Ετικέτες

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιων απο το ραδιόφωνο ως το συγχρονα κινητα!



Οι μηχανές υπολογισμού άρχισαν να δημιουργούνται εδώ και χιλιετίες. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι το πιο χαρακτηριστικό, αλλά και πιο αρχαίο, παράδειγμα υπολογιστικής μηχανής. Ωστόσο, η τεχνολογική έκρηξη ξεκίνησε όταν οι υπολογιστές από αναλογικοί ξεκίνησαν να γίνονται ψηφιακοί.
ADVERTISEMENT

Μπορεί πλέον ο ρόλος του στην ενημέρωση να έχει περιοριστεί σημαντικά. Ωστόσο, το ραδιόφωνο έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της επικοινωνίας αλλά και της ενημέρωσης. Πατέρας του είναι ο Ιταλός Guglielmo Marconi, ο οποίος το 1895 για πρώτη φορά κατόρθωσε να μεταδώσει σήματα Μορς. Η επιτυχία του Ιταλού εφευρέτη, αλλά και η συμβολή πολλών άλλων επιστημόνων όπως ο Αμερικανός Lee de Forest, οδήγησαν στην αρχή της ραδιοφωνίας.
Τα Χριστούγεννα του 1906 στην Νέα Υόρκη, έμειναν στην ιστορία συνυφασμένα με το θρυλικό ραδιόφωνο. Για πρώτη φορά, μεταδώθηκε φωνή αλλά και μουσική μέσω ραδιοκυμάτων στους δρόμους της γνωστής πόλης των Η.Π.Α.
Η ραδιοφωνία ξεκίνησε να αναπτύσσεται την δεκαετία του 1910 στις Η.Π.Α, ενώ στις 20 Νοεμβρίου του 1920 λειτούργησε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός με όνομα K.D.K.A, που εκπέμπει ακόμη και σήμερα.
Οσο περίεργο και να ακούγεται, το Fax εφευρέθηκε πριν από το τηλέφωνο. Ο πρώτος που δημιούργησε μια τέτοιου τύπου μηχανή ήταν ο Σκοτσέζος εφευρέτης Alexander Bain. Με στόχο να μπορεί να αναδημιουργεί γραφικές παραστάσεις στο εργαστήριο του, ο Bain επινόησε ένα πρώτο

Τα μυστικά της βίλας του Άγγελου Σικελιανού


image
Από τα ιερά τέρατα της διανόησης των αρχών του 20ου αιώνα στους πρωτοπόρους του ελληνικού τουρισμού και τους δαιμόνιους επιχειρηματίες του σήμερα. Οι ιστορίες πίσω από την ιστορία της θρυλικής βίλας του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ στο Ξυλόκαστρο.
Της Ιωάννας Μπρατσιάκου
Βρισκόμαστε στο Ξυλόκαστρο, στη νότια πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου. Περπατάμε μέσα στο πευκοδάσος του Πευκιά, δίπλα στην παραλία της Συκιάς. Ακολουθώντας το μονοπάτι με κατεύθυνση ανατολική φτάνουμε στον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου Sikyon, μέσα στο κτήμα που δεσπόζει εδώ και έναν αιώνα η βίλα του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ. Ένα διώροφο κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής, προστατευόμενο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας.