Ετικέτες

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Παρενοχλήσεις από τον μεξικανικό στρατό εναντίον των Ζαπατίστας στη La Realidad




Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας, Τσιάπας, Μεξικό
10 του Μάρτη, 2015
Ejército en La Realidad
Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Fray Bartolomé de Las Casas (Frayba), κατέγραψε, από τις Ταξιαρχίες Παρατήρησης Πολιτών (Brico), συστηματικές επιδρομές από τον μεξικανικό στρατό, οι οποίοι παρενοχλούν τις βάσεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας (EZLN) , στο έδαφος της Καλής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της κοινότητας La Realidad, στη συνοριακή ζώνη της ζούγκλας (Jungle-Border zone), Caracol Ι  “Toward Hope” (JBG)

Οι παράφρονες που ήθελαν να κατεβάσουν τον στρατό απέναντι στους πολίτες, μιλούν για «ψεκασμένους».


ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΕΛΑΣΗΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Δεν είναι καθόλου γραφικοί όσοι εκδίδουν τέτοιες ανακοινώσεις. Αντίθετα, η απόπειρα ουκρανοποίησης και οι τραμπουκισμοί, είναι πάντα το καταφύγιο του απατεώνα που καταλαβαίνει ότι έρχεται η ώρα της τιμωρίας. Οι αποκαλύψεις όμως δύο ανωτάτων αξιωματικών, του Επιτιμου Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και του επίτιμου Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Γκίνη, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους παράφρονες. Που δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον στρατό, προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι την ληστεία της χώρας. Όπως άλλωστε κάνει κάθε εθνοκτόνος χούντα ιστορικά.

Κατασκευασμένο το βίντεο Βαρουφάκη με τη χειρονομία -Καρέ-καρέ πώς το έφτιαξε ομάδα Γερμανών



ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

video-varoufakis-708








Μετά τον απίστευτο σάλο που προκλήθηκε ο… ένοχος αποφάσισε να αποκαλυφθεί. ‘Η να μπερδέψει τα πράγματα ακόμη περισσότερο.
Εννιάλεππτο βίντεο-τρέιλερ των συντελεστών της του γερμανικού σατιρικού σόου του ZDF, Neo Magazin Royale, για τη σημερινή εκπομπή τους εμφανίζει να παραδέχονται ότι εκείνοι έκαναν το μοντάζ με την επίμαχη άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τη Γερμανία. Και αποκαλύπτουν και καρέ-καρέ πώς το έκαναν.
Το επίμαχο βίντεο
Το κανάλι ARD στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ έπαιξε το βίντεο με τον Βαρουφάκη που εμφανίζεται να λέει ότι  η Ελλάδα θα έπρεπε να ανακοινώσει τη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και στη συνέχεια «να δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία και να της πει ότι τώρα αντιμετώπισε εσύ το πρόβλημα. Στο σημείο που μιλά για τη Γερμανία, στο βίντεο που προκάλεσε σάλο και έντονη διαμάχη του παρουσιαστή με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να κάνει την επίμαχη, άσεμνη κίνηση.

Castoriadis et l’autonomie


castoridispar Baptiste Eychart,  Le Monde Diplomatique mars 2015
L’historien Pierre Vidal-Naquet écrivait de l’œuvre de son ami Cornelius Castoriadis (1922-1997) qu’elle pouvait être placée sous le « triple signe de Thucydide, de Marx et de Freud ».Philosophe français d’origine grecque, ayant exercé comme psychanalyste pendant de nombreuses années, Castoriadis a développé une pensée qui s’est voulue inextricablement philosophique, anthropologique et politique. En éclairant son cheminement intellectuel et l’élaboration de ses notions-clés, la riche biographie de François Dosse (1) permet de comprendre ce qui l’a mené de l’animation d’un groupe et d’une revue d’extrême gauche antistalinienne, Socialisme ou barbarie (1949-1967), à une rupture publique avec le marxisme, afin, selon ses termes, de « rester révolutionnaire ». Elle invite également à mesurer la pertinence de ses concepts, et leur influence.

Το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνισμού


ellaszτου Σάββα Καλεντερίδη. (www.pontos-news.gr)
Η ΕΕ είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ανθρωπότητας. Μια περιοχή που σχεδόν κάθε είκοσι χρόνια μετατρεπόταν σε θέατρο επιχειρήσεων και πολέμου, με όχι εκατοντάδες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια νεκρούς, μέσα από τη διαδικασία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ παραδοσιακών εχθρών –και αναφερόμαστε στη Γαλλία και τη Γερμανία, που ήταν αντίπαλοι στον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο–, φθάσαμε στο σημείο εβδομήντα ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος του τελευταίου πολέμου να μην έχει πέσει ούτε μια σφαίρα μεταξύ των χωρών που έχουν συναποτελέσει την Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα, στη συνέχεια την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και τέλος την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δηλαδή, μπορεί όλο αυτό που προαναφέραμε να ξεκίνησε –και εν πολλοίς να παραμένει– ως ένα εγχείρημα κατά βάσιν οικονομικής συνεργασίας, στην ουσία όμως είναι ένα εγχείρημα εμπέδωσης της ειρήνης.
Φυσικά, ειδικά για τους μαρξιστές, τους κομμουνιστές και τους σοσιαλιστές, η ΕΕ είναι κυρίως ένας ενιαίος οικονομικός χώρος όπου επικρατούν οι αρχές του καπιταλισμού και όπου παρατηρείται η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τις πολυεθνικές και από το κεφάλαιο.
Επίσης, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν την ΕΕ ένα από τα αγκωνάρια της παγκοσμιοποίησης και της πορείας της ανθρωπότητας προς την παγκόσμια διακυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση, στην πορεία προς την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης τα εθνικά κράτη, που λειτουργούν ως προστατευτικοί μηχανισμοί των εθνών, εκχωρώντας αρμοδιότητες και μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ θα αποδυναμωθούν, με αποτέλεσμα να μείνουν απροστάτευτα τα έθνη στους ανέμους της παγκοσμιοποίησης.

The Worst Case for War With Iran You’ll Read in a Major Newspaper


washpo_ap_img(AP Photo/Dennis Cook)
Many opponents of a nuclear deal with Iran simply won’t come out and say what they seem to be constantly getting at: that the United States should go to war. Well, kudos to the hawkish opinion pages of The Washington Post and the neoconservative scholar Joshua Muravchik formaking just that argument in Sunday’s paper. Muravchik purports to explain how negotiations will never work with a regime like Iran’s (“akin to communist, fascist and Nazi regimes”), and that attacking is the only way to forestall an Iranian nuclear bomb. It’s good to see some of these anti-diplomacy hawks have the courage of their convictions.
There are other reasons to welcome Muravchik’s salvo, too. It makes the case for war, yes, but that case comes off as so laughably weak that one wonders how anyone not already ideologically committed to the notion could be swayed into supporting it. That makes the particulars of Muravchik’s argument worth delving into.

Ελένη Μπούκουρα - Αλταμούρα 1821 – 1900



Αυτοπροσωπογραφία της Ελένης Μπούκουρα με στολή μοναχού
Αυτοπροσωπογραφία της Ελένης Μπούκουρα με στολή μοναχού






Η πρώτη ελληνίδα ζωγράφος, με πολυτάραχο και τραγικό βίο.
Γεννήθηκε το 1821 στις Σπέτσες και ήταν κόρη του αρβανίτη καραβοκύρη και πρώτου θεατρώνη της Αθήνας Γιάννη Μπούκουρα, με καταγωγή από τη Γορτυνία. Από μικρή έδειξε το ταλέντο της στη ζωγραφική και ο πατέρας της δεν της χάλασε το χατήρι. Έλαβε μαθήματα κατ' οίκον από τον ιταλό ζωγράφο Ραφαέλο Τσέκολι, καθηγητή του Σχολείου των Τεχνών, με συστατική επιστολή του οποίου συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία.
Μεταμφιεσμένη σε άνδρα, με το ψευδώνυμο Χρυσίνης Μπούκουρας, παραβίασε το καλλιτεχνικό άβατο της εποχής και μαθήτευσε στο εργαστήρι του ζωγράφου και γαριβαλδινού επαναστάτη Φραντσέσκο Σαβέριο Αλταμούρα στη Νεάπολη (Νάπολι).

Λουντοβίκο Λιπαρίνι 1800 – 1856

Λουντοβίκο Λιπαρίνι
1800 – 1856

Αυτοπροσωπογραφία του Λουντοβίκο Λιπαρίνι
Αυτοπροσωπογραφία του Λουντοβίκο Λιπαρίνι
Ιταλός ζωγράφος και δάσκαλος της ζωγραφικής, που εμπνεύστηκε από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821.
Ο Λουντοβίκο Λιπαρίνι (Ludovico Lipparini) γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1800 στην Πολωνία (Μπολόνια) και σπούδασε ζωγραφική στη γενέτειρά του. Το 1825 εγκαταστάθηκε στη Βενετία και από το 1831 άρχισε να διδάσκει ζωγραφική στην τοπική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Άντολφ Άιχμαν 1906 – 1962




Άντολφ Άιχμαν





     Μεσαίο στέλεχος των SS, που ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά των Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καταδιώχθηκε, συνελήφθη, δικάστηκε και εκτελέστηκε από τους Ισραηλινούς.
Γεννήθηκε ως Καρλ Άντολφ Άιχμαν (Karl Adolf Eichmann) στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας στις 19 Μαρτίου 1906 και ήταν γιος επιχειρηματία. Μετά το θάνατο της μητέρας του, η οικογένεια Άιχμαν μετακόμισε στην Αυστρία. Ο πατέρας του πολέμησε με τον στρατό της Αυστροουγγαρίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και μετά συνέχισε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αυστρία.

Γιώργος Κόρος 1923 – 2014


Γιώργος Κόρος
Σπουδαίος βιολιστής της λαϊκοδημοτικής μουσικής και συνθέτης τραγουδιών, με πιο γνωστό το «Είσαι νινί ακόμα».
Ο Γιώργος Κόρος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1923 στους Ανδρωνιάνους Εύβοιας, από πατέρα ιεροψάλτη, ο οποίος τον μύησε από μικρό στα μυστικά της βυζαντινής μουσικής. Σε ηλικία 9 ετών άρχισε να μαθαίνει βιολί μόνος τους και στα 12 του έπαιξε για πρώτη φορά σε πανηγύρι. Συνέχιζε να παίζει σε γάμους, γλέντια και ταβέρνες μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '50, οπότε ξεκίνησε η καθαυτό επαγγελματική του καριέρα στη μουσική.

Τζέιμς Βαν Φλιτ 1892 – 1992


Τζέιμς Βαν Φλιτ
Αμερικανός στρατιωτικός, με σημαντική συνεισφορά στην έκβαση του ελληνικού εμφύλιου πολέμου.
Ο Τζέιμς Όλγουορντ βαν Φλιτ (James Alward Van Fleet) γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1892 στο Κότεσβιλ του Νιού Τζέρσεϊ, αλλά μεγάλωσε στο Μπάρλοου της Φλώριδας. Το 1911 έγινε δεκτός στη Στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ (Αμερικανική Σχολή Ευελπίδων), με συμμαθητές σημαντικές στρατιωτικές προσωπικότητες του μέλλοντος, όπως ο στρατηγός και πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και ο στρατηγός Ομάρ Μπράντλεϊ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στην ανίκητη ποδοσφαιρική ομάδα (αμερικανικό ποδόσφαιρο) του στρατού το 1914. Μετά την αποφοίτησή του ονομάστηκε ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 19 Μαρτίου






μ. Χ.
1895

Οι γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκίστ και Λουί Λιμιέρ δημιουργούν την πρώτη ταινία τους, με τίτλο Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.
1964

Κατά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογήπροέδρου της Βουλής, 33 βουλευτές της Ένωσης Κέντρου αρνούνται ψήφο στον υποψήφιο του κόμματός τους Γεώργιο Αθανασιάδη - Νόβα. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου δηλώνει: «Εγίναμεν χλεύη των ηττημένων» και προχωράει στη διαγραφή του Ηλία Τσιριμώκου και του Σάββα Παπαπολίτη.
1983

Δολοφονείται στο γραφείο του ο εκδότης της εφημερίδας Βραδυνή, Τζώρτζης Αθανασιάδης. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, που δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη.