Ετικέτες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ψυχογραφώντας τον «πατέρα» Ερντογάν: Απλός πολιτικός ή ιδεολογικός καθοδηγητής;



undefined

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης, ΕΛΙΑΜΕΠ, venetis@eliamep.gr



Απόλυτος ή διαλεκτικός υπό όρους; Δικτάτορας ή κατατροπωτής του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου; Οπισθοδρομικός και συντηρητικός ή προοδευτικός νεωτεριστής; Δεσποτικός ή δημοκράτης; Αναθεωρητής του πολιτικού Ισλάμ ή έμπιστος σύμμαχος της Δύσης; Τελικά τί από όλα αυτά είναι ο Ταγίπ Ρετζέπ Έρντοαν;

Κινέζοι: Οι ΗΠΑ είναι «ο μεγαλύτερος κακός της εποχής μας» στις κυβερνοεπιθέσεις






Οι ΗΠΑ είναι «ο μεγαλύτερος κακός της εποχής μας» σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις πληροφορικής, κατήγγειλε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα μετά τις τελευταίες κατηγορίες για αμερικανική κυβερνοπειρατεία εναντίον της Κίνας που διατυπώθηκαν από το σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Οι κατηγορίες αυτές «δείχνουν πως οι ΗΠΑ, που για καιρό προσπαθούσαν να εμφανίζονται ως ένα αθώο θύμα των κυβερνοεπιθέσεων, αποκαλύπτονται ως ο μεγαλύτερος κακός της εποχής μας» στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η «Δολοφονία της ΕΡΤ» και το μέλλον της ενημέρωσης στην ψηφιακή εποχή




416930ebc0041fd36e61a0ce98fdeef9_MΕΛΣΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ*
Με αφετηρία τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αισθάνομαι την ανάγκη, όσες κι αν είναι οι αμαρτίες της ΕΡΤ, να βροντοφωνάξω την αφοσίωσή μου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ως αξίας και ως οχήματος πολιτισμού: η δημόσια ραδιο-τηλεόραση αναδιαρθρώνεται, αλλά δεν οδηγείται -και μάλιστα, με τόση αγριότητα- στο θάνατο! Μια τέτοια δολοφονία ιδίως στην παρούσα συγκυρία είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη και σκοτεινή και εύλογα γεννά ερωτήματα για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Για τους ρομαντικούς και όχι μόνον..

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Αλβανία


by admin
Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα άρχισαν ήδη να εμφανίζονται
undefined

Δολοφονία ενός 52χρονου έξω απο εκλογικό κέντρο στην πόλη Λατς – Επεισόδια και παρατυπίες αμαυρώνουν την εκλογική διαδικασία

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα άρχισαν ήδη να εμφανίζονται στα εκλογικά κέντρα στην Αλβανία όπου οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα για να ανανεώσουν το κοινοβούλιό τους.

Ποιά ήταν η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα;


ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ
Υπάρχει διάχυτη προπαγάνδα εναντίον του αρχαιοελληνισμού αλλά και της Ορθοδοξίας ότι δήθεν ήταν κοινωνίες που υποτιμούσαν την γυναίκα. Αυτό είναι ψευδές.
Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από το Χριστιανικό περιοδικό «ΤΥΧΙΚΟΣ» για την θέση της γυναίκας στην αρχαία κοινωνία.

Το Βυζαντινό Κόμμα του Λιβάνου – Αποκλειστική Συνέντευξη του Rodrigue Khoury στο Olympia.gr !


Αναρτήθηκε από τον/την macedoniahub στο Ιουνίου 23, 2013
rodrigue_khouryΤο Levant Party (Ελληνικά: Κόμμα της Εγγύς Ανατολής, Αράβικα: Mashreq Party) ξεκίνησε την δημιουργία του ως ένα γκρουπ νέων ανθρώπων με όραμα ένα καλύτερο αύριο. Μόλις το 2012 αναγνωρίστηκε από την Κυβέρνηση του Λιβάνου και πλέον είναι και επίσημα καταχωρημένο κόμμα. Στο Λίβανο δια του συντάγματος οι Ελληνορθόδοξοι δικαιούνται 14 θέσεις στη Βουλή. Μέχρι σήμερα αυτές οι θέσεις καλύπτονταν από Ελληνορθόδοξους μέσω διαφόρων κομμάτων που συνήθως δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της Ελληνορθόδοξης κοινότητας. Αυτό γέννησε και την ανάγκη για ένα τέτοιο κόμμα. Ολες οι πληθυσμιακές ομάδες που αποτελούν το Λίβανο έχουν δικό τους κόμμα, όπως ακόμα και δικό τους τηλεοπτικό δίκτυο. Τώρα πολλοί πολιτικοί και άλλοι Ελληνορθόδοξοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο νέο κόμμα από όλες τις μεριές της χώρας. Εντύπωση προκαλεί ή ευρεία αποδοχή όλων των κομμάτων, πραγματοποιώντας συναντήσεις, όπως το ίδιο ισχύει και με τους πρέσβεις διαφόρων χωρών. Μάλιστα ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του Λιβάνου από την εφημερίδα Αl-Αkhbar έγραψε ότι αυτό είναι το μοναδικό Ορθόδοξο Κόμμα που η Ρωσία μπορεί να βασίζεται στη Μέση Ανατολή. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνετε και απο την επίσκεψη στο Λίβανο του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ απεσταλμένου του Πούτιν για παράδοση επιστολής υποστήριξης προς τον Πρόεδρο του Λιβάνου από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συναντήθηκε επίσης και με τον Rodrigue Khoury του Βυζαντινού Κόμματος Εγγύς Ανατολή. Το κόμμα έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές εφόσον το επιθυμεί και που πιθανότατα αν έχει καταφέρει να προετοιμαστεί μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, θα λάβει μέρος. Η δημοτικότητα ανεβαίνει συνέχεια με τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης την ίδια στάση έχουν και τα τηλεοπτικά κανάλια του Λιβάνου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 23ης Ιουνίου





1611: Κατά τη διάρκεια αποστολής στη Βόρεια Αμερική, το πλήρωμα του Βρετανού εξερευνητή Χένρι Χάντσον στασιάζει και βάζει τον ίδιο, τον γιο του και άλλα 7 μέλη του πληρώματος σε μία μικρή βάρκα στον κόλπο που σήμερα είναι γνωστός ως Κόλπος Χάντσον (Hudson Bay). Από τότε δεν τους ξαναείδε κανείς.

Η οικογένεια Στουρνάρα υπεράνω της διαφάνειας;




Η οικογένεια Στουρνάρα υπεράνω της διαφάνειας;
Αμφιλεγόμενη ανάθεση σε εταιρεία συμφερόντων …οικογένειας Στουρνάρα και η πληρωμή στο ακέραιο Γερμανών εκβιαστών, την ώρα που ο ΥΠΟΙΚ δημιουργεί μία κοινωνία …αναπτυσσόμενη!!!
Το “Newsbomb.gr” ήταν από τα ελάχιστα μέσα που ανέδειξε το μέγα σκάνδαλο πληρωμής των δύο «ακούρευτων» ομολόγων ξένου δικαίου, στη σκιά της κακόγουστης οπερέτας γύρω από την ΕΡΤ. Το ότι κάποιοι «επενδυτές» με έντονη οσμή εσωτερικής ενημέρωσης πενταπλασιάζουν τα χρήματα τους ρημάζοντας τον ελληνικό λαό, είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής ανηθικότητας.

Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας


Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να διαλύσουν χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ.
Οι βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα.
«Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις; Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη», τόνισε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον αυτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τονίζοντας ότι δεν σέβονται το Ισλάμ.

Αδιαλλαξίας το ...ανάγνωσμα: «Δημοκρατία της Μακεδονίας - erga omnes» η θέση του Ιβάνοφ


Την θέση του για το ζήτημα της ονομασίας ξεκαθάρισε ο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η θέση μου για το ζήτημα της ονομασίας είναι: "Δημοκρατία της Μακεδονίας" - erga omnes (έναντι όλων). Εγώ ορκίστηκα ενώπιον του Συντάγματος για αυτό».
Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι η χώρα του έχει εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και αυτό, όπως πρόσθεσε, το γνωρίζει και ο Μάθιου Νίμιτς.

Οι «Φίλοι της Συρίας» θα εξοπλίσουν τους αντάρτε


Και ο Τζον Κέρι υπέρ της ενίσχυσης της στρατιωτικής βοήθειας, παρά τις ευχές των ΗΠΑ για ειρηνική επίλυση
Οι «Φίλοι της Συρίας» θα εξοπλίσουν τους αντάρτες
Ντόχα, Κατάρ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επισήμανε ότι η ομάδα των «Φίλων της Συρίας», οι χώρες δηλαδή που στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση, θα ενισχύσουν την βοήθειά τους, κυρίως σε στρατιωτικό επίπεδο, προκειμένου να συμβάλουν στην ανατροπή της ανισορροπίας επί του εδάφους.
Μιλώντας στη σύνοδο των «Φίλων» που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ., ο Κέρι είπε ότι «οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες που συμμετέχουν εδώ, η καθεμιά με τον τρόπο της, η καθεμιά επιλέγοντας τη δική της προσέγγιση, θα αυξήσουν το μέγεθος της βοήθειάς τους στην πολιτική και στρατιωτική αντιπολίτευση».

Ποια βιταμίνη συσχετίζεται με την εμφάνιση υπέρτασης




Ποια βιταμίνη συσχετίζεται με την εμφάνιση υπέρτασης 


Πρόσφατα δεδομένα συσχετίζουν τη βιταμίνη με την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος

Η σχέση της βιταμίνης D με την υγεία του σκελετικού συστήματος είναι πλήρως τεκμηριωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πρόσφατα δεδομένα που φαίνεται να συσχετίζουν την παρούσα βιταμίνη με την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

O ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ :φετφά βιασμών, απαγωγές,εκτοπισμοί, μαζικές εκτελέσεις …

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 23, 2013
σιιτακι που σκοτωσαν μπροστα του τους γονεις ΧΑΤΛΑΑπό Βρυξέλλες, Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά

ΦΕΤΦΑ

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο της Xριστιανοφοβίας επικαλούμενο το πρακτορείο Fides6 /04 /2013 στο  Υοutube αναρτήθηκε ένα βίντεο με την φετφά που εξέδωσε ο σείχης ΓιασίρΑλ Αζλαουανί, ένας σαλαφιστής ιορδανικής καταγωγής που εδρεύει στην Δαμασκό κηρύττοντας  ότι είναι νόμιμο οι αντίπαλοι του Άσσαντ να βιάζουν κάθε σύρια γυναίκα μη σουνίτισα.Σύμφωνα μ’αυτόν, το να αιχμαλωτίζεις και να βιάζεις αλαουίτισες ή χριστιανές δεν αντιτίθεται στις αντιλήψεις του Κορανίου.ΤοΝοέμβριο εκδόθηκεστο Χαλέπι φετφά που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν υπό την απειλή αντιποίνωναναφέρει το ιστολόγιο LeVeilleur de Ninive. Στη Σαουδική Αραβία εκδόθηκε επίσης τηλεοπτική φετφά σύμφωνα με την οποία νομιμοποιείται ο αποκεφαλισμός των Συρίων και η πορνεία των γυναικώνή νικάχ,δηλαδή  το λεγόμενο τζιχάντ γάμου προς ικανοποίηση των μαχητών (Tunisiasecret)

Ετοιμασίες πολέμου: 1000 στρατιωτες των ΗΠΑ στην Ιορδανία, 700 Ρώσοι πεζοναύτες στην Συρία.



Σε αύξηση του συνολικού αριθμού των στρατιωτών τους που σταθμεύουν στην Ιορδανία, προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Πλέον ο συνολικός αριθμός των αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία μια χώρα με κοινά σύνορα με την αιματοβαμμένη Συρία, αυξήθηκε από 250 σε 1.000 άνδρες.«Η συνολική παρουσία (αμερικανοί στρατιώτες στην Ιορδανία, ) είναι περίπου 1.000 άνδρες έναντι 250 ανδρών, που ήταν για σειρά μηνών», είπε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας του.
Ουσιαστικά οι επιπλέον στρατιώτες είναι οι 700 που είχαν αναπτυχθεί στη Ιορδανία στο πλαίσιο μεγάλων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες έληξαν αυτή την εβδομάδα και πλέον θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Πώς φτάσαμε στην δικομματική κυβέρνηση


Πέμπτη 20 Ιουνίου 7.15 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει από τη Βιέννη έχοντας στις αποσκευές του την ξεκάθαρη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ και μπροστά του μια σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους που φαίνεται ότι θα είναι η πιο ήπια και η πιο εύκολη των τελευταίων ημερών.

Το γενικό πλαίσιο συμφωνίας έχει ήδη καθοριστεί από την προηγούμενη μέρα και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει σε τρία σημαντικά σημεία. Η ΕΡΤ δεν υπάρχει πια. Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει τη διαχείριση της μεταβατικής λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η πλειοψηφία των πρώην εργαζόμενων στην ΕΡΤ θα επαναπροσληφθούν στο νέο μεταβατικό σχήμα.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ασπίδα προστασίας κατά της τερηδόνας


Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρησης της καλής υγείας των οστών

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής υγείας και ιδιαίτερα της υγείας των οστών.

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έρχονται να προσθέσουν τις θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης γαλακτοκομικών, και ιδιαίτερα του τυριού, στην υγεία των δοντιών και συγκεκριμένα στην προστασία τους έναντι της τερηδόνας.

"Μολών λαβέ" από την ΠΟΣΠΕΡΤ για εκκένωση του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ


Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, απαντώντας στην εντολή του υπουργείου Οικονομικών

«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αρνούμενοι να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Erdogan loses support among Balkan migrants


In Turkey, migrants from the Balkans have traditionally supported Prime Minister Erdogan. But it looks as if the forced clearance of Gezi Park may have cost the Prime Minister some of that support.
Recep Tayyip Erdogan's speech in Istanbul on June 16 was in effect a response to the anti-government protests. The Turkish Prime Minister addressed hundreds of thousands of supporters the day after police used water cannons and tear gas to clear Gezi Park of protesters.

LA Times: Η CIA εκπαιδεύει Σύρους αντάρτες στην Τουρκία



Η CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν μυστικά από το περασμένο έτος, σε βάσεις στην Ιορδανία και την Τουρκία σύρους αντάρτες, αναφέρει την Παρασκευή, δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Los Angeles Times. Στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης τουλάχιστον δύο εβδομάδων, τα οποία περιελάμβαναν ασκήσεις με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, δήλωσαν στην εφημερίδα ένας αμερικανός αξιωματούχος και ένας διοικητής των σύρων ανταρτών.

Π. Ήφαιστος: Ένα σχόλιο για ΑΟΖ και τους Καρυώτη-Ροζάκη


22.06.2013

Παρευρέθηκα στην χθεσινή συζήτηση (για την ΑΟΖ που διοργάνωσε το περιοδικό Economist). Ο Θεόδωρος Καρυώτης, ο πρώτος βασικά ο οποίος έθεσε το ζήτημα της ΑΟΖ πριν τρεις περίπου δεκαετίες, και στην συνέχεια με 5-6 άλλους τα τελευταία χρόνια συνέβαλε στην ανάδειξή του, ήταν πειστικός και αποτελεσματικός.

Obstacles to a Syrian Regime Victory in Aleppo

Print Text Size
Obstacles to a Syrian Regime Victory in Aleppo
Syrian rebels prepare to launch mortar rounds toward regime forces on June 10. (WARD AL-KESWANI/AFP/Getty Images)

Summary

In the wake of their seizure of Qusair in western Syria, Syrian loyalist forces are bent on capitalizing on their newfound momentum by wresting more of the loyalist core from the rebels and advancing on rebel-held territory. In order to continue their advance, however, loyalist forces will have to address logistical difficulties, potentially fight through powerful rebel blocking positions and overcome increasing U.S. weapons aid to the rebels.

Το τίμημα της πίστης τους πληρώνουν και οι αλεβίτες


The New York Times
Η συνοικία Μέτζε 86 της Δαμασκού αποτελείται από πυκνοκατοικημένα, στενά δρομάκια, γεμάτα από αφίσες με το πρόσωπο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Το προεδρικό παλάτι βρίσκεται, άλλωστε, πολύ κοντά και η περιοχή κυριολεκτικά ασφυκτιά από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του καθεστώτος -οι οποίοι είναι οπλισμένοι σαν αστακοί- και στρατιώτες. Ουδείς μπορεί να εισέλθει στα στενά της Μέτζε 86, αν δεν συνοδεύεται από κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο ή έναν γνωστό κάτοικο της συνοικίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της, φυσικά, είναι μέλη της μουσουλμανικής αίρεσης των αλεβιτών, από τα χωριά των οποίων κοντά στα παράλια της Μεσογείου κατάγεται και η οικογένεια Ασαντ. Για πολλούς Σύρους, αν όχι για τους περισσότερους, η Μέτζε 86 είναι ένα τρομακτικό μέρος, το μεγαλύτερο προπύργιο των αξιωματικών του καθεστώτος και της διαβόητης παραστρατιωτικής οργάνωσης Σαμπίχα, τα «φαντάσματα», όπως τους αποκαλούν. Αυτοί ακριβώς είναι οι άνδρες που κατηγορούνται για τους βασανισμούς και τις σφαγές αμάχων στη Συρία. Ορισμένοι από τους γηραιότερους της συνοικίας είναι βετεράνοι των ταξιαρχιών Αμυνας του Χαφέζ Ασαντ που έλαβαν μέρος στη σφαγή του 1982 στη Χάμα. Σήμερα, ωστόσο, η Μέτζε 86 διακατέχεται από μια έντονη αίσθηση μαρτυρίου. Στους δρόμους οι αφίσες του προέδρου Ασαντ συνυπάρχουν με τις φωτογραφίες των νεκρών στρατιωτών.

Η Ηπειρώτικη μουσική παράδοση-Η επανάκτηση της Ελληνικότητας

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Η Ηπειρώτικη μουσική παράδοση



Η επανάκτηση της Ελληνικότητας

γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Η Ελληνικότητα, είναι μια διαρκής αναμέτρηση με τον χρόνο.
Ο τίτλος, θα μπορούσε από μόνος του να αποτελεί μια θαυμάσια σύνοψη του θέματος, αλλά χάριν της σαφήνειας, θα προσπαθήσω να δώσω ορισμένες διευκρινήσεις, που θα φωτίσουν τον όρο «Ελληνικότητα».
Στις μέρες μας, η αληθινή επαναστατική διάθεση, θα έπρεπε να έχει ένα και μόνο στόχο. Να διατηρήσει την Ελληνικότητα και να την επαναξιολογήσει. Να την καλλιεργήσει, να της δώσει το σύγχρονο ανάπτυγμα που θα την οδηγήσει με εθνική αυτογνωσία στις άγνωστες ατραπούς του μέλλοντος και της ιστορίας. 
Αντί αυτής της στόχευσης, η επαναστατική διάθεση αναλώνεται σήμερα στο επίπεδο της ανάγκης, του ενστίκτου και της επιφανειακής θεώρησης. Μόνο που ο τρόπος αυτός, ακόμη και αν προσωρινά αποδειχθεί χρήσιμος, είναι αδύνατο να περάσει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και να δημιουργήσει  σταθερές, ριζικές αλλαγές, ικανές να επιλύσουν και αυτά ακόμη τα ζητήματα της ανάγκης, έχοντας όμως διασφαλίσει και το πιο σημαντικό. Και αυτό είναι πνευματικής φύσεως μέγεθος. 
 

Είναι η διάσωση και η εξέλιξη της μουσικής μας παράδοσης και του πολιτισμού μας γενικότερα. Δεν είμαι Ηπειρώτης, αλλά εκτιμώ αφάνταστα τους αρχαίους ρυθμούς της Ηπειρώτικης μουσικής. Θα μπορούσα να αναρτήσω κάποιον από τους μεγάλους του μουσικού είδους, όπως τον Σαλέα ή τον Πετρολούκα Χαλκιά, αλλά προτίμησα έναν νέο αξιόλογο μουσικό τον Κωνσταντή Πιστιόλη. Η μουσική του ευαισθησία και η φανερή αγάπη του για αυτό που κάνει, με συγκίνησε. Η εικόνα μοιάζει τόσο πολύ με τις αρχαίες αγγειογραφίες και με τις μορφές που απεικονίζουν των αυλητών. Η Ιστορία διασώζεται μέσα στα σχήματα και στις διαχρονικές μουσικές νότες.

Είμαι βέβαιος, πως οι μαύροι βιρτουόζοι της Τζαζ στην Αμερική, θα στέκονταν μαγεμένοι, με σεβασμό, απέναντι στα κελαηδήματα του Ηπειρώτικου κλαρίνου. Ας τιμήσουμε και εμείς τη μουσική μας κληρονομιά, δίνοντας της την ευκαιρία να μας χαρίσει εικόνες, ήχους και γνήσια συναισθήματα χαράς και λύπης....

Η ιστορία του μαγιό από το 1825 μέχρι σήμερα

Η ιστορία του μαγιό από το 1825 μέχρι σήμερα [εικόνες]
Γνωρίζατε ότι πριν 100 χρόνια οι γυναίκες φορούσαν μάλλινα μαγιό κι ότι πριν 200 χρόνια βούταγαν στη θάλασσα με ειδικά φουστάνια; Η ιστορία της εξέλιξης του μαγιό ανά τους αιώνες αποτελεί ένα ενδιαφέρον δείγμα των αλλαγών της μόδας στην ιστορία.

ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι οποίες είναι ανάλογες με την πρακτική εκβιασμών της τρόϊκας, συνεπώς προσεγγίζουν την πραγματικότητα που θα ζήσουμε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Μέρκελ θα απαιτήσει:

1.Ένα με δύο νησιά!!! Σας ακούγεται τρελό αλλά τον πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και το χάος στα δημοσιονομικά της χώρας μας θα εκμεταλλευτεί η Γερμανία για ν’ απαιτήσει να της δοθεί –ουσιαστικά- η κυριαρχία σε ένα με 2 νησιά του Αιγαίου!

Eurostat: Ελλάδα και Κύπρος οι ακριβότερες σε γάλα, τυρί και αυγά


Στο 132% του ευρωπαϊκού μέσου όρου έφτασαν οι τιμές σε γάλα, τυρί και αυγά ενώ στα δημητριακά και το ψωμί το 115%.

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι ακριβότερες χώρες στην ΕΕ σε γάλα, τυρί και αυγά, ενώ αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τον δείκτη τιμών καταναλωτή το 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα, το 2012, οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκαν λίγο πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 104%.

Χαμένοι και κερδισμένοι σε μια «opera buffa»


του Γιώργου Καραμπελιά

Στην πρόσφατη κρίση που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, μια και δεν έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν δύο χαμένοι, ο Σαμαράς και ο Κουβέλης και δύο κερδισμένοι, ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος. Και βέβαια, πάντα αδιατάρακτη η ηγεμονία των κατοχικών δυνάμεων μια και η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε επαναβεβαίωσαν στη διάρκεια της κρίσης πως η Ελλάδα ανήκει στη δικαιοδοσία τους.

Όπως είχαμε τονίσει, στα πρόσφατα κείμενά μας, ο Σαμαράς και οι εταίροι του, μπρος στα αδιέξοδα ενός προγράμματος καταστροφής και συρρίκνωσης χωρίς τέλος –αποτυχία στη ΔΕΠΑ, τεράστια ελλείμματα, φορολογική απεργία των Ελλήνων– αποφάσισαν, με πρωτοβουλία κατεξοχήν του Σαμαρά, να προκαλέσουν μια κρίση που στόχευε να «τρομοκρατήσει» τους ευρωπαίους εταίρους, για πιθανή ανεξέλεγκτη κρίση στην Ελλάδα και να δώσει στο εσωτερικό ένα μήνυμα πυγμής. Αντίστοιχα, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στα αδιέξοδα, προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν για να σώσουν το δικό τους ακροατήριο.

Η λαϊμονίνη των εσπεριδοειδών σύμμαχος κατά του καρκίνου


Μελέτες σε πειραματόζωα και εργαστηριακές μελέτες σε ανθρώπινα κύτταρα υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένα συστατικά των εσπεριδοειδών φρούτων, όπως του λεμονιού και του λάιμ, φαίνεται να εκδηλώνουν δράσεις κατά διαφόρων τύπων καρκίνου όπως της στοματικής κοιλότητας, του

δέρματος, του πνεύμονα, του μαστού, του στομάχου και του εντέρου.

Επιστήμονες από την Υπηρεσία Αγροτικής Έρευνας (ARS) των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι μεταξύ αυτών των συστατικών το ανθρώπινο σώμα μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει μια μακράς διάρκειας ουσία η οποία καλείται λαϊμονίνη και η οποία απαντάται στα εσπεριδοειδή σε ανάλογες ποσότητες με τη βιταμίνη C.

Chocowiskey: Ουίσκι με… σοκολάτα!


Για τους λάτρεις του ουίσκι που δεν μπορούν, όμως, να αντισταθούν και στη σοκολάτα, το ποτό τους έχει πλέον ένα όνομα: Chocowiskey! Σε απλά Ελληνικά… ουίσκι με σοκολάτα.

Για τους παραδοσιακούς, η ιδέα σίγουρα ξενίζει αλλά για όσους δεν θα έλεγαν όχι στην εμπειρία της δοκιμής, το ουίσκι σε συνδυασμό με τη φίνα σοκολάτα αποτελεί ένα δυνατό συνδυασμό.

ΣΥΡΙΑ : Aποκεφάλισαν χριστιανό και έριξαν το σώμα του στα σκυλιά οι "αντάρτες"!!!


Σύμφωνα με τo Ugly Truth (17/06/13) σε αναδημοσίευση άρθρων των Daily Mail, Ηuffington Post , Sunday Times, The Australien, Al Arabiya ,Σύριοι αντάρτες αποκεφάλισαν έναν χριστιανό στο βορρά της χώρας στην πόλη Ρας αλ Αγίν , στα τούρκικα σύνορα. Βασίζεται σε μαρτυρία της γαλλολιβανέζας

Marie-Agnes, ηγουμένης στο μοναστήρι του Αγίου Ιακώβου στην Καρά της Συρίας( 70χμ από την Χομς). Η 60χρονη ηγουμένη, δήλωσε ότι αφού του έκοψαν το κεφάλι πέταξαν το σώμα του στα σκυλιά.

New Statesman: Η “θεραπεία του σοκ” και το μεταλλείο χρυσού


Από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης μέχρι τις διαμαρτυρίες για τις Σκουριές, η Ελληνική κυβέρνηση είναι ανίκανη να σωπάσει τη δημόσια οργή για το χειρισμό της κρίσης

Του Daniel Trilling. Δημοσιεύθηκε στο Νew Statesman στις 18-6-2013

Δημοσιογράφοι και προσωπικό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ κάθοντι ΄ξεω από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Ελλάδας, το Συμβούλιο Επικρατείας, στις 20 Ιουνίου 2013. Φωτογραφία: Getty Images

Άθεη που ζήτησε να γίνει αμερικανίδα πρέπει πρώτα να ενταχθεί σε εκκλησία επειδή αρνείται να κρατήσει όπλο


  (Φωτογραφία:  Associated Press)



Ουάσινγκτον
Μόνιμη κάτοικος των ΗΠΑ για περισσότερα από 30 χρόνια, που έχει δηλώσει ότι είναι άθεη, ζήτησε να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα, αλλά επειδή δήλωσε και αντιρρησίας συνείδησης, η αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης της απάντησε ότι πρέπει πρώτα να γίνει μέλος κάποιας εκκλησίας, που δικαιολογεί την άρνηση να φέρει όπλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μάργκαρετ Ντάουτι υπέβαλε αίτηση, για να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα. Στην αίτησή της ανέφερε ότι αρνείται να κρατήσει όπλο ως αντιρρησίας συνείδησης.

Τότε οι αμερικανικές Αρχές της απάντησαν ότι εάν έχει ηθικό πρόβλημα με τον πόλεμο και είναι αντιρρησίας συνείδησης, πρέπει να ενταχθεί σε μια εκκλησία, για να αποδείξει ότι οι απόψεις της κατά του πολέμου έχουν θρησκευτική βάση.

Μάλιστα, της έδωσαν και τελεσίγραφο να ενταχθεί σε κάποια εκκλησία ώς τις 21 Ιουνίου, αλλιώς, όπως της είπαν, η αίτησή της θα απορριφθεί.

Στο πλευρό της Ντάουτι έχουν ταχθεί ομάδες άθεων, που υποστηρίζουν το δικαίωμά της να μην υποχρεωθεί να ενταχθεί σε μια εκκλησία για να δικαιοσλογήσει την άρνησή της να κρατήσει όπλο.
Newsroom ΔΟΛ

Αντί Θερινού Ηλιοστασίου. Βίκτωρ Ουγκώ: Ο κόσμος είναι μια διεύρυνση της Ελλάδας!



Βίκτωρ Ουγκώ

Ο μεγάλος μυθιστοριογράφος και ποιητής Βίκτωρ Ουγκώ (1802-1885) υπήρξε ένας συνεπής αναγνώστης των Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και ανυπόκριτος θαυμαστής τους. Στα γραπτά του έκανε δεκάδες κολακευτικές αναφορές στα έργα τους, τα οποία και τοποθετούσε στην κορυφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Π.χ. έγραφε για τον Όμηρο:

“Ο ‘Ομηρος είναι η μεγαλοφυΐα που λύνει αυτό το ωραίο πρόβλημα της Τέχνης, το ωραιότερο ίσως απ΄όλα, την αληθινή απεικόνιση της ανθρωπότητας, που κατορθώνεται με την μεγέθυνση του ανθρώπου, δηλαδή με την γενεσιουργία του πραγματικού μέσα στο ιδανικό. Μύθος και Ιστορία υπόθεση και παράδοση, χίμαιρα και επιστήμη, συνθέτουν τον Όμηρο. Δεν έχει βάθος και γελάει. όλα τα βάθη των παλαιών εποχών μετακινούνται, αχτινοβολούν φωτισμένα, στο απλόχερο γλαυκό διάστημα του πνεύματος αυτού…” 

Βαλκανικοί 1912-13, οι μεγαλειώδεις νίκες που διπλασίασαν την Ελλάδα

Βαλκανικοί 1912-13, οι μεγαλειώδεις νίκες που διπλασίασαν την Ελλάδα



20130622-122205.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Έναν αιώνα μετά την ιστορική νίκη του στρατού μας στους Βαλκανικούς αγώνες, η εποποιία των ελληνικών δυνάμεων, αποτελεί ένα ιδεοφόρο ορόσημο για να αντλήσουμε ψυχικά αποθέματα αλλά και διδάγματα απο τις ιστορικές συμμετρίες της εποχής και να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική ανεπίθεση του ελληνισμού, στις ζοφερές μέρες μας. Προτού λάβουν χώρα οι μεγαλειώδεις νίκες του στρατού μας, που διπλασίασαν τα εδάφη της ελληνικής επικράτειας, η χώρα είχε μπεί στις ολισθηρές ατραπούς μιας ακατάσχετης κατηφορικής πορείας.

Η αντισυνταγματικότητα της χρεοκρατίας, ένα ενδιαφέρον άρθρο του Νέστορα Νικηφορίδη


Λαός και Πατρίδα ή Σοκ;
Στο όνομα του πραγματικού δημοσίου συμφέροντος του λαού και της πατρίδας και όχι στο όνομα του χρεο-σοκ!
τοῦ Νέστορα Νικηφορίδη
(Ἐφαρμογή τοῦ δόγματος τοῦ σόκ μέ κοινοβουλευτικό μανδύα, δέν τήν ἀποδέχεται τό Σύνταγμα – Ματαίωση τοῦ νοήματος τῆς Κοινοβουλευτικῆς πλειοψηφίας – Ἐξόφληση δημοσίου χρέους ἤ πραγματικό δημόσιο συμφέρον - Συνταγματικά ὅρια ἐπί πιέσεων καί ἐκβιασμῶν – Δυνατότητες τοῦ Προέδρου της Δημοκρατίας, τοῦ Λαοῦ καί τῶν Δικαστηρίων).
Δέν εἶναι δυνατόν νά εἶναι νόμιμη καί συνταγματική ἡ συνεχής παραβίαση τοῦ δημοσίου συμφέροντος:  Ὅταν ἡ Κυβέρνηση πού νομίμως ἐξελέγη, ἐπιλέγει τήν ἐξόφληση δημοσίου χρέους, ἀκόμη καί ἀποδεδειγμένως πραγματικοῦ, κατά προτεραιότητα ἔναντι τῆς ἄμεσης διατροφῆς τοῦ πληθυσμοῦ, τῆς ἄμεσης προστασίας τῆς δημόσιας ὑγείας, τῆς πραγματικῆς διασφαλίσεως τῆς ἐθνικῆς ἀσφάλειας, τῆς στοιχειώδους κοινωνικῆς εἰρήνης καί εὐταξίας καί τῆς συνταγματικῆς νομιμότητας, καθώς καί ἔναντι τῆς ἀναπτύξεως τῆς πραγματικῆς οἰκονομίας τῆς κοινωνίας, τότε οἱ ἀρχές τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος τό ὁποῖο γνωρίζουμε παρέχουν τήν βάση γιά τήν ἀντιμετώπιση καί γιά τήν ἀπόσειση τέτοιας διακυβερνήσεως:

Η Αχίλλειος πτέρνα του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ


RÉSEAU INTERNATIONAL  (Γαλλία)                (μτφ. Κριστιάν)
Βαλεντίνος Βασιλέσκου*
undefined
O συριακός στρατός πιστός στον Άσαντ είναι ελλιπής στον τομέα της έρευνας και εντοπισμού, γεγονός που εμποδίζει μια γρήγορη νίκη.
Η έρευνα είναι μια μορφή ασφάλισης στη μάχη εντοπίζοντας με ακρίβεια τη θέση όλων των μαχητών του εχθρού, τον εξοπλισμό τους, το είδος του εξοπλισμού που διαθέτει ο κάθε μαχητής και τους ελιγμούς που εκτελούνται στο χώρο και χρόνο .
Μέσω της έρευνας, αποφύγουμε να πιαστούμε απροσδόκητα από τον εχθρό. 
Για παράδειγμα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ετοιμάζονται αντάρτες να χτυπήσουν, από ένα κτίριο, ένα άρμα Τ-72 με φορητό εκτοξευτή αντιαρματικών χειροβομβίδων. 

ΝΟΤΙΟΣΛΑΥΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ

“Για τον Παπούλια πρόβλημα είναι το όνομα, η ονομασία του λαού και η γλώσσα”

by admin
Ο Μακεδονισμός, οι Σλάβοι, οι Βούλγαροι και οι Έλληνες
 
 
Οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους ότι τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς και τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας να τα μονοπωλούν.
 
Αυτήν την εξήγηση δίνει ο ιστορικός Ντάλιμπορ Γιοβανόφσκι, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη εφημερίδα του Βελιγραδίου «Politika».

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πήρε ξεκάθαρη θέση στη διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων», «Ο Παπούλιας έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια», ήταν τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου για την συνέντευξη του αρχηγού του ελληνικού κράτους στη σερβική «Politika», κατηγορώντας τα Σκόπια για «ιδεολογία Μακεδονισμού».
 
«Οι ελληνικές εφημερίδες έγραψαν για τη σωστή παρέμβαση του Παπούλια που έστειλε μήνυμα στις αρχές των Σκοπίων καλώντας τους να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους για τη διαφορά που εξαιτίας της,  έχουν μπλοκάρει τις φιλοδοξίες του βαλκανικού κράτους για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
 
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Παπούλιας, επανέλαβε την ειλικρινή πρόθεση της χώρας του, να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και τόνισε ότι η αρχή της καλής γειτονίας είναι βασική προϋπόθεση για το μέλλον της κάθε υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Τι ακριβώς είπε ο Παπούλιας στην “Politika”;
 
Το ζήτημα του ονόματος παραμένει άλυτο για πολλά χρόνια. Ο ΟΗΕ αποφάσισε να μην αποδεχθεί τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα, αναγνωρίζοντας  τη νομιμότητα της ελληνικής ένστασης... Ωστόσο, τα Σκόπια, επιμένουν στο ιδεολογικό κατασκεύασμα του «μακεδονισμού» και η πόρτα του ΝΑΤΟ πρέπει να κλείσει καθώς και η διαδικασία ενσωμάτωσης στην ΕΕ να παγώσει.
 
Αναμένουμε από την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, να εγκαταλείψει τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της, ώστε να βρεθεί  λύση, είπε ο Παπούλιας στη σερβική εφημερίδα.
 
Οι Νοτιοσλάβοι ιστορικοί και αναλυτές [μακεδονιστές] δεν εκπλήσσονται από τέτοιες συμπεριφορές του Παπούλια, σημειώνει το Dnevnik  των Σκοπίων.
 
Ο ιστορικός  Ντάλιμπορ Γιοβανόφσκι- Далибор Јовановски- δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είναι πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις και οπωσδήποτε δεν θα είναι η τελευταία, υπονοώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.
 
«Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι το όνομα δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά και η γλώσσα του έθνους. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει κατά νου, να μονοπωλεί τον πολιτισμό, την παράδοση της Μακεδονίας και ότι η χρήση του ονόματος Μακεδονία την έχει για ιδία χρήση», αυτό είπε ο Γιοβανόφσκι.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Μακεδονισμός αναπτύχθηκε από το 1944, όπως αναφέρεται σε πολλά ελληνικά βιβλία. Και προσθέτουν, απλά, για εμάς ότι «το κράτος των Σκοπίων βασίζεται σε μια κρατική ιδεολογία που είναι ο μακεδονισμός» που ουσιαστικά είναι μια ονομασία.
 
Για τον ακαδημαϊκό Μίτκο Μαντζούνκοφ- Митко Маџунков-όλες αυτές οι δηλώσεις είναι υπερβολικές και είναι προφανές ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά υπέρ μας και όχι εναντίον μας.
 
«Με οποιαδήποτε λογική και να το δούμε, θα εντοπίσουμε ότι κάτι γίνεται λάθος. Αρνούνται κάτι, αμφισβητούν το φυσικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει το όνομά του και το δικαίωμα ως χώρα το δικό της όνομα», είπε ο Μαντζούνκοφ.
 
Η άποψή του είναι ότι πρέπει να βρούμε στον εαυτό μας ένα μέτρο ανάμεσα  στους αρχαίους και στους Σλάβους και σε αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το θέμα δεν είναι η στάση μας έναντι των αρχαίων, αλλά η γλώσσα και ο πολιτισμός μας που είναι δύο ξεχωριστά διακριτά πράγματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο ζήτημα είναι άλλο.
 
«Το έχω πει χίλιες φορές, το κύριο ζήτημα είναι ότι αν κάποιος ονειρεύεται να λύσει το πρόβλημά του από το Συνέδριο του Βερολίνου και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου,  θα πρέπει να καταλάβει ότι με τις αποφάσεις αυτές η «Μακεδονία» σβήνεται από το χάρτη του κόσμου είναι κάτι το οποίο επιζητούν σήμερα, την εξαφάνιση της «Μακεδονίας» και έχουν τέτοιες  φιλοδοξίες», πρόσθεσε ο ακαδημαϊκός.
 
Εξήγησε ακόμη ότι η Ελλάδα είχε ανέκαθεν μια αποκρουστική συμπεριφορά για τη Μακεδονία και τώρα ξαφνικά συνειδητοποιεί το όνομα της Μακεδονίας και ότι συνδέεται με αυτό  είναι πολύτιμο και ως παλαιοί έμποροι δεν θέλουν να χάσουν μέρος της λείας τους.
 
«Η επιμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συναίνεση πρέπει να συζητηθεί προσεκτικά. Αν επιμένει ότι το όνομα θα πρέπει να αλλάξει, είναι προφανές ότι Μακεδονικό Ζήτημα, δεν θα επιλυθεί και στη συνέχεια  υπεύθυνος για την εξαφάνιση ενός λαού δεν θα είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλοι μαζί», προειδοποίησε ο Μαντζούνκοφ.
 
Τι είναι όμως Μακεδονισμός;
 
Η Wikipedia δίδει την ακόλουθη εξήγηση για το μακεδονισμό (συνεχίζει το δημοσίευμα):
 
Μακεδονισμός- λανθασμένη εθνογραφική και σοβινιστική αντίληψη, ότι στην Βουλγαρία δεν υπάρχει μακεδονική αυτόχθονη εθνότητα, αλλά ότι οι Μακεδόνες είναι στην πραγματικότητα Βούλγαροι που έχουν επηρεαστεί από την ιδεολογία της Κομιντέρν»
Οι Βούλγαροι θεωρούν ότι οι μακεδονιστές στη Μακεδονία του Βαρδάρη είναι Βούλγαροι.