητα όμορφη!


Υπάρχει ένα ρητό που λέει: Όλοι είμαστε όμορφοι. Λίγοι μπορούν να το δουν. Με την κάθοδο των πλαστικών χειρούργων που υποσχέθηκαν θαύματα χάρηκαν πολλά τα ματάκια μας. Γυναίκες με χείλη  στο σχήμα πάπιας με εμάς θεατές στο τσίρκο της πλαστικής, έτοιμους να τις πετάξουμε γαριδάκια στο τσιρκοπάρκο που στήσανε οι συνεδέλφισες πλαστικοποιημένες. ή να τις βάλουμε στην μπανιέρα.

Ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Μαλέας (1879-1928)

Παντάνασσα Νάξου, π. 1924 – 1928, Λάδι σε χαρτόνι , 53 x 69 εκ., 
Αθήνα, Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλ. Σούτζου.
της Μαρίας Μποϊλέ
Ο Κωνσταντίνος Μαλέας (Κωνσταντινούπολη, 1879 – Αθήνα, 1928) υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Μεταϊμπρεσιονιστές Έλληνες ζωγράφους των αρχών του 20ού αι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και, το 1901, έφυγε για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία, αρχικά στην αρχιτεκτονική. Στο Παρίσι, ο νεαρός Μαλέας γράφτηκε στην Ανώτερη Κρατική Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών και παράλληλα μαθήτευσε στο εργαστήρι του Ανρί Μαρτέν (Henri Martin 1860-1943), ο οποίος ήταν καταξιωμένος ζωγράφος του Συμβολισμού και του Νεοϊμπρεσιονισμού εκείνη την εποχή.

Ένα πρώτο δείγμα του έργου του παρουσίασε στα χρόνια της μαθητείας του, όταν συμμετείχε στην ομαδική έκθεση ομογενών και Τούρκων ζωγράφων, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1904. Τρία χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Παρίσι και επέστρεψε στην Πόλη. Από εκεί, το 1908, πήγε στη Συρία και την Παλαιστίνη, το 1909 στην Αίγυπτο και το 1910 στο Λίβανο. Στη διάρκεια των χρόνων αυτών ζωγράφιζε ασταμάτητα και συχνά έστελνε ανταποκρίσεις στον περιοδικό τύπο της Κωνσταντινούπολης με επιγραφές των τόπων και των συναισθημάτων που του προκαλούσαν.
Όταν την ίδια χρονιά επέστρεψε στη βάση του, γνωρίστηκε με τον Γιώργο Τσορμπατζόγλου, του οποίου την κόρη Ευφροσύνη παντρεύτηκε εν έτει 1913. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά το 1917 μετακόμισε στην Αθήνα.
undefined
Αράπης, Λάδι σε χάρντ μπορντ , 50 x 47 εκ., 
Αθήνα, Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλ. Σούτζου.
MaleasDelphi
Στην πρωτεύουσα, ο Μαλέας, διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στις έντονες ζυμώσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 1917-20 στην τέχνη και την εκπαίδευση. Από τα νεανικά του χρόνια αρθρογραφούσε στον ελληνόφωνο τύπο της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και, από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, σε εφημερίδες και περιοδικά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ο κ. Κωτίδης αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτό το γεγονός τα εξής: “Η δραστηριότητα αυτή εκφέρεται σε ευρύτατη γλωσσική γκάμα, από έναν ακραίο δημοτιστικό φονταμεταλισμό ως την καθαρεύουσα. Αρκετά στοιχεία της δείχνουν ότι ο Μαλέας ήταν διαποτισμένος από τις ιδέες ενός ουτοπικού σοσιαλισμού”.
Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της «Ομάδας Τέχνης», της πρώτης οργανωμένης κίνησης καλλιτεχνών που στόχο είχαν την ανανέωση της ελληνικής τέχνης και την αποδέσμευσής της από τον ακαδημαϊσμό της Σχολής του Μονάχου. Παράλληλα, ως στενός συνεργάτης των Γληνού, Δελμούζου και Τριανταφυλλίδη, εργάστηκε σε αρκετές επιτροπές μαζί τους για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Επιπλέον, εικονογράφησε το 1918 το νέο αναγνωστικό για την πρώτη Δημοτικού, το περίφημο Αλφαβητάρι με τον Ήλιο.
undefined
Δελφοί, Λάδι σε μουσαμά, 61 x 77 εκ., Αθήνα,
 Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλ. Σούτζου.
Το 1920 ταξίδεψε στη Σπάρτη, το Μυστρά, την Ολυμπία και τη Νάξο, και τον επόμενο χρόνο στο Θέρμο της Αιτωλίας, συνοδεύοντας τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Ρωμαίο. Την περίοδο 1921 – 1923 έζησε και εργάστηκε στη Χίο και τη Μυτιλήνη και το 1923 τιμήθηκε με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών. Μετείχε στις εκθέσεις της “Ομάδας Τέχνη”, ενώ παρουσίασε έργα του και σε άλλες ομαδικές και σε συνολικά δέκα τρεις ατομικές εκθέσεις. Ένα χρόνο πριν το θάνατό του, στα 49 του χρόνια, επισκέφτηκε το Παρίσι και το Μόναχο. Το 1936 εστάλησαν έργα του στην Μπιενάλε της Βενετίας. Αναδρομικές παρουσιάσεις του έργου του πραγματοποιήθηκαν το 1929 στο Ζάππειο και το 1980 στην Εθνική Πινακοθήκη.
Η ζωγραφική του, μαζί με αυτή των άλλων αντιακαδημαϊκών καλλιτεχνών της Ομάδας Τέχνη, αποτέλεσε την έκφραση του φιλελευθερισμού της κυβέρνησης Βενιζέλου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπήρξε, αδιαμφισβήτητα, ανανεωτής της ελληνικής ζωγραφικής, έχοντας ως αφετηρία ιμπρεσιονιστικά και μεταϊμπρεσιονιστικά πρότυπα, απεικόνισε κατά κύριο λόγο τοπία, στα οποία κυριαρχούν η σχηματοποίηση και τα δυνατά, καθαρά χρώματα που χτίζουν σε ενότητες τη σύνθεση.
undefined
Σαντορίνη, π. 1924 – 1928, Λάδι σε μουσαμά , 75 x 107 εκ.,
Αθήνα, Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλ. Σούτζου
Λέγεται ότι ο Μαλέας επηρεάστηκε κυρίως από τους τρεις μεγάλους Μεταϊμπρεσιονιστές Σεζάν, Γκωγκέν και Βαν Γκογκ, από τους Συμβολιστές και τους Φωβιστές. Εκτός των άλλων, τα έργα του διακρίνονται για τα πολύ φωτεινά («εκτυφλωτικά») χρώματα και τις πλατιές πινελιές, και έφεραν επανάσταση στα τότε στάσιμα νερά της ακαδημαϊκής αθηναϊκής ζωγραφικής.
Οι συντηρητικοί κριτικοί της εποχής του, χαρακτήρισαν τα έργα του ως «τα ιδιοτροπότερα εις χρώμα και σχέδιο». Μόνον ο Φώτος Πολίτης αναγνώρισε αμέσως την αξία του Μαλέα συνιστώντας στους νεαρούς ζωγράφους «να αφήσουν προς στιγμήν τους δασκάλους τους και να σπεύσουν να πάρουν μαθήματα από τον καλλιτέχνη».
Σήμερα, το έργο του Μαλέα θεωρείται πάντα επίκαιρο, «ως θεμέλιο και σημείο αναφοράς για την αποφασιστική στροφή της ελληνικής ζωγραφικής προς τη μοντέρνα τέχνη».
Βιβλιογραφία:
- Κωτίδης Α., Κωνσταντίνος Μαλέας, εκδόσεις Αδάμ, Αθήνα 2000

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ


apostolopoulosΤου ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
…Αλλά και αν γίνει κανείς δεν θα έχει καταλάβει ακριβώς το γιατί. Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου για τη Συρία (“Τα τύμπανα του πολέμου“) ότι ο πόλεμος δεν καταργεί ούτε τη λογική ούτε την πολιτική. Ούτε έχει τη δική του «παράλογη λογική», όπως λένε κάποιοι, υποτίθεται προοδευτικοί, κολλημένοι στο ιδεολόγημα πως τα πάντα λύνονται με ευπρεπείς διαλόγους σε ένα τραπέζι μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Ο πόλεμος, ως μέθοδος επίλυσης των διαφορών, ήταν ανέκαθεν οργανικά δεμένος με τη ζωή των ανθρώπων σε όλη τη Γη, αδιακρίτως καθεστώτος. Δεν είναι εφεύρεση του ιμπεριαλισμού ο πόλεμος, είναι πολύ-πολύ παλιότερος. Ας θυμηθούμε πχ ότι η σύγκρουση των Ευρωπαίων με τους Άραβες χρονολογείται από τις Σταυροφορίες και τα γεωπολιτικά συμφέροντα της εποχής, αναλλοίωτα έκτοτε.
Και με επίμονο επιχείρημα τις θρησκευτικές διαφορές. Κάτι που αντέχει σχεδόν χίλια χρόνια ως «αιτία πολέμου» δεν είναι επιδερμικό ζήτημα. Η θρησκεία δεν είναι επιφανειακό θέμα. Πρόκειται για διαφορετικό μήνυμα, άλλο τρόπο ζωής.

Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο…ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!!!





Posted: 04 Sep 2013 12:56 AM PDT
Ακόμη μια κρατικοδίαιτη κατσαρίδα, ο Καπόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου, που διορίστηκε πρόσφατα στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, κοσμεί τα σαλόνια της περιβόητης διαύγειας.
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, λέμε τώρα και καμιά μαλακία- κρατικοδίαιτος πληρωμένος δημοσιογράφος δεν είναι δημοσιογράφος, είναι κάτι άλλο, γιουσουφάκι ας πούμε-, διορίστηκε ΞΑΝΑ από τον ελεεινό στη διοίκηση, όπως αποδεικνύεται σήμερα, Αβραμόπουλο και στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτή η κρατικοδίαιτη δημοσιογραφική μαϊμού, που ούτε στην όψη τον γνωρίζω και ούτε με νοιάζει να τον μάθω, έχει στη διαύγεια και μία ακόμη απόφαση. 
Ο Αβραμό τον διορίζει συνεχώς και μιας ήταν Υπουργός Άμυνας ΚΑΙ στην προδοτική Κυβέρνηση Παπαδήμου, με το θανατηφόρο για την Ελλάδα PSI.
Εδώ η απόφαση για αυτοδίκαιη λήξη της θητείας του:
undefined
Ο Καπόπουλος ήταν διορισμένος και στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος.
Τώρα, ποιος τον διόρισε στην ΕΡΤ το αφήνω σε εσάς και στη φαντασία σας να το βρείτε.
Παραθέτω μέρος της λίστας με τα 146 ονόματα συμβασιούχων της ΕΡΤ που απολύθηκαν από την Κυβέρνηση του ΓΑΠ στις 18 Ιανουαρίου 2011.
undefined
Αυτοί συνεχίζουν όσα έκαναν και πριν τη χρεοκοπία της χώρας. 
Τυφλός είσαι? Πως τους πιστεύεις ότι σώζουν τη χώρα?
Πλέον όλοι γνωρίζουμε τι παίζει.
Δεν υπάρχει δικαιολογία. 
Γίνεσαι συνένοχος όσο τους πιστεύεις και τους ψηφίζεις…
by ago
Posted: 03 Sep 2013 11:42 PM PDT
Αυτούς ψήφισες για να αλλάξουν τη χώρα.
Με τη ψήφο σου σε κάνουν συνένοχο στο μεγαλύτερο έγκλημα που συνετελέσθη ποτέ στη χώρα μας, αλλά εσύ για έναν περίεργο λόγο κάνεις ότι δεν το βλέπεις.
Δεν αλλάζουν τη χώρα, αλλάζουν μόνο τη ζωή σου.
Συμπεριφέρονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόντουσαν και έριξαν τη χώρα στα βράχια των παγκόσμιων τοκογλύφων, χρεοκοπώντας κοινωνία και οικονομία.
Ο δήθεν Διπλωμάτης Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσκυνημένος μια ζωή στα ξένα συμφέροντα, διορίζει αβέρτα και ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ τον προσωπικό του στρατό, σε όποιο Υπουργείο κι αν είναι.
Πρώτο παράδειγμα ο Θεόφραστος Οικονομίδης.
Άκρως γαλάζια διαχρονική κρατικοδίαιτη κατσαρίδα, εκτός από τα πρώτα χρόνια του εργατικού του βίου, δούλευε σε διάφορες εφημερίδες των ολιγαρχών, από ένα σημείο και μετά τον ταΐζει μόνο το χρεοκοπημένο Κράτος μας. Το περηφανεύεται και μόνος του στο βιογραφικό του.
undefined
Όπως βλέπουμε στην παρακάτω απόφαση, το 2011 που δεν ήταν πλέον Δήμαρχος Φιλοθέης, διορίστηκε από το έτερο γαλάζιο κομματόσκυλο, καυτό υποστηρικτή του Μνημονίου και του Μπουμπούκου, και σημερινό Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη.
undefined
Όταν έληξε η σύμβαση εργασίας, ποιας εργασίας δηλαδή, της τεμπελιάς, στο Δήμο προτίμησε τη ζεστή αγκαλιά του Δημήτρη Αβραμοπουλου και άνοιξε τα φτερά του και προσγειώθηκε στο πεντάγωνο.
undefined
Με τον Αβραμόπουλο δεν τελείωσα, ας μην ησυχάσει, έχει μεγάλο στρατό ο…διπλωμάτης και τον μετακομίζει, σαν γύφτικο τσαντίρι, από Υπουργείο σε Υπουργείο.
Αργότερα τα καλύτερα…
 by ago

Αλβανοί μαχητές στη Συρία εναντίον Άσαντ και με το μέρος των φανατικών


4/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις
Αλβανοί μαχητές στη Συρία εναντίον Άσαντ και με το μέρος των φανατικών
«Πολλοί Αλβανοί πολεμούν στη Συρία, αλλά αποτελούν μέρος των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων και όχι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται ενάντια στον πρόεδρο Μπασαρ αλ Άσαντ» δήλωσε στην εκπομπή «Wake Up» στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel τον Τιράνων ένας από τους διοικητές των ανταρτών στην πόλη της Idlebit.
Ο Αχμαντ Τραντ επιβεβαίωσε αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συμμετοχή πολλών Αλβανών στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Ο Τραντ είπε, ότι «στη Συρία έχει πολλούς Αλβανούς που μάχονται εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά δεν αποτελούν μέρος των επαναστατών, αλλά των ριζοσπαστικών φονταμενταλιστικών ομάδων που αγωνίζονται να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ και να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος, στο οποίο η Δαμασκός να είναι το κέντρο του χαλιφάτου, όπως χίλια χρόνια πριν».
http://www.newsbomb.gr

Ιντερφάξ: “Καταπλέει «Moskva» στην Α. Μεσόγειο”


undefined
Το πρακτορείο Ίντερφαξ μεταδίδει από την Μόσχα, ότι η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva έχει ήδη αποπλεύσει από τον Βόρειο Ατλαντικό όπου εκτελούσε γυμνάσια με τον Στόλο της Βόρειας Θάλασσας και πάση δυνάμει καταπλέει στην Α.Μεσόγειο όπου αναμένεται να φτάσει στα τέλη της ερχόμενης

Υπερβολικά υψηλός είναι ο αριθμός των θυμάτων στις τάξεις των αφγανικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον διοικητή του ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟ: Υψηλός ο αριθμός των απωλειών των αφγανικών δυνάμεων






Η αφγανική αστυνομία και ο στρατός υφίστανται μεγάλες απώλειες στο πολεμικό μέτωπο κι ίσως χρειαστούν έως και πέντε χρόνια ακόμη την υποστήριξη της Δύσης προτού να είναι σε θέση να αυτονομηθούν, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.
Στην ίδια συνέντευξη, ο στρατηγός Ντάνφορντ δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κρίνει κάποιος αν ήταν σωστή η απόφαση του ΝΑΤΟ να τερματίσει τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν την Άνοιξη.
Οι δυτικές δυνάμεις επισήμως προσέφεραν μόνο εκπαίδευση και επιμελητειακή υποστήριξη στον αφγανικό στρατό και την αστυνομία κατά τους θερινούς μήνες οπότε κλιμακώνονται οι συγκρούσεις.
Ο Ντάνφορντ παραδέχτηκε ότι οι διοικητές του ΝΑΤΟ και των αφγανικών δυνάμεων ανησυχούν για τα υψηλά ποσοστά των απωλειών από τις τάξεις των αφγανικών δυνάμεων, που ανέρχονται συστηματικά σε περισσότερους από 100 νεκρούς την εβδομάδα.

Πόλεμος Συρίας: Πέντε ερωτήματα για ηλίθιους



04.09.2013

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΛΓΙΑ


«ΟΚ! Το πιάσαμε. Σύμφωνα με τον κ. Ομπάμα, τους συμβούλους του, τους συμμάχους του, τους μεγάλους και τρανούς διεθνολόγους όλοι εμείς είμαστε απλά ηλίθιοι. Δέκα χρόνια μετά την τραγελαφική εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, η οποία άφησε πίσω της εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να δώσουμε την συγκατάθεση μας για έναν νέο πόλεμο στην Συρία. «Συγγνώμη έκανα λάθος. Τα χημικά του Σαντάμ θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Συρία», είναι σαν να μας λέει ο Ομπάμα. Και εμείς οι ηλίθιοι θα πρέπει να τον πιστέψουμε.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ-Κίνα: Έκαναν σεξ μέσα σε ταξί μέρα μεσημέρι σε κεντρική λεωφόρο!

Οδηγοί παραλίγο να τρακάρουν στην προσπάθειά τους να δουν καλύτερα...

Σε ώρα αιχμής ένα ζευγάρι ήρθε... πιο κοντά, ενώ ο οδηγός οδηγούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα

Η καραμέλα των βρετανικών βάσεων



Όταν ένας βουλευτής μιλά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα πρέπει πρωτίστως να εκπροσωπεί και τις επιθυμίες των ψηφοφόρων του και όχι του κόμματός του
Ξανακτύπησε το… ξυπνητήρι εναντίον των βρετανικών βάσεων και ξανά προς τη… δόξα τραβά! Το ίδιο παραμύθι εδώ και μισόν αιώνα, κάθε φορά που είτε θα δημοσιευθεί κάποια μελέτη στο Λονδίνο για τις βάσεις, κανένα δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο για περικοπές στους προϋπολογισμούς, κάποια επίσκεψη στις βάσεις, και τώρα η… επίθεση κατά της Συρίας. Και όλα αυτά, καθώς η βρετανική Βουλή, διά ψηφοφορίας, απέρριψε την πρόταση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και της κυβέρνησής του, για οποιαδήποτε στρατιωτική ανάμιξη της Βρετανίας εναντίον της Συρίας. Συγκεκριμένα, παράλληλα με τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή των Κοινοτήτων, το ίδιο θέμα συζητούσαν και στη Βουλή των Λόρδων το βράδυ της ψηφοφορίας, όπου η απόφαση ήταν και εκεί αρνητική.