Ετικέτες

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ & ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!


 undefined   Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!
ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Τη ρήξη με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), αφού οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών απέβησαν άκαρπες σκοπεύει να προτείνει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ειδικός σύμβουλος για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος παράλληλα με δηλώσεις του στη «Ν» σημειώνει ότι ο κλάδος στη χώρα μας δεν θα ανακάμψει ούτε γρήγορα ούτε και εύκολα.
Αναφορικά με το μέλλον των ναυπηγείων στη χώρα μας ο κ. Αναστασόπουλος αναλύοντας τα δεδομένα σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίση στη ναυτιλίααλλά και στη ναυπηγική βιομηχανία. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Νεαρό ζευγάρι ζητεί άστεγη για baby sitter!


Τα παραπάνω αναφέρονται σε αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων...

Νεαρό ζευγάρι ζητεί άστεγη για baby sitter!
«Παντρεμένο ζευγάρι ζητάει άστεγη κυρία, μη καπνίζουσα, ως οικιακή βοηθό και εκτελώντας χρέη baby-sitter σε βρέφος. Αντί ενοικίου θα εκτελεί τα άνωθεν προαναφερθέντα και διατίθεται δικό της δωμάτιο».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, στη στήλη εύρεσης εργασίας.

Οι Γερμανοί και τα δωσιλογικά Τάγματα Ασφάλειας ξαναήρθαν στη χώρα μας



Προπολεμικά η εβραϊκή κοινότητα της Ρόδου ήταν από τις πιο ανθούσες στο νησί, αλλά τον Ιούλιο του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές του νησιού συγκέντρωσαν τους 1600 Εβραίους και ύστερα από περιπετειώδες ταξίδι τους οδήγησαν στο ʼουσβιτς. Από αυτούς οι 1.200 οδηγήθηκαν κατευθείαν στα κρεματόρια και τελικά διασώθηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις μόνο 150 (120 γυναίκες και 30 άνδρες). Σήμερα. στη Ρόδο ζουν ελάχιστοι Εβραίοι.

Τρομακτική συνωνυμία στην λίστα Λανγκάρντ, δίνει πυρηνικό όπλο στο βρωμερό λόμπυ της δραχμής!





Αποκαλύπτει η Τρολυμπία.

Σας το έχουμε πει πολλάκις. Αυτή δεν είναι η λίστα Λανγκάρντ, αλλά η λίστα συνωνυμίας. Για την ακρίβεια, η λίστα αυτή είναι συνώνυμο της …συνωνυμίας! Σήμερα λοιπόν θα σας αποκαλύψω πως εκμεταλλεύεται τις συνωνυμίες στην λίστα της συνωνυμίας το λόμπι της δραχμής, που σύμφωνα με τον τ. υπουργό Σαχινίδη διευθύνεται από τα Νεφελίμ.

Γνωρίζουμε όλοι λοιπόν ότι η λίστα Λανγκάρντ θα ήταν όπλο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εάν και εφ’ όσον υπήρχε η ανάλογη συμφωνία με τις Ελβετικές αρχές, ώστε να φορολογηθούν οι καταθέσεις που αναγράφονται εντός αυτής. Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, κινήθηκε ακαριαία. Ο υπουργός Μαυραγάνης, στις 3 του Σεπτέμβρη (τι ημερομηνία Θεέ μου…) πέταξε στην Ελβετία για να συμφωνήσει με τις Ελβετικές αρχές στον εντοπισμό και την φορολόγηση των Ελλήνων φοροφυγάδων.

Το έγκριτο “Βήμα” μάλιστα, έγραφε διθυραμβικά: “Οριστικοποιείται η συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για τις καταθέσεις!!! Στην Βέρνη ο κύριος Μαυραγάνης!”

Τα κύματα οργασμού που έζησε το αναγνωστικό κοινό όμως, δεν έμελλε να κρατήσουν πολύ. Από τις ελάχιστες φορές στην ιστορία του, το έγκριτο “Βήμα” διαψεύσθηκε και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του υπουργού, που με παρρησία παραδέχτηκε πως “Δεν πήραμε τ’ αρχεία μας”, αλλά κάτι παρόμοιο: Γ. Μαυραγάνης: «Προϊόντα βιομηχανικής κατασκοπείας» θεωρεί η Βέρνη τα CD με ονόματα καταθετών, δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε!

Αυτό ομολογούσε ο κύριος υπουργός, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από την Βέρνη, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του “ΣΥΡΙΖΑ – Νεφελίμ – Μπαφομέτ – Λομποντράχμα – κακόψοφοναχουν”. Τότε βεβαίως, η λίστα δεν είχε έρθει στην δημοσιότητα. Εδώ ακριβώς αρχίζει μία τεράστια θεωρία συνωμοσίας από τους υπηρέτες του σκότους την οποία θα καταρρίψουμε εν τη γενέση της.

Στο ταξίδι του ο υπουργός Μαυραγάνης δεν είχε πάει μόνος. Μαζί του ήταν ο ο δικηγόρος κ. Σταύρος Ν. Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενώσεως της ΝΔ. Εξαίρετος επιστήμονας, που έδωσε σκληρή μάχη μαζί με τον υπουργό για να μεταπείσει τους Ελβετούς, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, αφού αδικήθηκε από την Γερμανική διαιτησία.

Όταν ο λαϊκιστής και δαιμονισμένος (σύμφωνα με τις πληροφορίες μου) δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε την λίστα Λανγκάρντ, αποκαλύφθηκε άλλη μία σατανική συνωνυμία που άρπαξαν αμέσως οι δυνάμεις του σκότους για να διαβάλλουν τον τιτάνιο αγώνα των δύο ανδρών:

Μία συνωνυμία βγαλμένη από τα βάθη της κολάσεως, αφού στην θέση 1085, αναφέρεται όχι απλώς το όνομα του έγκριτου δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και το επάγγελμα: Δικηγόρος!

Η συνωνυμία αυτή λοιπόν, όπως και οι υπόλοιπες της λίστας, Παπανδρέου, Graziella Grollo, Regina Abouaf, Margellos Cecile κλπ κλπ κλπ, γίνεται όπλο στα χέρια των δραχμιστών με έναν εξ’ ίσου σατανικό τρόπο: “Τι δουλειά είχε ο κύριος Παπασταύρου μαζί με τον Μαυραγάνη στην Βέρνη, να διαπραγματεύεται την συνεργασία με τις Ελβετικές αρχές για την λίστα, όταν ο ίδιος αναφέρεται στην λίστα!!”

Αυτό υποστηρίζουν τα σκοταδιστικά απολιθώματα, βρίσκοντας πάλι λαϊκίστικη δικαιολογία για την αποτυχημένη προσπάθεια των δύο ανδρών.

Εμείς για ακόμα μία φορά υψώνουμε ασπίδα ωριμότητας απέναντι στον λαϊκισμό, όπως κάναμε και με την περίπτωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη: Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και οι απίστευτες συνωνυμίες στην λίστα Λανγκάρντ.

Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: Όχι στην λιστολογία. Όχι στην λασπολογία. Ναι στην πρόοδο και στον σοσιαλισμό!

Ο Γιάννος, τα Apache και η Deutsche Bank





Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ 


Μπορεί οι Γερμανοί σήμερα να μας «κουνάνε το δάχτυλο» και να «μας τραβάνε το αφτί» για το υπέρογκο χρέος μας, «ξεχνούν» όμως ότι αυτοί οι ίδιοι μας «έχωναν» όλο και πιο βαθιά στον βάλτο, δανείζοντάς μας με εξωφρενικά επιτόκια για να αγοράζουμε όπλα! Και όχι απαραίτητα γερμανικά! Η υπόθεση των αμερικανικών Apache της Boeing, την οποία αποκάλυψε η Realnews, έχει ενδιαφέρον και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε μέσω της Deutsche Bank και για την περίοδο όπου έλαβε χώρα, αφού αφορά την υπουργία τουΓιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο.

Πολιτικές σκιές στην παραίτηση Πετρέους



Οι αδιευκρίνιστες λεπτομέρειες της παραίτησης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, αλλά και η στιγμή που έγινε δίνουν τροφή σε υποψίες και διευρύνουν τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης.
Η παραίτηση του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας αποκαλύψεων περί εξωσυζυγικής σχέσης ήρθαν να επιφέρουν το πρώτο πλήγμα στη δεύτερη προεδρική θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Η υπόθεση, αλλά και το τάιμινγκ της δημοσιοποίησής εγείρουν τώρα πολλά ερωτήματα μεταξύ των πολιτικών και αναλυτών στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκε το όνομα της δεύτερης γυναίκας στην υπόθεση Πετρέους



Από την έρευνα ήρθαν στο φως προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα και η ερωτική σχέση ανάμεσα στον Πετρέους και την Μπρόντγουελ, γεγονός που οδήγησε την Παρασκευή τον διευθυντή της CIA σε παραίτηση.

Έκτακτη είδηση: οι Κούρδοι πήραν τον έλεγχο τέταρτης πόλης στη βορειοανατολική Συρία


Έκτακτη είδηση: οι Κούρδοι πήραν τον έλεγχο τέταρτης πόλης στη βορειοανατολική Συρία

LOrient le Jour (Λίβανος) με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) | 11.12.2012 | 20:16 μμ
undefined
Κούρδοι μαχητές πήραν τον έλεγχο τη Δευτέρα μια ακόμη πόλη στη βόρειο-ανατολική Συρία, μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
«Μαχητές της Επιτροπής Προστασίας του κουρδικού λαού πήραν τον έλεγχο της πόλης Malikiya στο βόρειο-ανατολικό άκρο της Συρία, μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων», δήλωσε το OSDH. 
Η Επιτροπή προστασίας του κουρδικού λαού είναι η ένοπλη πτέρυγα του Κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το συριακό αποκλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία).

Η Γαλλία άρχισε τις δοκιμές μη επανδρωμένων αεροσκαφών Watchkeeper




тактический беспилотник Watchkeeper 450
Η συμφωνία της Γαλλίας και της Βρετανίας για την από κοινού εκμετάλλευση των μη επανδρωμένων μέσων είχε επιτευχθεί το 2010. Όπως αναμένεται, η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση των Watchkeeper από μέρους της Γαλλίας θα αρχίσει το 2013 στην αεροπορική βάση Istres.

Κατασκοπεία με ολίγη ειρωνεία Θύματα χάκερ έπεσαν αξιωματούχοι της ΕΕ σε συνέδριο διαδικτυακής ασφάλειας



Θύματα της επίθεσης έπεσαν οι σύμβουλοι της Νέλι Κρους, αντιπροέδρου της Κομισιόν, η οποία είχε επικρίνει νωρίτερα την αζερική κυβέρνηση.
Θύματα της επίθεσης έπεσαν οι σύμβουλοι της Νέλι Κρους, αντιπροέδρου της Κομισιόν, η οποία είχε επικρίνει νωρίτερα την αζερική κυβέρνηση.
Βρυξέλλες: Στη διάρκεια του Φόρουμ Διαδικτυακής Διακυβέρνησης, το οποίο ασχολήθηκε και με το θέμα της κρατικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δύο αξιωματούχοι της ΕΕ έπεσαν θύματα χάκερ που φαίνεται ότι αναζητούσαν εμπιστευτικά δεδομένα. Το περιστατικό συνέβη μάλιστα στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είχε επικρίνει νωρίτερα η Κομισιόν για την καταστολή της ελευθερίας και την παρακολούθηση στο Διαδίκτυο.

Χ.Θάτσι: Η Σερβία παίζει με τη φωτιά όταν ζητεί «αυτονομία» στο Κόσοβο



«Η επιμονή στη διχοτόμηση ίσως στραφεί εναντίον της» είπε ο πρωθυπουργός
Χ.Θάτσι: Η Σερβία παίζει με τη φωτιά όταν ζητεί «αυτονομία» στο Κόσοβο



Η Σερβία παίζει με τη φωτιά και θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό της μέλλον με την επιμονή της στη διχοτόμηση του Κοσόβου, εκτίμησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

«Αν η Σερβία συνεχίσει να επιμένει στον καθορισμό συνόρων, όχι μόνο με το Κόσοβο, τότε αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον της. Παίζουν με τη φωτιά» τόνισε ο κ. Θάτσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ζάγκρεμπ «Γιούταρνι Λιστ» σημειώνοντας ότι η δημιουργία κρατών και ο προσδιορισμός συνόρων στα Βαλκάνια είναι διαδικασία που έχει λήξει.

Για κατοχή οπλισμού και «στρατολόγηση» Συλλήψεις μελών απαγορευμένης ισλαμιστικής οργάνωσης στη Ρωσία



undefined
Μόσχα: Με την κατηγορία κατοχής οπλισμού και στρατολόγηση νέων μελών για το εκτός νόμου «Κόμμα Ισλαμιστικής Αναβίωσης» συνέλαβαν οι ρωσικές Αρχές έξι άτομα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας. Στην κατοχή τους, σύμφωνα με την εισαγγελία, βρέθηκαν χειροβομβίδες και προπαγανδιστικά έντυπα.Τα έξι άτομα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, «έκαναν δυναμική στρατολόγηση δυναμικά σε τζαμιά της Μόσχας, διένειμαν εξτρεμιστικά εγχειρίδια και εκπαίδευαν άτομα για να πραγματοποιούν παράνομες ενέργειες».Στη διάρκεια των ερευνών «κατασχέθηκαν εννέα χειροβομβίδες, πολεμοφόδια, εξτρεμιστικά έντυπα και χρήματα που προορίζονταν για τη στρατολόγηση ατόμων και για προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ», προσθέτει.

Σε θρακικό τάφο βρέθηκαν χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες που πιθανόν να συνδέονται με τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


undefined
Αθήνα: Χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες βρέθηκαν σε θρακικό τάφο και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως συνδέονται με τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία χρυσά αντικείμενα, ανάμεσά τους μια τιάρα με μορφές ζώων και ένα κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 γυναικείες μορφές και 100 χρυσά κουμπιά, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία, στο βουνό Ομουρτάγκ, κοντά στο χωριό Σβεστάρι.

Τυφώνας ΣΑΝΤΥ: Μια προειδοποίηση για την Ελλάδα



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Οσο κι αν ίσως μοιάζει παράδοξο, το πέρασμα του τυφώνα Σάντυ από τις ΗΠΑ εμπεριέχει διδάγματα εξόχως σημαντικά για τους ‘Ελληνες – πολύ σημαντικότερα από όσα μπορούμε ή θέλουμε να παραδεχτούμε. ‘Όχι μόνο λόγω της παγκόσμιας σημασίας των κλιματικών απειλών, που μας αφορούν πολύ πιο άμεσα και δραστικά από ότι νομίζουμε, αλλά και των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Κώστας Γαβράς: «Η Δημοκρατία δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα»


Αναρτήθηκε από τον/την epikairos στο Νοεμβρίου 13, 2012
undefinedΟ Κώστας Γαβράς επιμένει στο πολιτικό σινεμά, συνεπής στο είδος του κινηματογράφου που τον καθιέρωσε.
Ο διάσημος σκηνοθέτης, που μας έχει κάνει υπερήφανους με το καλλιτεχνικό του έργο, συνεχίζει στα 79 χρόνια του να επιδεικνύει αντανακλαστικά νεαρού δημιουργού και όρεξη τολμηρού εφήβου.
Η νέα ταινία του «Le Capital» που τον έφερε καλεσμένο στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βουτάει στα βαθιά νερά των τραπεζών, των αγορών και του χρηματιστηριακού συστήματος, αμφισβητώντας τα θεμέλια της νέας θρησκείας, του χρήματος. Και ο Γαβράς μας ανοίγει την πόρτα στα παρασκήνια ενός κόσμου που, όπως λέει και ο ίδιος, «οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή κατάστα
Η ιστορία του 2008 μας έδειξε ότι η κατάρρευση μιας τράπεζας μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα, το κεφάλαιο προσπαθεί να σώσει τις τράπεζες. Τελικά, τι είναι πιο σημαντικό: η διάσωση των τραπεζών ή των λαών;

Αχαΐα: Μετανάστες έκαψαν εικόνες και σταυρούς



Αναστατωμένοι οι κάτοικοι - Εκλήθη η αστυνομία και έγιναν προσαγωγές

Αχαΐα: Μετανάστες έκαψαν εικόνες και σταυρούς (vid)
Επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί στην Κ. Αχαϊα όταν μετανάστες που διέμεναν σε σεισμόπληκτο υπό κατεδάφιση σπίτι έκαψαν χριστιανικές εικόνες, δύο σταυρούς και κάποια μικροέπιπλα.
Όπως αναφέρει το patrastimes.gr σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάση Ραυτακόπουλο το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα, στο σημείο έσπευσαν κάποιοι κάτοικοι αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι εικόνες και οι σταυροί είχαν ήδη καεί. Το σπίτι βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και σύμφωνα με τους κατοίκους οι μουσουλμάνοι μετανάστες πήραν τις εικόνες από γειτονικό παρεκκλήσι.
Όταν στο σημείο έφθασε ο κ. Ραυτακόπουλος οι μουσουλμάνοι του φώναζαν Αλλάχ. Εκλήθη η αστυνομία και έγιναν προσαγωγές...


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/252271/ahaia-metanastes-ekapsan-eikones-kai-stayroys-vid#ixzz2C5vgqiwe

Μια ψυχική προσέγγιση της τέχνης


Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012



S. Dali: "Ο Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου", 1946
Γράφει ο ζωγράφος
Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Η λειτουργία της φαντασίας δεν έχει μέχρι σήμερα αναλυθεί στον εσωτερικό μηχανισμό της. Δεν ξέρουμε πως λειτουργεί η διαδικασία της δημιουργικής φαντασίας. Ο LRacionero <!--[if !supportFootnotes]-->[1] γράφει: «Πιστεύεται πως η φαντασία εργάζεται με αναλογίες, πως είναι η κατεξοχήν ποιητική φιλοσοφία, πως η γλώσσα της αποτελείται από σύμβολα και μεταφορές. Τα σύμβολα, που σύμφωνα με τον Γιούνγκ προκαλούν εκκένωση ψυχικής ενέργειας, είναι το αλφαβητάρι της φαντασίας, η μεταφορά είναι ο ισομορφισμός ή αλλιώς το δομικό μοντέλο που μορφοποιεί αυτήν την ενέργεια των συμβόλων και κατασκευάζει φράσεις συνεπείς προς το αλφαβητάρι της φαντασίας. Έτσι, λοιπόν, η φαντασία είναι η συνθετική λειτουργία ενώ η λογική σκέψη είναι η αναλυτική. Η νόηση διαιρεί, η φαντασία συνδέει.»

Ο ιστορικός Ναός της Αγίας Βαρβάρας και οι τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου



undefined
Ο ναός της Αγίας Βαρβάρας, όπως είναι σήμερα, ολοκληρώθηκε το 1904 και ανήκει στον τύπο της τρίκλιτης Βασιλικής χωρίς τρούλο. Συμπληρώνοντας 100 και πλέον χρόνια από την οικοδόμησή του, ανήκει στα νεότερα μνημεία με μεγάλη πολιτιστική αξία.

Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν





Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
ζωγράφου

Όσο θα συνεχίζουμε ως λαός να δημιουργούμε πολιτισμό και να παράγουμε έργα, τόσο θα φέρνουμε το πολιτισμικό μας παρελθόν σε στενή συνάφεια με το μέλλον, αποδεικνύοντας την αντιφατικότητα που χαρακτηρίζει την εξέλιξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι μέσα στο χρόνο. Διότι απλά, δεν είναι δυνατό σε μια κοινωνία να δημιουργεί πολιτισμό, όταν θα έχει απορρίψει τις συλλογικές μνήμες από όσα στοιχειοθετούν την πολιτιστική της διαδρομή, από το απώτερο παρελθόν μέχρι το σύγχρονο παρόν της, ή όταν αγνοεί την ιστορία του πολιτισμού της. Και ιστορία είναι η χωρο-χρονική συνέχεια γεγονότων και φαινομένων, που συνδέουν άρρηκτα την νοηματική και κατ΄ επέκταση ερμηνευτική σχέση του παρελθόντος με το μέλλον, πάνω στη γραμμή της  ίδιας εξελικτικής τους πορείας.

Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;




Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Απανωτές συσκέψεις επιτελών στη ΝΔ, λόγω ανησυχίας από τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, διάβασα στις Κυριακάτικες εφημερίδες . Συνεχείς συσκέψεις επιτελών της Συγγρού, λένε οι πληροφορίες, για να δούνε τι θα κάνουν με τα ανησυχητικά γκάλοπ που δείχνουν άνοδο της ΧΑ. Έντονοι οι προβληματισμοί και στους άλλους χώρους. Φαντάζομαι κι εκεί οι «επιτελείς» θα ξύνουν την κάρα τους μπροστά στην αμμοδόχο της πολιτικής.
Γιατί να κουράζονται, αδέρφια; Ας ρωτήσουν εμάς εδώ στο Antinews, που ζούμε 24 ώρες το 24ωρο μέσα στους κανονικούς ανθρώπους.
Ας βγούμε λοιπόν από τα κλισέ της ωχράς σπειροχαίτης του δημόσιου λόγου, την «πολιτική ορθότητα», και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Αλλιώς, φοβάμαι, πως μας περιμένουν νέα δεινά, σαν εκείνο το 18% …

Ζητούν παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας Δημόσια ελληνόφωνα σχολεία θέλουν οι Πομάκοι στα χωριά τους




Την ώρα που οι «τουρκόφρονες» της μειονότητας στην Θράκη, πιέζουν για λειτουργία μειονοτικών τουρκόφωνων νηπιαγωγείων, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να «κωφεύει» στο αίτημα κατοίκων της ορεινής Ξάνθης, να λειτουργήσουν και δημόσια ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα χωριά τους. Όπως είναι γνωστό, στα πομακοχώρια σήμερα, λειτουργούν μόνο μειονοτικά σχολεία όπου τα μισά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά αν και μέχρι την Α’ δημοτικού, τα παιδιά των Πομάκων δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη τουρκική.

Τι ήταν η "Φεντερασιόν" που με περηφάνια ανέφερε ο Τσίπρας;



Μιλώντας την Κυριακή σε οπαδούς του στην Δ.Ε.Θ., ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, εδήλωσε ευτυχής διότι ευρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, «που είναι η πόλη της Φεντερασιόν». Κατ’ αρχάς, να συγχαρώ τον Τσίπρα που δεν ξεχνά τις πολιτικές του ρίζες!

Πράγματι, η ρίζα και η «πρωτοπορία» του εν Ελλάδι μαρξιστικού κινήματος είναι η Φεντερασιόν και κάθε συνεπής μαρξιστής που σέβεται τις μαρξιστικές παραδόσεις και την ιστορία, οφείλει να της αποδίδει τιμές. Να πούμε και ολίγα περί της Φεντερασιόν, ώστε να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

BARACK ΟΒΑΜΑ ή MITT ROMNEY;



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2012
20120929-185754.jpgΈνα εκλογικό δίλημμα με πλανητικές διαστάσεις
του Προκόπη Παυλόπουλου
(στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» τ. 154 της 27/9/2012)
​Την 6η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους θα κορυφωθεί η μεγαλύτερηπολιτική fiesta των ΗΠΑ μέσα από την εκλογή του νέου Προέδρου τους. Μια εκλογή η οποία εξελίσσεται ακολουθώντας τους διαδικαστικούς μαιάνδρους του πιο παράδοξου -λόγω εκλεκτόρων, οι οποίοι αποτελούν τον ιδιόμορφο συνδετικό κρίκο μεταξύ άμεσης και έμμεσης δημοκρατίας στις ΗΠΑ- συστήματος ανάδειξης αρχηγού κράτους. Και ενός αρχηγού ο
οποίος, παρά τους εγγενείς περιορισμούς των, κατά την αμερικανική συνταγματική τάξη, «θεσμικών αντιβάρων» (system ofchecks and balances) που οριοθετούν και τις αρμοδιότητές του έναντι των δύο άλλων εξουσιών -ήτοι της νομοθετικής και της δικαστικής- δεν παύει να είναι πάντα, τουλάχιστον κατά τεκμήριο, ο πιο ισχυρός εντός δημοκρατικού πλαισίουπολιτικός «παίκτης» (player) παγκοσμίως.

Ιστοσελίδα για το Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ



Posted On Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 at by Λουκάς Δ. Συμπεράς

undefined
Από σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 η νέα ιστοσελίδα του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θωρηκτό Γ.Αβέρωφ», του πιο ζωντανού κομματιού της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στο διαδίκτυο στη διεύθυνση: www.averof.mil.gr 
Η σχεδίαση και η κατασκευή έγινε αποκλειστικά από το προσωπικό του Γραφείο Διαδικτύου της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ.
πηγή: ΓΕΝ

Σαν σήμερα : Δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας (27 Σεπτεμβρίου 1831)



Το Ναύπλιο την ημέρα της δολοφονίας του Καποδίστρια
 
Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831. ο μεγάλος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδος του, έπεφτε νεκρός από ελληνικές, δυστυχώς, σφαίρες. Πολλοί έγραψαν για τον τραγικό θάνατο του. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ιταλός Τζεκκίνι.

Χέλμουτ Σμιτ: ‘”Καλώς βάζουν σβάστικα στην Μέρκελ”



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Σεπτεμβρίου 28, 2012
Για “εθνικό εγωισμό” στην διαχείριση της ευρω-κρίσης κατηγορεί την ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ.
Για διαχείριση τη ευρω-κρίσης με «εθνικό εγωισμό» κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης.
Υποστήριξε μάλιστα ότι, εάν σήμερα στα ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών η κυρία Μέρκελ σατιρίζεται με την σβάστικα, «είναι εν μέρει δική της ευθύνη».
Την κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του για τον «υψηλό ορθολογισμό» της, αλλά και για την προθυμία της να δράσει.

Τώρα και κινεζικό αεροπλανοφόρο




BBC, ΑΠΕ
ΠΕΚΙΝΟ. Εν μέσω περιόδου διαρκώς αυξανόμενων εντάσεων με την Ιαπωνία, η Κίνα ενέταξε χθες με κάθε επισημότητα στο πολεμικό της ναυτικό το αεροπλανοφόρο «Λιαονίνγκ», το πρώτο πλοίο αυτού του τύπου στην ιστορία της χώρας. «Σήμερα το πρωί το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο, το “Λιαονίνγκ”, ετέθη επισήμως σε υπηρεσία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Κίνας με την οποία γνωστοποιείται η ονομασία του πλοίου, το οποίο ναυπηγήθηκε με βάση κύτος που είχε κατασκευαστεί στη Σοβιετική Ενωση και πήρε το όνομα της κινεζικής επαρχίας. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται με νόημα ότι «το “Λιαονίνγκ” θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους».

Ο Χίτλερ έγινε αντικείμενο διαφωνιών



Ακόμη και μετά θάνατον ο Αδόλφος Χίτλερ εξακολουθεί να προκαλεί διαφωνίες. Συγκριμένα η πρόταση του δημάρχου της πόλης όπου γεννήθηκε ο Φύρερ να μετατραπεί σε συγκρότημα διαμερισμάτων άναψε φωτιές.
Αντικείμενο διαφωνιών έγινε το σπίτι όπου ήρθε στη ζωή ο Φύρερ, μετά την πρόταση του δημάρχου της πόλης να μετατραπεί σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Ο Johannes Waidbacher ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την Αυστρία, λέγοντας πως είναι προτιμότερο το κτίριο να γίνει «ζωντανός», βιώσιμος χώρος αντί για σημείο λατρείας των Νεοναζί.

Μη ζητάτε πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά νέο «κούρεμα» λέει γερμανός καθηγητής



  • Αλμπρεχτ Ριτσλ : Μη ζητάτε πολεμικές αποζημιώσεις, ζητήστε «κούρεμα» του χρέους
Ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας Αλμπρεχτ Ριτσλ, αν και πρώτος έθεσε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, εξηγεί γιατί το Βερολίνο δεν πρόκειται να αποδεχθεί να πληρώσει και εξηγεί ότι θα ήταν έξυπνο εκ μέρους της Ελλάδας να ζητήσει ένα κούρεμα του χρέους της τάξης του 70-80%.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Αλμπρεχτ Ριτσλ εξηγεί ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να πληρώσει στην Ελλάδα ούτε γερμανικές αποζημιώσεις ούτε το κατοχικό δάνειο :
«Το κατοχικό δάνειο πρόκειται για περίπου 480 εκατ. ράιχσμαρκ. Αυτό αντιστοιχεί στο 0,5% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Γερμανίας το 1939. αν αυτό το αναγάγουμε στο 0,5% του γερμανικού ΑΕΠ το 2011, η αξία του ανέρχεται σε 13 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα 20 και πλέον δισ. ευρώ που έχει δώσει ήδη η γερμανική πλευρά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αποσβένουν και με το παραπάνω το κατοχικό δάνειο» αναφέρει.
Ο κ. Ριτσλ αναφέρει ότι είναι ο πρώτος που έθεσε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στη Γερμανία και εισέπραξε γι’αυτό πολύ κριτική και περιφρόνηση. «Η πρόγνωσή μου όμως είναι ότι δεν θα υπάρξει διαδικασία επανορθώσεων. Εκείνο που θα προκύψει πιθανότατα είναι ότι η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές θα κάτσουν σε ένα τραπέζι με την Ελλάδα και θα πουν : «Αντί να σας δίνουμε όλο και νέα πακέτα βοήθειας θα ρυθμίσουμε το χρέος σας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα γενναίο κούρεμα…».
Ο γερμανός οικονομολόγος τονίζει ότι μόνο ένα κούρεμα της τάξης του 70-80% θα ήταν έξυπνη λύση και ότι χωρίς αυτήν η κρίση θα μείνει άλυτη.

“Είναι τρέλα η μανία με τη λιτότητα στην Ευρώπη” επιμένει ο Π.Κρούγκμαν


Φτάνει πια τόση αυταρέσκεια. Μέχρι και πριν από λίγες μέρες «κοινή πεποίθηση» ήταν ότι η Ευρώπη επιτέλους έθεσε την κατάσταση υπό έλεγχο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποσχόμενη ότι εν ανάγκη θα αγοράσει κρατικά ομόλογα προβληματικών κρατών, εξευμένισε τις αγορές. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν τα κράτη-οφειλέτες, σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, ήταν να συμφωνήσουν σε περισσότερη και πιο σκληρή λιτότητα – ο όρος για να δανειοδοτηθούν – κι όλα θα πήγαιναν καλά.

Aναδιάρθρωση Τουρκικού στρατού κατά της "Τρομοκρατίας"


ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012


undefined
Mε τα σχέδια αναδιάρθρωσης του τουρκικού στρατού καταπιάνεται άρθρο της TodaysZaman σε μια προσπάθεια αυτός να καταστεί αποτελεσματικός τόσο κατά των εσωτερικών κινδύνων όσο και κατά των εξωτερικών απειλών.Η αναδιάρθρωση είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν ασύμμετρες απειλές οι οποίες ποικίλλουν απο απειλές  ενεργειακής ασφάλειας εως τον κυβερνοπόλεμο.
Ο Τούρκος Προέδρος Αμπντουλλάχ Γκιούλ φέρεται να δήλωσε αναφορικά με την υποτιθέμενη χερσαία επιχείρηση στο Νότιο Κουρδιστάν του τουρκικού στρατού κατά βάσεων του PKK -επιχείρηση για την οποία το Τουρκικό επιτελείο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες- αλλά και αναφορικά με την άλλη πονεμένη Ιστορία την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους-αέρος Patriot στο τουρκικό έδαφος, ("Έχουμε το δικαίωμα να λάβουμε όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα κατά χωρών απο τις οποίες ξεκινούν εχθρικές ενέργειες κατά της Τουρκίας ειδικά όταν αυτές οι χώρες δεν είναι σε θέση να σταματήσουν αυτές τις πράξεις" -"Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να εξοπλισθεί με κάθε είδους όπλο ώστε να διασφαλίσει την άμυνά της απέναντι σε οποιαδήποτε συριακή απειλή") κάτι που κατά το δημοσίευμα αποτελεί την απαρχή των αλλαγών 

Στο Παρίσι διοργανώθηκε αντιισλαμική διαδήλωση



undefined

Η ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ, Η ΟΠΟΊΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΕ ΑΡΚΕΤΈΣ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΈΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΏΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ ΚΊΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΆΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ».

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο France 24, η επιθυμία των διοργανωτών είναι να υπογραμμίσουν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους: η Γαλλία πάντοτε ξεχώριζε για την φιλοξενία της, όμως, κατά τη γνώμη τους, το Ισλάμ είναι θρησκεία, η οποία δεν θέλει να ενσωματωθεί στη γαλλική κουλτούρα. Οι γαλλικές Αρχές ήδη τοποθετήθηκαν επικριτικά έναντι των αντιισλαμικών διαδηλώσεων, αν και ο αρχηγός του κράτους Φρανσουά Ολάντ προς το παρόν δεν έλαβε σχετικά με το ζήτημα σαφή θέση. Τώρα στη χώρα διαμένουν περίπου 5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Τελετή πρός τιμή του Διεστραμμένου Σφαγέα των Λαών της Ανατολίας στην καρδιά της Ευρωπαικής Ενωσης



undefined
Η μνήμη του Διεστραμμένου Σφαγέα των Λαών της Ανατολίας (Μεγάλου Ηγέτη) τιμήθηκε και στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε ο Πρέσβης Selim Yenel, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, Ali Barış Ulusoy, και πλήθος καλεσμένων. Η τελετή ξεκίνησε μετά από την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Τουρκίας.
Στην τελετή παρουσιάστηκε οπτικό υλικό από την ίδρυση της Δημοκρατίας και την ζωή του Atatürk. Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας, συνταγματάρχης Ömer Faruk Demirbilek, στην ομιλία που εκφώνησε στην τελετή είπε ότι όλος ο διπλωματικός κόσμος των Βρυξελλών, όπου περισσότερες από 180 χώρες διατηρούν διπλωματικές αντιπροσωπείες, ξέρουν για τον Atatürk και πως τρέφουν μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του. Η τελετή ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους του μοιρολογιού που σύνθεσε προς τιμή του Atatürk ο μεγάλος Τούρκος αοιδός Aşık Veysel.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ





Δρ Νικόλαος Λάος
(Ειδικός Συνεργάτης, Εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο»)
http://www.rieas.gr/
Copyright: Newspaper “Ellada avrio” Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», 8 Νοεμβρίου 2012
Ενώ ο Νέος Κόσμος γιορτάζει την επανεκλογή ενός προέδρου –του Μπαράκ Ομπάμα– που προτάσσει τις αξίες της ανοιχτής κοινωνίας, της κοινωνικής και εθνικής ενότητας, της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωζώνης, στη Γηραιά Ήπειρο, εξυφαίνουν σχέδια παραπλάνησης και οικονομικής και πολιτικής καταπίεσης των λαών τους και εξευτελισμού των κοινοβουλευτικών θεσμών τους, χάριν γηραιών ελίτ και του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου.

Οι αραβικές μοναρχίες και το αραβικό κίνημα


Οι αραβικές μοναρχίες και το αραβικό κίνημα

Του δρα Χρίστου Αχιλλέως Θεοδούλου
http://www.philenews.com/

ΠΟΛΛΟΙ παρατηρητές επισήμαναν ότι η λεγόμενη Αραβική Ανοιξη δεν επηρέασε τόσο τις οκτώ αραβικές μοναρχίες, όσον ορισμένες άλλες αραβικές χώρες. Βέβαια, υπάρχει αντιπολιτευτική δραστηριότητα σε αραβικές μοναρχίες σε διαφορετικούς βαθμούς. Μεγάλη τέτοια δραστηριότητα υπάρχει π.χ. στο Κουβέιτ αλλά και στο Μπαχρέιν, όπου για μια περίοδο απειλήθηκαν σοβαρές ταραχές. Έχει διαμορφωθεί μια θεωρία της «μοναρχικής εξαίρεσης», ότι δηλαδή οι αραβικές αυτές μοναρχίες εξαιρούνται από τα κινήματα στις αραβικές χώρες (Βλ. Jane Kinminmont, «Arab Monarchies cannot survive by divine right», The World To - day, October and November, 2012, Σελ. 38).

Πως ο Ντενκτας έκτισε το ψευδοκράτος


Στις 15 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 29 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους .
Όλα αυτά τα χρόνια τα κατοχικά καθεστώτα προσπάθησαν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, να δώσουν υπόσταση στο μόρφωμα χωρίς κανένα αποτέλεσμα, με τη μοναδική χώρα που το αναγνωρίζει να παραμένει η Τουρκία, καθ’ ότι με δικές της οδηγίες, εντολές και διαταγές ιδρύθηκε. Ακόμη και χώρες φίλα προσκείμενες στην Τουρκία, όπως και κράτη-μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, του Αραβικού κόσμου, αρνούνται να συνδράμουν στην παρανομία και να προχωρήσουν στην αναγνώριση. Αλλά και η αναγνώριση της Τουρκίας παραμένει μόνο στα χαρτιά. Ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο κράτος που αναγνωρίζει στο νησί, ότι κάθε πρωί ο ήλιος ανατέλλει πάνω από δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο αλλά όταν κινδυνεύει να κατηγορηθεί ή να θιγούν τα συμφέροντά της, παραμελεί τους Τ/Κ, κάτι που δικαιολογημένα τους εξοργίζει.