Ετικέτες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

WikiLeaks: Σχέδια εισβολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

WikiLeaks: Σχέδια εισβολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Οκτωβρίου 20, 2012
WikiLeaks: Σχέδια εισβολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία
Διπλωματική ένταση έχει προκληθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ύστερα από τη διαρροή τηλεγραφήματος στο WikiLeaks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρεται να έχει την υπογραφή της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κίντον και σύμφωνα με αυτό, ….το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο για μαζική επίθεση στην Ρωσία!

Πονοκέφαλος για την Ισπανία οι εκλογές στη χώρα των Βάσκων


Πονοκέφαλος για την Ισπανία οι εκλογές στη χώρα των Βάσκων



undefined
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εκλογές στη χώρα των Βάσκων, δείχνουν μεγάλη άνοδο των αυτονομιστών. Την Κυριακή θα γίνουν οι περιφερειακές εκλογές και πιθανή επικράτηση των αυτονομιστών θα φέρει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Συγκεκριμένα η Wall Street Journal επισημαίνει πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των Βάσκων αυτονομιστών είναι αρκετά υψηλά, των οποίων μέλη στο παρελθόν κατέφευγαν στη βία στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους

Ρωσία: Επιτυχημένη η δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων



undefined
Σε επιτυχημένη δοκιμή πυραύλων στρατηγικής σημασίας προχώρησε την Παρασκευή η Ρωσία , γεγονός που επαναβεβαιώνει τη θέση της ως στρατιωτικής δύναμης, σε μια περίοδο που έχει φουντώσει και πάλι η συζήτηση για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, από το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι εντάσεις με αφορμή τη συριακή κρίση. Μια πρώτη δοκιμή ενός πυραύλου τύπου Topol έγινε στις 13:12, τοπική ώρα, από το διαστημικό κέντρο του Πλέσετσκ, στη βόρεια Ρωσία, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του. "Η κεφαλή του πυραύλου έφτασε στο στόχο της με απόλυτη ακρίβεια, στην Κούρα της χερσονήσου Καμτσάτκα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται εδώ και 24 χρόνια και η δοκιμή τους τώρα έγινε για να διαπιστωθεί η σταθερότητα και η διάρκειά τους. 
Άλλη μία δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R έγινε με επιτυχία από ένα υποβρύχιο στη θάλασσα του Οχότσκ. "Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει το υψηλό επίπεδο" των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ. Τέλος, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη Δημοκρατία των Κόμι, στη βόρεια Ρωσία. "Όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν το στόχο τους" είπε ένας εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορία

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΠΟΣΧΗΣΕΩΝ

Τα αποσχιστικά κινήματα στην Ευρώπη




Χρήστος Ιακώβου

Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Η πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέϊβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της αυτόνομης περιοχής της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για εμβάθυνση της αυτονομίας της Σκωτίας προέκυψε σε μία περίοδο όπου οι διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη με πολιτικό σύνθημα την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας αναστατώνοντας την ΕΕ σχετικά με τη διάσταση που λαμβάνουν αλλά και μέλλον των αποσχιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. 

Η Ελένη των Ποιητών (Σεφέρη και Ρίτσου)

Τόσο η Ελένη του Ρίτσου όσο και του Σεφέρη, αν και τις χωρίζουν περίπου 20 χρόνια και παρουσιάζουν αρκετές διαφορές, έχουν και αρκετές ομοιότητες, οι οποίες θα μπορούσε να οφείλονται τόσο στο κοινό θέμα όσο και στα κοινά βιώματα των ποιητών.