Ετικέτες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εγγραφο «φωτιά» από τη Γερμανία για συνεργασία Χρυσής Αυγής με νεοναζί


undefined
Νέο πάταγο αναμένεται να προκαλέσει ακόμη και στη Γερμανία το έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο οποίο καταγράφονται οι επαφές και η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με το γερμανικό εθνικό κόμμα, NPD.

Το έγγραφο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle έφτασε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του κόμματος Die Linke τον περασμένο Μάρτιο.

Οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το απαγορευμένο NPD δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν νέες αντιδράσεις και στη Γερμανία, ενώ, ενδεχομένως και να υπάρξει ένας νέος κύκλος συνεργασίας γερμανικών και ελληνικών αρχών για να ανταλλάξου πληροφορίες και να συγκεντρώσουν περαιτέρω στοιχεία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή δραστηριοποιείται στη Γερμανία, ωστόσο, θα συνεχίσει τις έρευνες, καθώς οι επαφές με το NPD κρίνονται ως ανησυχητικές.

Οι κυριότεροι εταίροι του νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας είναι αντίστοιχες οργανώσεις σε Ολλανδία, Ισπανία, Τσεχία, Ουκρανία και Ουγγαρία.

Επιπλέον, το υπουργείο έχει πληροφορίες και για επαφές της Χρυσής Αυγής με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd» τα μέλη του οποίου θεωρούνται εξτρεμιστές.

Σημειωτέον ότι είχε προκληθεί σάλος και στην Ελλάδα όταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν δεχθεί μέλη του δικτύου στα γραφεία τους στη Βουλή.

Η απάντηση τότε του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν πως δεν γνώριζαν ποιοι είναι και πως πίστευαν ότι πρόκειται για δημοσιογράφους.

Η στολή των Ες Ες του Χρήστου Παππά

Την ίδια στιγμή σάλος έχει προκληθεί από τις φωτογραφίες που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να ποζάρει με τη στολή των Ες Ες και τη σβάστικα στο μπράτσο χαιρετώντας ναζιστικά.

Οι φωτογραφίες αυτές βρέθηκαν καδραρισμένες σε περίοπτη θέση στο σπίτι του Χρήστου Παππά, ο οποίος κατά την απολογία του απαρνήθηκε πως έχει σχέσεις με τη ναζιστική ιδεολογία και πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.


Πηγή :  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου