Ετικέτες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Η «γέννηση» ενός μαρξιστή-λενινιστή


10/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις
ernesto-che-guevara-mottas-1Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την συμπλήρωση 45 χρόνων από την άνανδρη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία στις 9 Οκτώβρη 1967.
Του Νικόλαου Μόττα*.

Φανταράκια


undefined
Γραμμένο γιά τούς στρατιτες μας στήν λβανία (1940-1941).

Το Σπύρου Μελ

ταν τό δς μπροστά σου δύνατο, ζαρωμένο, ξύριστο, συφοριασμένο, ζαλωμένο τό σάκκο νά πηγαίν μονοπάτια καί κουτσαίνοντας, δέ δίνεις οτε μιά δεκάρα:

― Ατός εναι ρωας;

, λοιπόν, ναί… ατός εναι!

λοι ο ξένοι χουν τήν ατή κπληξι στήν πρώτη παφή: «μένα, κύρ Φράγκο –σάν νά τούς λέ φωνο τό στρατιωτάκι– δέν μπορες νά μ’ ξηγήσς εκολα… Εμαι μεγάλο θέμα μελέτης».


Εναι νας ρωας, πού δέν ξέρει τίποτε πό τόν αυτό του· πού δέ νιώθει τόν ρωισμό του· πού κινεται στήν τμόσφαιρα τς ποποιΐας, σά νά ταν πιό καθημερινή του πραγματικότης.

Η πρώτη χρεοκοπία στον κόσμο, Δήλος 454 π.Χ.


10/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 23 εμφανίσεις
Επισήμως, η πρώτη χρεοκοπία παγκοσμίως σημειώθηκε το -454 στον Ναό της Δήλου.
Τον 4ο αιώνα π.Χ. στον Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων-κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας.
Εκεί φυλασσόταν το τεράστιο ποσό των εισφορών των συμμάχων και εκεί γίνονταν οι συναντήσεις των αντιπροσώπων.

Η Δυναμη του Ηχου στην Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία



Ο ήχος και η φωνή επικοινωνώντας άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές του νου, θεωρείται ως το αρχαιότερο μέσο θεραπείας. Σήμερα είναι πλέον αποδεκτή η θεραπευτική δύναμη του ήχου. Από παλιά ιερείς, θεραπευτές, φιλόσοφοι και μουσικοί πίστευαν, ότι η δύναμη του ήχου και γενικά της μουσικής μπορεί να φέρει σε αρμονία σώμα και νου του ανθρώπου. Ο ήχος έχει πρόσβαση στις βαθύτερες καταστάσεις της συνείδησης. Οι απεριόριστες χρήσεις της δύναμης του ήχου ήταν αρκετά γνωστές στους Αρχαίους Έλληνες. Ευρύτατα διαδεδομένη ήταν η χρήση επωδών, που θεωρούνταν ιαματικά άσματα ή λόγια, που αποδίδονταν στον Ασκληπιό. Μ’ αυτά πίστευαν, ότι θεραπεύονταν τραύματα και κάθε νόσος.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ (1) ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ...ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗ 4.109 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ...ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥΣ.


Τα παπαγαλάκια της Χούντας Σαμαρά έπιασαν πάλι δουλειά.
Χωρίς ίχνος δεοντολογίας παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό ότι η τελευταία- χρονικά- αυτόχειρας, πρόσφατα απολυμένη της ΕΤ3, είχε, λέει, ψυχολογικά προβλήματα, γι αυτό και πήδηξε από το μπαλκόνι.
Αντιγράφοντας το ρεπορτάζ του thestival.gr ενημερώνουν αληθώς το κοινό για το γεγονός(η είδηση στο πράσινο πλαίσιο).
Δεν παραλείπουν όμως να προσθέσουν μια παράμετρο που μόνο την Κυβέρνηση βολεύει και κανέναν άλλον.

Από την κόρη της έμαθε για το Νόμπελ Λογοτεχνίας η Αλις Μονρό




Είναι από τις πιο γνωστές και σημαντικές διηγηματογράφους παγκοσμίως.
Η Καναδή συγγραφέας Άλις Μονρό είναι η νικήτρια της φετινής απονομής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Eίναι μάλιστα η πρώτη πολίτης του Καναδά και η δέκατη τρίτη γυναίκα που τιμάται με το βραβείο αυτό.

Central Asia: The Complexities of the Fergana Valley


10/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις
Fergana-pop-dense_0

Summary

A recent border dispute in the Fergana Valley, the core of Central Asia, highlights the growing tensions in the strategic and contested region. Kyrgyz and Uzbek border patrol units were removed from the Ungar-Too area in Kyrgyzstan’s Jalal-Abad region Oct. 2, after a two-week standoff over an alleged Uzbek border incursion into the area. Such incursions, coupled with ethnic tensions and sporadic violence, have become increasingly common in the Fergana Valley region, which is split between Kyrgyzstan, Uzbekistan and Tajikistan.
The valley has long been the population and agricultural heartland of Central Asia. It has also been one of the most unstable areas in the region since the collapse of the Soviet Union due to several factors, including diverse and interspersed populations, complex borders, dwindling resources and religious extremism.

Γυμνόστηθες στην ισπανική βουλή οι ακτιβίστριες της Femen



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ
Μία ακόμη γυμνόστηθη διαμαρτυρία, πραγματοποίησαν οι ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, αυτή την φορά μέσα στο ισπανικό κοινοβούλιο, στη Μαδρίτη.
Γυμνόστηθες στην ισπανική βουλή οι ακτιβίστριες της Femen
Οι ακτιβίστριες έβγαλαν τις μπλούζες τους και προέταξαν τα γυμνά τους στήθη, πάνω στα οποία είχαν γράψει: «Η έκτρωση είναι ιερή».
Αν και προέβαλαν αντίσταση, εν τέλει απομακρύνθηκαν…σηκωτές από την αίθουσα του κοινοβουλίου.
Εθνος

Τι είναι το «κόμμα του τσαγιού» που θέλει να εξαφανίσει τον Ομπάμα....


«ΗΠΑ, κάτι περισσότερο από μία χώρα», διατρανώνει ένα δημοφιλές πατριωτικό σύνθημα των συντηρητικών Αμερικανών: «America – More than a country». Και πράγματι, οι ΗΠΑ ήταν, είναι και θα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή χώρα: είναι πολλές χώρες, όλες εκείνες που παίρνει «στο λαιμό» της κάθε φορά που στο εσωτερικό της ξεσπά κάποια κρίση, πάντα οικονομική, ακόμη κι όταν φέρει τον μανδύα της «απειλούμενης ασφάλειας».

Οι Γερμανοί ζητούν το κλείσιμο αεροδρομίων, παίζοντας το παιχνίδι της Τουρκίας!


Λουκέτο σε 22 αεροδρόμια της χώρας εισηγείται η γερμανική ιδιωτική εταιρία Lufthansa και Γερμανοί άτυποι σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση. Μια εισήγηση που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αφού την ίδια πρόταση είχαν καταθέσει και την άνοιξη του 2013, την οποία φέρεται να υιοθετεί και η Τρόικα.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CCIAS!!!!


Του Μάνου Ηλιάδη -


Με μια απόφαση-σκάνδαλο, το ΓΕΑ απέρριψε την υλοποίηση ενός εγκεκριμένου ήδη από τη στρατιωτική ηγεσία ελληνικής αναπτύξεως και χαμηλού κόστους αμυντικού συστήματος, το οποίο θεραπεύει τη μεγαλύτερη, αν όχι και τη μοναδική, απειλή την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, και συγκεκριμένως την απειλή που θα θέτουν σύντομα τα τουρκικά αεροσκάφη Stealth F-35 (τα πρώτα παραλαμβάνονται σε λιγότερο από δύο χρόνια), τα ήδη υπάρχοντα στο τουρκικό οπλοστάσιο χαμηλής ορατότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη HARPY και τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς.

To χρυσάφι του Μίδα 614



Του Κωνσταντίνου Μαυρίδη
Ο Τσιγάντες, οι λίρες και η προδοσία στην Αθήνα του 1943
tsigantes4
Το 1953, ένα έκτακτο στρατοδικείο δικάζει μια μεγάλη ομάδα στελεχών του ΚΚΕ για κατασκοπεία. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο μετέπειτα γραμματέας του κόμματος, Χαρίλαος Φλωράκης, ο Κώστας Λουλές, ο Λεωνίδας Τζεφρώνης και ο συγγραφέας Περικλής Ροδάκης.
Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και επισύρουν την ποινή του θανάτου και ο βασιλικός κατήγορος δεν χάνει την ευκαιρία να στολίζει τους κατηγορούμενους με τα κλασικά επίθετα της εποχής όπως «αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες», «προδότες του έθνους», κ.λπ.
Στο δικαστήριο έχει προσέλθει ως μάρτυρας κατηγορίας κάποιος ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον βασιλικό επίτροπο, συνεχίζει το στόλισμα των κατηγορουμένων με πληθώρα κοσμητικών επιθέτων αναλόγου ύφους.

Είναι «άκρο»;

 Του Νίκου Μπογιόπουλου
Η γερόντισσα, ετών 95, είναι ανασφάλιστη. Έκανε το «λάθος» στα νιάτα της να πολεμήσει το ναζισμό ως αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Το ελληνικό κράτος την «αντάμειψε» για την ΕΑΜική της δράση με το επίδομα των… 66 ευρώ!
Μέχρι τώρα η γερόντισσα τα κουτσοβόλευε με αυτά τα 66 ευρώ συν τα 340 ευρώ που έπαιρνε ως προνοιακή σύνταξη από τον ΟΓΑ. Αλλά το κράτος μας έχει προβλήματα. Κι αποφάσισε να δράσει.
Κι έδρασε: Πλέον, όποιος πέραν της προνοιακής σύνταξης λαμβάνει και κάποιο άλλο – «ανεξαρτήτως ποσού» – επίδομα, τότε η προνοιακή σύνταξη κόβεται. Έτσι από δω και πέρα η 95χρονη γερόντισσα, η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, θα «ζει» με τα 66 ευρώ (όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», 4/10/2013).

ΚΥΔΩΝΙ - ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Πολλοί πιστεύουν ότι το κιτρινωπό αυτό φρούτο, περίεργου σχήματος που θυμίζει μήλο και αχλάδι, προϋπήρχε του μήλου και μάλιστα πολλές αναφορές σε μήλα που αφορούν την αρχαιότητα, ουσιαστικά μιλούσαν για το κυδώνι, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας του μήλου που έδωσε η Εύα στον Αδάμ.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, μάλιστα, το κυδώνι συνδέεται με την Αφροδίτη, τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ενώ συχνά αναφέρεται ότι το χρυσό μήλο που της έδωσε ο Πάρις με αντάλλαγμα την ωραία Ελένη, ήταν κυδώνι, γι’ αυτό και θεωρείται ο καρπός της ομορφιάς και του έρωτα.

" Όταν ο γάμος γίνεται ρουτίνα... "


Οι παλιές καλές μέρες που ήταν γεμάτες ενδιαφέρον και δράση έχουν περάσει και τη θέση τους πήραν μέρες ίδιες μεταξύ τους.Είναι μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια, ειδικά αυτά που είναι μαζί πολλά χρόνια.

Ο κύκλος του 99


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 8, 2013
Από το βιβλίο του Αργεντίνου ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι, "Να σου πω μια Ιστορία".
undefined"Ζούσε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένας βασιλιάς πολύ θλιμμένος που είχε έναν υπηρέτη χαρούμενο και αισιόδοξο. Κάθε πρωί ξυπνούσε τον βασιλιά πηγαίνοντας του το πρόγευμα, τραγουδούσε χαρούμενα στιχάκια, του έκανε αστείους μορφασμούς. Στο κεφάτο πρόσωπό του υπήρχε πάντα ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο, αλλά και όλη του η ζωή ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη. Κάποια μέρα ο βασιλιάς δεν άντεξε και τον ρώτησε:
-Ποιο είναι το μυστικό σου?
-Ποιο μυστικό Μεγαλειότατε?
-Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ποιό είναι το μυστικό της χαράς σου. Λέγε γρήγορα.
-Μα…δεν υπάρχει μυστικό Μεγαλειότατε.
-Πως τολμάς να λες ψέμματα σ´εμένα. Έχω κόψει κεφάλια για πολύ μικρότερες προσβολές, από ένα ψέμα.

Oντολογία και Hθική


10/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 5 εμφανίσεις
 zizioulasΜητρ. Περγάμου Ιωάννης
Η ηθική έχει επικρατήσει πλέον οριστικά στη ζωή μας, αλλά και στη ζωή της Εκκλησίας. Διδάσκεται στα σχολεία και στις Θεολογικές Σχολές, και αποτελεί για όλους τους χριστιανούς κάτι ισάξιο –αν όχι μεγαλύτερο και σπουδαιότερο– από το Δόγμα. Η παράβαση του Δόγματος είναι διαρκώς και περισσότερο ανεκτή στην κοινωνία, αλλά και στην Εκκλησία, αλλά η παράβαση της ηθικής είναι απαράδεκτη.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στην Ορθόδοξη παράδοσή μας, η Ηθική, ακόμα και ως όρος, είναι άγνωστη μέχρι τα νεότερα χρόνια. Δεν απαντά σχεδόν καθόλου στους Πατέρες της Εκκλησίας, ούτε διδασκόταν στα Σχολεία μέχρι πρόσφατα. Πρόκειται για όρο δυτικής προελεύσεως, ο οποίος όμως, όπως και τόσα άλλα, εδραιώθηκε στην Εκκλησία μας.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δήμαρχος

Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης… που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί
που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της χώρας του,
πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο
Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και
στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο
καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας
του. Για παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα,
κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του. Γενικά
δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να
πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε.
Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν,
αυτοχρίστηκε “υπερπολίτης” και απολύθηκε στους δρόμους βάζοντας
ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά
επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν.
Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους.
Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει
στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους
παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου πείτε. Οι
πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής
συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους
πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροϊδία, παρά τα πρόστιμα. Αμέσως
μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους
κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για
να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό. Και βουαλά!
Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.
Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι
γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η
συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι
γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε. 700.000 γυναίκες
γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της
αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδυ. Το καλύτερο; Μοίρασε στους
πολίτες ταμπέλες με up και down για να επιδοκιμάζουν ή να
αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά
που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως
περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά.
Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που
ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό
του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν
υποδειγματικό ταξιτζή. Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να
δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της
Ζέβρας και είχαν την προσωπική του υποστήριξη. Ίδρυσε επίσης
ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα
(!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα.
Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε
αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα
εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και
ιδιαίτερα σοκαριστικό.
============================================================================================
Όχι, δεν είναι παραμύθι.
Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus,
τον δήμαρχο της Μπογκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο
παράξενος αυτός δήμαρχος, ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα
συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα. Ένα από τα συμπεράσματά
του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις να τη
μεταδόσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας.
Μόνο έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές…
Δεσμός

www.olympia.gr

Πώς "στήνονται" οι τηλεοπτικές εκπομπές ...


Να σας πώ λοιπόν, δύο τρία πραγματάκια για το πώς "στήνονται" οι τηλεοπτικές εκπομπές και με ποιά κριτήρια.
Μπας και ξεστραβωθείτε δηλαδή..

Οργιο κομματικών προσλήψεων στα πανεπιστήμια


Το 2012-13 τα ΑΕΙ είχαν 1.939 μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ άλλοι 4.232 είχαν προσληφθεί με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Του Απόστολου Λακασά
Οργιο προσλήψεων με κριτήρια νεποτισμού ή και κομματικά σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα μεγάλα πανεπιστήμια την τελευταία δεκαπενταετία καταγγέλλεται σήμερα, ενόψει της «ονομαστικοποίησης» σε οκτώ ΑΕΙ των συνολικά 1.349 θέσεων διαθεσιμότητας.

President Obama Explains the Shutdown


The White House
To Me
Oct 9 at 9:26 PM
The White House Wednesday, October 9, 2013
 

Yesterday, eight days into the Republican government shutdown, President Obama spoke from the White House about the need for Republicans in Congress to stop threatening another recession just to sabotage Obamacare, stop demanding ransom just for doing their jobs, and just vote to reopen the government. He talked about the toll this shutdown is already taking on our country and the economy, and warned against the dire consequences of a default if Congress doesn’t act to prevent an economic shutdown.
Keeping the government running and paying the nation’s bills aren’t bargaining chips or a matter of negotiation – they’re a fundamental part of Congress’s job. Here’s how the President put it yesterday:
"If you're in negotiations around buying somebody's house, you don't get to say, 'Well, let's talk about the price I'm going to pay, and if you don't give the price then I'm going to burn down your house.' That's not how negotiations work.... In the same way, members of Congress -- and the House Republicans in particular -- don't get to demand ransom in exchange for doing their jobs. And two of their very basic jobs are passing a budget and making sure that America is paying its bills."

Ερντογάν: Το Κοσσυφοπέδιο είναι πολύ μικρό για να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ


 erdogan_asteri_tis_anato2
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  είπε σε μια δήλωσή του ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι πάρα πολύ μικρό για να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ.

«Η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν φιλικές και αδελφικές σχέσεις που προκύπτουν από τα βάθη της Ιστορίας, αλλά είναι πολύ μικρό και δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τουρκική τηλεόραση TRT.

FT: Aμερικανικά ταμεία αγοράζουν μετοχές ελληνικών τραπεζών





Το επενδυτικό ταμείο του δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον και άλλα αμερικανικά ταμεία (hedge funds) αγοράζουν σημαντικά πακέτα μετοχών ελληνικών τραπεζών, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά εξόδου από την κρίση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Το ενδιαφέρον των ταμείων αυτών είναι τόσο μεγάλο, ώστε οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να εξετάσει την επιτάχυνση της επανιδιωτικοποίησης του τομέα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τούρκοι σύμβουλοι στην Αλβανία


undefined
06.10.2013

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι Τούρκοι σύμβουλοι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του, στους τομείς της ενέργειας, της οικονομία, της υγείας και της δημόσιας τάξης. Ο πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την συνάντηση του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά τη συνάντηση τους - σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού - ο κ. Ράμα εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία. Ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν επίσης την διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων των δύο κυβερνήσεων.

Η ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ : ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ


7/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις

sekeris

 Γ.Ε. Σέκερης ,Πρτέσβυς ε.τ

Είναι προφανές ότι οι αρχικές νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες του κυβερνώντος τουρκικού πολιτικού Ισλάμ προσκρούουν σε σοβαρά εμπόδια και θέτουν τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τους συνεργάτες του προ οξέων διλημμάτων. Τα εμπόδια και διλήμματα αυτά οφείλονται εν μέρει στις σεισμικές εξελίξεις στον ευρύτερο μεσανατολικό χώρο και ειδικότερα στην τοξική μετεξέλιξη της «Αραβικής Άνοιξης». Πηγάζουν όμως επίσης από την ίδια τη φύση της εξωτερικής πολιτικής της παρούσης τουρκικής ηγεσίας : από τη σύγχυση – ενσυνείδητη ή όχι – μεταξύ γεωπολιτικών και θρησκευτικών της επιδιώξεων · την ασάφεια δηλαδή της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ εθνικών γεωπολιτικών συμφερόντων και θρησκευτικών κινήτρων. i
Κεντρική στόχευση του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου ήταν, και όπως όλα δείχνουν παραμένει, η αξιοποίηση της στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος, αλλά και της θρησκευτικής ταυτότητας της χώρας τους, προκειμένου η Τουρκία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αραβο-μουσουλμανικό χώρο και κατ’ επέκταση να αναδειχθεί σε «παγκόσμια» δύναμη. Τις φιλόδοξες δε αυτές επιδιώξεις ενθάρρυναν, τόσο η επικράτηση της ισλαμογενούς κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης επί του κεμαλικού κατεστημένου, όσο και η εντυπωσιακή μέχρι πρότινος ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας.

Ankara fails to deliver on democracy


 Taksim square protest
 
 Elif         Elif Shafak

Protest in Taksim square, Istanbul, in June. 'After the summer of 2013, Turkey is more polarised than ever,' writes Elif Shafak. Photograph: Ozan Kose/AFP/Getty Images
'It was a queer, sultry summer, the summer they killed people on the streets, and I didn't know what I was doing in Istanbul …" There was something about Turkey's Taksim Square protests that often made me think of the opening line in Sylvia Plath's The Bell Jar. The same gloom was in the air; heavy with pepper spray and tear gas.

Ο πατριωτισμός είναι το μετάλλιο της Αριστεράς


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ, συγγραφέα
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γέννημα θρέμμα της οικονομικής κρίσης και εξαιρετικά ενδιαφέρον free press «Η Πατησίων ζει», ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, απαντά στη μονολεκτική ερώτηση της Λίνας Καμπούρογλου, «Πατριωτισμός;», τα εξής: «Το μετάλλιο της Αριστεράς! Δεν ξέρω γιατί η Αριστερά κατεβάζει το κεφάλι και δεν το συζητάει».

Τα «δύο άκρα» του Σαμαρά


undefined

του Γιώργου Δελαστίκ

Αποκαλύπτονται πλήρως οι στόχοι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τις γελοίες θεωρίες περί των «δύο άκρων», τόσο προσφιλείς πάντοτε στις αντιλαϊκές, δεξιές κυβερνήσεις που θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι στο ένα άκρο βρίσκονται αυτές και στο άλλο άκρο η συντριπτική πλειονότητα του εργαζόμενου λαού. Να δυσφημίσει κάθε αντίσταση στη μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης θέλει ο Σαμαράς. «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς στην Ουάσινγκτον.

Εκμυστηρεύθηκε παραιτούμενος τον έρωτά του στη Θάτσερ


ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Η αποδιδόμενη στον Φρανσουά Μιτεράν φράση, ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ του άρεσε «τόσο ως γυναίκα όσο και ως άνδρας», ήταν αυτή που είχε στοιχειώσει τη «θηλυκή» πλευρά της Μάργκαρετ Θάτσερ. Και όμως, που λίγους μήνες μετά το θάνατό της, αποδεικνύεται ότι η Σιδηρά Κυρία διέθετε και θαυμαστές. Επιστολή παραίτησης που της είχε υποβάλει το 1983 ο υπουργός Τζον Νοτ εμπεριείχε πολλά στοιχεία ερωτικής εξομολόγησης
Εκμυστηρεύθηκε παραιτούμενος τον έρωτά του στη Θάτσερ
Εμπλεος θαυμασμού, ο 81 χρονος σήμερα Νοτ της έγραφε:
«Ο μεγαλύτερος θρίαμβός σας ως πρωθυπουργού είναι, τολμώ να πω, το γεγονός ότι όλοι σας οι συνεργάτες σας εκτιμούν. Ορισμένοι μάλιστα σας αγαπούν, μόνον τόσο δα!», έγραφε προ 30 ετών ο Τζον Νοτ, όταν είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του υπουργού Αμύνης.
«Στις ημέρες μας θεωρείται αδικαιολόγητο να το εκστομίζει κανένας, όμως εγώ σας θαυμάζω εξίσου ως γυναίκα, η ομορφιά σας, η γοητεία σας και η μεγαλοπρέπειά σας πάντοτε με έθελγαν ως άνδρα», ανέφερε ο πρώην υπουργός, ανήμπορος να κρύψει τα συναισθήματά του.
«Φρονώ πως η συναισθηματική σας προσέγγιση, ενστικτώδης κι όχι πραγματιστική —τόσο ελάχιστα ανδρική— στην πλειονότητα των θεμάτων, συνιστά το μυστικό της δικής σας επιτυχίας σε έναν κόσμο της πολιτικής, ο οποίος κυριαρχείται από τους άνδρες», προσθέτει ο Νοτ στην επιστολή του, την οποία κλείνει με τη φράση «Με αγάπη, Τζον».
Ο 81 ετών σήμερα Νοτ είχε χρηματίσει υπουργός Αμύνης της Θάτσερ την εποχή του πολέμου των Φόκλαντ.
Η Σιδηρά Κυρία, ανήκουσα στην ιστορία από τις 8 Απριλίου του 2013, δεν είχε απαντήσει ποτέ (αναμενομένως) στην ημι -ερωτική επιστολή του υπουργού της.
Εθνος

Τα Ψέματα σχετικά με την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης


 
 
 
 
 
 
4 Votes

Παγωμένη λίμνη Baikal στη Σιβηρία (23)

Από τον Χίτλερ στον Χερστ και από τον Κόνκουεστ στον Σολζενίτσιν

του Mario Sousa, μελους του Μαρξιστικου-Λενινιστικού  Κομμουνιστικου Κομματος Σουηδιας (Επαναστατικου), KPML(r)
Η ιστορία των εκατομμυρίων των ανθρώπων που ήταν σύμφωνα με ισχυρισμούς έγκλειστοι και πέθαναν στα στρατόπεδα εργασίας της Σοβιετικής Ένωσης και ως αποτέλεσμα του λιμού κατά τη διάρκεια της εποχής του Στάλιν

Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Πίνακας του Θεόφιλου
Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων. Στις 7 Οκτωβρίου 1838 ο γηραιός στρατηγός και εν ενεργεία Σύμβουλος Επικρατείας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επισκέφθηκε το Βασιλικό Γυμνάσιο της Αθήνας (νυν 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας) για να παρακολουθήσει τη διδασκαλία του γυμνασιάρχη Γεωργίου Γενναδίου (1784-1854) για τον Θουκυδίδη. 

Πέντε Στάσιμα στην Σαμοθράκη


Posted: 05 Oct 2013 09:00 PM PDT
Στάσιμο Α'

Μόλις ξαποστάσαμε και ο ήλιος ήδη είχε χαθεί για ακόμη μια φορά πίσω από την γερασμένη ράχη - βράχια, κουφάρια πεσμένα και αρχαίοι δρύες που και αυτοί θα σώπαιναν ανυπότακτοι αν δεν ήταν ο αγέρας να τους καλεί σε αείροο τραγούδι. Ώρες ώρες θαρρείς πως θα αντηχούσε και η θάλασσα μαζί, το δικό της αιώνιο άσμα.
Κανείς δεν θα πρόσεχε βέβαια το θρόισμα, τα άγνωστα αυτά λόγια. Κάθε στιγμή όμως ζούσες την ύπαρξή σου να πραγματώνεται μες ‘τον ίδιο σου τον ίδρο και στο κρύο κι άβολο χάιδεμα του αγέρα. Λες κ’ αυτός να όριζε για ακόμη μια φορά τα όρια του σώματος σου, αυτό το ακατανόητο το χάσμα που σε χωρίζει από κάθε τι που δεν είναι εσύ, από αυτό που αγγίζεις καμιά φορά και αναρωτιέσαι αν είναι ή αν δεν είναι. Και αυτή η δίψα, που μόλις την έσβησες θαρρείς με δυο γουλιές χλιαρό νερό, δεν είναι άραγες το ίδιο; Επιθυμία ζωτική. Αυτή η ζείδωρος κι αδήριτη η ανάγκη  που σε χαλκεύει. Ίσως τελικά να γεννιόμαστε κάθε στιγμή, μια γέννα που ολοκληρώνεται εκεί σε αυτό το χάσμα αδιάλειπτα· μια γέννα που τρέφεται από το Άλλο, από την εναγώνια αναζήτησή του, τον αδιάλειπτο αγώνα να το επαληθεύσεις ή διαψεύσεις.

«Made in Pakistan» (στα μουλωχτά) τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής

ΠΩΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ 10-50 ΕΥΡΩ
Κατάστημα με μπλουζάκια made in Pakistan διατηρούσε ο Ηλίας Παναγιώταρος, που πωλούσε τα μπλουζάκια της οργάνωσης και εισέπραττε ο ίδιος τα χρήματα, αναφέρει στην κατάθεσή του ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες.
«Made in Pakistan» (στα μουλωχτά) τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε χαρακτηριστικά:
«Η Θέμις (σσ. Σκορδέλη) διατηρούσε κατάστημα του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος έχει αναλάβει την τύπωση των μπλουζών της Χρυσής Αυγής».
«Σημειωτέον» αναφέρει ο μάρτυρας, «η προέλευση ήταν από χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στις ετικέτες, made in Pakistan, τις οποίες μας έλεγαν να τις αφαιρέσουμε για να μην τις δει κανείς. Όλα τα μέλη πλήρωναν από δέκα έως και πενήντα ευρώ. Ο βουλευτής Παναγιώταρος εισέπραττε όλα τα χρήματα».
ΠΗΓΗ: MEGA

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ 20 ΜΕΡΕΣ 2.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ...

Και άλλες 3.200 ευρώ για είδη παντοπωλείου(4 αποφάσεις από 800 ευρώ η καθεμιά: εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).
Λεφτά, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχουν.
Και είναι μπόλικα.
Τα πιράνχας του Μαξίμου ξοδεύουν λες και είμαστε πίσω στο 2000.
Στις 28/8/2013, στις 4/9/2013, στις 5/9/2013 και στις 19/9/2013 τα κομματόσκυλα ξόδεψαν ακριβώς το ίδιο ποσό(500 ευρώ), για τον ακριβώς ίδιο λόγο(προμήθεια ειδών κυλικείου).

Το φιλί, το βαρόμετρο του έρωτα


Είναι ένα φιλί το ξεκίνημα μιας ερωτικής πράξης; Όχι μόνο! Είναι και ύψιστη ερωτική πράξη από μόνο του, με δεκάδες παραλλαγές και γεμάτο εκμυστηρεύσεις.

Τα φιλιά μας λένε συχνά πολύ περισσότερα από τις λέξεις, μιλάνε για την αγάπη, τον έρωτα, την επιθυμία, την τρυφερότητα, την εμπιστοσύνη, την οικειότητα αλλά και για την απομάκρυνση, την αδιαφορία, την αποξένωση. Περισσότερο ίσως από κάθε άλλη ερωτική έκφραση, τα φιλιά είναι το βαρόμετρο της σχέσης και του έρωτα μας.

Εγγραφο «φωτιά» από τη Γερμανία για συνεργασία Χρυσής Αυγής με νεοναζί


undefined
Νέο πάταγο αναμένεται να προκαλέσει ακόμη και στη Γερμανία το έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο οποίο καταγράφονται οι επαφές και η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με το γερμανικό εθνικό κόμμα, NPD.

Το έγγραφο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle έφτασε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του κόμματος Die Linke τον περασμένο Μάρτιο.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ...


Posted: 05 Oct 2013 09:07 AM PDT
Η δολοφονία της κοινωνίας από τις μαριονέτες των δανειστών συνεχίζεται.
Πέρσι είχαμε 2 φορές ραντεβού με την ιστορία αλλά την προσπεράσαμε, δεν την είδαμε.
Έτσι μας προσπέρασε κι αυτή και μας άφησε στη μοίρα μας.
Αμέσως μετά τις διπλές εκλογές οι μαριονέτες δεν πήραν κανένα μέτρο, ασχολήθηκαν περισσότερο με την καταστολή και την επίδειξη δύναμης στους πολίτες..
Εδραίωσαν την εξουσία τους διορίζοντας πρώτα τα κομματόσκυλα στα πολιτικά τους γραφεία και αλλάζοντας όποιον Γενικό ή Ειδικό Γραμματέα υπηρεσίας βρήκαν.
Η νέα τρικομματική κυβέρνηση παρέα με τα κοράκια της δήθεν δημοσιογραφίας έκαναν αγώνα δρόμου να σε πείσουν ότι τα μέτρα που θα έπαιρναν θα ήταν 11,3 δις.
Έκαναν και τις περίφημες συσκέψεις των 3 αρχηγών κατακαλόκαιρο να βοηθήσει στον παραπάνω στόχο.

Ο Έρωτας των ΗΠΑ με την Αυτοκαταστροφή


Posted: 05 Oct 2013 03:07 AM PDT
05.10.2013

Ο M. Wolf αναλύει πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο λουκέτο, ποια είναι η πιθανή συνέχεια, πόσο απίθανα επικίνδυνη θα ήταν μια στάση πληρωμών, τι πρέπει να κάνει ο Obama. Τονίζει ότι «είναι αδύνατον να διοικηθεί μια σοβαρή χώρα με τέτοιους εκβιασμούς».

Δεν πιστεύω να μας παρακολουθούν!


Posted: 06 Oct 2013 11:46 AM PDT
undefined
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στους βουλευτές πως πρέπει να ξέρουν ότι το τηλέφωνό του και τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Είναι ευνόητο πως τα κινητά τηλέφωνα του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται· όχι μόνο τα κινητά, και τα σταθερά. Και οι υπολογιστές τους.

Βιομηχανία επερωτήσεων υπέρ των εφοπλιστών είχε στήσει η Χρυσή Αυγή

8/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 23 εμφανίσεις
Βιομηχανία επερωτήσεων υπέρ των εφοπλιστών είχε στήσει η Χρυσή Αυγή
Την ίδια ώρα που βρίσκεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τους αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται μεγάλη η κινητικότητα που επέδειξε όλους τους προηγούμενους μήνες το συγκεκριμένο κόμμα για τον τομέα της Ναυτιλίας και το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες ερωτήσεις, αναφορές, επίκαιρες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προς το υπουργείο Ναυτιλίας το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσαν και το κόμμα της ΧΑ η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου αποτελείται από 18 μόνο βουλευτές.

Προειδοποιεί η Κίνα για το αμερικανικό χρέος.







"Ο χρόνος τρέχει" όσον αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου του χρέους, προειδοποίησε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος, ο οποίος κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να διαφυλάξει τα οικονομικά συμφέροντα της Κίνας.

"Ελπίζουμε ότι ως τις 17 Οκτωβρίου οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ανταποκριθούν στο πάγωμα του ορίου του χρέους, ώστε να αποφύγουν μια στάση πληρωμών και να εγγυηθούν την ασφάλεια των κινεζικών επενδύσεων στις ΗΠΑ", σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας Τσου Γκουαντζιάο.

"Όπως είναι αναμενόμενο η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της κατάστασης στις ΗΠΑ", πρόσθεσε ο Τσου, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό η Ουάσινγκτον να διατηρήσει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Το ντεκολτέ «έφαγε» Τουρκάλα παρουσιάστρια – Η κυβέρνηση Ερντογάν απαίτησε την απόλυσή της

8/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 34 εμφανίσεις
Το ντεκολτέ «έφαγε» Τουρκάλα παρουσιάστρια – Η κυβέρνηση Ερντογάν απαίτησε την α
Οι ενδυματολογικές επιλογές μίας Τουρκάλας παρουσιάστριας της κόστισαν τη δουλειά της. Το ντεκολτέ του φορέματος με το οποίο εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σόου της ενόχλησε την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και έτσι απολύθηκε.
Μάλιστα ο Χουσεΐν Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, δεν δίστασε να επικρίνει δημόσια την Γκιοζντέ Κανσού για το ντεκολτέ του φορέματος με το οποίο εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή που παρουσιάζει.

Ζήλια! Μήπως σε κάνει να θέλεις να μοιάσεις στην αντίζηλο;


undefined
Μόνο αν έχεις νιώσει να σου τρώει τα σωθικά ή να σε κάνει να καίγεσαι από ανησυχία μπορείς να καταλάβεις τη δύναμή της. Κι επειδή τα αγαπημένα τραγούδια βγαίνουν πάντα μέσα από τη ζωή, μου έχει "καρφωθεί" στο κεφάλι ο στίχος του Μανώλη Ρασούλη, τραγουδισμένου από την ξεχωριστή φωνή της Χαρούλας: "Ζήλια μου, ζήλια μου, σαν την αγάπη είσαι τόσο δυνατή"! 

Είναι το μόνο συναίσθημα μετά την αγάπη (αυτή έχει καπαρώσει το κόκκινο) που έχει χρώμα. Το πράσινο! Μπορεί να ορίσει την ζωή σου, όσο και ο έρωτας και να αποτελέσει την αφορμή για εκρήξεις θυμού, απόγνωσης, λύπης και γενικότερα ενός cocktail παντοδύναμων συναισθημάτων!

Άγνωστοι Έλληνες: «Οι ακρίτες του Ελληνισμού» στον Λίβανο

undefined
Οι Έλληνες, λόγω του ανήσυχου πνεύματός τους και της ασίγαστης επιθυμίας τους να ανακαλύπτουν καθετί καινούργιο, γύριζαν και εγκαθίσταντο σε όλον κόσμο.
Μοιράζονταν με τους λαούς που συναντούσαν κάθε είδους γνώση αλλά και κληροδοτούσαν στοιχεία της κουλτούρας, του πολιτισμού και της παράδοσής τους.
Σήμερα μπορούν να μας θυμίσουν αυτήν την εποχή οι ίδιοι οι Ελληνογενείς, που έχουν απομείνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και «οι  πέτρες», που στέκουν ακόμα εκεί, αντέχοντας στον χρόνο και «ψιθυρίζοντας» για τον δημιουργό τους.