Ετικέτες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ερντογάν: Το Κοσσυφοπέδιο είναι πολύ μικρό για να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ


 erdogan_asteri_tis_anato2
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  είπε σε μια δήλωσή του ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι πάρα πολύ μικρό για να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ.

«Η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν φιλικές και αδελφικές σχέσεις που προκύπτουν από τα βάθη της Ιστορίας, αλλά είναι πολύ μικρό και δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τουρκική τηλεόραση TRT.
Οι σχέσεις  έχουν αλλάξει από την εποχή που ο Ερντογάν ήρθε στην εξουσία, κυρίως λόγω των θρησκευτικών δεσμών, εφάρμοσε μια νέα εξωτερική πολιτική για τα Δυτικά Βαλκάνια και θέλησε να υπερασπιστεί τους Τούρκους του Κοσσυφοπεδίου, της Βοσνίας και της Αλβανίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Αφορμή των λόγων του Ερντογάν ήταν οι επικρίσεις αξιωματούχων του Κοσσυφοπεδίου για τους Ισλαμιστές και την επιθετικότητα του  ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Δείγμα  αλβανικών σχολίων (από τα 54)  στο παραπάνω δημοσίευμα στην  αλβανική εφημερίδα «Shekulli»:
Genti
Το Κοσσυφοπέδιο έχει το δικαίωμα να μιλήσει εναντίον του Ισλάμ, όπως κάθε άλλο κράτος, μικρό η μεγάλο. Το Κοσσυφοπέδιο έχει  το δικαίωμα να αγαπά ή να αρνηθεί το Ισλάμ.
Fatos
Το Κοσσυφοπέδιο, μικρή ή μεγάλο, έχει το δικαίωμα να μιλήσει κατά της πολιτικής του Ισλάμ, το οποίο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος! Οι Αλβανοί θα παραμείνουν Αλβανοί, ανεξάρτητα από τη θρησκεία! Εμείς οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουμε μεγαλώσει με την ανοχή και την διαθρησκευτικότητα και έτσι θα παραμείνουμε. Το ξαναγράψιμο της ιστορίας είναι παράλογο! Όταν ήρθαν εδώ οι Τούρκοι, οι Αλβανοί ήταν χριστιανοί!
juglindori nga Korça
Από πότε αρχίσατε εφέντη Ερντογάν να προστατεύεται την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία; Είναι καιρός εφέντη Ερντογάν να σκύψετε στα δικά σας προβλήματα, εμείς δεν έχουμε ανάγκη προστασίας από την Τουρκία! Το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ισλαμικά εδάφη στα Βαλκάνια και να εισχωρήσετε σε αυτά! Είδαμε και πάθαμε 500 χρόνια σκλαβιάς, δεν φθάνουν; Αφήστε μας πια ήσυχους!
Turku
Όποιος ξαναμιλήσει για εναντίον του Ισλάμ να πάει να μείνει αγκαλιά μαζί με τους Ορθόδοξους Σέρβους.
Τούρκος
us@nyc
Μετά από 500 χρόνια προσπάθειας δεν κατάφεραν να μας αφομοιώσουν . Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να αφομοιώσουν το αλβανικό έθνος. Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει στις ύβρεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου