Ετικέτες

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου Total


Posted: 20 Oct 2014 09:54 PM PDT



Τραγικό θάνατο βρήκε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου Total, Κριστόφ ντε Μαργκερί, καθώς το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, με προορισμό το Παρίσι, συνετρίβη το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Νεκροί ανασύρθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, μέλη του πληρώματος.

Η περίπτωση του "Τσετσένου της Χίου"




ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ - http://www.rimse.gr/

Η εφημερίδα "Καθημερινή" στο Κυριακάτικο φύλλο της με την υπογραφή του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη, παρουσιάζει μια ιστορία που διαπλέκεται άμεσα με τρία σημαντικότατα ζητήματα των ημερών και αυτά είναι το μεταναστευτικό, η διεθνή τρομοκρατία (Τζιχαντιστές) και οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδος με τη Ρωσία.

Ο Σεπτέμβριος του 2014, ο θερμότερος στην Ιστορία





O Σεπτέμβριος του 2014 υπήρξε ο θερμότερος Σεπτέμβριος παγκοσμίως επί της γης και στην επιφάνεια των ωκεανών από τότε που υπάρχουν μετεωρολογικά στοιχεία το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) την ώρα που το 2014 ενδέχεται να είναι η πιο ζεστή χρονιά εδώ και 135 χρόνια.

Στα 30 δισ. ευρώ τα χρέη της ΕΕ έως το τέλος του 2014


Posted: 20 Oct 2014 10:24 PM PDT


Στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το τέλος του 2014, κάτι που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας (1995-1997) Ζαν Αρτουί.

Unicef: Ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε λεπτά λόγω της βίας






Ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε λεπτά εξαιτίας της βίας, σύμφωνα με έκθεση της Unicef.

Η έκθεση επισημαίνει ότι σχεδόν το 75% των περίπου 345 βίαιων θανάτων σημειώνονται καθημερινά σε χώρες όπου υπάρχει ειρήνη και όχι σε εμπόλεμες περιοχές.

29 σχέδια που απεικονίζουν την πικρή πραγματικότητα του σήμερα…



 


Ο Πολωνός καλλιτέχνης Pawel Kuczynski εργάζεται στη σατιρική εικόνα από το 2004 και ειδικεύεται σε τολμηρές απεικονίσεις που κάνουν το κοινό του να αμφισβητεί την καθημερινή τους ζωή.Τα θέματά του ασχολούνται με τα πάντα, από τα social media, την πολιτική, τη φτώχεια και όλα στέλνουν ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα…
Picture
Με τον δημιουργικό του τρόπο προσπαθεί να στρέψει περισσότερο την προσοχή του κοινού σε πράγματα που αποδεχόμαστε ως μέρος της καθημερινής μας πραγματικότητας. Λείπουν, όμως, οι χημικοί αεροψεκασμοί, κάτι που ο ένας άλλος αντίστοιχος καλλιτέχνης, ο Mear One, δεν παρέλειψε από το δικό του καλλιτεχνικό ρεπερτόριο… Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Pawel εδώ

Μεταξύ Δύσης και Ανατολής




Η κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα έχει στρέψει αναγκαστικά την πολιτική δραστηριότητα προς την Ευρώπη. Η προσοχή, η σκέψη, οι σχέσεις, ακόμη και οι βαρυγκόμιες εκεί κατευθύνονται. Εντούτοις, η γεωγραφική θέση της Ελλάδος και το ιστορικό υπόστρωμα την τοποθετούν στο νοτιοανατολικό άκρο της ηπείρου, σε επαφή και γειτονία με τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή. Ο,τι συμβαίνει εκεί μάς αφορά.
Ισως μάλιστα οι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους μη Ευρωπαίους γείτονες αποτελούν ένα συγκριτικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα της χώρας στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η Ελλάδα, παρότι δοκιμάζεται από την κρίση, είναι στρατηγικά σταθερή σε μια περιοχή υπό μετασχηματισμό.

«Συναντηθείτε και συμφωνήστε με τη ληστοσυμμορία των δοσιλόγων, μπας και σωθούμε όλοι…»





«Μπράβο Φαίη μου! Ξεφτιλίσου κι άλλο να ανεβάσουμε τα νούμερα…».
 Γιώργος Λιάγκας.
—————————————————————–

Άρθρο-παρέμβαση της Realnews υπογράφει ο…αντικειμενικός Νίκος Χατζηνικολάουμε τίτλο: «Συναντηθείτε και συμφωνήστε!». Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας οφείλουν πάραυτα να συναντηθούν, να συζητήσουν και να συνεννοηθούν για τρία απλά, αλλά εξαιρετικά σημαντικά για την επόμενη μέρα της χώρας ζητήματα. Για το χρέος και τη βιωσιμότητά του, για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και για τον χρόνο των εθνικών εκλογών».Ο…αντικειμενικός αρχίζει να σέρνει το χορό των προσφάτων σεναρίων, περί κυβέρνησης ειδικού, ή εθνικού σκοπού, τα οποία άρχιζαν να ψελλίζουν πριν λίγο καιρό διάφοροι παρατρεχάμενοι της εξουσίας και γραφικοί ντζουτζέδες. Τυχαίο; Μπα!

UK: Iran Lobbies against Sanctions

Austria: Civil Law vs. Sharia Law

Όταν οι πολυεθνικές έλεγαν “καπνίστε για να έχετε καλή υγεία”!


lucky strike adΜοιάζει απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Διαφήμιση τσιγάρου με βασικό επιχείρημα την “καλή υγεία” μέσω της απώλειας βάρους!

Η “ειλικρίνεια” του καπιταλισμού παραμένει ίδια. Το τυρί στην φάκα αλλάζει.

www.olympia.gr

Π.Καρύκα : Ισπανικός Εμφύλιος. Η μάχη της Μαδρίτης (1936)

Οι σφαίρες ήταν ελληνικές, muchachos


Τις περισσότερες φορές η  λέξη εμφύλιος, παραπέμπει την σκέψη μας σε δύο αντιμαχόμενες πλευρές, στην ίδια χώρα, και γενικότερα σε ένα είδος πολέμου ενδοεθνικής κατανάλωσης. Κάτι σαν τους «αδελφοφάδες» κοντολογίς. Τις περισσότερες φορές όμως δεν είναι έτσι… Οι παράγοντες που παρεισφύουν στους εμφυλίους -πριν, κατά τη διάρκεια και μετά- ενός τέτοιου δραματικού γεγονότος, μόνο ενδογενείς δεν μπορούν να χαραχτηρισθούν.
Με αφορμή λοιπόν την 17η Ιουλίου -θλιβερή ημερομηνία έναρξης του Ισπανικού εμφυλίου- θυμήθηκα ένα κείμενο που είχα διαβάσει αναφερόμενο στην κατά τη διάρκεια παρέμβαση μιας τρίτης χώρας και δη, της ελληνικής. Πρωταγωνιστής ο Μποδοσάκης, σκηνοθέτης ο Μεταξάς, παραγωγός όλες οι μεγάλες δυνάμεις και σουρεαλιστικό κοινό, εμείς.

Αποκαλυπτική ανταπόκριση της Φ. Αργυρού για την δολοφονία της ηρωΐδας Serena Shim από τα τουρκικά κτήνη.


wpid-20141020111757.jpgΑνταπόκριση Φανούλας Αργυρού  από το Ράδιο Πρώτο (Πρώτη Εκπομπή Λάζαρου Μαύρου) 21.10.2014
Αμερικανίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε «ύποπτο» αυτοκινητιστικό στην Τουρκία
Μέρες μετά από αποκαλυπτικές ανταποκρίσεις της για το ρόλο της Τουρκίας
Αμερικανίδα δημοσιογράφος λιβανικής καταγωγής που εργαζόταν στην Τουρκία ως ανταποκρίτρια του  τηλεοπτικού καναλιού PRESS TV του Ιράν, σκοτώθηκε στη πόλη Σουρούκ, σε «ύποπτο» αυτοκινητιστικό δυστύχημα, έγραψε χθες (20.10.2014) η Mail on Line στο Λονδίνο, όταν  το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν συγκρούστηκε κατά τους ισχυρισμούς με βαρύ όχημα.  «Μυστήριο, (γράφει)  ο θάνατος της αμερικανίδας δημοσιογράφου στην Τουρκία μέρες μετά τους ισχυρισμούς της  ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για ανταπόκρισή της σχετικά με την πολιορκία του Κοπανί».
Την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα,  η δημοσιογράφος Serena Shim, που ήταν αμερικανίδα υπήκοος, είχε σε ζωντανή ανταπόκρισή της  δηλώσει ότι η ΜΙΤ (Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες)  την είχε κατηγορήσει για κατασκοπία και εκφράσει τους φόβους της για σύλληψη. Στη σύντομη ανταπόκρισή της είχε ισχυριστεί ότι είχε εξασφαλίσει φωτογραφίες στρατιωτικών της ISIS να περνούν μυστικά  στην Τουρκία και αντίθετα στα συριακά σύνορα μέσα σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν βοήθεια και ανήκουν στην Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων και άλλων οργανώσεων βοήθειας.

Οι ρίζες του ελληνικού τροτσκισμού: 1934 – 2014: 80 χρόνια Ο.Κ.Δ.Ε.


80 ΧΡΟΝΙΑ 9-2014 NETΗ Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), συμπληρώνει φέτος τα 80 χρόνια της και προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων.
Μας έστειλε ένα κείμενο το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω για να πάρουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας μια εικόνα του τροτσκιστικού ρεύματος στην Ελλάδα.
“Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την θεμελίωση το 1934 του ρεύματος του επαναστατικού μαρξισμού / τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα, με δύο σημαντικά ορόσημα:
– Την ίδρυση της Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας).
– Την έκδοση του περίφημου βιβλίου «Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;» του Παντελή Πουλιόπουλου, της μεγαλύτερης φυσιογνωμίας του επαναστατικού μαρξισμού στη χώρα μας.
Οι ρίζες του ελληνικού τροτσκισμού
Από την ίδρυσή του (1918), το ΚΚΕ βρισκόταν σε μόνιμη κρίση, καθώς οι αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν) και ο Μπολσεβικισμός είχαν μεν υιοθετηθεί, αλλά δεν είχαν αφομοιωθεί. Υπήρχε έτσι πάντα μια δεξιά τάση, παρεκκλίσεις σοσιαλδημοκρατικές και ρεφορμιστικές. Με ηγέτη τον Π. Πουλιόπουλο (πρώτος γραμματέας του ΚΚΕ), η επαναστατική μαρξιστική τάση στο εσωτερικό του ΚΚΕ παλεύει για τον σωστό προσανατολισμό του, την ανάλυση του ελληνικού καπιταλισμού, τη μαρξιστική εκπαίδευση των αγωνιστών, τη μαζική επέμβαση στην ταξική πάλη.
Aυτή η προσπάθεια δεν θα ολοκληρωθεί, καθώς πέφτει πάνω στο ΚΚΕ η ταφόπλακα του σταλινισμού. Οι επαναστάτες μαρξιστές διαγράφονται γραφειοκρατικά. Συγκροτούνται αρχικά ως Αριστερή Αντιπολίτευση (προσπαθώντας να συνδεθούν με τη Διεθνή Αριστερή Αντιπολίτευση), γύρω απ’ το σημαντικό περιοδικό «Σπάρτακος».

Η ‘διεθνής’ των μπλόγκερ κάνει απόβαση στην Αθήνα



Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί πάνω από 800 travel bloggers (μπλόγκερ που γράφουν για τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες) και επαγγελματίες των μίντια και της κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό και θεωρούνται οι κατ' εξοχήν σύγχρονοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ειδικοί από 50 χώρες έρχονται στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της ΤΒΕΧ 2014 το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Έφηβοι στα πρόθυρα διαδικτυακής “αποχαύνωσης”



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εφήβων, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου!

Μάρμαρα: Απόρρητο νομικό σημείωμα για τη διεκδίκηση !!

Μάρμαρα: Απόρρητο νομικό σημείωμα για τη διεκδίκηση !!


Τα φλας άστραψαν και η επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα έκανε το γύρο του κόσμου- χάρη και στον πρόσφατο γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ- αλλά το θέμα του ταξιδιού ήταν η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Και στις συναντήσεις που είχε η νομική ομάδα επί ελληνικού εδάφους, συζητήθηκε ένα δεκασέλιδο απόρρητο νομικό σημείωμα.

Πέθανε ο φιλέλληνας πρώην Αυστραλός Πρωθυπουργός Γκοφ Ουίτλαμ


21/10/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις

Πέθανε ο φιλέλληνας πρώην Αυστραλός Πρωθυπουργός Γκοφ Ουίτλαμ
Πέθανε ο φιλέλληνας πρώην Αυστραλός Πρωθυπουργός Γκοφ Ουίτλαμ
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός Γκοφ Ουίτλαμ, ένας «φανατικός φιλέλληνας». Η ομογένεια αλλά και η Ελλάδα έχασαν έναν από τους πιο αφοσιωμένους φίλους τους.
Ο Πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ, αν και αντίπαλος του Ουίτλαμ στην πολιτική, τον χαρακτήρισε «γίγαντα της εποχής του», σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Τα αίσχη των ΝΑΖΙ: Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν-Γκούζεν


Το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν – Γκούζεν (γερμ. Konzentrationlager (KZ) Mauthausen – Gusen) ήταν Ναζιστικό στρατόπεδο που κατασκευάστηκε στην Αυστρία κυρίως για την κράτηση και την καταναγκαστική εργασία κοινωνικών ομάδων που αντιτίθεντο στο Ναζιστικό καθεστώς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε αυτό δεν γίνονταν ατομικές και ομαδικές εκτελέσεις κρατουμένων. Από την ίδρυση μέχρι την απελευθέρωσή του υπολογίζεται ότι σε αυτό βρήκαν τον θάνατο περίπου 100.000 άτομα.

Φουντούκια σε άριστη κατάσταση βρέθηκαν σε ναυάγιο του 16ου αιώνα, στη Ζάκυνθο [εικόνες]


Φουντούκια σε άριστη κατάσταση βρέθηκαν σε ναυάγιο του 16ου αιώνα, στη Ζάκυνθο [εικόνες]
Αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των ναυτικών ισπανικού πλοίου του 16ου αιώνα που βυθίστηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου, ναυπηγικά δομικά στοιχεία, αλλά και φουντούκια άριστα διατηρημένα ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια υποβρύχιων ανασκαφών στο ναυάγιο.
Συγκεκριμένα, κατά τη φετινή περίοδο η υποβρύχια ανασκαφή συνεχίστηκε προς το κεντρικό τμήμα, στο μέγιστο πλάτος του πλοίου.

Με τη βοήθεια της Τουρκίας πουλούσε πετρέλαιο το ΙΚ


21/10/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
Με τη βοήθεια της Τουρκίας πουλούσε πετρέλαιο το ΙΚ


Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξόρυξαν αργό πετρέλαιο αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα στο Ιράκ και τη Συρία πριν από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανέφερε σήμερα σε έκθεσή της η εταιρεία ερευνών IHS, σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η Τουρκία εξυπηρέτησε για μεγάλο διάστημα τους τζιχαντιστές για να πωλούν το κλεμμένο πετρέλαιο. Αλλά οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους έκλεισαν τα μάτια μπροστά σ’ αυτήν την καραμπινάτη παρανομία.

Ο προβοκάτορας του Βελιγραδίου


21/10/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 14 εμφανίσεις
ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

Ενας Αλβανός με ιταλικό διαβατήριο, σε συνεργασία με τον Ολσι Ράμα, αδελφό του Αλβανού πρωθυπουργού, είναι εκείνος που ανασκάλεψε τη βαλκανική πυριτιδαποθήκη προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του EURO 2016.
Ο προβοκάτορας του Βελιγραδίου
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας «Kurir» ο «ένοχος» ονομάζεται Ισμαΐλ Μορινάι. Πρόκειται για 32χρονο Αλβανό, κάτοικο Ιταλίας, ακτιβιστή και εθνικιστή, φανατικό ορειβάτη και αναρριχητή.

Σερβία: «Ετοιμάζουν την Μεγάλη Αλβανία οι δυτικοί»


21/10/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 16 εμφανίσεις

 
Ως μία που διαδικασία που έχουν εκκινήσει οι δυτικοί και βρίσκεται σε εξέλιξη σε πλήρη εξέλιξη περιγράφουν την υπόθεση της «μεγάλης Αλβανίας» οι Σέρβοι.
Ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που παρουσιάσθηκε στην καλά ενορχηστρωμένη προβοκάτσια του  σταδίου του Βελιγραδίου, είναι μια επικίνδυνη πρόκληση με  μήνυμα, προς τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής επισημαίνουν οι ιστορικοί.

Γεωπολιτική του πολέμου κατά της Συρίας και εκείνου κατά του Ισλαμικού Κράτους (1)



Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Στην ανάλυση που ακολουθεί (2 μέρη), νέα και πρωτότυπη, ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) εκθέτει τους γεωπολιτικούς λόγους της αποτυχίας του πολέμου κατά της Συρίας και τους πραγματικούς στόχους του λεγόμενου πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).  Το παρόν άρθρο  είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κατανόηση των σημερινών διεθνών σχέσεων και της κρυστάλλωσης των συγκρούσεων στο Λεβάντε (Ιράκ, Συρία και Λίβανος).