Ετικέτες

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο προβοκάτορας του Βελιγραδίου


21/10/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 14 εμφανίσεις
ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

Ενας Αλβανός με ιταλικό διαβατήριο, σε συνεργασία με τον Ολσι Ράμα, αδελφό του Αλβανού πρωθυπουργού, είναι εκείνος που ανασκάλεψε τη βαλκανική πυριτιδαποθήκη προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του EURO 2016.
Ο προβοκάτορας του Βελιγραδίου
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας «Kurir» ο «ένοχος» ονομάζεται Ισμαΐλ Μορινάι. Πρόκειται για 32χρονο Αλβανό, κάτοικο Ιταλίας, ακτιβιστή και εθνικιστή, φανατικό ορειβάτη και αναρριχητή.

Ο Μορινάι φέρεται να έφτασε στο Βελιγράδι στις 11 Οκτωβρίου, τρεις μέρες πριν από τον αγώνα, οδηγώντας αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες και κατέλυσε σε ξενώνα κοντά στο γήπεδο της Παρτίζαν. Τη βραδιά της 14ης Οκτωβρίου και ενώ το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Σερβίας με την Αλβανία πλησίαζε στη λήξη του, ο 32χρονος ευρισκόμενος στην οροφή της κοντινής εκκλησίας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ «απογείωσε» το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι από το οποίο κρεμόταν η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Σύμφωνα πάντα με την «Kurir», ο Μορινάι είχε καταστρώσει τη δράση του σε συνεργασία με τον Ολσι Ράμα, αδελφό του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα. Μάλιστα ο Ολσι ήταν εκείνος που χάρη σε μία εφαρμογή που είχε στο «iPhone» του ανέλαβε την πτήση του τηλεκατευθυνόμενου από τη στιγμή που αυτό βρέθηκε να πετά πάνω από τον αγωνιστικό χώρο! Επομένως (πάντα σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα) ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού είναι εκείνος που φρόντισε ώστε να χάσει ύψος το ελικοπτεράκι, δίνοντας τη δυνατότητα στον Στέφαν Μίτροβιτς να το κατεβάσει πυροδοτώντας τη θρυαλλίδα.
Ο προβοκάτορας του Βελιγραδίου
Το ρεπορτάζ της «Kurir» επιβεβαιώνεται και από βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, όπου ο Μορινάι σε ένα δωμάτιο ξεδιπλώνει τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που «πέταξε» στο γήπεδο της Παρτίζαν. Φαίνεται έτσι να θεμελιώνονται οι σερβικοί ισχυρισμοί ότι όλη η υπόθεση ήταν μία προσχεδιασμένη προβοκάτσια των Αλβανών.
Ο προβοκάτορας του Βελιγραδίου
Το ίδιο βράδυ, ο Μορινάι εγκατέλειψε τη Σερβία, η αστυνομία της οποίας τον εντόπισε στην Ιταλία και μέσω Interpol ζήτησε την έκδοσή του. Την επομένη της ενέργειάς του, ο «δράστης» ανέβασε στη σελίδα του κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία του με τον πρίγκιπα της Αλβανίας, Λέκα Ζώγκου (εγγονό του έκπτωτου βασιλιά Αχμέτ Ζώγκου), όπου αμφότεροι φαίνονται ενθουσιασμένοι για λόγο που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν και εμείς απλώς υποθέτουμε.
Ο Μορινάι έχει έντονη εθνικιστική δραστηριότητα. Καμαρώνει για τη φωτογραφία που έχει αναρτήσει, στην οποία σκαρφαλωμένος στην κορυφή κιγκλιδώματος κρατά την (επίσημη) αλβανική σημαία στο εκτός έδρας ματς με τη Σλοβενία (για τα προκριματικά του Π.Κ. 2014). Εχει, επίσης, φωτογραφηθεί στον τάφο του Αλβανού πολέμαρχου Σάμπαν Πολούτζα που εκτελέστηκε από τους Γιουγκοσλάβους το 1945, αλλά και μπροστά από φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του διαβόητου ΟΥ.ΤΣΕ.ΚΑ, του Αντέμ Γιασάρι.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποκάλυψε, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας πως η διακοπείσα αναμέτρηση Σερβίας-Αλβανίας θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη. «Το πρότεινα στον κ. Τζιτζικώστα για να φανεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη συμφιλίωσης», τόνισε.
ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου