Ετικέτες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Νεκροί Ιταλός φωτορεπόρτερ και ο διερμηνέας του στο Σλαβιάνσκ .



Ο Ιταλός φωτορεπόρτερ, Αντρέα Ρονκέλι, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου Cesura και εργαζόταν γι αυτό, σκοτώθηκε χθες στο χωριό Αντρέεβκα, κοντά στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας–οχυρό των φιλορώσων αυτονομιστών–μαζί με τον διερμηνέα του Αντρέι Μιρόνοφ, ρωσικής καταγωγής με ιταλικό διαβατήριο, επιβεβαίωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απίστευτο: Ανήμερα των εκλογών έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ!



Συνταγματικό, νόμιμο και μη αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο.
Η απόφαση λήφθηκε με πλειοψηφία 15 υπέρ και 10 κατά, ενώ παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι οι απολύσεις των 2.915 εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.

Με την υπ” αριθμόν 1901/2014 απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ, που δημοσιεύθηκε προχθές, δύο ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, απορρίπτει την αίτηση της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Από τους δικαστές απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της ΠΟΣΠΕΡΤ ως αβάσιμοι.

Στίβεν Ράνσιμαν: Επί 11 αιώνες η Κωνσταντινούπολη ήταν το κέντρο ενός κόσμου φωτός. Τώρα έγινε η έδρα της θηριωδίας, της αμάθειας, της μεγαλόπρεπης ακαλαισθησίας!

Της Χρυσοθέμιδας Χατζηπαναγή
Παραμονές της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης και ο απανταχού Ελληνισμός, όσο κι αν περί άλλα τυρβάζει, όσο κι αν συνθλίβεται στις μυλόπετρες της λήθης ή επαναπαύεται σε οάσεις περιστασιακής μνήμης, δεν μπορεί να μη σταθεί με δέος οδυνηρής περίσκεψης μπροστά στο κοσμοϊστορικό ορόσημο της αποφράδος εκείνης ημέρας: της 29ης Μαΐου 1453, που σηματοδοτεί το πέρασμα από τον ένδοξό μας Βυζαντινισμό, κατά τον Καβάφη, στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας και του οθωμανικού εκβαρβαρισμού.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η.Π.Α. (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Μεταξύ του αμερικανικού αετού και της ρωσικής αρκούδας…
Του Σάββα Ιακωβίδη
Η στροφή της Κύπρου προς τις ΗΠΑ ενδέχεται να ενοχλήσει τη Μόσχα. Σημαντική και ιστορική η παρουσία του Αμερικανού Αντιπροέδρου. – Δύο κρίσιμα ερωτήματα: Πώς η Κύπρος θα αξιοποιήσει τις θέσεις του; Μήπως η Κύπρος θα θυσιαστεί στους στρατηγικούς και ενεργειακούς στόχους των ΗΠΑ και άλλων διεθνών δρώντων και της Τουρκίας;

Αντιδράσεις από την επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κριμαία .



Ως «εσκεμμένη πρόκληση» χαρακτήρισε η Ουκρανία την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Κριμαία και κατήγγειλε ότι η επίσκεψη αυτή  στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της χώρας κατά τη σημερινή ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Έμεινε 10 ημέρες “θαμμένος” για να γλιτώσει από τους Τούρκους του Αττίλα


Πολλές από τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην προσπάθεια άμυνας της τουρκικής εισβολής το 1974 μοιάζουν με κινηματογραφικά σενάρια.
Πρόσφατα η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων έκανε γνωστό ότι αναζητά τέσσερις Ελληνοκύπριους για τους οποίους είχε πληροφορίες ότι Τουρκοκύπριοι δολοφόνησαν κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Σημιανού της Κοντέας.
Με τους τέσσερις αγνοούμενους την μοιραία όπως φαίνεται εκείνη μέρα, ήταν και ο Παναγιώτης Παναγιώτου ο οποίος διηγήθηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος την απίστευτη ιστορία τους.
Σύμφωνα με τον Παναγιώτου οι τέσσερις συνελήφθησαν «όπως έμαθε πρόσφατα» από Τούρκους που τους πήγαν στο Άρσος και από εκεί θα τους μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές. Κάπου στον δρόμο ωστόσο δύο Τουρκοκύπριοι είπαν στους Τούρκους στρατιώτες «αφήστε τους να τους πάρουμε εμείς». Εκ τότε χάθηκαν τα ίχνη τους, ενώ υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι τους πυροβόλησαν επί τόπου.
Η απίστευτη Ιστορία:

Το μόνο κόμμα που πραγματικά κέρδισε σήμερα (μια πρώτη “ανάγνωση” των εκλογικών αποτελσμάτων)


Anexartiti.png
του Διονύσιου Βούτου
Ποίο ήταν το Το μόνο κόμμα που πραγματικά κέρδισε σήμερα;
Οι ΑΝΕΛ … Ναι μάλιστα οι ΑΝΕΛ .. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα να πιάσει πάνω από 3% και πίστευα πως θα είχε την ίδια τύχη με την ΔΗΜΑΡ που απορροφήθηκε από το ποτάμι και το πασοκ , μια και η πόλωση ήταν τεράστια ..

Η ιστορία του ξυρίσματος



Πότε ξεκίνησαν να ξυρίζονται άντρες και γυναίκες

Άντρες και γυναίκες έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους με τις τρίχες του σώματός τους.  Μάλιστα, πιστεύεται ότι ήδη από το 4000 π.Χ. οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν επικίνδυνες ουσίες, όπως αρσενικό και ασβέστη, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ, οι Αιγύπτιοι –που μάλλον δεν αρκούνταν σε μισές δουλειές- αφαιρούσαν όλες τις τρίχες του σώματός τους από την κορφή ως τα νύχια!
Εκτός από το ότι τους άρεσε η… λεία εμφάνιση, η πρακτική αυτή είχε μάλλον πιο… πρακτικούς σκοπούς.
Η μη ύπαρξη τριχών αποθάρρυνε τη διάδοση ασθενειών και παρασίτων, όπως οι ψείρες και άλλα ανατριχιαστικά μικροσκοπικά έντομα.
Περί το 500 π.Χ. οι γυναίκες της αρχαίας Ρώμης είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν ελαφρόπετρες και μια πρωτόγονη μορφή ξυραφιού για την αφαίρεση τριχών.

Απ’ την εξουσία στην ανυπαρξία: μισή πλατεία δρόμος!..



Όση ακριβώς και η χθεσινή συγκέντρωσή σας κύριε ”πρωθυπουργέ”!
Ούτε καν μισό τσιγάρο δρόμος! Μισή πλατεία! Τρία λεπτά! Το πολύ! Από τα σκαλάκια μέχρι την εξέδρα σας!
Περισσότερο πρόβλημα στην κυκλοφορία προκάλεσαν τα πούλμαν απ’ την Καλαμάτα, παρά η λαοθάλασσα(!) των πιστών οπαδών σας!
Και τί δεν θα δίναμε να είμασταν εκείνη την ώρα μέσα στην σκέψη σας. Να βλέπαμε και να μυρίζαμε τον πανικό σας! Η τέλεια απόλαυση! Η τέλεια εκδίκηση!
Έτσι είναι! Έγκλημα και Τιμωρία!
Και τα δικά σας εγκλήματα είναι πολλά. Και διαχρονικά. Σε βάθος χρόνου! Κύριε ”πρωθυπουργέ”!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΑΝΤ1…



kartesios250514
Σε μία χώρα με το μέγεθος και τον πληθυσμό της Ελλάδας όπου βρίσκονται 1.441 άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν εαυτούς μεταξύ των αξιότερων για  να διοικήσουν το δήμο τους, 105 άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι οι καταλληλότεροι για να διοικήσουν περιφέρεια, χιλιάδες άλλοι που νιώθουν

Να τελειώνουμε με τον καρκίνο…



Αυτό που έχουμε να χειριστούμε ως πολίτες, ως κοινωνία, ως λαός δεν είναι απλά η διαδικασία ανάθεσης της διακυβέρνησης ή η αλλαγή μιας εξουσιαστικής αρχής.
Αλλά πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε απ’ τον καρκίνο. 

Τώρα εξαφανίστε τους…


https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31.0-8/10272590_825895570771069_5910670766092109161_o.jpg
Αυτοί που εξαπάτησαν το λαό και εκλέχτηκαν υποσχόμενοι άκρως αντίθετα πράγματα με αυτά που έκαναν μετέπειτα ως κυβέρνηση.
Αυτοί που με την ίδια ευκολία που μείωναν μισθούς και συντάξεις των πεντακοσίων ευρώ και καταργούσαν επιδόματα, παράλληλα, διέγραφαν στα μουλωχτά, με κρυμμένες τροπολογίες, χρέη εφοπλιστών και πετρελαιάδων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.