Ετικέτες

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ποτέ πια…



”Μαουτχάουζεν”-Ανέκδοτα κείμενα για τον ναζισμό από το αρχείο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Είμαι ένας από τους επιζήσαντες κρατούμενους στο SS στρατόπεδο συγκεντρώσεως και εξοντώσεως του Μαουτχάουζεν. Ένας από εκείνους που τον Μάιο του 1945 κλαίγοντας και ελπίζοντας εφώναζαν ποτέ πια!Ήταν τότε που οι οπαδοί του ναζισμού έχασαν τον πόλεμο. Ο ναζισμός όμως επέζησε. Κυρίως γιατί αιώνιες κοινωνικές πληγές αφέθηκαν αθεράπευτες. Και μένουν ακόμα! Και επιπλέον, γιατί η αντικομμουνιστική υστερία έκαμε τον ναζισμό να ξεχνιέται, και κάποτε και να αθωώνεται.
Μετά από 48 χρόνια αυτό που θέλω να φωνάξω είναι πάλι;
Φίλοι μου, θυμηθείτε: ο Αδόλφος Χίτλερ δεν έπεσε απ’ το διάστημα. Ούτε ήταν ένας και μόνος.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ..


Έλθωμεν λοιπόν εις τα Μόναχα.
Εκεί ουρανός Κλειστός. Αιωνία Συννεφιά. Αιωνία Μαυρίλα. Αιώνιον Πένθος. Αιωνία Ομίχλη, Αιωνία Πάχνη. Αιωνία Υγρασία. Αιωνία Μούχλα. Αιωνία Σαπίλα. Καμπουρογραμμία Γης. Ξυλογραμμία δένδρων. Και βάρος και πάχος και πύκνα αέρος. Και στούπωμα των πάντων με μπαμπάκια ομίχλης. Ο Ουρανός κλειστός. Η Γη κλειστή. Ο Αέρας κλειστός. Το Σπίτι κλειστόν. Το Ρούχον κλειστόν. Το Σώμα κλειστόν. Ο Άνθρωπος κλειστός. Το Πνεύμα κλειστόν. Ο Ουρανός σκότος. Η Γη πένθος. Τα Φώτα λύπη. Τα Ζώα μελαγχολία. Ο Αέρας υγρά πηκτή μαυρίλα. Όλος ο ΕΞΩ ΚΟΣΜΟΣ σπρώχνει τον Άνθρωπον εις ένα καταφύγιον, εις ένα υπόγειον. Και εκεί ζη μίαν ζωήν τεχνητήν. Το Πνεύμα και αι Τέχναι είναι Επιστήμαι, είναι Μηχανήματα, εμπορεύματα, βιομηχανήματα. Κάμετε μίαν εικόνα, ένα άγαλμα, όπως και κάθε άλλη μηχανή και βίδα.

«Στόχος της Γερμανίας είναι η ταπείνωση ενός λαού»

«Θέλουν να αποστειρώσουν την πολιτική. Θέλουν το τέλος της ιστορίας. Θέλουν να μετατρέψουν την Δημοκρατία σε κάτι μη απαραίτητο και βιώσιμο, μια μεταβλητή η οποία να εξαρτάται από τα τελεσίγραφα και την παραφροσύνη των τεχνοκρατών», δηλώνει ο συντονιστής του αριστερού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία».

«Εκφράζουμε όλη μας την εκτίμηση και την ανθρώπινη, ηθική και πολιτική συμπαράσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και στον ελληνικό λαό, που βασανίζονται από μια μη εφικτή συζήτηση και από ένα παιχνίδι που ήταν στημένο από την αρχή»,προσθέτει ο Φρατοϊάννι, σύμφωνα με τον οποίο, «στόχος της Γερμανίας και μεγάλου μέρους της Ευρώπης ήταν και παραμένει η ταπείνωση ενός λαού, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά, επειδή προσπαθεί να φαντασθεί ένα μέλλον διαφορετικό και πιο ανθρώπινο για τον ίδιο και για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο».

“Η περιφρονημένη Ελλάδα θα δέσει τα χέρια σε NATO και ΕΕ”! Ποιος “νατοϊκός ναύαρχος το λέει


download (1)
«Ας το καταλάβουμε: Μια Ελλάδα, που θα βρεθεί έξω από την Ευρωζώνη θα είναι ένα οργισμένο, δυσαρεστημένο και ταλαιπωρημένο έθνος- αλλά και ένα έθνος που θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του στην Ε.Ε. και στο NATO, οργανισμούς που λειτουργούν μέσω ομοφωνίας . Mια μη συνεργάσιμη Ελλάδα στο μέλλον θα μπορούσε να τα «δέσει τα χέρια» των οργανισμών». Τάδε έφη Τζέϊμς Σταυρίδης σε εκτενές άρθρο του στο Foreign Policy.Ο ναύαρχος και πρώην SACEUR (Ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη) , Τζέιμς Σταυρίδης, γράφει για την “περιφρονημένη Ελλάδα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «εφιάλτη τόσο για την Ε.Ε. όσο και το ΝΑΤΟ».

Φανατισμένος πρωτογονισμός


Χρήστος Γιανναράς
Οι Τράπεζες πιθανότατα θα ξαναβρούν τους ρυθμούς τους –η αίσθηση του πανικού, με τις Τράπεζες κλειστές να μοιράζουν αντίδωρο, θα ξεχαστεί. Και η αγορά κάποτε θα ξαναζωντανέψει, κάποιο χρήμα, με οποιοδήποτε όνομα, θα υπηρετήσει το δούναι και λαβείν.
Θα επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις, η ισχνή μας παραγωγή, οι αναγκαίες, ίσως και οι θρασύτερες εισαγωγές, οι δειλές, συνεσταλμένες πάντοτε εξαγωγές. Ο κατ’ ευφημισμόν «πολιτισμός» μας (παγκοσμιοποιημένος τρόπος του βίου) δεν ευνοεί την αξία της παραγωγικής εργασίας ούτε την αξιολόγηση της ποιότητας, ποντάρει κατά προτεραιότητα στο κυνηγητό της «ευκαιρίας», σε επενδυτές και τζογαδόρους. Γι’ αυτό και η έννοια του μισθού θα συνεχίσει συνώνυμη με τη συγκαταβατική παραχώρηση, όχι με την αποτίμηση του μόχθου, της ικανότητας και δημιουργικότητας, της προσφοράς. Αντίστοιχη μεταχείριση θα συνεχίσει να έχει και ο αποταμιευμένος μόχθος: Η σύνταξη, κατασφάλιση των γηρατειών και της ανημπόριας, θα απαξιώνεται όλο και περισσότερο – ίσως και τιμωρητικά, στην ελλαδική, ειδικότερα, παρακμιακή κοινωνία, όπου η προσδοκία της αποστρατείας – αεργίας είναι στόχος υπέρτερος της δημιουργικής φιλοδοξίας.

Ναόμι Κλάιν για τη Συμφωνία: “Θα προσποιούνται τους έκπληκτους αν την επόμενη φορά οι Έλληνες ψηφίσουν τους νεοναζί;”

Και η Ναόμι Κλάιν πήρε θέση για την εξευτελιστική Συμφωνία την οποία εξαναγκάστηκε να υπογράψει ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Χρησιμοποίησε το hashtag #ThisIsACoup (μτφ. αυτό είναι πραξικόπημα) και είπε:
Άραγε, θα προσποιούνται τους έκπληκτους και τους αθώους αν οι Έλληνες την επόμενη φορά ψηφίσουν τους νεοναζί;

Ο Σόιμπλε είναι πρόεδρος τράπεζας που θέλει να αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Τί δεν καταλαβαίνετε; (διαβάστε tweet)



soible_24

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι πρόεδρος κι αντιπρόεδρος, αντιστοίχως, της τράπεζας KfW, η οποία έχει απλώσει τα δίχτυα της εδώ και πολύ καιρό για να αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί διακαώς να μεταφερθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής ελληνικής περιουσίας στο νέο ΤΑΙΠΕΔ με έδρα το Λουξεμβούργο. Να απορούμε ή συμβαίνει αυτό που υποψιαζόμαστε;
H KfW έχει χρηματοδοτήσει το Institute for Growth, στο οποίο θέλουν οι Γερμανοί να μεταβιβαστεί η ελληνική κρατική περιουσία. Διαβάστε εδώ.

Λυκάκια και Ουλφίλας



Αποτέλεσμα εικόνας για Ουλφίλας
γράφει ο Αμετανόητος
Αγαπητέ Αλέξη καλησπέρα,
Αυτό το να «πας να γ@μηθείς Βόλφανγκ» που σε προέτρεψα να πείς, μπορείς και να του το γράψεις κιόλας στην Σύνοδο Κορυφής.Γιατί νομίζω Γερμανικά δεν ξέρεις να ομιλείς…
Πρέπει να σε πληροφορήσω (εάν δεν το ξέρεις) ότι Ένας Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός από την Καππαδοκία ονόματι Ουλφίλας* τους έκανε Χριστιανούς και τους έδωσε και γλώσσα να γράφουν στην (τότε) Πολιτισμένη Ευρώπη.Γιατί πριν από αυτόν, πιθηκίζανε ξέρεις…
Εάν δεν γνωρίζεις τι εννοώ, διάβασε παρακαλώ:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι 10 πιο ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚοι στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ



 13.06.2015  ·  Από:   felix
Μας έχει πιάσει κατάθλιψη. Σε λίγες ώρες θα εκλεγεί νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και δε βρίσκεται ένας άνθρωπος να δώσει μια δεκάρα. Δεν καίγεται καρφάκι κανενός για την ανασυγκρότηση της Mεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που χωρίς αυτή ακόμα θα τρώγανε μπομπότα οι αχάριστοι βρωμοέλληνες.
Τα ύστερα του κόσμου.

11138552_826858164047679_3760104201933748420_n

Όλα βέβαια, αγαπητοί αναγνώστες, συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Και ο λόγος είναι απλός. Όπως ακριβώς άλλο Βάντσικ κι άλλο Εμπέντε, είναι τα πρόσωπα που δεν κάνουν. Κάποιος Θανάσης Χειμωνάς, που τις παλιές καλές εποχές δε θα έφτανε ούτε αρχικαθαριστής για τις τουαλέτες της Χαριλάου Τρικούπη, διεκδικεί την προεδρία της παράταξης μαζί με τη Φώφη Γεννήματα, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί επάξια από ένα μίξερ.

Συμφωνία: Ικανοποίηση στο ΝΑΤΟ – Σημαντική για την ασφάλεια της Ελλάδας η συμφωνία



gens_nato_473_355

Η ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα είναι “σημαντική” για την ασφάλεια της εν λόγω χώρας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 13 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!




μ. Χ.
1908
Γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο.

Πέτρος Βούλγαρης 1883 – 1957


Πέτρος Βούλγαρης

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1883 στην Ύδρα, σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και έφθασε μέχρι το βαθμό του αντιναυάρχου.
Πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, στο κίνημα της Εθνικής Άμυνας του Βενιζέλου και πολέμησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποστρατεύτηκε το 1925 μετά την επικράτηση της δικτατορίας Πάγκαλου και επανήλθε στο ναυτικό μετά την πτώση της, όπου υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις. Αποστρατεύτηκε και πάλι το 1935.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής μετέβη στη Μέση Ανατολή, όπου διορίστηκε Υπουργός Αεροπορίας στην εξόριστη ελληνική κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού (1943). Το 1944 του ανατέθηκε η αρχηγία του στόλου και την ίδια χρονιά κατέστειλε το κίνημα του ναυτικού στη Μέση Ανατολή.
Παρέμεινε αρχηγός του στόλου έως τον Απρίλιο του 1945, οπότε του ανατέθηκε η πρωθυπουργία, την οποία διατήρησε έως τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου.
Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 1957.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΟΔΟ-2 (Μικρή συλλογή άρθρων)

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΟΔΟ-2 (Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Σόϊμπλε: «Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά»

σοιμπλε
Αποφασισμένο να «κάψει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι το Βερολίνο.
Όπως αποκαλύπτει η «Επένδυση» επικαλούμενη πληροφορίες από ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο περιθώριο του επεισοδιακού Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Σόιμπλε είπε σε συνομιλητές του:
«Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προφανώς εννοούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πιεσθεί μέχρι εσχάτως μέσω μιας μακρόσυρτης διαπραγμάτευσης ώστε να υποκύψει σε μέτρα που θα αποσταθεροποιήσουν την πολιτική ηγεμονία της στο εσωτερικό της χώρας και, μέσω των αναγκών ρευστότητας της οικονομίας, θα την καταστήσουν ευάλωτη έναντι των απαιτήσεων των δανειστών.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΥΒΡΕΩΣ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΥΒΡΕΩΣ (Μικρή συλλογή άρθρων)

 

Α)Εδω βλεπουμε τον χαρτη του #ThisIsACoup που το μετωπο λογικης ειπε οτι το εκαναν 10 αντιμνημονιακά τρολ

CJwUrfmUYAE5gSF

olympia.gr

======================================================

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΟΔΟ-1 (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Το αριστούργημα του 4ου Ραϊχ ! #ThisIsAcoup

Το αριστούργημα του 4ου Ραϊχ ή αλλιώς πως να μετακυλήσεις το Τραπεζικό Χρεος στον λαό και μετά να τους παίρνεις τα σπίτια

CJwLscBWEAAbv6f (1)

 

============================================


Β)Το απόσπαμα που ο Κρούγκμαν γράφει για Πραξικόπημα» (η φώτο) #ThisIsACoup

Η λίστα με τις απαιτήσεις του Eurogroup αποτελεί μια καθαρή τρέλα, γράφει ο Πολ Κρούγκμαν στο blog του, λέγοντας πως πρόκειται για ένα θανάσιμο χτύπημα στο σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.thisisacoup
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δημοφιλές hastag ThisIsACoup (σ.σ. αυτό είναι ένα πραξικόπημα) είναι σωστό.

olympia.gr

ΔΥΟ ΕΠΙΟΡΚΟΙ: Κωνσταντίνος Κόλλιας 1901 – 1998 και Ηλίας Τσιριμώκος 1907 – 1968 (Μικρή συλλογή άρθρων)



Α) Ηλίας Τσιριμώκος 1907 – 1968
Ηλίας Τσιριμώκος
Έλληνας νομικός και πολιτικός· εκ των ιδρυτών του ΕΑΜ, αλλά και πρωθυπουργός της δεύτερης κυβέρνησης των «Αποστατών» το καλοκαίρι του 1965. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Βουλής για λίγες ημέρες στα τέλη του 1963 και στις αρχές του 1964. Υπήρξε σημαντικός παράγοντας του σοσιαλιστικού δημοκρατικού κινήματος της χώρας μέχρι την «Αποστασία».
Ο Ηλίας Τσιριμώκος γεννήθηκε στη Λαμία το 1907 και προερχόταν από οικογένεια με παράδοση στην πολιτική. Ήταν γιος του Ιωάννη Τσιριμώκου (1861-1934), που διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής (1911- 1912, 1928-1930) και επανειλημμένα υπουργός με το Κόμμα των Φιλελευθέρων, και εγγονός του Δημητρίου Τσιριμώκου (1828 -1890), βουλευτή Φθιώτιδας και αντιπροέδρου της Βουλής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι. Από το 1931 άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, πρώτα στη Λαμία και κατόπιν στην Αθήνα.
Πολύ γρήγορα αναμίχθηκε στην πολιτική κι εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το Κόμμα των Φιλελευθέρων στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 στην περιφέρεια Φθιωτοφωκίδος. Στις σύντομης διάρκειας εργασίες της βουλευτικής αυτής περιόδου ορίστηκε εισηγητής των διατάξεων για τις ατομικές ελευθερίες στην επιτροπή αναθεώρησης του συντάγματος.

Φώτης Κόντογλου 1895 – 1965


Φώτης Κόντογλου
Μικρασιάτης λογοτέχνης, ζωγράφος και αγιογράφος, από τα επίλεκτα μέλη της γενιάς του '30, που αναζήτησε την ελληνικότητά της μέσα από την επιστροφή στις ρίζες. Μαθητές του υπήρξαν οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Σπύρος Βασιλείου, Γιάννης Τσαρούχης και Νίκος Εγγονόπουλος.
Γεννήθηκε στο Αϊβαλί (τις αρχαίες Κυδωνίες) στις 8 Νοεμβρίου 1895 και ήταν γιος του Νικολάου Αποστολέλλη και της Δέσποινας Κόντογλου. Νήπιο ακόμη έχασε τον πατέρα του και ανατράφηκε από τη μητέρα του και τον θείο του ιερομόναχο Στέφανο Κόντογλου. Γι' αυτό και όταν μεγάλωσε υιοθέτησε το οικογενειακό επίθετο της μητέρας του. Το συγγραφικό και εικαστικό του τάλαντο άνθισε νωρίς. Όντας μαθητής Γυμνασίου, εξέδιδε το περιοδικό «Μέλισσα» με κείμενα δικά του και των συμμαθητών του, τα οποία εικονογραφούσε ο ίδιος.
Το 1913 άφησε τη γενέθλια πόλη του και μετέβη στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, παρότι προς στιγμήν σκέφθηκε να γίνει ναυτικός. Το κλίμα στη Σχολή δεν τον σήκωνε, αφού μεταξύ των καθηγητών του κυριαρχούσε το ακαδημαϊκό στυλ του Μονάχου, ενώ ο ίδιος ήταν φορέας άλλης αντίληψης, έχοντας γερά μέσα του ριζωμένο τον μικρασιατικό λαϊκό πολιτισμό. Το 1914 εγκατέλειψε τη Σχολή και έφυγε για την Ευρώπη. Μετά από μικρά παραμονή στη Μαδρίτη, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.

Το Spiegel κατακεραυνώνει τον Σόιμπλε: Είστε φρικτοί!



Ως «κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το Spiegel τις απαιτήσεις των δανειστών απο την Ελλάδα… Ποιό; Το Spiegel!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!
Και τώρα δεν υπαρχει Βαρουφάκης για να τα ρίξουν…


Liberation: Σε τι ποντάρει η Γερμανία;

Turkey: Jihadists in Lawyers' Robes

  • Islamist newspapers claim that the real victims are not those who were burned alive at the Hotel Madimak in Sivas, but those who murdered them and have since remained in prison.
  • An army of lawyers rushed to offer their services to the Sivas massacre defendants, most probably on a pro bono basis. They probably felt this was part of the jihad -- this time taking place at courtrooms with jihadists in lawyers' robes.
  • Those lawyers' career moves in later years are telling. One Sivas massacre defense attorney became the justice minister. One became an AKP state minister. Two became Erdogan's personal lawyers.
It was a hot July day in the central Anatolian city of Sivas, Turkey, in 1993. A group of Turkish intellectuals, mostly Alevis, including prominent writers, musicians, poets and artists, had gathered for a cultural festival at the downtown Hotel Madimak. The happy troupe came to commemorate the 16th century Alevi poet, Pir Sultan Abdal.
Among the intellectuals was one of Turkey's most famous writers and humorists, Aziz Nesin, who authored over 100 books that were translated into more than 30 languages. Not long before the assembly in Sivas, and sparking outrage from Islamist groups, Nesin had begun to translate Salman Rushdie's controversial book, "The Satanic Verses" into Turkish.