Ετικέτες

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

΄Εργο του Αμερικανού Πρέσβη της Μπέχτελ… «Πατριωτική Οδός» Σκανδάλων Κοσόβου-Αλβανίας!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 16, 2014
20140416-202328.jpg
Του Μιχαήλ Στυλιανού
To Bαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Βalkan Insight αποκάλυψε έρευνα περί το σκάνδαλο Αμερικανού πρεσβευτή το Κόσοβο, ο οποίος αφού μέ ισχυρές πιέσεις εξασφάλισε συμβόλαιο σε κονσόρτιουμ αμερικανικής με τουρκική εταιρεία για την κατασκευή οικονομικά καταστροφικού αυτοκινητοδρόμου προς την Αλβανία, προσελήφθη από την ίδια εταιρεία ως διευθυντής του

κλάδου της στην Αφρική.

Οι μυστηριώδεις γυναίκες με τα τζιπ μοίρασαν 50.000 ευρώ σε φτωχούς στη Βαρβάκειο

16/4/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 37 εμφανίσεις
varvakeios-gynaikes-660Επέστρεψαν στη Βαρβάκειο Αγορά οι μυστηριώδεις γυναίκες με τα μαύρα τζιπ και μοίρασαν 50.000 ευρώ, σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν για τα ψώνια του εορταστικού τραπεζιού. Οπως είπε και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Κλεάνθης Τσιρώνης, δέκα γυναίκες εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στην Βαρβάκειο αγορά προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα στους καταναλωτές. Κάποιες από τις άγνωστες γυναίκες, ρωτούσαν τους καταναλωτές τι θέλουν να πάρουν και τους έλεγαν ότι θα το πληρώσουν εκείνες.

Ο Ιταλός ζωγράφος και πρωτοπόρος της Αναγέννησης, Piero della Francesca (1415-1492)

Ιερή Συνομιλία, τμήμα
Γράφτηκε από την  Κατερίνα Ρουμπέκα
Ο Πιέρο ντέλλα Φραντσέσκα και σωστότερα deu Franceschi ήταν Ιταλός ζωγράφος, Γεννήθηκε στο Μπόργκο Σαν Σεπόλκρο, Αρέτσο μεταξύ 1415 και 1420-1492. Ένας από τους πρωταγωνιστές της Αναγεννήσεως και τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των αιώνων. Διαμορφώθηκε στη Φλωρεντία, όπου πρέπει να πήγε νεότατος. Γνώρισε το έργο του Μαζάτσιο και διαποτίστηκε από την ουμανιστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της εποχής. Την ίδια αποφασιστική επίδραση είχαν στη ζωγραφική του η ρωμαλέα πλαστική αντίληψη του Μαζάτσιο και τα φωτεινά και λιτά χρώματα του Ντομένικο Βενετσιάνο, με τον οποίο ο Πιέρο, όπως αναφέρει ένα έγγραφο του 1439, συνεργάστηκε ως βοηθός στις χαμένες σήμερα τοιχογραφίες της εκκλησίας του Σαντύ Ετζίντιο.

Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!

Ο Στυλιανός (Στέλιος) Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πάφο στις 4 Μαϊου 1910. Πάνω από έναν αιώνα πια. Φτωχόπαιδο ήταν και κάποια στιγμή ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Λεμεσό. Του άρεσε να τρέχει από πιτσιρίκι. Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει μέρος ως δρομέας με την ελληνική εθνική ομάδα στους ολυμπιακούς αγώνες του 1936!
Αγροτόπαιδο, με έρωτα για τον αθλητισμό και ταλέντο, από το 1934 τα μαζεύει και μετακομίζει στο Χαλάνδρι. Έπιασε δουλειά στην ΔΕΗ (τότε Ηλεκτρική Εταιρεία) και πήγαινε να μετράει τα ρολόγια στα σπίτια του κόσμου για να βγάλει το μεροκάματο.
Τα μπλεξε ο πόλεμος μετά. Υπέφερε ο κόσμος. Έτσι κι αυτός, έτσι και η οικογένειά του. Το 1940 έκοψε το τρέξιμο και κοίταξε μόνο να ζήσει.

Πείνα! Έβλεπε τους παλιούς του συναθλητές, εκείνη την μεγάλη ομάδα του 1930, να λιμοκτονούν ή να τους σκοτώνει ο γερμανικός κατοχικός στρατός.
Παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, τέλειωσε η Κατοχή, άρχισε η φαγωμάρα του Εμφυλίου. Αδερφός να σκοτώνει αδερφό εκείνα τα μαύρα χρόνια.

Αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην Ευρώπη. Ενα εκατομμύριο περισσότεροι φτωχοί ανήλικοι σε σχέση με το 2008

Αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην Ευρώπη. Ενα εκατομμύριο περισσότεροι φτωχοί ανήλικοι σε σχέση με το 2008

Αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην Ευρώπη
Ολοένα περισσότερα παιδιά προστίθενται στις τάξεις των φτωχών στην Ευρώπη. Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια, δηλαδή ένα εκατομμύριο περισσότερα σε σχέση με το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τα στοιχεία που δίνει σήμερα η οργάνωση Save the Children (Σώστε τα παιδιά) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης. H αύξηση της παιδικής φτώχειας απομακρύνει την Ευρωπαϊκή Ενωση από τον στόχο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την ανάπτυξη που φιλοδοξούσε να βγάλει 20 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια ως το τέλος της δεκαετίας. Αντί για αυτό, αυξάνεται ο αριθμός των ανηλίκων που στερούνται βασικά υλικά αγαθά και ζουν σε οικογένειες όπου οι γονείς είναι είτε άνεργοι είτε έχουν περιστασιακές και κακοπληρωμένες δουλειές.
Η Βουλγαρία κατέχει τα δυσάρεστα πρωτεία , καθώς το 52,3% των παιδιών και των εφήβων είναι εκτεθειμένοι στη φτώχεια. Ακολουθεί με διαφορά στήθους η Ρουμανία (52,2%). Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πιο κάτω (35,4%), με όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να σημειώνουν παρεμφερή ποσοστά: 33,8% στην Ιταλία στην Ισπανία και στην Κροατία. Σε όλες τις χώρες του Νότου σημειώνεται αύξηση του ποσοστού των φτωχών παιδιών μετά το 2008, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας. Παράλληλα, οι ίδιες χώρες εμφανίζουν και τις πιο αδύναμες κυβερνητικές πολιτικές για τη στήριξη των ευάλωτων οικογενειών και ειδικά των παιδιών συγκριτικά με την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Στο σύνολο της ΕΕ, το ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο μετά το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν λαμβάνουν κάποια επαγγελματική κατάρτιση ανέρχεται στο 13%. Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε αυτό το κομμάτι το σπάει η Ισπανία με 24,9%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα (11,4%).
«Η φτώχεια δεν έχει διαβατήριο», σχολιάζει η Save the Children, καθώς ακόμα και στις πιο πλούσιες και αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης παρατηρούνται αξιοσημείωτα ποσοστά φτωχών παιδιών. Η οργάνωση συνέλεξε μάλιστα και διάφορες μαρτυρίες παιδιών τα οποία εξηγούν με δικά τους λόγια τι σημαίνει για αυτά η λέξη «φτώχεια».
«Δεν έχει νόημα να ονειρεύεσαι κάτι που κοστίζει χρήματα».
Αγόρι, 12 χρονών, Ισλανδία.
«Για μένα, φτωχός είσαι όταν δεν έχεις λεφτά. Δεν έχεις τίποτα να βάλεις, ούτε να φας».
Κορίτσι, 7 χρονών, Ρουμανία.
«Παλιότερα, πήγαινα σινεμά με τον μπαμπά και τη μαμά. Είχα βιβλία, πήγαινα στις εκδρομές του σχολείου κι εκείνοι πλήρωναν την υποθήκη. Σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από αυτά».
Αγόρι, 8 χρονών, Ισπανία.
«Δεν έχω καλέσει ποτέ τους φίλους μου στο σπίτι. Θα αρχίσουν να με ρωτάνε τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς μου. Ο μπαμπάς μου ζει από τα κοινωνικά βοηθήματα».
Αγόρι, 14 χρονών, Νορβηγία.
«Εχω χάσει όλους τους φίλους μου γιατί δεν έχω αρκετά λεφτά. Νομίζουν ότι δεν τους θέλω για παρέα, αλλά, πως να βγω μαζί τους αφού δεν μπορώ να πληρώσω»;
Αγόρι, 17 χρονών, Σουηδία.


Πηγή: Αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην Ευρώπη. Ενα εκατομμύριο περισσότεροι φτωχοί ανήλικοι σε σχέση με το 2008 | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/151242#ixzz2yyocAnTH

Το φασιστικό προεκλογικό σώου της «φιλανθρωπίας»

 
Η φιλανθρωπία, γενικά, αποτελεί ένα από τα υπνωτικά χάπια της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας, συνακόλουθα και της ιδεολογίας αυτής της κτηνωδίας: του ΦΑΣΙΣΜΟΥ… 
Πάντα τα μεγαλύτερα κτήνη το παίζουν και …φιλάνθρωποι!!! 
Αυτό το χαρακτήρα έχει και η «φιλανθρωπία» του Σαμαρά προς τους άστεγους:
 Η «φιλανθρωπία» των ληστών και δημίων που εμπορεύονται και τα θύματά τους.


Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ αφού ακρωτηριάζει και πελεκίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό και με τον ηδονισμό του πωρωμένου δολοφόνου, έρχεται τώρα να εμπορευτεί το έργο της, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, παρέχοντας «ελεημοσύνη» στους άστεγους: Σ’ αυτούς που η ίδια δημιούργησε και διόγκωσε!!!

Kαζαντζάκης: πως να….


Καζαντζάκης: Πως να….
Επιμέλεια: Σέβη Μουκριώτη
Πώς να
πιστέψουν οι άπιστοι τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη; Ξεχνούν πως η ψυχή
του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη, όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα. Τρομάζεις
όταν, ύστερα από πικρές δοκιμασίες, καταλαβαίνεις πως μέσα μας υπάρχει μια
δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του ανθρώπου, τρομάζεις… γιατί δεν
μπορείς πια να βρεις δικαιολογίες για τις ασήμαντες ή άνανδρες πράξεις
σου, ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους. Ξέρεις πως εσύ, όχι η μοίρα, όχι η
τύχη, μήτε οι άνθρωποι γύρω σου, εσύ μονάχα έχεις, ό,τι και αν κάμεις, ό,τι και
αν γίνεις ακέραιη την ευθύνη. Και ντρέπεσαι τότε να γελάς, ντρέπεσαι να
περγελάς αν μια φλεγόμενη ψυχή ζητάει το αδύνατο. Καλά πια καταλαβαίνεις πως
αυτή ‘ναι η αξία του ανθρώπου: να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο•
και να ‘ναι σίγουρος πως θα το φτάσει, γιατί ξέρει πως αν δε λιποψυχήσει, αν
δεν ακούσει τι του κανοναρχάει η λογική, μα κρατάει με τα δόντια την ψυχή του
κι εξακολουθεί με πίστη, με πείσμα να κυνηγάει το αδύνατο, τότε γίνεται το θάμα, που ποτέ ο αφτέρουγος κοινός νους δε μπορούσε να το μαντέψει:
το αδύνατο γίνεται δυνατό.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Το Πάσχα στην “Μαριναλέδα” την γη της Ουτοπίας…( Ένα Ντοκιμαντέρ)

Το Πάσχα στην “Μαριναλέδα” την γη της Ουτοπίας…( Ένα Ντοκιμαντέρ)



Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδοµάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήµαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εµείς οι άλλοι Ισπανοί κάνουµε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 µέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν µε τους χωρικούς της Μαριναλέδας.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» ΣΑΜΑΡΑ



Δελαστικ-3
Γ.Δελαστίκ
Ιδιότητες απερίγραπτου… «λάστιχου» φαίνεται ότι έχει αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης, καθώς εμφανίζεται άκρως προσαρμόσιμο σε κάθε είδους πολιτική σκοπιμότητα ή λογιστική απάτη, όπως διαπιστώνουμε.
Προχθές η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας εμφάνισε το 2013 βάσει των υπολογισμών της πλεόνασμα πρωτογενές ύψους 3,38 δισεκατομμυρίων. Χαράς ευαγγέλια! Τώρα, βέβαια, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα της πραγματικότητας οφείλουμε να σας πούμε ότι… έλλειμμα 15,89 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι πλεόνασμα παρουσίασε το πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης το 2013!

Σε δύο σκληρές αερομαχίες στο Β. Αιγαίο ενεπλάκησαν οκτώ ελληνικά και τουρκικά μαχητικά



Τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις προωθημένες μονάδες readiness της 130ΣΜ στην Λήμνο και την 135ΣΜ στην Σκύρο
Μετά από δύο χρόνια, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία με τουρκικά μαχητικά στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά τέσσερα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16C εισέβαλαν στον εθνικό εναέριο χώρο στο βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και ενεπλάκησαν σε δύο περιπτώσεις με τέσσερα ελληνικά F-16C.
Τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις προωθημένες μονάδες readiness της 130ΣΜ στην Λήμνο και την 135ΣΜ στην Σκύρο.

Τα τέσσερα τουρκικά F-16C εισήλθαν στηον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα όπου βόρεια της Σαμοθράκης πραγματοποιήθηκε η πρώτη αερομαχία.
Στη συνέχεια τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά κατευθύνθηκαν βόρεια της Λήμνου και ακολούθως κινήθηκαν προς τα νότια της Λήμνου όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αερομαχία και αφού πέταξαν πλησίον της Λέσβου αποχώρησαν.
Η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά μαχητικά είχαν εμπλακεί σε αερομαχία ήταν τον Ιανουάριο του 2012.
 

Να ανοίξουν τα σεντούκια οι πολυεθνικές, ζητούν οι χρηματιστές.




Όλοι έχουμε αναρωτηθεί ανά καιρούς που χρωστούν τα κράτη και που βρίσκονται τόσα μετρητά που κινούνται στις χρηματαγορές αλλά δεν βλέπουμε στην καθημερινότητα. Ένα δημοσίευμα από την YAHOO για αιτήσεις αγορών έρχεται να ρίξει φώς στο θέμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, οι χρηματιστές σε όλες τις αγορές ζητούν από εταιρίες που διαθέτουν πολύ ρευστό στους λογαριασμούς τους και ειδικά μετά το 2008 έχουν διογκωθεί σημαντικά, να δώσουν μέρος των χρημάτων αυτών για να χρηματοδοτηθεί ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και να μπορέσει να υπάρξει παραγωγή που παγκοσμίως συρρικνώνεται.

OFAC. Το εκτελεστικό τμήμα δράσης και απόκρισης των ΗΠΑ



Office of Foreign Assets Control (OFAC) Director Adam Szubin and his staff (not pictured) meet at the U.S. Treasury Department in Washington March 26, 2014.

Αφιέρωμα στην υπηρεσία OFAC (Office of Foeign Assets Controls) είχε πρόσφατα το Reuters , δίνοντας μια εικόνα σε εκείνους που δεν γνωρίζουν , πως η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί πάνω κάτω σαν το JSOC (Joint Special Operations Command).

Με απλά λόγια είναι μια πολύ ισχυρή υπηρεσία που δίνει λόγο μόνο στον Λ.Οίκο και στον Υπουργό Οικονομικών (!!!!) και λειτουργεί σαν μονάδα δράσης/αντίδρασης σε οικονομικές αναλύσεις και μέτρα , που αφορούν αλλοδαπούς πόρους και επενδύσεων τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ.

Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ -2 (Μικρή συλλογή άρθρων και VIDEO)

A)Ουκρανία: «Μπλόκο» στον στρατό από φιλορώσους στο Κραματόρσκ
 oukranoi-stratiotes-sto-kramatorskΣτρατιώτες φέρονται να έχουν αυτομολήσει στους αποσχιστέςREUTERS/MARKO DJURICA
Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλωμένοι από φιλορώσους στο Κραματόρσκ.
 Ουκρανοί στρατιώτες εισήλθαν την Τετάρτη στην πόλη Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, μία ημέρα μετά την ανακατάληψη από πλευράς τους του στρατιωτικού αεροδρομίου της περιοχής, το οποίο είχαν καταλάβει ένοπλοι φιλορώσοι αποσχιστές.

Η «σταυροφορία» της Κριμαίας


##
Βιστωνίτης Αναστάσης 
Η μελέτη του επιφανούς ιστορικού Ορλάντο Φιτζέζ για τον κριμαϊκό πόλεμο, τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του και την επικαιρότητά του στη σημερινή κρίση 
roubaud
Λεπτομέρεια από τον πίνακα του Franz Roubaud «Η πολιορκία της Σεβαστούπολης»
Orlando Figes
The Crimean War
Metropolitan Books.
Henry Holt and Company, LLC.
Τιμή 35 δολάρια ΗΠΑ
Στον προθάλαμο του γραφείου του Βλαντίμιρ Πούτιν δεσπόζει το πορτρέτο του τσάρου Νικολάου Ι. Εχει αναρτηθεί κατόπιν εντολής του ιδίου του ρώσου προέδρου. Το γεγονός θα περνούσε άλλοτε απαρατήρητο, όμως μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα - και όχι μόνον στο συμβολικό πεδίο. Ο τσάρος εκείνος, τον οποίο οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι θεωρούσαν από τότε ελαφρώς παράφρονα, διέταξε τον λεγόμενο Κριμαϊκό Πόλεμο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Βασιλείου της Σαρδηνίας που πολέμησαν στο πλευρό των Οθωμανών. Ηταν ο χειρότερος πόλεμος του 19ου αιώνα, στον οποίο οι μεταγενέστεροι ιστορικοί δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία εξαιτίας των δύο παγκοσμίων πολέμων του 20ού αιώνα. Χωρίς να γνωρίζουμε πώς και γιατί συνέβη, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σήμερα.

H νέα γερμανική Ostpolitik


16/4/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 5 εμφανίσεις
ostpolitikΈνα παλαιό δόγμα εξωτερικής πολιτικής ανανεώνεται
Jakob Mischke και Andreas Umland (foreignaffairs.gr)  Όταν ο Frank-Walter Steinmeier διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών τής Γερμανίας τον Δεκέμβριο του 2013, οι Ευρωπαίοι, δύσπιστοι όσον αφορά την Ρωσία, το εξέλαβαν ως ένα δυσοίωνο σημάδι. Σχολαστικός σοσιαλδημοκράτης, ο Σταϊνμάγερ ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές στην Γερμανία για στενές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας και υπέρ ενός στυλ realpolitik προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που παραμέριζε τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέρ τής εμβάθυνσης των οικονομικών δεσμών. Ο ενθουσιασμός τού Σταϊνμάγερ ερχόταν σε αντίθεση με τον σκεπτικισμό τής Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για τον Πούτιν, αλλά οι περισσότεροι περίμεναν ότι η καγκελαρία θα παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιο της Ρωσίας στον νέο υπουργό Εξωτερικών.

Καθοδηγούμενο το δημοσίευμα του Reuters για Κύπρο, φυσικό αέριο και δήθεν στροφή του Ισραήλ προς Τουρκία


137648-wikileaks13Ανταπόκριση: Μιχάλης Ιγνατίου
Ουάσινγκτον: Πρώην αξιωματούχος, που εξυπηρετεί και υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια την Τουρκία, βρίσκεται πίσω άπό τα δημοσιεύματα (και συγκεκριμένα το χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters) για τις δήθεν αποφάσεις του Ισραήλ και ίσραηλινών εταιρειών να συνεργαστούν με την Τουρκία στα θέματα φυσικού αερίου και να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Ο εν λόγω πρώην αξιωματούχος είναι έμμισθος υπάλληλος των Τούρκων.

Οι απάτες περί φτωχής Ελλάδος είναι διαχρονικές


Οι απάτες περί φτωχής Ελλάδος είναι διαχρονικές
Δείτε τι ΕΧΟΥΜΕ στους Λογαριασμούς ως ΕΘΝΟΣ
Δείτε ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Λέτε να μη ξέρουν τι υπογράφουν;
Κάθε χρόνο γίνεται ο Ισολογισμός των Ταμείων της Ελλάδος και όλων των Εθνών … Προδοσία εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων από το 1967 τουλάχιστον , μιάς και οι Λογαριασμοί Υπάρχουν τουλάχιστον από την εποχή Συμφωνίας του Bretton Woods.
Λέτε ότι έχετε διάθεση να σας κυβερνήσει ακόμα ένα Ανθελληνικό Κόμμα ή παράταξη Ανθελληνικών Κομμάτων;

Η ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ (Μικρή Συλλόγη Αρθών)


Α)Συγκλονιστικό άρθρο του Ρόμπερτ Φισκ για την αρμενική γενοκτονία, την οποία αγνοεί και εξαιρεί το νομοσχέδιο του κ. Αθανασίου!!!
«Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους θαλάμους αερίων, βάζοντας τους Αρμένιους, κατά εκατοντάδες σε σπηλιές και ανάβοντας φωτιές στις εισόδους τους, ώστε οι έγκλειστοι εντός να πεθάνουν από ασφυξία – την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησαν και κατά των Ελλήνων, τους χρόνους της Τουρκοκρατίας».
Ανατριχιαστικό είναι το άρθρο για την αρμενική γενοκτονία που δημοσίευσε στη βρετανική εφημερίδα Independent ο διάσημος δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ. Ο δημοσιογράφος γράφει ότι «καθώς ο τελευταίος Αρμένιος επιζών και μάρτυρας της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, όπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, οι Αρμένιοι προσπαθούν να βρουν τρόπους διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ακολουθώντας την πρακτική που ακολούθησαν οι Ισραηλινοί για τα θύματα του Ολοκαυτώματος»
.Και συνεχίζει:

Γαβριήλ Αβραμίδης: το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει καθυστερήσει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων!


Γαβριήλ Αβραμίδης: το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει καθυστερήσει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων!
Γαβριήλ Αβραμίδης: το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει καθυστερήσει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων!
Την αμέριστη συμπαράστασή του, εξέφρασε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκο Μπατσάρα, στο  πλαίσιο της χθεσινής τους συνάντησης για τα θέματα που απασχολούν τις 300 και πλέον οικογένειες Ελληνοασσυρίων που ζουν στη χώρα μας.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο ελληνικός λαός βρίσκει του Ασσύριους της Ελλάδας στην ίδια δυσάρεστη θέση, εξήγησε ο κ. Μπατσάρας γεγονός που υποχρεώνει όπως είπε στην ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας σε τροφή, στέγη, ρουχισμό και φάρμακα των ασθενέστερων αλλά και των πολιτικών προσφύγων ασσυριακής καταγωγής από τη Συρία και το Ιράκ.

Η στρατηγική σημασία της Θράκης


Άρθρο του Αναστάσιου Λαυρέντζου
Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Θράκη στο μεταίχμιο» 
Η Θράκη αντιπροσωπεύει μόνο το 6,5% της ελληνικής επικράτειας, αλλά η θέση της τής δίνει τεράστια σημασία στο νέο παγκοσμιοποιημένο και μεταψυχροπολεμικό σκηνικό (γεωπολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά). 
Συγκεκριμένα:

1. Η Θράκη είναι ένας γεωπολιτικός εξώστης από τον οποίο η Ελλάδα ατενίζει τα στενά του Βοσπόρου και τον Εύξεινο Πόντο. Από την άποψη αυτή η Θράκη καθιστά την Ελλάδα τμήμα του παρευξείνιου υποσυστήματος, δηλαδή χώρα η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους γεωπολιτικούς παίκτες πλανητικής ή περιφερειακής εμβέλειας που συγκρούονται στην περιοχή. Ενδεχόμενη λοιπόν απώλειά της δεν θα σήμαινε απλώς ή μόνο την απώλεια ενός γεωγραφικού διαμερίσματος, αλλά θα συνιστούσε και έναν σοβαρό γεωπολιτικό ακρωτηριασμό, αφού στην περίπτωση αυτή θα χανόταν η εγγύτητα προς μια ευρύτερη περιοχή, στην οποία διασταυρώνονται σημαντικά συμφέροντα και όπου ιστορικά ο ελληνισμός ήταν λίγο ή πολύ πάντα παρών. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πιθανώς αρνητική και για τη Ρωσία, η οποία στην περίπτωση αυτή θα έχανε μια δυνητική παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου. 

ΠΩΣ Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΣ


Η Ουκρανική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την αφύπνιση του Ρωσικού εθνικισμού και προκάλεσε ίσως πρόωρα την έναρξη του σχεδίου για την δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης. Στην πραγματικότητα η Ρωσία του κ.Πούτιν δεν ήταν έτοιμη την παρούσα στιγμή αλλά και ούτε επιθυμούσε την εμπλοκή της στην Ουκρανική κρίση που οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Ρωσία παρόλο που φαίνεται ως ισχυρότερη στρατιωτικά από το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρώσει το τεράστιο εξοπλιστικό της πρόγραμμα το οποίο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.
Η Αχίλλειος πτέρνα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής είναι το πολεμικό ναυτικό της, το οποίο δέχθηκε και τα μεγαλύτερα πλήγματα κατά την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης . Η Ρωσία παρόλο που εμφανίζεται ανώτερη στρατιωτικά στις πεδιάδες της ανατολικής Ουκρανίας και στην Κριμαία μετά βίας μπορεί να εκπροσωπήσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα της στην θάλασσα και βέβαια πάντα σε σύγκριση με το ναυτικό των ΗΠΑ.

Ο Χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή μετά την “Αραβική Άνοιξη”



Ο Χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή μετά την “Αραβική Άνοιξη”
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ
Ο όρος «Αραβική Άνοιξη» χρησιμοποιήθηκε δημοσιογραφικά από το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, τον Ιανουάριο του 2011, για να προσδιορίσει τις λαϊκές εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες είχαν σκοπό την ανατροπή δικτατορικών καθεστώτων και την αντικατάστασή τους με δημοκρατικά εκλελεγμένες κυβερνήσεις. Ο όρος αυτός αποτελεί υπαινιγμό προς την «Άνοιξη των Λαών», εν σχέσει με τις επαναστάσεις στην Ευρώπη το 1848 και, ως δυτικό κατασκεύασμα, αποτελεί μία από τις πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες χρησιμοποιείται αδόκιμα ένας όρος με ευρωπαϊκές ιστορικές παραστάσεις και εμπειρίες.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, διάφοροι αναλυτές είδαν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο ως το ιστορικά ισοδύναμο της κατάρρευσης του κομουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη το 1989, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι στην Ανατολική Ευρώπη ήταν καθολικό το αίτημα να υιοθετήσουν οι κοινωνίες τις δημοκρατικές δομές της δυτικής Ευρώπης

Το στοίχημα της ελευθερίας του λόγου…



Egkrisi_Logokrisias_Diefthynseos_Laikis_Diafotiseos_1943logokrisia (1)logokrisia (2)
Το στοίχημα της ελευθερίας του λόγου (και γιατί θα το χάσετε) Οι άνθρωποι που στερούνται το προνόμιο να μιλούν και να ακούγονται, μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά, ψυχασθενείς, ηλικιωμένοι, εργάτες του Τρίτου Κόσμου, υποσιτιζόμενοι και περιθωριακοί, έχουν βιώσει από πρώτο χέρι πως εκεί όπου τελειώνουν τα λόγια, (ή δεν προφέρονται καν) αρχίζει η κατάχρηση της εξουσίας, είτε αυτή καλείται ρατσιστική βία, είτε τραμπουκισμός, είτε σεξουαλική κακοποίηση, συνεχίζει ο συγγραφέας, φέρνοντας μας κατά νου ένα είδος ανατριχιαστικού οργουελιανού διευθυντηρίου που επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα απευθυνόμενο στο υποσυνείδητο, επιχειρώντας να αποκλείσει κάθε νέα μορφή σκέψης, λόγου, αντίδρασης, δημιουργίας, έκφρασης. (1) (2) και η 1η φωτογραφία λογοκρισίας.

Ο Πρετεντέρης και τα δημοψηφίσματα…”στο πίσω μέρος του μυαλού του”




Η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, αν αυτό είναι διαφανές και ανόθευτο, αποτελεί πάντα μιααναλαμπή δημοκρατίας μέσα σε ένα κοινοβουλευτικό καθεστώς. Θα πει κανείς, μα ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία; Όχι βέβαια, ο κοινοβουλευτισμός είναι ένα κακέκτυπο της δημοκρατίας. Ή ακόμα πιο σωστά, είναι μια ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Στον κοινοβουλευτισμό οι πολίτες στην ουσία επιλέγουν κάθε 4 χρόνια μια μοναρχία που όταν εκλεγεί θα κάνει ότι της καπνίσει, ανεξάρτητα με το τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά για να εκλεγεί. Τα δύο πιο φρέσκα παραδείγματα ήταν ο ΓΑΠ, με τα λεφτά που υπήρχαν, και ο Σαμαράς που εξαπάτησε με τη σειρά του τους πολίτες με τα κούφια «Ζάππεια» και τα δήθεν«18 σημεία» του.

Ουκρανία – Αρχισε ο Εμφύλιος: Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών


Πυρά αυτόματων όπλων κατά των ένοπλων φιλορώσων – Σε εξέλιξη η επιχείρηση – Ρωσία «βαθιά ανήσυχη» – Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Κίεβο
Με την ανακατάληψη αεροδρομίου στα περίχωρα της πόλης Κραματόρσκ ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση κατά των ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία. Στρατεύματα, μαχητικά και ελικόπτερα έχουν λάβει θέσεις κοντά στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς κατά την εξέλιξη της επιχείρησης.
Ισχυρό μήνυμα στήριξης στο Κίεβο στέλνει ο Λευκός Οίκος εν μέσω της κρίσης. «Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου» προειδοποιεί την ίδια στιγμή η Ρωσία…

Τα 5 Κορυφαία ερωτικά συνθήματα στους τοίχους!




Ο έρωτας στους τοίχους της πόλης.. Σήμερα η διάθεση είναι ερωτική και το Top 5 περιλαμβάνει τα κορυφαία συνθήματα που μιλούν για τον έρωτα στο χειμωνιάτικο τοπίο της Αθήνας..

Το πιο ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ερωτικό γράμμα που έχετε διαβάσει ποτέ !!! - ΕΙΚΟΝΑ





Δεν πάει το μυαλό σας!!
Την ''έριξε'' σίγουρα.....κάτω από τα γέλια!!!


Πηγή : e-magazino.gr

Άφησαν βρέφος να πεθάνει γιατί δεν είχε… χαρτί γιατρού!



Στην Ουγκάντα είπατε; Την υποτιμούμε όταν τη χρησιμοποιούμε ως κακό παράδειγμα!
Όχι, συνέβη στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ανόβερο, όπου μητέρα καταγγέλλει…. πως οι γιατροί δεν δέχτηκαν να περιθάλψουν το μωρό της γιατί δεν είχε πιστοποιητικό γιατρού!
Η μητέρα που κατάγεται από τη Γκάνα κατήγγειλε ότι την έδιωξαν από ένα νοσοκομείο του Ανόβερου όταν ζήτησε να περιθάλψουν το παιδί της, επειδή δεν διέθετε τα κατάλληλα ιατρικά έγγραφα.

Ένοπλοι απήγαγαν 200 κόριτσια από το σχολείο τους στη Νιγηρία


Δεκάδες κορίτσια απήχθησαν από σχολικούς κοιτώνες στην βορειοανατολική Νιγηρία, μέσα στη νύχτα.
Όπως μεταδίδει το δίκτυο BBC, ένοπλοι έφθασαν στο σχολείο της Τσιμπόκ, στην περιφέρεια Μπόρνο, το βράδυ της Δευτέρας και διέταξαν τις έφηβες να επιβιβαστούν σε φορτηγά, όπως σημειώνει το.
Πηγές αναφέρουν ότι έχουν απαχθεί τουλάχιστον 200 νεαρά κορίτσια.
Πηγή :  topontiki.gr

Earth's Future: Οι τραγικές συνέπειες για τη Γη από έναν μικρό, έστω, πυρηνικό πόλεμο



Σε περιοχές όπως η Βόρειος Αμερική, η Ασία, η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή η πτώση της θερμοκρασίας θα μπορούσε να φτάσει τους 2,5 έως 6 βαθμούς Κελσίου αυτόματα - Θα περιοριζόταν το ποσοστό των βροχοπτώσεων έως και 10%.
Μια τελευταία προσομοίωση που έγινε σε υπολογιστή από επιστήμονες του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας στο Κολοράντο, έδειξε ότι ακόμα και ένας πολύ μικρός πυρηνικός πόλεμος π.χ. ανάμεσα σε Νότια και Βόρεια Κορέα, θα μπορούσε να αποφέρει καταστροφικές συνέπειες για την Γη, όπως κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, ξηρασίες και εξασθένιση στο στρώμα του όζοντος σε όλο τον πλανήτη.

Αρχύτας: Ο αρχαίος Έλληνας μαθηματικός που κατασκευάσε το πρώτο ρομπότ…..



Αρχύτας ο Ταραντίνος
Άγνωστος για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού δεν υπάρχει γι αυτόν αναφορά ούτε στα σχολικά μας βιβλία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της.
Αναφερόμενος ως ο τελευταίος των Πυθαγορείων, γεννήθηκε στον Τάραντα το 428 πΧ, ενώ πέθανε σε τραγικό ναυάγιο στην Αδριατική θάλασσα, το 366 πΧ.
Στις μέρες μας όλοι καταλαβαίνουμε τι πάει να πει η λέξη «ρομπότ» και έχουμε μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει και τι μπορεί να κάνει, είτε επηρεαζόμενοι από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είτε μαθαίνονται νέα που σχετίζονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Δαίμων: πώς η ιερότερη λέξη των αρχαίων έγινε συνώνυμο του διαβόλου



Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Η νοηματική μετάλλαξη της λέξης δαίμων θυμίζει κάτι από τα λάφυρα των νικητών. Θυμίζει τους αρχαίους αριστοκράτες που κατέληξαν στις γαλέρες των νικητών Ρωμαίων. Θυμίζει, θυμίζει… αναρίθμητες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής ποτέ δε σέβεται «τα ιερά και τα όσια» των ηττημένων.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην αρχαιότητα η λέξη Δαίμων (αρσ. και θηλ.) ήταν, ίσως, η πιο ευσεβής λέξη. Παράγεται από το ρ. δαίω (: μοιράζω στον καθένα την τύχη του). Αν και συνυπήρχε με τη λέξη Θεός, εντούτοις, ο δαίμων αναφερόταν στην απρόσωπη και απροσδιόριστη δύναμη, ενώ ο θεός στην ανθρωπόμορφη θεϊκή οντότητα. Η έννοια του δαίμονος ισοδυναμούσε με την Μοίρα, την Ειμαρμένη

Έξι ανεξήγητα φαινόμενα



Μάθετε τα πάντα σχετικά με έξι ιστορίες μυστηρίου που παραμένουν ανεξήγητες ακόμη και σήμερα
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ
Πολιτικός και 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ( Χότζενσβιλ, Κεντάκυ 1809, Ουάσινγκτον 1865).
Προσέλκυσε την προσοχή της χώρας του με λόγο στον οποίο καταδίκασε το θεσμό της δουλείας, που αποτελούσε μήλον της έριδος ανάμεσα στις νότιες και βόρειες πολιτείες. Όπως το διατύπωσε “η δουλεία στηρίζεται στην εγωιστική φύση του ανθρώπου ενώ η καταδίκη της στηρίζεται στην αγάπη του προς τη δικαιοσύνη”.