Ετικέτες

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ομογενείς δάσκαλοι βελτιώνουν τα ελληνικά τους


Πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης από τη γγ Απόδημου Ελληνισμού
Στη μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα, φιλοξενούνται 70 ομογενείς δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Αρμενία, το Καζακστάν και τη Γεωργία, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος επιμόρφωσης που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Οι Κούρδοι, το τελευταίο προπύργιο κατά των αποκεφαλιστών


Η φωτογραφία που συγκλονίζει, αλλά δεν θα την δειτε ποτέ στα ΜΜ”Ε”.

Χιλιάδες Κούρδοι “συνωστίζονται” στα βουνά για να γλιτώσουν απο την γενοκτονία των ισλαμοφασιστών.

Χιλιάδες αγόρια και άνδρες ήδη έχουν σφαγιασθεί, χιλιαδες Κούρδισσες έχουν βιαστεί, βασανιστεί και πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα.

Συμβαίνει τωρα στο Βόρειο Ιρακ. 

Άλλη μια Σμύρνη, στην απόλυτη σιωπή. Σιωπή χρυσοπληρωμενη απο το βρωμερό χρήμα του ισλαμ. 

Η Αλγερία και η Αίγυπτος καταστρώνουν στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη.


Η Αίγυπτος και η Αλγερία προετοιμάζουν μία κοινή στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη διότι η κατάσταση εκεί πέρα γίνεται όλο και πιο έκρυθμη.Επομένως ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να σταματήσει η αύξηση των μαχητών του ”Ισλαμικού Κράτους”(ISIS)όπως αναφέρουν κυρίως τα Αλγερινά Μέσα.


  Σύμφωνα λοιπόν με την Αλγερινή εφημερίδα ”Al-Watan” ο Αλγερινός Πρόεδρος ”Abdelaziz Bouteflika” δήλωσε πως έχει ανησυχίες σχετικά με τα ανατολικά σύνορα που απειλούνται  και γι’αυτόν τον λόγο είναι έτοιμος να εξαπολύσει ένα πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών μαχητών του Τζιχάντ,στην περιοχή της Λιβύης.Επίσης αναφέρεται ότι είναι πολύ πιθανόν να βοηθήσει και η Αίγυπτος σ’αυτήν την επέμβαση καθώς γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί οι ”μαχητές”.

Πηγή:Al-Watan

Υποτίμηση ή παραπληροφόρηση;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο Πούτιν προκαλεί τη Δύση με εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων». Ο χθεσινός τίτλος της «Wall Street Journal» θέτει ξανά το ερώτημα αν στις ΗΠΑ υποτιμούν τον Πούτιν και τη Ρωσία ή αν πρόκειται για στοχευμένη παραπληροφόρηση με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες αντιδράσεις στην εν εξελίξει παλινδρόμηση στον Ψυχρό Πόλεμο.
Οταν ΗΠΑ και ΕΕ επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις σε μία μεγάλη δύναμη, η απάντηση με αντίποινα είναι αυτονόητος αυτοματισμός. Οταν η αντίδραση στα αντίποινα είναι του τύπου η Μόσχα επιδεινώνει την απομόνωσή της, τότε συνειδητά ή ασυνείδητα διοχετεύεται η ψευδής εικόνα ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως το Ιράν πριν από έναν χρόνο.

Το 1988 όταν οι μεταρρυθμίσεις του Γκορμπατσόφ άρχισαν να δημιουργούν τις πρώτες αντιπαραθέσεις, ο «Economist» σε ανάλυσή του χαρακτήρισε τη Σοβιετική Ενωση Ανω Βόλτα με πυρηνικούς πυραύλους.

Η Αραβική Ανοιξη έγινε …χειμώνας στη Λιβύη


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 
Η Λιβύη «πνίγεται» τις τελευταίες ημέρες στο αίμα, από έναν εμφύλιο που ξεκίνησε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος με τη δύναμη των όπλων και την κατάργηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας κυβερνούσε δια πυρός και σιδήρου.

Οι ανατροπείς και δολοφόνοι του ήταν πρώην στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι αφού έπεσαν σε δυσμένεια και ένιωσαν ότι απειλούνταν η ζωή τους, συνεργάστηκαν με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και στη συνέχεια με τη Γαλλία, την Αμερική και άλλες χώρες, για να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς το οποίο υπηρέτησαν πιστά και από το οποίο βεβαίως αποκόμισαν μεγάλα οφέλη. Τότε, ο Ταγίπ Ερντο­γάν υπερηφανευόταν ότι η χώρα του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση του Καντάφι, με τον οποίο -τις ημέρες της παντοδυναμίας του- συνεργαζόταν ομαλά έχοντας και προσωπικό όφελος. 

Το 1% που κρύβει πολλά




Δύο έρευνες δείχνουν ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν δισεκατομμύρια που δεν φαίνονται. Τα έχουν «παρκαρισμένα» σε φορολογικούς παραδείσους και όχι μόνο.
Του Μπάμπη Μιχάλη
 Πολύ πιο πλού- σιο απ’ ό,τι νομίζουμε εί- ναι το πλουσιότερο 1% των νοικοκυριών στον πλανήτη και το γεγονός αυτό στερεί πολύτιμα φορολογικά έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις κυβερνήσεις, ενώ στρεβλώνει την εικόνα που υπάρχει για την παγκόσμια ανισότητα.

Η οργή του Αυτοκράτορα: Αφήστε το χάος να καλύψει τον κόσμο!

 

Η οργή του Αυτοκράτορα: Αφήστε  το χάος να καλύψει τον κόσμο!
Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει επιστρέψει και έχει πάρει επικίνδυνη στροφή…
Του James Petras*
Χάος κυριαρχεί και εξαπλώνεται συνεχώς ενόσω εξοργισμένοι ηγέτες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και οι πελάτες και σύμμαχοί τους επιδιώκουν πολέμους γενοκτονίας.
Μισθοφορικοί πόλεμοι στη Συρία∙ ισραηλινοί βομβαρδισμοί τρόμου στη Γάζα∙ πόλεμοι κατ’ εντολή στην Ουκρανία, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Σομαλία.
Δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες εγκαταλείπουν όπως-όπως τα σημεία ολικής καταστροφής. Τίποτα δεν είναι ιερό. Δεν υπάρχουν άσυλα. Σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία και ολόκληρες οικογένειες αποτελούν στόχους καταστροφής.

Τα πραγματικά μηνύματα της Αργεντινής… Για τους παρ’ημίν επαγγελματίες καρπαζο-εισπράκτορες της Υ/Ε, η μόνη λύση είναι η πλήρης υποταγή μιας χώρας στις επιταγές της Νέας Διεθνούς Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης…




ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με αφορμή τη νέα «τεχνική» χρεοκοπία της Αργεντινής, ξεκίνησε μια εντελώς αποπροσανατολιστική συζήτηση μεταξύ «μνημονιακών» (δηλαδή, των ελίτ που στηρίζουν την κοινοβουλευτική Χούντα του προτεκτοράτου μας) και «αντιμνημονιακών» (Σύριζα κ.λπ.) για τα δήθεν «μηνύματα της Αργεντινής». Στην πραγματικότητα, υπήρξαν βέβαια σημαντικά μηνύματα από την εμπειρία της Αργεντινής, τα οποία όμως δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση με τα δήθεν αυτά μηνύματα που…
πρόβαλλαν οι παραπάνω «μονομάχοι».

ΑΝΥΠΑΚΟΗ, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

tsagaris Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΗ
«Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται όταν δεν αποβλέπει σεδημόσια ωφέλεια. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται στον προσδιορισμό των φόρων, να επιβλέπουν τη χρήση τους και να ελέγχουν τη διαχείρισή τους». Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, της Γαλλικής Επανάστασης, 220 χρόνια πριν.
«Κανένας πρίγκιπας της Πρωσίας, κανένας Μπράντενμπουργκ και Βράνγκελ δεν παράγει ψωμί για το στρατό. Είστε εσείς που παράγετε ακόμη και το ψωμί για το στρατό… Κάντε τον εχθρό να πεινάσει και αρνηθείτε να πληρώσετε φόρους! Τίποτα δεν είναι πιο ανόητο από το να προμηθεύουμε μια προδοτική κυβέρνηση με τα μέσα να πολεμήσει το έθνος, και το μέσο όλων των μέσων είναι το χρήμα».Καρλ Μαρξ,  165 χρόνια πριν
Το νέο χαράτσι στα σπίτια, ο διαβόητος ΕΝΦΙΑ, ήρθε να προστεθεί σε ένα εξαιρετικά άδικο και απόλυτα ταξικό φορολογικό σύστημα που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές δυνάμεις. Ασφαλώς και προηγουμένως η φορολογία ήταν ταξική: η άρχουσα τάξη –με προεξάρχοντες τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες– είχαν πληθώρα φοροελαφρύνσεων και κυρίως πληθώρα φοροαπαλλαγών, γι’ αυτό και τα δημόσια έσοδα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, προέρχονταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τους έμμεσους φόρους –δηλ. από φόρους που καταβάλλονται από όλους το ίδιο, ανεξάρτητα από το εισόδημα και την περιουσία (ΦΠΑ, τέλη στα τσιγάρα και τα ποτά κ.λπ.)– κι όχι από τους άμεσους φόρους.
Ωστόσο τώρα οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν στοχοποιήσει περαιτέρω τις καταπιεζόμενες τάξεις με τα φορολογικά τους μέτρα, σε βαθμό που πιθανά δεν είχαν κάνει ούτε προηγούμενα κοινωνικά συστήματα όπως η Βυζαντινή και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Προς Ευάγγελο Βενιζέλο επιστολή



feraios-haris
Το αποδείξατε τελικά! Με την τελευταία ρηματική-σας διακοίνωση: Δεν έχετε τα προσόντα είτε να είστε, είτε και να αναδειχθείτε μελλοντικά σε εθνικό ηγέτη, παρά τις όντως ζηλευτές ακαδημαϊκές-σας περγαμινές. Και προσέξτε. Δεν το λέω αυτό, διότι παραλάβατε το περί «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας έγγραφο Νταβούτογλου, χωρίς, όπως σας κατηγόρησαν, να επιχειρήσετε να τον «βάλετε στη θέση-του». Ποια θέση-του αλήθεια; Τάχα εκτός Ευρώπης; Μα αυτή η Ευρώπη δεν είναι που μας καταχέρισε, με τον «τετραγωνισμό του κύκλου» σε ό,τι, σύμφωνο ή όχι με το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο», κι αν αποφασίσομε! (Ακόμα και για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία»;) Άλλωστε πώς να τον βάλετε πια στη θέση-του! Όταν ιππεύοντας εκείνος τον ημέτερο φτερωτό Πήγασο, καλπάζει στους λειμώνες της Ευρώπης ανενόχλητος. Και ξέρετε τι εννοώ «ημέτερο Πήγασο».

Holy War Arrives in Germany