Ετικέτες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Brexit: Γιατί θα αργήσει να βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Brexit: Γιατί θα αργήσει να βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η πραγματική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωσημπορεί να μετατεθεί στα τέλη του 2019 ή ακόμη και το 2020 γράφει η Sunday Times.
Η εφημερίδα επικαλείται δύο βασικούς λόγους, τόσο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση να στελεχώσει με κατάλληλο προσωπικό τις υπηρεσίες που θα διαπραγματευθούν το Brexit, όσο και τις εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η μυστική βάση των Ναζί στην Ανταρκτική(?)


mustikh-vash-ton-nazi-sthn-antarikh
Η πρώτη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν η Εκστρατεία Gauss το 1901 – 1903, με επικεφαλής τον βετεράνο στην Αρκτική και τη γεωλογία καθηγητή Erich von Drygalski, και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ένα αερόστατο για εναερία παρατήρηση στην Ανταρκτική.
Η δεύτερη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν το 1911-1912 με τον Wilhelm Filchner, που είχε στόχο την διέλευση της Ανταρκτικής για να μάθουν αν υπήρχαν κομμάτια γης χωρίς πάγο. Η τρίτη ήταν η Νέα Σουηβία 1938 (Neuschwabenland), που άρχισε να εξερευνάται από τη Γερμανία στις 17 Δεκεμβρίου 1938.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΛΑΣΗ! Μπορεί κάποτε να ήταν κατοικήσιμη σαν τη Γη

venus_and-earth1
Η Αφροδίτη, που σήμερα αποτελεί μια σκέτη καυτή κόλαση, κάποτε μπορεί να είχε τελείως διαφορετικές συνθήκες και να ήταν για καιρό κατοικήσιμη όπως και η Γη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), οι οποίες όμως βασίζονται σε κλιματικά μοντέλα με τη βοήθεια υπολογιστών και όχι σε απτά δεδομένα.


Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Μάικλ Γουέι του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ‘Geophysical Research Letters” της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, θεωρούν πιθανό ότι κατά τα πρώτα δύο δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης της Αφροδίτης υπήρχε ένας ρηχός ωκεανός με νερό, ενώ οι θερμοκρασίες ήσαν πολύ πιο χαμηλές από ό,τι σήμερα.

Miyazaki-Inspired Jet Glider Flies Before Crowds In Japan

If this is as close as we get to a real-life Studio Ghibli universe, we're in. (via Popular Science)
Valley of the win
popsci.com|Από Kelsey D. Atherton