Ετικέτες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δεν πιστεύω να μας παρακολουθούν!


Posted: 06 Oct 2013 11:46 AM PDT
undefined
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στους βουλευτές πως πρέπει να ξέρουν ότι το τηλέφωνό του και τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Είναι ευνόητο πως τα κινητά τηλέφωνα του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται· όχι μόνο τα κινητά, και τα σταθερά. Και οι υπολογιστές τους.



Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει.

Και δεν παρακολουθούνται μόνο τα τηλέφωνα του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθούνται τα τηλέφωνα όλων.

Βέβαια, το περίεργο είναι πως, αν ρωτήσεις τους πολίτες -στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες- για το αν συμφωνούν με τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων τους και την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων τους, μπορεί η πλειοψηφία να συμφωνεί.

Η λέξη-κλειδί σε ένα τέτοιο ερώτημα είναι η λέξη «ασφάλεια».

Επικαλούμενος τον κίνδυνο των τρομοκρατών, των φανατικών ισλαμιστών, των εξωγήινων -και άλλων «εχθρών»-, μπορείς να πείσεις ένα μεγάλο αριθμό πολιτών πως δεν πρέπει να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Ούτε στο Διαδίκτυο.

Δεν είναι τυχαίο που καλλιεργείται διαρκώς ο φόβος και υπάρχει επίκληση αόρατων κινδύνων που απειλούν τα έθνη.

Είναι διαρκές το κάλεσμα της εξουσίας για καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται αλλά η βία -σε όλες της τις μορφές- που ασκείται συστηματικά από την εξουσία σε βάρος των πολιτών δεν καταδικάζεται ποτέ.
Αν αναρωτιέται κάποιος πώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι βέβαιος πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του και τα τηλέφωνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -ώστε να το δηλώνει ευθαρσώς-, δεν έχει παρά να σκεφτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα κόμμα με εκλογικό ποσοστό πάνω από 30%, οπότε είναι λογικό να έχει πια και κάποιους δικούς του ανθρώπους σε πολύ καίρια πόστα στον κρατικό μηχανισμό.

Κι αν δεν έχει δικούς του ανθρώπους, υπάρχουν πάρα πολλοί νεοδημοκράτες που σιχαίνονται τον Σαμαρά και την ακροδεξιά ομάδα του που έχει κυριαρχήσει σήμερα μέσα στην Νέα Δημοκρατία.

Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτή την δήλωση περί παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή είναι ολοφάνερο πια πως η ξαφνική ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής οφείλεται, κυρίως, στην άνοδο του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει ακροδεξιούς ψηφοφόρους στην ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να τον απασχολεί κάτι άλλο και όχι η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι βέβαιη.

Το παρακράτος δεν παρακολουθεί μόνο τα τηλέφωνα των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών.

Το παρακράτος κάνει κι άλλες δουλειές. Πολλές.

Για παράδειγμα, το παρακράτος εξαγοράζει βουλευτές και μέλη κομμάτων.

Άλλωστε, ζούμε στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς.

Στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς, ο καθένας μας είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί ελεύθερα την τιμή του.

Θεωρητικά, κάποιοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Μια από αυτές τις ομάδες είναι και οι βουλευτές. Θεωρείται ακόμα παράνομο να εξαγοραστεί ένας βουλευτής.

Αλλά ποιος θα τον καταδικάσει;

Ο δικαστής;

Μα, στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς, κι ο δικαστής μπορεί να διαπραγματευτεί την τιμή του.

Ελεύθερα πάντα.

by pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου