Ετικέτες

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε θρακικό τάφο βρέθηκαν χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες που πιθανόν να συνδέονται με τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


undefined
Αθήνα: Χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες βρέθηκαν σε θρακικό τάφο και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως συνδέονται με τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία χρυσά αντικείμενα, ανάμεσά τους μια τιάρα με μορφές ζώων και ένα κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 γυναικείες μορφές και 100 χρυσά κουμπιά, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία, στο βουνό Ομουρτάγκ, κοντά στο χωριό Σβεστάρι.

Εκτιμάται πως είναι σχεδόν 2.000 ετών. Χρονολογούνται στο τέλος του 4ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα προ Χριστού. Βρίσκονταν στον μεγαλύτερο από τους 150 αρχαίους τάφος της θρακικής φυλής των Γετών, που είχαν επαφές με τους αρχαίους Έλληνες.

Πρόκειται, το πιθανότερο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, για απομεινάρια από τελετουργικό ταφής. Δεν αποκλείεται να ανακαλυφθεί ένας τεράστιος χώρος ταφής, που πιθανώς να συνδέεται με την κηδεία του Γκαθ, ηγέτη της Κοτέλα και ενός από τους πεθερούς του Φιλίππου της Μακεδονίας, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ένας από τους τάφους της περιοχής, γνωστός ως ο Τάφος του Σβεστάρι, βρίσκεται στη λίστα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα ευρήματα θεωρούνται τόσο σημαντικά που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μποϊσοφ κανόνισε να μεταφερθούν στο αρχαιολογικό μουσείο της Σόφιας.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου