Ετικέτες

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δισ. επί Δις

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Δισ. επί Δις
Στάθης
«Μήπως το ευρώ πέθανε το Σάββατο το απόγευμα;» αναρωτιέται ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον. Δεν νομίζω, όχι ακόμα, αλλά ο υπερσυντέλικος του πράγματος έχει συμβεί. Και κατά τούτο
η Ελλάδα υφίσταται (από τώρα) τα τετελεσμένα του αύριο. Για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα, 1914-2014 (συν 1), η Γερμανία πάει να θανατώσει την Ευρώπη. Αλλά σ’ αυτό θα επανέλθουμε, ας δούμε πρώτα  τα πράγματα και τα γεγονότα.
Λίγο πριν να καταρρεύσουν  (εν τέλει) οι διαπραγματεύσεις, η πλευρά των δανειστών-δυναστών θέτει υπ’ όψιν της ελληνικής πλευράς μια τελική πρόταση (τελεσιγραφική, τύπου take or leave it) ακόμα χειρότερη απ’ όσα χείριστα είχε δεχθεί ως εκείνη τη στιγμή η ελληνική πλευρά κι ακόμα χειρότερη απ’ όσα χείριστα είχε προτείνει ως εκείνη τη στιγμή η πλευρά των εταίρων.

Η ΜΑΦΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΗΣ...ΕΜΕΙΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.




Η Ευρωπαϊκή Μαφία των Τραπεζών (ΕΚΤ) συνεχίζει τον πόλεμο που κύρηξε στην Ελλάδα το 2009.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιλέξει ο λαός μέσω δημοψηφίσματος την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης αιφνιδίασε τις ευρωπαϊκές μαριονέτες που πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα γονατίσει μπροστά τους προκειμένου να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός.
Αλλά ο Τσίπρας δεν τους βγήκε...Σαμαράς. Ο Σαμαράς ήταν αυτός που δεν πρόδωσε ποτέ τους ευρωπαίους...
Δε μπορούν όμως να το χονέψουν.
Ο Τσίπρας στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ξεμπροστιασε τους ευρωπαίους που ως καλοί εκβιαστές και τοκογλύφοι δουλεύουν πολύ καλά τα...ψέμματα.
Επί μία ώρα ο Γιούνκερ προσπαθούσε να να πείσει τους ευρωπαίους πολίτες, μέσω των εξαγορασμένων ευρωπαίκων ΜΜΕ, ότι οι Έλληνες ήταν αυτοί που έφυγαν από τις διαπραγματεύσεις και ότι οι θεσμοί ουδέποτε έδωσαν διορία σε μορφή τελεσιγράφου στην Ελλάδα.
Ένα βελγικό blog έγραψε ότι είχε στα χέρια του ο Γιούνκερ δημοσκόπηση από το σαββατοκύριακο με το ΟΧΙ 76% και το ΝΑΙ 20% - γι αυτό και στήθηκε πάνω από μια ώρα παρακαλώντας τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΑΙ.
Τον πιστεύει κανείς Έλληνας?